45215
  • perko
    Ne veszítsd el a kedved, inkább csinálj egy LHBC-t is.
    Megígérem nem fogok fikázni, főleg azért, mert amit nem tudok magam jobban megcsinálni az óvatosan szoktam bírálni. :)
  • alert
    Biztos, hogy nem méri? Minden nap 12.00 UTC-kor frissít.
  • thomka
    Sziasztok,Valaki megtudná mondani hogy vajon mért van az hogyha IVAO-n repülök nem méri a repült óráimat a rendszer?
  • CzJ
    nah jah , de nem baj :)
  • alert
    Hát ez odab*sz :D
  • w77d
  • mooomooo23
    Kedves Mindenki!

Nos, kezdeném azzal, hogy a neten teljesen mást keresgéltem és véletlenül botlottam bele ebbe az oldalba. Hozzászólásom első és egyben utolsó is lesz, rakjuk rendbe a dolgokat, mielőtt elszállnának maguktól néhányan.
    Először is én lennék az a lány, aki ELKEZDTE készíteni Sármelléket...
    Képeket szándékosan nem kértem itt, vagy bármelyik más hasonló fórumon, mert tele van értelmileg visszafejlődött egyénnel... Lásd korábbi hozzászólások, miegyéb. Kértem olyanoktól, akik legalább értékelik a próbálkozást.
    Szóval, mi nem stimmel a képpel? Jön valaki és közli, hogy hányadék az egész, a betonból fa lóg ki, az épület nem realisztikus... Kérdem én, elolvastad azt a txt-t amire az volt írva READ ME ?! Vagy egyáltalán tudsz olvasni? Nézel, de nem látsz... Benne van, mit kell tenni, hogy ne legyen fa ott, ahol nem kéne, és miért olyan a terminál amilyen. Az AFCAD, ha összehasonlítod a Google-el, akkor láthatod, nincs probléma vele.... mintahogy mással se. Nem azért nincs bunker rajta, mert nem tudtam honnan beszerezni, hanem mert... na, mit olvastál a read me-ben? Na, kitalálod mért nincs?
    Képeket nem egyszerű szerezni, az hogy beengedjenek a reptérre szintén nem az. Ezek folyamatban vannak, és ha majd összejön, akkor lesz normális terminál és egyéb.
    Te is (és még elég sokan) csak vártok és elvártok, hogy ha valaki csinál valamit az tökéletes legyen, és centiről-centire pontos legyen. És ha mégis megpróbálja valaki, akkor meg leszólod, hogy milyen ocsmányságot alkotott. Hát figyelj, be lehet fogni, kezdj neki egy Aerosoft minőségű reptérnek! Ja, és az AES is támogassa!!! Mert ugye akkor már menjünk tökéletesre... Látod, követelni én is tudok, de ne aggódj, ha csinálsz valamit, első dolgom lesz lefikázni.. ehhez én is értek.
    Nem azt vettem zokon, hogy nem tetszik, mert akkor ugye nem kell használni, hanem az a baj, hogy hamár gondod van vele, akkor azt normálisan is el lehet mondani. Tanultált te illemet? Tudod mi az? És nem ártana legalább annyit tisztelni a másikban, hogy neki állt, próbál tenni azárt, hogy használható repterek legyen országunkhoz. Mert nem egy egyszerű dolog... ÉS terveim szerint majd szép lassan, de ez az ország is repülhető lesz...
    Látom el lettél kényeztetve te is, életed során az orrod elé raktak mindent készen...

Amugy kösz az építő kritkát, a REMEKMŰ lesz még jobb is...

Kellemes hétvégét továbbra is!
  • CptSAB
    Azért kétszer, mert egyszer mint Cessna, másodszor pedig Reims Cessna szerepel gyártóként. A hazai Cessnák nagyrésze szintén a francia Reims Aviation termékei. A jelölésük nem C, hanem F. (F150, F152 stb..) Az RA készítette az európai piacra szánt Cessnákat.
  • franko2
    Sikerült megtalálnom a hiba okát, kétszer rakta be a listába a gépet és én csak az egyiknél néztem, ott nemvoltak a magyar texturák, a másikba amit nem néztem ott voltak.
  • franko2
    Sziasztok, én is feltettem a Guidée François-Denis féle Cessnát, és próbáltam a magyar texturákat is betenni, de nem jelennek meg, bemásoltam a texturákat a Aircraft\Cessna 150 L\ a könyvtárba, az aircraft.cfg-be bemásoltam azokat ami a readme fájlba vannak, de semmi, próbáltam azt is hogy töröltem az aircraft.cfg-ben lévő eredeti gépekre vonatkozó adatokat a [fltsim.xx] kezdetü részeket egészen a [General]-ig utána bemásoltam a [General] elé a következő sorokat,

