MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Egy kérdésem lenne! A Vref sebesség, az ugye nem a leszálósebesség? A pmdg 737-esnél 125-öt ir Vref-nek és felette 140-nél van egy fehér vonal, ami ha jol sejtem, akkor az a landing speed. Nos, igy van ez?
Tud valaki épkézláb magyarázatot arra, hogy a flight plannerben miért dob ki állandóan az FS "szabálytalan mûveletet hajtott végre" jogcímen?
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
Nincs meg valakinek a Nyiri keszitette 737es.avi video,(lasd:#1843).Sajnos en letoroltem -format:C. Elöre is koszonom.
Józsi!
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
Emberek! Amikor közeledem egy reptér felé és aszondja az atc, hogy xy kifutópálya downwind legjére repüljek rá, akkor lehet azt valahonnan tudni, hogy annak a downwind legnek milyen messze szabad lennie a kifutópálya legjétõl? Mer ugyebár az irányt tudom, párhuzamosnak kell lennie a kifutópályával, de mekkora legyen a két egyenes közti távolság?
Vagy azt én döntöm el és a gyakorlás során alakul ki hogy hogyan praktikus?
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
"A repülõgépeken a függõleges helyzetet légnyomásmérõvel állapítják meg.
Mivel a légnyomás felfele haladva csökken, mérésével könnyen megtudható és
kijelezhetõ a magasság. A gond ott van, hogy a tengerszinten nem mindig ugyanaz a
légnyomás, és minden helyen más az értéke. Ezért a magasságmérõt mindig be kell
állítani, kalibrálni a helyi értékre, hogy megtudjuk a pontos tengerszint fölötti
helyzetünket. A szimulátorban a kalibrálás a kijelzõre kattingatva, vagy egyszerûen a
B gomb megnyomásával történik.
A légnyomást a legtöbb helyen millibarban (mbar), más helyeken higanyinchben
(inHg) vagy higanymilliméterben mérik mérik. Az úgynevezett standard
légnyomás 1013 mbar = 29,92 inHg = 760 Hgmm.
A magasságot lábban (feet, ft) mérik, kivéve a volt szovjet államokban, ahol a
métert használják. 1 láb egyenlõ 0,3 méterrel.
Az egy adott helyen mért, millibarban kifejezett tengerszinti légnyomást
QNH-nak nevezik, és Q betûvel jelölik a reptéri METARban, pl Q1020 = 1020
millibar. Ha inHg-ben van kifejezve, A-val jelölik, például A2997 = 29,97 inHg (ezt
Altimeter 2997-nek olvassák).
Felfele haladva 28 lábanként veszítünk 1 millibart, tehát ha a magasságmérõn
1 millibarral kevesebbet állítunk be, mint a QNH, akkor a mûszer a tengerszint fölötti
magasságnál 28 lábbal kevesebbet mutat."
Az fs2006-ról lehet már bármilyen információt tudni?
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Nem azt kérdeztem mi az az altimeter 😄
Hanem hogy amit a tornyok mondanak be current altimetert ami mindig 2000 az mit jelent?
A trimmelés nem könnyû, nekem Cessnával sikerült. Persze szélcsendben.
Egyebkent nekem meg soha az eletben nem sikerult ugy kitrimmelni egyik gepet sem az fs-ben, hogy "straight and level" repuljon. Picit mindig emelkedett, vagy sullyedt.
Egyébként nem akarok mindent úgy elintézni, hogy autopilóta, akkor nincs semmi értelme. Szeretnék valamennyire megtanulni "kézzel" is gépet vezetni, pölö má annak is tök örülök, hogy sikerül úgy kitrimmelni a gépet, hogy a joystick érintése nélkül repül straight and level.
De ha nagyon kezzel akarod vezetni a gepet, akkor csak a LOC-ot fogasd meg az AP-vel, a GS-t csinald kezzel.
Azért nem használom a robotpilótát, mert Cessna karavánnal szerencsétlenkedem.
Ezeket jobb Cessnaval kezdeni..
Szepen leviszi a gepet a siklopalyan, es csak a vege elott veszed at tole, amikor mar csak 30-50 lab magasan vagy a fold felett. Onnan pedig mar igazan nem nehez letenni.
Csak akkor tûnt fel a dolog, amikor szépen leszálltam, aztán elkezdett gyekeregni az ATC, hogy nem adott leszállási engedélyt és takaroggyak a pályárú... na akkor már ott is volt az ATR72 pontosan szemben és BUMMMMMM.....
Egyébként ti kezdõként mennyi idõ alatt jöttetek bele az ILS approach-ba? Há, én így az elején még kb. úgy szállok le mint (nemtom láttátok-e) a kincs ami nincs c. Bud Spencer film végén amikor a hidroplánnal berepülnek az õserdõbe a bennszülöttek közé...
Egyébként "Y"-"F4"-"Y" és már fent is vagy.
Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.
ILS siklópályán haladva érdemes figyelni az ATC-t, hátha menet közben benyögi hogy go around...
én pl nem figyeltem és így sikerült klasszul pofáncsókolni egy holding position-ön ácsorgó ATR-72-est......
új drivert felraktam,valamint lett egy új videokártyám,mégsem mûködik normálisan.
valaki át tudná küldeni az fs9.cfg file-t?(az akinek szinte max grafikán van)
msn: [email protected] ,köszönöm.
Es miert kell az FsNavigator Airac frissitese??
http://www.navdata.at/php/airac/airac.php
És frisísd a SID/STAR okat😞Természetesen itt válaszd ki a PMDG-t)
http://www.navdata.at/php/sidstar/aio.php
Aztán tömörítsd ki a Flight Simulator 9\PMDG\SIDSTARS mappába és írj felül mindent ha már vannak ott.
PMDG FMC-hez SID/STAR frissitest a PMDG honlapjarol vagy a Navdata.at-rol erdemes leszedni??
Mind a ket helyen azt mondjak, hogy azok a legfrisebbek, de kozel sem hasonlitanak. A PMDG-feleben pl. meg benne vannak az ERG SID-ek, amik ugye mar nincsenek hasznalatban a valosagban.
Lenne egy kis gondom. A FAQ-ban levo FMC leiras alapjan probaltam programozni a PMDG FMC-jet. De a UL853 es az UM985-os utvonalakra azt irja, hogy invalid entry. Vajon miert??