MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!
Általában azért most már van a legtöbbnek virtual cockpi-je de az a letöltés mellet részletesen le van írva, hogy visual model-e vagy van benne vc is, ha meg nincs le írva, a gép readme-jében le van írva!

De most már hajlanak a vc felé a készítõk egyébként vannak olyan fizetõsek is amikben nincs vc! Leginkább az fs elõzõ verzióira volt ez jellemzõ, amikor még a gépeknek nem volt vc-je ma már csak az ai gépeknek nincs vc-je
Amiben nincs vc abba nem lehet utólag bele tenni mert ahhoz a gép mdl fájlát kéne meg nyitni amit csak a gép készítõje tud megnyitni és szerkeszteni!

Ne terjesszetek ilyet, hogy a gépek 99% nak nincs belseje ez nem igaz vagy akkor az csak ai forgalom gépnek jó! Másrészrõl nincs rá mód, hogy szerkesszük, és külön letöltsünk hozzá vc-et!
Harmad részt ott vannak a fizetõsek azoknak mindnek van vc-je!
alert
Általában a letölthetõ gépek 99%-a ilyen. Nagyon ritka aminek van belseje, de ez is benne van már a faq-ban. Általában csak szárny nézetet dolgoznak ki tehát "belsõ" nézetben ha hátrafordulsz ott a szárny. Azt hiszem csak active camerával tudsz odamenni és akkor szárny nézetben tudsz nézelõdni jobbra vagy balra. 3D-s pilótafülke vagy az utastér szinte csak fizetõs gépeknél van. Kivétel pl a Meljet 777, ez ingyenes.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Falconer
Vannak olyan gépek az avsimon is aminek van "bele". Ha meg nincs, akkor ált. külön szokott hozzá lenni.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Na itt egy újabb FAQ: Ti is találkozatok azzal, hogy az ingyenesen letöltött repülhetõ gépek belseje EGYÁLTALÁN nincs kidolgozva? Az avsim.com-ról, ill. a surclaro.com-ról töltöttem le kívül gyönyörûen kidolgozott gépeket, kb 40 mega volt egy gép. Örültem is, csak a belseje egyszerûen hiányzik. A cockpit view-n kívül sehol nem jeleníti meg a gép belét, mondhatni nincs is. A virtual cockpit view pl. csak a tájat mutatja körbe-körbe. Mér? Tudtok olyan ingyenes oldalt, ahol "adják a gépekhez a belét is"?

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

Frecc:
Próbáld ki Heathrow-ot valamelyik kaputól indulva mondjuk 19.00-kor.
Szerintem az idõponttól is függ, hogy mennyien vannak.
Legalábbis nekem eddig úgy tûnt, hogy nappal (pesti idõ szerint) kevesebben vannak.

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

alert
Nekem is 15 megás. Nemtom mi lehet gond.

Ja, a traffic030528 15 megás. Az ok? ez az egy file van ami a traficot irányítja?

Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit

FORGALOM: Alert, igazad volt (részben), megkerestem traffic030528 nevû file-t, de érdekes módon .original volt a kiterjesztése. Nemtom mi írta át, lehet, hogy a 9.1-es patch vagy a fene tudja. Lényeg, hogy így van NÉMI forgalom, de nem sok. Pl. Frankfurt airporton 100%-os traffic density mellett van 5-6 gép elég elszórtan, egy valaki taxizik aztán kész. Sztem itt az lenne a normális hogy full tele legyen géppel az egész föld + állandóan szálljanak fel-le. Márha tényleg Frankfurtról meg 100%-ról van szó. Mi lehet a gebasz? Lehet, hogy vannak csak nem látszanak (videokártya)? Van a reptérnek olyan része ami tök szürke. Nekem az gyanús. Egyébként folyamatosan kommunikálnak a toronnyal, alig jutok szóhoz.

