45215
  • ToMy_
    guglis fotoreal texturat nem akarsz a kornyekre?

en most a Sarkoz kornyekevel (LHOY - Ocseny) szorakozok, egesz szep, csak mindig belesapadok, mekkora munka lesz/lenne autogen objektumokkal szepen megcsinalni, es korrekt az evszakokat, valamint a vizrajzot megcsinalni... :)

perpill egy ~25x~20 km-es resz van meg, de az egesz pontos az fsglobal2008 domborzatahoz.
  • CptSAB
    Nekem Genius F-23-am van.. gyatra egy teremtés. Ajánlást csak általánosságban mondhatok. Saitek, Logitech visszahatós ketyerék. Nem olcsó darabok. Az olcsó joyok hátránya, hogy zömmel nagyon pontatlanok, nincs igazi rendes kalibrálhatóságuk stb... szenvedni és szívni sokat lehet velük. Az oldalkormány nálam pl. annyira gyatra, (nem ez az első USB-és Geniusom, de ezekre van/volt pénzem) hogy helikopter vezetésnél ha egy picit csúszik a tekerője a ruddernek, már pörög mint a bolondgomba. Repülőgépeknél a földi manőverezésnél éppen emiat van belőve az autó-rudder, mert akkor legalább nem szerencsétlenkedem vele. Ha egy picit kopik a technika, már kész a baj velük. Új korukban is inkább holmi arcade szimulátorokhoz valók ezek. A gázkart helyettesítő tekerő szintén olyan, hogy vagy full gáz, vagy kevesebb, vagy van alapjárat, vagy vánszorog előre a madár, mert már húz a motor. Érdemes megnézni a következő linket:

PilotShop Joyok, kormányok, pedálok
  • SzKrisztian
    Köszi a gyors választ, meg a címet. Most egy Genius MaxFighter F-31U tipusú joystickom van, ha helikoptert szeretnék vezetni ahoz milyen joysticket ajánlanál?
  • CptSAB
    Összehoztam egy normális videót, amelyen látható, hol tart a munka.

31 MB videó LHKV Scenery
  • CptSAB
    Helikopterhez először is kell egy nagyon fasza kis joy. A 2-3000-es Genius, Mantra meg hasonló termékeket el is lehet felejteni. Helikopter az más tészta, mint a repülőgép. Más a vezetési metódikája is. Hosszadalmas leírások helyett, javaslom a www.hovercontrol.com weboldalt látogasd meg, azon bellül is a Training részleget. Igaz angélus nyelven van, de nagyon hasznos infók vannak ott. http://www.hovercontrol.com/docs/training/doc_page1.shtml
  • SzKrisztian
    Sziasztok, nemrég megpróbáltam helikopterrel repülni de nem igazán akar sikerülni, állandóan van egy himbállóz, olyan mint mikor egy hajó vagy csónak himbálózik a tengeren, csak ez nem függőleges hanem vizszintes irányú himbálózás. Akármit próbálok mindig van ez a himbálózás, próbáltam hogy nagyon lassan emelkedek és se nem forgok se nem indulok előre, csak emelkedek akkor is miután egy két méterre felemeltem a gépet már kezdett himbálózni. Teljesen tiszta szélcsendes időben próbáltam hogy nehogy az zavarjon, de csak himbállózik, próbáltam Auto Rudder-el és anélkül is és csak van ez a himbálózás. Ha valaki tudja mitől lehet és hogy lehet megszüntetni kérem segítsen.
  • CptSAB
    Készülget az Újlak scenery. Alert türelmének és nagyszerű okításának köszönhetően kezd pofásodni a kicsike. Hétvégén fotózás van tervben.. az épületeket is a fákkal stb. a helyére tolom, és akkor lesz egy még nem végleges, de már használható változat. Egy kis videjót közzéteszek.

Kaposújlak Scenery
  • stien
    Akkor megpróbálok rájönni mi lehet a probléma :) Azért köszi a választ
  • alert
    A te gépedben lesz a hiba, mert nálam is ahogy jópár másnál is, aki eddig töltött fel fraps-es videókat a fórumba, nem volt hasonló jelenség. Az alap F9-es gombra simán vesz fel.
  • stien
    Hi! Szeretnék videót készíteni Fraps-sel az FSben, de hiába állítok be olyan Hotkey-t, amit az FS biztos nem használ a felvétel nem indul el.(Más programoknál működik.) Valami megoldás? Előre is köszi.
  • czakof1946
    Üdv!
    Lenne egy kérdésem. Nézegetve az FS9-hez tartozó anyagaimat, találtam egy fsnav_LHBP nevű könyvtárat. Már régen kerülhetett ide, nem tudom hogy mire való. De amikor belenéztem, ezt találtam:

"Telepítés:

Keressétek meg a FS\modules\fsnavigator\sidstar mappában a B5B3C122-B637... kezdetu fájlt és töröljétek le, az itt mellékelt fájlt pedig tegyétek be.

