MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papirzacsi
Egyszerû.Kitalálod, hogy most 300 utast szállítasz A-ból B-be, és máris utasokat szállítasz. Vagy úgygondolod, hogy 100tonna terhet viszel C-bõl D-be.
És máris terhet szállítasz.Fantázia kérdése a dolog.Vagy belépsz vmi VA-ba, és máris utasokat szállítasz. Bár ez inkább csak a fantáziátlanoknak való. Szal a kérdésedre a válasz az, hogy olyan a gém amilyen a fantáziád.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Van egy kérdésem. Mégpedig, hogy utasokat is lehet szállítani a game-ban, vagy csak egyszerû repülési tér a játék?

Sziasztok!

Így kora reggel, miután az órállítást is belekalkuláltam, szóval hajnal negyed 7-kor gondoltam bekukkantok ide. Jól esõ érzés volt látni, a nagy IVAO-s szülinapi rendezvény bannerét. Valamint a linkre kattintva a további szép FS-es anyagot. Szóval gratula érte ALERT. A navigációs és FMC-s leírást aranyat érhet sokaknak.

Hirtelen csak ennyi.

Jómagam B.Zsolti vagyok, IVAO-n szoktam repkedni. Jelenleg IVAO-HU staff is vagyok EventCoordinator poszton, valamint az SRSZ-nél repülök (http://srsz.uw.hu).

üdv: zsolti

üdv: zsolti

alert
Megesik hogy nem megy vagy rosszat raknak mellé sajnos.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Papirzacsi
Nos én a "hivatalosan" hozzájuk mellékelt wapperral próbálkoztam, mégse ment. :-)

alert
Azért mert a flight1 wrappernek különbözõ verziói vannak. A különbözõ verziókhoz különbözõ verziójú crack kell.

Papirzacsi
Csak finoman, mert ez már a moderátoroknak kényes téma. :-)))
De van egy kvescsönöm. Amióta megjelent a wrapper, azóta minden flight1 cucchoz ezt mellékelik a sötét oldali letöltõ helyeken. De nálam spec nem müxik, csak a leveldivel, a 727-tel, meg a pc-12-vel. Any tapasztalat más installprogikkal?

alert
Akkor is rosszul tetted fel. Azért nem kér semmi kódot mert az már csak egy végleges telepítõ, a licensz fájlt nem az generálja. Az eredeti telepítõvel kell feltenni amihez létezik egy wrapper progi ami szimulál egy netkapcsolatot átveri az authentikációt és engedélyezi a szükséges fájlok létrehozását. Ezen kívül van egy másik megoldás ami egy cracknek mondható valami és generál egy licensz fájlt a megfelelõ helyre.

Nem igazán legális változat van meg. A telepítéskor semmi kódot nem kér. Viszont eddig mûködött. Ezért nem értem, hogy mi a gond. Arra már rájöttem, hogy a LVLD.DLL file-al lehet valami gond, ugyanis, ha ezt kitörlöm, akkor az FS legalább elindul.
alert
Ha csak a Flight1 érvényesítõ progija által már kibontott telepítõvel installáltad a progit, akkor az a baj. Elölrõl kell futtatnod a rendes telepítõt, hogy betallózd a licensz fájlodat és akkor õ legenerálja a szükséges fájlokat, hogy mûködjön.

alert
Nem kell mást tenned, mint a megvásárláskor megadott adataid által létrehozott licenszfájl másolatát betallózod neki telepítéskor és menni fog.

Sziasztok!

A LevelD 767-el lenne problémám. Korábban már fel volt telepítve és tökéletesen mûködött is. Utána volt egy win újra telepítés, és azóta az FS indításakor közli, hogy LevelD 767 Bad Licence, és ki is lép. Az FS is és a Level is ugyanarról lett telepítve. Találkoztatok már ilyennel? Ha van valami tippetek, azt megköszönném.
Hali!
Volna egy kérdésem, de elötte megnéztem a FAQ ot meg vissza is olvastam de nem találtam az alábi kérdésemre választ. Hogyan tudom kiszámolni hogyha mondjuk Ferihegyrõl Munchenbe repülök akkor mennyi üzemanyag kell a replõbe?
Szoval a FAQ-ban, nem a manualban.
Koszi!