[fltsim.8]
    title=Cessna_150 HATUN
    sim=C150-S
    model=
    panel=
    sound=
    texture=HATUN
    kb_checklists=
    kb_reference=
    atc_id=HA-TUN
    ui_manufacturer=Cessna Aviation
    ui_type=C150L Commuter
    ui_variation=HA-TUN Private scheme
    visual_damage=0
    description=
    atc_id_color=0x00000000
    atc_heavy=0
    atc_id_font=Verdana,-11,1,600,0

[fltsim.9]
    title=Cessna_150 HAPPL
    sim=C150-S
    model=
    panel=
    sound=
    texture=HAPPL
    kb_checklists=
    kb_reference=
    atc_id=HA-PPL
    ui_type=C150L Commuter
    ui_variation=HA-PPL Malev Pilot School
    visual_damage=0
    description=
    atc_id_color=0x00000000
    atc_heavy=0

[fltsim.10]
    title=Cessna_150 HACPL
    sim=C150-S
    model=
    panel=
    sound=
    texture=HACPL
    kb_checklists=
    kb_reference=
    atc_id=HA-CPL
    ui_type=C150L Commuter
    ui_variation=HA-CPL Malev Aero School
    visual_damage=0
    description=
    atc_id_color=0x00000000
    atc_heavy=0
    persze a [fltsim.8] [fltsim.9] [fltsim.10] részt átirtam [fltsim.0] [fltsim.1] [fltsim.2]-re gondoltam így csak a magyar texturák lesznek benne, de semmi még a típus sem volt választható, ha van valakinek valami ötlete kérem segítsen.
  • perko
    Ha esetleg valakinek nem lenne meg a madár innen letöltheti

Freeware
  • CptSAB
    Le is töltöttem.. hiába kellenek a hazai textúrák a sok-sok videóhoz. Tegnap repültem pont a C150-el, Újlakról Öcsénybe. Nagyszerű kis madár ez. Egy merőben új elképzelésen dolgozom, ahol minden gép videó formátumban lenne bemutatva.. még nem kizárt, visszatérek a régi blog formához. De a legvalószínübb az, hogy egy teljesen saját oldalterv készül. Ahogy eredetileg is terveztem. Volt egy weboldalszerkezetem, de rég feledésbe merült a sok kész fórum, blog, portálrendszer miatt. Ezeket azonban nem érzem a sajátoménak, ráadásúl php ismeretek hiányában nem is tudom a saját számíze szerint formálni. Viszont a jó öreg html-t azt addig csűrhetem, amíg akarom.
  • Clidey
    Igen az. Már fönntvan, lehet tölteni. :) Thx
  • CptSAB
    Ezek a képek ugye a Guidée François-Denis féle Cessna - Reims C/F-150-ről készültek (a csaj a sofőr.. :D)?
    Clidey, fennt lesznek AVSIM-en? Amúgy a repülőtér No1.
  • Clidey
    Khmmm...szóval:

• Clidey

• CptSAB
    Majd kíváncsi leszek az Avsim.com értékelésére, hogy milyen is lesz az a Fokker. Főleg ha a VC-FSX változatról is lesznek képek.
  • exTrem
    Digital Aviation Fokker 70/100
    Május elején kerül kiadásra a fokker család. Ez szinte tuti release time !
  • balu79
    Sziasztok!
    Ide is írom hátha elöbb választ kapok nem csak a nagy joy forúmba!
    Segitségetekre lenne szükségem,vettem egy sitek evo joy-t.Próbálom bekalibrálni de egyszerűen a 3D csavart nem tudom mert miútán megtörténik a kalibrálás,játék elején a kifútó pályán(MFS 2004)ahogy hozzáérek a joyhoz a rudder is elmozdúl és nem áll vissza középre.
    Létezik,hogy hibássan vettem meg?(pedig SITEK!)
    Vagy csak én rontok el valamit?Saját driverét feltettem.
    Ha valaki tudna segíteni megköszönöm.
    De lehet,hogy vissza viszem.
  • w77d
    semmi változás:(
  • w77d
    16x-os élsimítást vajon rá lehet erőszakolni a játékra?? kipróbálom..
  • w77d
    a villogás ipikusan annaka jele, hogy nincs élsimítás, összecsúsznak a textúrák szélei. Nálam volt a lent említett eljárásig, aztán megszűnt!
  • matya00007
    Köszi kipróbálom még ezt, bár lehet hogy a GTX.-hez más driver van.
    Neked is volt ez a villogás ? Csak mert állítólag ahogy különböző fórumokat olvasom azt írják ez a 8.-as széria sajátossága.
  • w77d
    szia

169.09-es whql driver és tökéletesen működik a leírtak után!
  • matya00007
    Szia!