Törlés fontos, mert más a dátum, és emiatt duplikáltan lesz bent Budapest, ami azt eredményezheti, hogy nem jelenik meg a Navigátorban.

--------------------------

IVAO-HU www.ivao.hu "

De a lémyeg az, hogy amikor belementem a FS\modules\fsnavigator könyvtárba én az enyémben nem találtam Sidstars könyvtárat.
    Nálam ez van:
    FS9/modules/fsnavigator/Bin/airway.txt és isec.txt

Nálatok van sidstars könyvtár??
    A PMDG könyvtárban van és ott repülőterenként .txt fájlként vannak az adatok.

Kösz: Czakó
  • Isti1
    Ok, köszönöm a segítséget, megpróbálom így.
  • i robot
    Így én is megszívtam párszor. Nyomj E-t és üsd a számokat. Pl: ha csak az 1-t nyomod akkor a bal fog csak menni. 1+2 akkor mindegyik (2 hajtómű esetén)
  • CptSAB
    Én is jártam így annak idején, amikor még repültem online. A shift+ valamelyik billentyű lenyomására, amikor éppen a kliensprogramba gépeltem, de elfelejtettem kattintani az ablakára, mindig sikerült a hajtóműveket szétválasztani a földön. A végeredmény, egy irányíthatatlan masina volt..Annak idején, megfogadva a jó tanácsot, az összes shift-es bill. paramcs ki lett törölve. Asszem egyébbként ez a kiválasztás csökkentése utána az E volt. SHFT+_ és E.. de nem tudom biztire.
  • alert
    Valami rosszul van beállítva a controls-ban és szétválasztod a tolóerőkezelést. Az FS alapból a tolóerő változtatására a gázkarokat szinkronban mozgatja, de van valami bill kombináció (nem emlékszem már mi), ami szétválasztja őket. Ezt nyomod te be vagy hívod elő..
  • Isti1
    Helló!
    Egy problémám van az FS-el. Már egy ideje több alkalommal fordult elő, hogy hajtóműindítás után/leszállás előtt az egyik(jobb hajtómű) "beragadt". Úgy értem, hogy ha pl. 70%-on ment mindkettő megközelítés közben, és csökkentettem a tolóerőt, akkor csak az egyik hajtómű reagált, a másik maradt ugyan úgy. Hajtóműindítás előtt pedig csak az egyik reagált a tolóerő növelésre, a másik maradt az alap teljesítményen.
    Ez szerintetek miért lehet? Az FS magától generál néha ilyen hibákat?
  • chicco
    oda kell figyelni erre az x-plane 9 esre nem olyan rossz már
  • stien
    Üdv! Nálam ez akkor történt, mikor érvénytelen volt a license :P Tehát próbáld meg újra regisztrálni és felrakni. remélem tudtam segíteni.
  • CzJ
    Hi! PMDGnél feltettem Reality XP időjárás radart, viszont nem müködik , megnyomom WXR-gombot ,kijelzön megjelenik hogy WX, de nem szineződik el , valakinek valami tipp?TEST modba se :S
    üdv,
  • alert
    Így van.
  • chicco
    csak a lap és akkor gondolom c2d 8500 ha tényleg nem használja
  • alert
    Quadnak semmi értelme nem használja ki az FS, egyáltalán nem gyorsabb tőle. 35 ezerig kell a lap + proci vagy csak a lap? Mert első eset egy kicsit necces.
  • chicco
    Mondjatok nekem 1 jó deszkát max 35.e ig és jó procit.Érdemes ezt a quad sorozatot eröltetni vagy az ng duo core jobb lessz.??
  • chicco
    + a fékszárny kezelésekor orrsegég szárny is műkődik másnéven SLAT

ez is segít a szárny további nővelésében valamint több felhajtó erőt biztosít.
    Nos összeraktuk neked a választ.