Hypo
Hu lehet kicsit rosszul irtam most neztem meg a F.A.Q.-ot ezt irjak benne:
Cut and pasted from the PMDG737NG FAQ:

I.2) Map keys to operate the Air Stairs up and down:

In order to animate the operation of the Air Stairs, we installed a very complex articulated stair model into the 737NGs that use the stairs in the real world. (You can tell this from reading the information in the User Interface....)

If you have an airplane that uses Air Stairs and you would like to operate them, the following are some easy steps to help you!

Within MSFS, access the CONTROLS menu, then the ASSIGNMENTS menu.

Assign a key to EXTEND CONCORDE NOSE and VISOR FULLY (I recommend CTRL+F10)

Assign a key to RETRACT CONCORDE NOSE and VISOR FULLY (I recommend CTRL+F9)

Now the air stairs are mapped to your CTRL+F9 and CTRL+F10 keys so that you can operate them within MSFS!

It is important to note that not every 737 includes the stair animation, as not all airlines order the stairs from Boeing! The stairs add a significant amount of weight to the basic shell of the airplane, so many airlines choose not to have them installed.

You can normally determine if you model has air stairs by reading the User Interface information about the 737 you have chosen!

Hypo
Válassz egy 737 modellt amihez van stairs, aztan alt gomb felul megjelenik az fs menuje, ott Menjel a PMDG Options menube, es assign keys, majd keress ra a "Extend Concorde nose & visor" re es allisd be es a "Retract Concorde nose & visor" -t is allisd be es mar muxik is

Koszi, de ez mar korabban megoldodott. ->#3297
Nyiri!
Ebben viszont segithetnel. Pontosan melyik manualban?? (Nehogy azt mondd, hogy a PMDG manualban mert elsirom magam.) Szoval pontosan melyik pdf-ben van?? Mert vegig kerestem az osszeset es egyikben sincs 'stair' szo.

Hypo
Az Fsbuilb be az options nel be kell allitani az eleresi utvonalakat, az fs2004 hez a pmdg hez es a tobbi cucchoz ha az megvan utana mar letre tudja hozni a file-t

Van beepitett lepcso amit ki lehet nyitni egy beallitott gombra. De ez benne van a manualban.

Koszi!
Amit viszont most kerdeznek arrol meg tenyleg nem volt szo a topikban. Egyes PMDG modelleknel a Variation alatt van ilyen, hogy "PMDG W/Stairs". Ez mit jelent??

alert
Úgy tudom a PMDG-vel a PSS gépekkel és a hasonló kaliberû fizetõs gépekkel nem mûködik együtt az FSNavigator. De ezekhez nem is kell az FMC miatt. Azt a free gépekhez találták ki.

Szivesen segitek ha kell. Tobbiek tanusithatjak, de az utobbi kerdesek 99%a mar el lett mondva vagy le van irva.

Bocsi. Megvan. Csak mar annyi anyagom van a PMDG-rol es az FMC-rol, hogy a nagy kaoszban nem talalok meg semmit. Kozben sikerult exportalni az FSBuild-bol is.

Minden kerdesedre van valasz. A MANUALBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meg egy kerdes.
Megvan az FSBuild2.2. Tervezek abban egy utvonalat. Az Export to... menuben kivalasztom a PMDG 737NG-t. Es amikor rabokok a Build-re a kovetkezo hibauzenetet kapom: "ERR: -Unable to create PMDG 737NG FMC file \PMDG\FLIGHTPLANS\LHBPEGLL.rte"
Hova kell telepiteni az FSBuildet, hogy mukodjon? Most az FS9 konyvtaron belul van egy FSBuild mappaban.
Ha sikerulne kimenteni az FMC-be hogyan lehet ezt betolteni??

