45215
  • CptSAB
    Ami még eszemben van.. a vitorlázógépek, motoros sárkányok, egyébb eszközök állóhely pozíciói fényképek alapján biztonsággal nem állapíthatóak meg. Igaz, és ez sajnálatos az FS-re nézve, hogy az abszolút béna glider FD miatt a vitorlázók csak díszek inkább. Annyit előre azért tudok mondani, hogy hellyel közzel a repülőtér AI forgalmához illetve a statikus gépekhez megvannak a masinák. Turbo Cmelakok sajnos nincsenek, de An-2 full, motor nélküli, csak törzs, Z-37 Cmelak, Morane Rallye, Bulldog és SR-20 a 22 helyett (hiába, nincsen a nagyobb fesztávú, nagyobb szárnyfelületű változat (ami a vizuális modellt illeti). A vitorlázógépek és utánfutók hellyel-közzel rendben lesznek majd.
    Néhány vizuális afcad hibát utólag is javítani kell, ami újabb csomópontok elhelyezését fogja eredményezni.
  • CptSAB
    Éppen ezért mondtam, hogy még mimcs befejezve. Fényképek alapján dolgozok az állóhelyekről, és még nincs minden a helyén. A pályák startpozíciói sincsenek bennt. A régi afcad-ban hiányoztak az északi füves parkolóhelyek, a helikopterállóhelyek. A Cirrus Hungary pilótaiskola épületeinek pozíciói is ismeretlenek voltak, mert a Császár Károly SRK. oldalán található képek és maga az oldal is régiek. A Kaposújlaki repülőtér oldala sehol sincs már, a régi sem volt egy nagy szám de most abszolút semmi.
    A régi AFCAD ráadásúl mezei apron/poligón háttérrel rendelkezett. A repülőteret körülölelő gyalogút sem volt benne. Hiányoztak az épületalapok. Az így is látható, hogy sok kis apró pontocska van a nyugati oldalon. Ezek a fák és bokrok jelólései, amelyek majd akkor tünnek el, amikor a teljes repoülőtér be lesz "népesítve".
  • bankii
    A vüves az, füves, és az útsó természetesen rövid "u".
  • bankii
    Szia Papírzacsi!

A gúglit megnézve a kifogásaid nem helytállóak. A vüves leszállómező nincs kiépített gurulóval összekötve sem az állóhelyekkel, sem az előterekkel.
    Az inkriminált négy útsó állóhely sincs aszfaltos gurulón.

Szóval ez a gúgli, de lehet, hogy a felvétel egy-két-három éves (mint az közismert európa ezen felét nem sűrűn frissítik) :-), akkor mégis igazad lehet.

• Papirzacsi
    Nem akarlak elkeseríteni, de ez az afcad bizony itt ott elég hibás.
    A füves pálya nincs összeköttetésben a gurulóutakkal, továbbá a legészakibb 4 állóhelye sincs összeköttetésben velük. Bár a kép elég kicsi, sokminden kivehetetlen, de ezek azonnal látszanak.
  • CptSAB
    Örömmel jelenthetem be, hogy 80-90%-ban végre elkészült a Kaposújlaki repülőtér AFCAD állománya. A terrain textúrák is készen állnak a konvertálásra. Egyenlőre sajnos még az épületek fotozása lenne a legfontosabb. Ha valakinek van ismerettsége Újlakon, akihez fordulhatnék, az sokat segítene.

• CptSAB
    Azért szokott szólni, hogy a végső egyenesen jön még egy gép, amelyet meg kell várni, mielőtt menne a banzáj. Ha már kigurultál a betonra, és a másik gép még nincsen DH alatt, akkor átstartoltatja.
  • w77d
    básszus azért néha idegesítő dolgokat produkál az fs9. Indulok Ferihegyről Bécsbe Fokker 70-el, ferihegy toronytól megkapom a felszállási engedélyt, erre leszáll rám egy 737-es.... Miért engedi leszállni, ha kaptam már engedélyt???
  • w77d
    köszönöm, hihetetlenül hasznos térképeket leltem fel ezen az oldalon :)
  • CzJ
    www.vacchun.hu
  • w77d
    nem tudtok valahol térképet Ferihegyen a gépállásokról?
  • CzJ
    Ferihegyen ezentúé ha legurulsz és Gate 44 45 46-et kapsz akkor nem mehetsz végig Limán hanem P3 és S (VIA hátúlról). Tegnap voltunk kint jópáran LHBP-n és akkor halgattuk. Jött MAH2569 és ATC mondta neki hogy gate 44 via P3. Erre MAH: Ennek ku***a sok értelme volt. Mire ATC mondta hogy ez az új szabály és ez a munkálatok miatt van. Hát hátha valakit érint.
  • CptSAB
    Köszi a gyorsteszteket. Ez esetben nálam tünt el akkor valami a rendszerből. Ideje lesz egy win reinstallnak.
  • w77d
    nem tudjátok, hogy a LAGO Hurghada sceneryje milyen kidolgozottságú? én nem találok róla képeket...
  • w77d
    nekem jó
  • Isti1
    Köszi, sikerült, eltűnt a hibaüzenet:)
  • Air
    Én most néztem, nekem tökéletesen működik.
  • CptSAB
    A Google Earth működésében észlelet valaki problémát? Nálam ugyanis nincsen földgolyóbis(a google oldaláról letöltött free, nem crackelt változat). A videókonfigban sem tudok állítani semmit. Nővéremék gépére is letöltöttem, ott is ugyanez a helyzet. Nem értem mi a gond, mert a Google Maps működik, csak ott éppen a koordináták nincsenek.
  • CptSAB
    én nem szoktam utálni őket.. fejleszgessék csak nyugodtan, idő mint a tenger :D
  • copilot
    ezt már talán vki linkelte, de utálom azokat a fejlesztőket akik semmi infot nem közölnek a várhato megjelenésről
  • w77d
    niceeeee :)
  • exTrem
    Kecsegteto, tessék nézelodni Airbus A380
  • Papirzacsi
    Az FLT CONT az a flight control rövidítése. Hmű gyújtásnál van Cont. és van Flt, az előző a folyamatos gyújtás, az utóbbi a légi indítás.