köszi, akkor majd kipróbálom.
alert
VATSIM-en, az jobb. Sajnos az FS-t nem játszák túl sokan fõleg nem napközben. Általában este vannak többen, most hogy suli idõ van fõleg inkább hétvégenként. De azért este mindig vannak egy páran. Jópárszor van, hogy szinte egész Európa nagyobb repterein van irányítás és akár 500 gép repked. Szóval esténként 6 után próbálkozz inkább és hétvégenként délutántól, ha sokaságra vágysz. Vagy figyelni kell a különbözõ VACC portálokat, hogy mikor lesz controller vizsga, akkor általában gyûlik a nép, vagy hogy mikor lesz nagyob esemény. Ált havonta, kéthavonta van 1-2 nagyobb esemény egy kijelölt reptéren és akkor ott rengetegen vannak. Ekkor persze ösztönözve van egy csomó ember tehát a környezõ országok is ált. bekapcsolódnak és akkor aztán lehet multizni 😊)

Ti hol játszotok multiplayert? Ezen az IVAO-n? Mert ott alig vannak. Vagy cask nekem tünik úgy?
alert
Joy nélkül élvezhetetlen, de ehhez elég lett volna belenézned a FAQ-ba, mert hogy már van 😊)

Ez a játék joystick nélkül is élvezhetõ, vagy ha nincs akkor nem is érdemes megszerezni?
alert
Ha hozzáadod a scenery libraryban, miután hozzáadtad újra kell indítani az fs-t. Ha jól csináltad abból is látszik, hogy a következõ indításnál tölt 1-2 dolgot még a splash screen alatt. Ha addon scenerybe teszed, ott is csak akkor jeleníti meg magától, ha a letöltött reptér scenery mappájából a cuccokat az Addon Scenery könyvtár Scenery mappájába másolod és hasonlóan a textúra mappával. Ha így se megy akkor nincs öltetem, vmi nagyon nem stim. Ugyanezt mondom a trafficra. Ha fel van nyomva, akár csak 20%-ra... a nagyobb reptereken már minimum 5-6 gépnek lennie kéne. Full cd-s verziójú a játékod nem rip? Nézd meg, hogy van-e traffic030528.bgl nevû fájl a Scenery\World\scenery mappában belül. Ez generálja a forgalmat, ha minden igaz.

Ááááááááá! Valaki segítsen. Példának okáért letöltöttem a TNCM airporthoz egy sceneryt, hiába pakolom be az addon scenerybe, vagy jelölöm ki egy külön könyvtárban és teszem hozzá a scenery library-be, eccerûen nem jeleníti meg (azaz a default sceneryt használja). Ekkor create flightban nem a default scenery fület kell használni, hanem a search add-on-t? Mer úgy meg nem talál semmit.

Sziasztok! Az hogyan lehetséges, hogy bármilyen repülést választok, akár az elõre gyártottak közül, akár egy általam kreáltat még a világ legnagyobb repterei is tök üresek. Indultam Heathrow-ról például, rajtam kívül egy darab gép vagy autó vagy bármi nem volt az egész reptéren. Csak a kockabódék. Elég lehangoló. De a helyzet ugyanez volt Dublinnal vagy Bangkokkal. Mondanom sem kell, hogy a trafficot a settingsben felnyomtam maxra de semmi hatása. Sehol egy db gép. PLs help!

túl olcsók a magyar fizetésekhez képest <#crazya>

Azért azt is vegyétek figyelembe, hogy a játékok/kiegészítõk árát sem magyar pénztárcákhoz méretezték <#mf1>

alert
Mondjuk nem tudom mennyit kereshetnek egy ilyenen. Na persze sokan nem fizetnek érte hanem inkább warez.

narazzino
kár. pedig tényleg szép

alert
Igen fizetõs sajna. Az a baj hogy rengeteg ehhez hasonló kidolgozású scenery van, de egyenként olyan drágák, hogy ember legyen aki sokat tud venni.

Ez a videó hihetetlen! Ez fizetõs kiegészítõ ugye?
alert
És itt az ellenpélda. A FlyTampa csinált egy hihetetlen jó sceneryt Seattle-rõl (ahogy a minõséget a FlyTampa-tól megszokhattuk) pontosabban csak a reptérrõl. Nem viccelek az FPS értékek jobbak maximum grafikán, mint az alapértelmezett scenerynél. Fantasztikus a kidolgozás, a repteret körül vevõ utakon még forgalom is van... de még a reptéren is néha elhúz mellettünk egy csomagszállító 😊 a textúrák nagyon jók!