Még annyit a speedbrake-hez ,hogy nem csak fékezz hanem erőssen rontja az áramlást ami megtöri a felhajtóerőt.ERGO süllyedést is eredményez
  • i robot
    A fékszárny a szárny kilépő élénél alul található. Ezt állítgatod fel és leszállásnál. A féklap (a mai utasszállítókon) a szárny felső részén középen található.
  • CptSAB
    Féklap - légi eszközök ellenállását növelő aerodinamikai felület. Többnyire a szárny v. a törzs alatti áramlásleválasztó lap, illetve a törzsből kibocsátott nagy ellenállású felület.
    Fékszárny(ak) - másik nevén ívelőlap(ok), a felhajtóerő növelését szolgáló szárnymechanizációs elemek közé tartoznak. Feladata a felhajtóerő olyan szintű megváltoztatása, amellyel a mininmális sebesség csökkenthető, ezáltal biztonságosabbá teszik a fel és leszállást.
    A féklapok zárt és nyitott, a fékszárnyak pedig több fokozatban állíthatóak. :)
  • CzJ
    Fékszrány=Flaps. Kiengedésével nő a szárnyak felhajtóereje.gíy a légelenállás is anál jobban növekszik minél jobban kivan engedve a fékszárny és így csökkenti a repülő sebességét. Zserintem amire ti gondoltatok az a Speed Brake. Általában a repülőgép gyors fékezésére használják mind a földön mint a levegőben , így reggel nem jut több eszembe :D
    Üdv,
  • franko2
    Sziasztok, egy barátommal nem tudunk megeggyezni hogy mi pontosan a fékszárny, hogy ez most a gép fő szárnyain lévő lapok amiket fel és le szálláskor kell kiengedni, vagypedig azok amik a gép töbféle részén is előfordulhatnak szárny, géptörzs stb és kinyitásával csökken a sebbesség, és akkor a másiknak mi a magyar és angol neve. Aki pontosan tudja kérem irja le. Más, nemtudjátok létezik olyan képernyővédő ami a virtuális légtér forgalmát mutatja, olyasmi mint a Dolomynum csak teljes képernyőn és be lehessen állítani hogy hány perc inaktívitás után jöjjön be.
  • czakof1946
    Elnézést! Ilyen formában visszavonom az állításomat.
    Nálam ez történt. És aki ajánlotta ezt a programot, az is figyelmeztetett, hogy nVidia kártyánál előfordulhat beállítás törlési problema. Nálam előfordult.
  • exTrem
    Csatlakozom. Nekem sincs semmiféle problémám.
  • alert
    Ne beszélj butaságokat, ezer és ezer ember használja gond nélkül. Sőt az itteni fórumozók közt is akadnak jópáran. Eddig még senkinek nem volt ilyesmi gondja vele.
  • czakof1946
    Tehát nem ajánlom a használatát. Legalább is nVidia kártyánál!
  • czakof1946
    Üdv!
    Nem tudom, hogy írtam-e már, de a nHancer nevű program a videokártyámat annyira átprogramozta, hogy még a windowst is újra kellett telepíteni.
  • w77d
    ok, a holnapi napot rászánom erre, remélem megoldódik a dolog, mert nagyon elvonási tüneteim vannak már minőségi repülés hiányában XD
  • alert
    Vagy mégrégebbit, hátha... mert ezzel szűrhető a dolognak ezen része. Érdemes lenne az nHancert is lepucolni a francba a kipróbálás végett. Persze csak sorjábab, hogy tudd mi okozta a galibát...
  • w77d
    nHancert használok, azzal erőltetem az élsimítást a progira. Videokártya driverre én is gyanakszom, ugyanis ez is ujítva lett az eset előtt, lehet visszarakom a régit, hátha....
  • alert
    Proci az nem okozhat ilyet. A leírtak alapján monitorral, video driverrel vagy felbontással összefüggő probléma lesz. Megmondom miért. A kis tárgyakról beszéltél. A tárgyakat az FS a beállított LOD alapján jeleníti meg, attól függően hány pixelként jelenik meg a képernyőn. Ez pedig a távolságtól függ. Tehát mondjuk normál esetben akkor kéne megjelennie a tárgynak ha olyan távolságban vagy tőle, hogy a monitoron ténylegesen csak 1-10 pixelként jelenne meg. Ez persze a komolyabb scenery-k esetében (ilyen pl a Bp és a Heathrow) is a forráskódban felül van bírálva, mert borzasztóan rontja a teljesítményt ha a millió apró tárgy messziről látszik, mert 288x annyi mindent tölt a memóriába. Ugyanakkor a te eseted nem scenery hiba, mert annyira nincs "lebutítva a dolog", hogy csak akkor jelenjen meg ha felette vagy :) Valami gubanc esetleg a felbontással vagy a video driverrel lehet. Próbáld ki 640x480-ban mi az ábra és próbáld ki úgy is, hogy az FS pontosan abban a felbontásban fut, mint a Windows. Nem tudom használsz-e Powerstripet vagy nHancert vagy bármit, ami belepiszkál a tényleges graf beállításokba és frissítési frekvenciába. Valamiért az FS-ed azt hiszi, hogy a tárgy nem elég nagy a monitoron.
  • w77d
    meg van rángatva a proci bizony, nem is kicsit. na visszaállítom alapra...
  • CptSAB
    Memóriahiba vagy a processzor meghibásodása esetén többet látnád a kékhalált mint az FS indítóképernyőjét. Próbáld ki csak 2 GB rammal, ha neadj isten húzod a procit, ramot, amit én spec. teljesen idióta dolognak tartok, amikor atomerőműveket még tovább nyektetnek, akkor azt is szüntesd meg. Tuning esetén előfurdulhatnak programhibák. Elvégre nem normális üzemi rezsimen ketyegnek.
  • w77d
    nem lehet ez esetleg proci vagy memória hiba?? me azokat cseréltem ki...