Talán ha lökne pár szkríntosot a panelokról kitalálnánk mi áll rosszul.
  • CzJ
    Ugye a FL CONT az a hajtomű csujtás, vagyis Engine Start Switches Continue magyarul=folyamatos gyújtásban van a hajtomű(ez leszállásnál,felszállásnál heves esőzésbe És ami fontos! Ha használjuk Anti Ice-t akkor ugy szintén ebben az állásban kell lenni) Hogy véletlen se szakadjon meg a gyujtás ilyenkor ezért mindenképp folyamatos gyujtást biztósít. A hibaüzenetet nem értem, nem találkoztam még vele.
    Üdv,
  • copilot
    manualban nincs-e benne?
  • HASLZ
    Hello!

Head Up Display-t (HUD) keresek kiegészitőként a gépemre, mert

néha leszállásnál VC-ben nem látom a kivánt adatokat.

Ha valaki tudja honnan lehet megvenni, letölteni, akkor ossza meg velem,

pls.

köszönöm előre is

SLZ
  • Isti1
    Üdv! Egy kérdéssel fordulok hozzátok! Azt szeretném megtudni, hogy mit jelent az 'FLT CONT' nevezetű felirat?(PMDG 738asában ez kint világít nekem mint hibaüzenet).
  • alert
    Akkor én is csatlakozom :D
  • copilot
    csak neeem?:O
  • Papirzacsi
    Ex-Kossuthosokat is?
  • copilot
    sajnálom alert! az kimaradt, hogy minket, akik ott tanulnak:S de ha sikerül elintézni, akkor videozom:(
  • w77d
    egyenlőre ennyi kieg elég lesz most, elég sok pénzt levitt ez is, de legalább élvezni tudom a repülést szép helyeken jó gépekkel, azzal a nyugtató tudattal, hogy fizettem értük, tehát 100%-ban jogosan az enyémek :)
  • alert
    Wow köszönjük! minden fórumlakót? Vagy csak az aktívakat?
  • copilot
    kilátásba helyezték nekünk, hogy lehet el tudnak minket vinni egy-egy iskolakörre a malév 737 full motion szimulátorjával, remélem összejön!
  • copilot
    csak várd ki, ha megjelenik a kai-tak reptér is a flytampától:) amugy ajánlom még az aerosoft heathrow 2008-át illetve lisszabont is, és madeirán is élvezet leszállni
  • w77d
    hát gyerekek egy élmény egy komolyabban kidolgozott reptéren landolni. Minden elismerésem a FlyTampa munkatársainak, nem ment rosz helyre a pénzem.....
  • w77d
    ez alapján tökéletes lett, no bele is kezdek egy Budapest-Bécs charterjáratba :)
  • w77d
    éés itt a megoldás :D

Does FlyTampa-Vienna work with Austrian Airports©?

Yes, however the Austrian Airports© 1 collection also includes a LOWW rendition and if you wish to continue using the other Austrian Airports provided by this package along with FlyTampa-Vienna you must delete the following files from the Austrian Airports 1 scenery folder:

AF2_LOWW.bgl
    vieplatte_DEM.bgl
    wiennef2_DEM.bgl
    viebaum_exc.bgl

Removing these files is very important, otherwise weird terrain problems such as sunken ground in front of runway 16 as well as cliffs elsewhere will be caused by the Austrian Airport’s “flattens”. Also make sure that the entry for FlyTampa-Vienna is always at a higher level then the Austrian Airports entries within the FS Scenery library.

köszi, eszembe nem jutott volna a flytampa manualban keresni a megoldást :)
  • w77d
    nna erre nem is gondoltam, gyorsan meg is lesem :)
  • Papirzacsi
    Olvasd el a Flytampa LOWW manualját. Ott írnak hasonló dolgokról, bár nem emlékszem, hogy az austrian airpotsról írnak e.