Koszi a segitseget Alert!
Nagyjabol kezdek kiigazodni a muszerek kozott, hala a leirasnak es egy segitokesz embernek.
Lehet, hogy most megint hulyeseget kerdezek, elore is bocs.
Ezek szerint akkor a PMDG-vel is lehet vektorok alapjan repulni. OK. De, mi a jo feneert nem repul az FSNavigator alapjan?? Elvileg az is vektorokat ad at az FS-nek, nem??
Megterveztem egy utvonalat vele, de hiaba nyomom meg az 'Fly Flightplan' gombot az FSNavigatorban, nem reagal ra a gep semmit.

berczy
Helló!

Nem tudná valamelyik kedves kolléga elküldeni nekem a faq- online repüléshez tartozó szöveganyagot, vagy lementett oldalt, mert a melóhelyen le van tiltva az UW és nem tudom ezeket elolvasni.

Elõre is köszönöm!

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

alert
Én nem mondtam hogy olyan hátterük van mint a vatsimeseknek. Nem tudok erre mit mondani akkor hagyjuk 😊 Mindenesetre javaslom, hogy egyik full staff-nál nézz be ha baromira unatkozol, nem az van már mint volt régen...

Ne gyere mar ezzel hogy regen voltam. Tudom kik iranyitanak ivaon ismerek is joparat, sot szemelyesen is. Tudom mirol dumalok. Nincs az a hatter mint a vatsimes iranyitoknak. Ezzel tisztaban vannak csak nehezen ismerik be.

alert
Hát akkor nem értem a különbséget. Voltam vacchun rendezvényen többen is régen csak ott repültem ezért van összehasonlítási alapom. Az ivao tartja az irányítási színvonalat ezt állítom. Ivaon detto levágnak ha "balfaszkodsz" (1 felszólítás után). Ha ilyeneket állítasz akkor Te nem tudod mirõl beszélsz. Szerintem Te nagyon rég lehettél utoljára ivaora csatlakozva. Egyébként félre ne értsd nekem tökmind1 hogy vatsim vagy ivao, oda megyek ahol épp jó a társaság vagy ahova kedvem van mindkét hálózatot használom. Ezért is állítom, hogy nem rosszabb. Tény hogy több a kezdõ és néha hibáznak, de nem gyakori.

Erre mit mondhatok? Erezd jol magad IVAO-n. Az mindig is egy korcs takolmany marad.

En mivel malevnal repeka hub nekem lhbp ezert mindig vatsimet hasznalok mert ossze sem hasonlithato az iranyitas a szanalmas IVAOS magyar valamivel. Jah es nemtom voltal e mar VACCHUN rendezvenyen. Nah ott tathatod a szad. Jah es azert vannak tobben IVAON mert vatsimen kivagnak mint a taknyot ha balfaszkodsz 😄

alert
Nem azért mentem oda engem nem motivál semmilyen csilivili pozíció 😊 VATSIM vizsgát is csináltam és próbáltam kapcsolatot teremteni de nem nagyon értek rá vagy foglalkoztak bármivel is... IVAO-n teljesen korrekt mindenki, azonnal válaszolnak, jó a hangulat. Többen vannak ergo élvezetesebb valamint az ATC progi is jóval reálisabb mint a vatsimes.. asrc gagyi. Nem értem miért szólod le a hq-t. Gondolom rég jártál ott, ivap sokat változott 😊 most meg jön egy új verzió amiben elég sok finomság lesz többek közt hang atis és fsinn apróságain túl 1-2 dolog.

Csirke4
EZT NEMBIROOOOOOOOOOOOM
ÉNIS KÉRDEZEK!<#mf1><#mf1>

Lehet a gépekkel repülni is?
Ivao sux ezen nincs mit valtoztatni. eddig akarmikor jartam vagy a ivap fagyott vagy az iranyito szarta el. A magyar ivao hq-rol meg ne is beszeljunk. Csodalkozom hogy oda mentel. De ma ez a tendencia... Mindenki oda megy mert konyebb es a sok csilivili ermek vakitjak a nepet.