Készítettem egy videót egy felszállásról figyeld az autóforgalmat a reptér mögötti utakon felszállás után 😊 Ja a videó hibádzik nem tudom miért vibrált felszálláskor a textúra a pálya mellett. A "repülés milyenségét" ne vedd figyelembe ebbõl a nézetbõl vezettem a gépet poénból 😊

Video

És pár kép:
Kép1
Kép2Kép3
Kép4

alert
Remélem FS2006-ban javítanak az engine-en, hogy lehessen ehhez hasonló grafikát elérni átlagos vagy maximum átlagosan jó teljesítményû gépen élvezhetõ FPS-el.

alert
Csak azért kérdeztem, hogy szerintetek milyen lesz a wilco a380 után, mert ezeken a képeken elég jól néz ki szerintem.

Clidey
"...Volt szerencsem latni a Wilco fele 380-t. (...) Megszoktam mar hogy szanalmasan szar kiegekert penzt kernek, kozben jopar freeware cucc meg profi, de a 380 az valami felhaboritoan fos..."

Temeg akkó' mazochista vagy. <#bee1>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

En velemenyem ilyen sokat szamit? 😊 Nem hinnem.
Amugy a geprol nemtok mit mondani. A feelthere CRJ eredetiben megvan. Szeretem a gepet mert kuzdeni kell vele hogy ugy menjen ahogy akarod, ezert izgalmas. De minosegileg kozel sem olyan jo. Feelthere mindig ugy csinal gepet hogy epp akkor allnak le es mondjak azt hogy kesz, mikor epp kezdene profi lenni a cucc. Ezzel a 737-l is ugy vagyok hogy szar lesz, foleg hogy a Wilco keze is benne van.

Volt szerencsem latni a Wilco fele 380-t. Az a gep feler egy atomtamadassal a szimulatoros tarsadalom ellen. Megszoktam mar hogy szanalmasan szar kiegekert penzt kernek, kozben jopar freeware cucc meg profi, de a 380 az valami felhaboritoan fos.

Clidey
Bár nem én lettem megszólítva, azért hozzáfûzném:
Egyre mérget vehetsz, úgy fogja enni a frémet mint ha kötelezõ volna! 😄
1ébként én is várom már, nekem sokkalta jobban tetszik, mint az a ... PMDG 737...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
Na én most erre várok 😊 737. Nyiri mi a véleményed ahhoz képest hogy a Wilco keze is benne van? 😊

alert
Sajnos nem tudom lefotózni mert nekem az active camera nem engedi most az alap Tower nézetet. De megnéztem hasonlóan zoomolva a pályára és nem recés. Régi a kártyád szerintem. Elõfordul, hogy régebbi kártyák csak bizonyos felbontásig engedik a smoothvisiont esetleg nem is tudják vagy csak gyengébben.

Tower view

itt az URL

ALERT! Köszi az eddigi segítségedet képminõség ügyben. Sajnos úgy néz ki nálam sem a smoothvision sem az anizotróp szûrés nem oldja meg a problémát, ugyanis PONTOSAN úgy néz ki minden 6x smoothvision és 16x ani. szûrés mellett mint 0x-0x mellett. Megtennéd nekem, hogy lelopod a screenshotját a következõ flight kiinduló pontjának (gép a terminál elõtt parkoló állásban) TOWER view-ban?: Select a flight / Modern: european airline pilot(hard)/ 03-Milan to Venice.
Nagyon megköszönném. Itt a linkje hogy nálam hogy néz ki:

Nem hiszem el, hogy a kifutópálya lehet ilyen kockás. Ja, amikor belövöm a smoothvision-t, azt mondja, hogy max resolution 800x600. Ez mit jelent? Az alatt mûködik max? 800x600-ban még sokkal rondább mint itt.

Clidey
Hát ajánlom is nekik erõsen, mert ez a mostani finoman szólva is suxx...<#wilting>

Valamikor, az FS2000-es idõkben még jó volt, de kissé eljárt már felette az idõ... <#nyes>

Szep munka, de a vegleges verzioban modelt cserelnek majd.