Milyen drivered van fent? Nekem 800 gts.-em van, de egyszerűen nem megy pedig kipróbáltam én is a Peti által leírtakat, de egyszerűen semmi.

Olyan mintha valamiért nem írná felül az nhancer az fs beállításait, mert ahogy a leírásban is van a játékban ki kell kapcsolni az élsimítást, de ilyenkor nekem még rosszabb lesz. A default sceneryknél olyan mintha működne, szépek a taxi utak szélei, a pálya, meg minden, de a fizetős, feltelepítettek egytöl egyig rondák, mintha baltával rajzolták volna, ráadásul a magasbol nézve valahogy a repülőtér körvonala is remeg, villog stb. Ami érdekes, hogy ezek a telepített scenery-k éjszakai texturánál okésnak tűnnek és mintha az élsimítás is okés lenne, de nappal, mondom botrányos.

Hali
  • w77d
    de jó! van élsimítás a leírás alapján! :D
  • w77d
    köszi
  • perko
  • w77d
    ha nagyon szépen megkérlek legalább felületesen el tudnád mondani hogy kell beállítani az AA-t?
  • Papirzacsi
    Korábban volt szó róla, hogy kell beállítani, hogy legyen jó AA a 2004-ben. Hozzáteszem , hogy ez az Nvida sara, mert egy bizonyos driver után már nem igazán működött az AA , és az AF.A korábbi 6600Gt-mhez még volt olyan driver amivel ment minden rendesen ,de frissebbekkel egyáltalán.
  • w77d
    engem inkább az zavar az fs-ben, hogy 2x-esnél erősebb AA-t az istenért nem tudok ráhúzni, hiába állítom driverből és mondom hogy írja felül a program beállításokat. Ja meg hogy a távolabbi föld textúrák nagyon mosottak :(
  • ToMy_
    Ja, így ebben a formában az, viszont ez csak zuttybele default lowquality beállításokkal készült.
    Finomhangolva az init biztos szebb és reálisabb képet lehetne kapni.
  • Papirzacsi
    Sztem ez már túlzás, nem is kicsit.
  • ToMy_
    Na, part3...
    FPS-t értelemszerűen vesz el, de vga- és gépfüggő. Nálam egy Athlon64 4200+ és GF7600GTExtreme kombinációjánál 40-45 fps-ből lett 30-35.
  • ToMy_
    Ja, mindkét kép ingame screenshot, mielőtt még rákérdezne vki... :) semmi utómunka photoshoppal.

Vannak apróbb bugok benne, de a működést befolyásoló .INI állomány piszkálásával valószínűleg kiküszöbölhetők.
  • ToMy_
    Sziasztok,
    a szomszédban (rFactor topic) írtak erről a dologról, gondoltam egy próbát megér FS2004 alatt is.
    A lényeg, hogy egy directx dll helyettezt használva postprocess-effektekkel lehet kipolírozni az FS képvilágát.
    A használathoz további tudnivalók a readme.txt-ben.

• perko
    Aha... Így már számomra is egyértelmű. Kösz.
    Logitech QuicCam Communicate STX kamerám van és nincs zavaró fény a számítógépem környezetében, remélem jó lesz.
  • alert
    Ez választható dolog és teljesen kamerafüggő. A legtöbb kamerából nem kell kiszedni az IR szűrőt és működik filmkocka nélkül is kevés fényél, de sok csak akkor szuperál jól ilyen módon, ha elsötétíted a helységet és csak a LED-ek fényesek. Megoldás lehet ha nem tudod vagy akarod elsötétíteni a szobát, hogy a hátad mögött ne legyen direkt fény vagy fényes felület pl fehér ajtó vagy tárgy illetve nagy fényerejű LED-et használsz, és egy vagy két filmkockát teszel a kamera elé ami szűri a fényt, persze a LED-et is, de ha elég erős, akkor pont látható marad még a filmeken keresztül is. Persze ezek teljesen kamerafüggő dolgok, mindegyik mást szeret. Az IR szűrő kiszedése csak végső megoldás vagy "expert" dolog, azzal ugyanis minimálisra lehet csökkenteni a látható fényt főleg egy filmkockát is bevetve, az infra LED-ek pedig csak úgy sugároznak, tehát ez a legoptimálisabb megoldás. Annak aki rászán egy webkamerát és ki tudja szerelni...
  • Isti1
    Én is köszönöm a leírást, feltétlenül megpróbálom megcsinálni(amint lesz időm).
  • perko
    Először is köszi a leírást, én is rászánom magam, hogy megcsináljam.
    Tiszteletre méltó, hogy önzetlenül időt szánsz rá, hogy másoknak segíts.
    Annyi kérdésem lenne az IR szűrővel kapcsolatban, hogy a kamerából való kiszerelése, vagy a lencse negatív filmkockával való letakarása működési feltétel, vagy csak ajánlott.