alert
Tudom, neked nem tetszik 😊 Megmondom õszintén én is vonakodtam tõle a kezdeti tapasztalatok miatt. De mióta elkezdtem ott irányítani és repültem párszor (a közelmúltban) pozitív csalódás ért. A színvonal meglepõen jó, a vatsimmel ellentétben sokkal többen vannak és bár sok a kezdõ pilóta és irányító, megfelelõ tananyag és rendszer biztosítja hogy hozzá nem értõ emberek ne irányíthassanak. Az IVAO tökéletes választás a kezdõ pilótáknak és irányítóknak is megfelelõ elõfelkészültséggel szerintem. Pár napja volt egy csoportos repülés a sapnyolok szervezték több mint 70 gép indult fõleg Gatwick-rõl Malaga-ba és hihetetlen profi volt az irányítás. Egyszerre 40 gép ért oda és megcsinálták. Igaz a vége felé már egyszerre 35 gép volt várakozón stb de levitték az összeset hiba nélkül. A magyar irányítás is kifejezetten jó, sajnos magas rangú irányító nem sok van, azonban ez az eddigi kisebb követelményeknek volt köszönhetõ. Most azonban meg lesz emelve az összes pozíció követelménye így biztosítva van hogy S1 S2 S3 pozícióval ne is lehessen irányítani Ferigyen (talán ez neked mond valamit). Tehát jó a közösség, a színvonal és a hangulat. Mindenkinek merem ajánlani, a kezdõk oktatását pedig (irányító és pilóta) az IVAO hu-devision vállalja magyar nyelven, akár az alapoktól 😊 Úgyhogy nézd meg Nyiri, szerintem rég jártál arra. Mint mondtam én is a te véleményeden voltam sokáig.

IVAO <#szomoru1>

Egy idezet:

"The Autopilot and Flight Director are very realistic and representative of their generation of technology. You will have to pay attention to what you are doing as there is no autothrottle, no pre-selected altitude hold, no IAS or Mach hold—you can command up and down elevator via the flight director, you can select a heading, a VOR radial or a not always reliable ILS capture but that's about it. This will be no problem if you have used the more modern but functionally similar PSS Dash-8 autopilot or Richard Pabst's excellent freeware panel that is identical but actually has a better ILS capture capability."

http://www.avsim.com/pages/0403/captsim727/captsim727.html

Tobb repgep leirasa pedig itt:

http://www.avsim.com/pages/aircraft.htm

http://kozak74.extra.hu/index.html

En meg olyan repulot nem lattam, amit ne lehetett volna "manualisan" navigalni 😉
Asszem a faq-ban emlitik Rutz Gabor oldalat, azt olvasgasd at (elnezest, ha nem irtam volna jol a nevet)
Tegyetek fel a legendary 727-et, abban asszem az fmc elodje van benne. Na azzal igazan bravur egy normalis leszallast megejteni 😊

alert
Az FMC nagyon hasznos, lehetetlenség lenne FMC nélkül lerepülni pl az új ferihegyi area navigation eljárásokat. De ugyanez vonatkozik a mai szabályos légiútvonalak többségére valamint a nagy forgalomban való repülésre, várakozási eljárások végrehajtására stb. Az FS-ben megcsinálhatod, hogy találomra beírsz egy útvonalat valamint hogy a reptérrõl felszállás után egybõl merre mész stb, a valóságban ezt nem teheted meg. Egyébként ha Online repülsz ott sem, max kezdõként, de akkor is adnak utasításokat. Szóval ha elolvassátok és megtanuljátok használni (nem nehéz egyébként) rá fogtok jönni, hogy jó dolog 😊

alert
Attól függ mit szeretnél. A valóságban manapság 737-est sosem vezetnek FMC nélkül és a légitársaság is elõírja. Ettõl függetlenül FS-ben lehet. Természetesen a valóságban is rákényszerülnek a pilóták az FMC nélküli vezetésre néha, ha pl az irányító vektorálni kezdi õket. Ha az idõ megengedi, akkor pedig általában a le és felszállásokat sõt van hogy a SID és STAR útvonalakat is kézzel repülik le és csak utána használják az FMC-t. PMDG-ben lévén virtuális repülésrõl van szó Te döntöd el hogy mit szeretnél 😊 A PMDG csak megadja a lehetõséget, hogy a valósághoz rendkívül hasonlító mûszerezettségû és aerodinamikai tulajdonságokkal rendelkezõ géppel repülhess FS-ben.