Clidey
Sziasztok,
Ma volt egy kis idõm, és elszöszmötöltem egy repainttal a Tu-134A v0.93-as változatához. Sajnos a igénytelen texture-mapping miatt néhol igencsak suxx a cucc, de ha ennek ellenére kell valakinek, jelezze, és feltöltöm valahova.

Járt itt már valaki?
The Learing Center

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

alert
Általában igen, a teljesítménnyel lesz a probléma, de grafikai különbségek is lehetnek attól függõen, hogy milyen a videókártya. Pl nem mindegy milyen directx-et támogat, milyen smoothvision technológiát használ stb. A 8500 elég régi nem is tudom van-e benne smoothvision vagy hogy milyen. (ezzel lehet textúra szûrést és élsimítást csinálni). Ezek a beállítások pedig az ati control panelben vannak, ha felraktad a driverrel együtt. Ha van ati control paneled, akkor az asztalon jobb klikk > tulajdonságok > beállítások > speciális > 3D (fül) -nél lehet állítani a smoothvision opciókat.

alert
Örülök, hogy tetszik a FAQ sokmindenkinek!

Hali! Köszi a FAQ-ot, sokat segítettél!<#worship>
ja, elcsesztem a válasz klikket, természetesen ALERT üzenetére válasz az elõbbi

Hát, óriási különbség van az eltérõ beállításokkal készített képek között. Én is megpróbálom belõni ezt az élsimítást meg anizotróp szûrést (vagy mi), bár nemtom hol lehet (ATI calatyst driver),de csak meglesz. Zongorázható a különbség. Egyébként az FPS-sel nem szoktak problémáim lenni (egyelõre).
Igazad lehet, hogy a gépem sem túl erõs az 1.5XP-vel , de attól csak nem lehet ramatyabb a grafika, inkább a teljesítmény csökken le, nem?

alert
Jelentkeztem szarnak rám 😊 Már több hónapja is jelentkeztem csesztek válaszolni akkor is... a vacchun/td irányító portálhoz is csatlakoztam vizsga sohasincs tréning sohasincs aztse tudom minek vannak ezek a menük az oldalon. Néha ki van írva egy egy dátum de nincs akkor semmi értesítést nem kapok semmirõl. A szabályokat tudom az elméletet tudom, a csatlakozás menetét és a program használatát nem igazán. Torony meg ground-nak pedig elvileg be kéne engednie a proginak vizsga nélkül is mint pl az IVAO-n.

Jelentkezz a VACCHUN-hoz, nem ugy megy hogy csak ugy bemesz. Szabalyok is vannak. Majd ott kitanitanak 😄

alert
Nem tudja valaki hogyan lehet vatsimen irányítónak lenni? Esetleg ért a asrc használatához? 😊 próbálnék irányító is lenni az elmélet megvan a program használata gázos külföldi tutorialok nem térnek ki mindenre és nem nagyon akar összejönni a kapcsolat... meg nem enged csak observerként stb. Vacchunon semmire se mentem nem válaszolnak. vacchun.hu/td-n se. De majd azért próbálkozom még ha vki tud segítsen thx. FAQ frissítve az ivao-s linkkel.

Csillagok azok a regisztracios evek szamat adjak. En iden augusztusban ertem el az 5 eves regisztracios idot 😄

Papirzacsi
Mondom, hogy õ ebben guru... ezexerint neked még fejlõdnöd kell. És ezeket a csillagokat mire oszTYák? Kinek a annyát kõ szídni? <#vigyor>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

En is beszoltam mar parszor mert nem ertettem egyet, de en nem kaptam 😄

Papirzacsi
Na, ne fedíccsééééé... egy óra 16 perc alatt... :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

<#wave>

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

Clidey
Nem. Én raktam bele neki, ugyanis én mékingeltem a logóját, mer Zacsi még ehhez (is) tehetségtelen... 😄
Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy mindezeket egyetlen óra leforgása alatt gyûjtöttem be! 😄 Csakmert meg mertem mondani egy kis nyálasszájúnak hogy nem õkörülötte forog a világ...
Na de kérem, ne személyeskedjünk tovább!