alert
Valószínûleg azért nem tudtad használni, mert ez már úgy van kidolgozva mint egy valóságos 737-esnél. A free gépek robotpilótája csak hasonlít rá és könnyû õket kezelni. A PMDG robotpilótája pontosan úgy mûködik, mint a valóságban. Természetesen nem csak FMC-vel lehet vezetni, így lehetetlen lenne a vektorok alapján való navigálás. Mindent meg lehet vele csinálni mint az ingyenes gépekkel sõt sokkal többit is, csak a mûszerezettsége a reális 737esé. Minden leírást megtalálsz hozzá a PMDG-hez mellékelt leírásban angolul, az FMC rövidített és nem túl részletes leírását pedig a FAQ-ban magyarul. Ugyanezt mondom Mojlepquenek is.

Es a PMDG-vel nem is szokas FMC nelkul repulni??
Gondolom lehetni lehet, de ezek szerint ugye nem szokas??

Levan írva a FAQ ba az FMC kezelésénél...
Hát az automata pilótát én használni sem tudtam😞 Amúgy hogyan lehet beállítani a repülési irányt?

Sziasztok!

Feltettem a PMDG 737-eset, hogy kiprobaljam. Hat mit mondjak nem tetszett.
Az autopilotaja elegge kiismerhetetlen. Hiaba kapcsolgattam semmit nem
volt hajlando csinalni. Sem a sebesseget, sem a magassagot, sem az iranyt
nem tudtam tartatni vele. Az osszes tobbi muszere is borzaszto bonyolult,
szamomra teljesen atlathatatlan. Peldaul nem talaltam rajta NAV/GPS
kapcsolot. Ezt mar csak az FMC-vel lehet vezetni, vagy manualisan??
Hagyomanyos ertelemben vett navigaciot itt mar el is lehet felejteni??
Nincs veletlenul valami leirasotok (magyarul), hogy melyik muszer micsoda,
es mire szolgal??

Fspassenger: Keresd a 2005 07 08 -as verziot, ha regeled, es nem upgradeled, akkor mukodik barhol a vilagon.

Az fs passengers demójával az a baj, hogy csak amerikából enged indulni. A neten található kulcs hozzá meg már lejárt 😞

A számítógép nem hülye! Csak azt csinálja, amit parancsolnak neki.

alert
Bár egyetértek Clidey-val, majd megpróbálok tenni valamit 😊

Clidey
Hmmmm...hát szerintem meg eléggé szemkibökõ a FAQ-felhívás itt az oldal tetején... ha megfigyeled, ez más topikokban is így van megszokásban, mondhatni divat... megaztán más megoldás - ami használható is egyben - jelen keretek közt nemigen lehetséges szvsz. Szóval aki viszonylag 'gyakorlott' essgézõ, az tudja hol kell keresni a FAQ-kat, és nem tesz föl lámábbnál lámább kérdéseket mások bosszantására.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Nahh. Sziasztok. Nem birtam tovabb, es regisztraltam a forumra.

Alertnek: Neha tenyleg erosen gyalazod a kerdest feltevoket, sajnos nem egyertelmu, hogy a banner egy ertekes oldalhoz vezet. En is csak ugy vettem eszre, hogy vegigolvasva a topicot, feltunt, hogy faq..faq...faq...

Mas: Hefi

Ugy remlik, mintha mar olvasgattam volna egy hasonlo cimu konyvet Angliaban.
Ha tenyleg nagyon erdekel a dolog, es Londonban jarnal, a konyvesboltot megtalalod a Piccadily kornyeken (ot szintes, ugyhogy nehez nem eszrevenni), vagy pedig megrendeled toluk a konyveket. Korrekt bolt, ha nem volt valami keszleten, kezsegesen megrendeltek . Szal a cim : www.waterstones.co.uk
En csak azert nem vettem meg, mert darabja 25 font volt az 5 kotetes sorozatnak.

Nem tudom, itt olvastam-e az fspassengers nevu progirol,mindenesetre aki meg nem probalta, szerezzen be legalabb egy demo-t, nagy elmenyt nyujt az fs melle, s meg az fps-t sem eszi. Cool