45215
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsider
Aerosoft | SimMarket | FSDreamTeam | FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
LegendTommy #12307 hali, gondolkozok enneka megvásárlásn, a kérdésem az lenne, hogy beleszólhat-e a többi addon-ba.
nyilván ez a progi globálisan megváltoztatja az fs texturáit, de van pár igényes addon. pl.: franch vfr, austrian prof, budapest2007 és nem akarom, hogy azoknak a texturáit is lecserélje, tehát lehet-e ütközés?
-
#12306 ui: a vízjelek viszont nagyon ratyin néznek ki.. tele van szórva..
-
#12305 Azzal semmi. :) De amit nálam lementett.. az nagyon ronda. Leszedett 6929 képet, amiből nem is az a baj, hogy ezek 256x256-ok, hanem az, hogy a 4.8 m/pixeltől messze van. Kb. 6.5 méter/pixel elvileg.. de annyira életlenné válik, amikor rá van nagyítva, hogy jajj.. -
#12304 Azzal a vfr terrainnal amit én mutattam a képen, mi a gond? -
#12303 :D Pakold tele sok sok autógennel és told fel avsim-re. :D Na jó viccet félretéve.. Minap én is lekaptam a maps2bgl-el Újlak/Kaposvár környékét, de siralmas a grafix. Az hagyján, hogy kb 4-5 féle szinben pompáznak a képek, de még a felbontás is nagyon ratyi.. a copyright google vízjelekről nem is beszélve. A cucc tehát a gépen, de nem tudom akarom-e ezt átkonvertálni, a vfr-hez.. -
ToMy_ #12302 FlySárköz ;)
Mondjuk jószar lett a kép a jutub miatt, de ha már felkínlódtam a közel 80 megát, akkor már belinkelem... -
#12301 Nem használom az FSX-et jelenleg, így aztám nehéz ,megmondani, hogy vajon miként fog FSX alatt viselkedni. FSX-hez nudli a gépem. Ha nem teszek fel semmi extrát akkor úgy 10-20 frame között megy my "custom low" settings mellett. Idén biztos nem is lesz FSX verzió tervben. Majd ha Nyuszika (saját pénztárca) jövőre izmosabb technikával lep meg.. de erre az esély a mostani infókból következtetve icurka-picurka az esély. -
#12300 Szia,
Megnéztem a videót, nagyon tetszik a készülő Kaposújlak scenery. Kíváncsian várom, hogy kipróbálhassam. Remélem, hogy FSX alatt is használható lesz.... -
#12299 Nem kell csak könnyítés. Számos esetben jól jön, főleg nagy reptereken bonyolult gurulóút csatlakozásoknál. -
#12298 Hmmm...nade miért kell valós időben látni? Én anno mikor csináltam LHDK-hoz egyet, ott szépen beraktam magam 'Slew'-módba majd nyomtam egy 'nememléxemmámilyendeaefkedridmijébenbennevan' :D billenytűkombinációt, és az Afcad szépen lerakta oda a pontot ahova az FS-ben odaslewoltam magam. Secpec megvolt az egész reptér szőröstül-bőröstül. japersze mindkét progi futott egy időben. :D -
#12297 Ismerem az AFX-et, de ez a funkció én úgy tudtam, csak FSX alatt működik, így aztán nem is használtam eme képességét. Azonban.. annyira jól sikerült zsonglörködnöm a GP pozícionálásával, hogy teljes a fedés. Igaz, hogy fél napomba telt így, de megvan. Nagy az öröm tehát. -
#12296 Van egy Airport Faciliator nevű progi, amivel valós időben látod FS-ben az AFCAD-et, miközben szerkeszted. Nagy segítség, főleg a ground polyk alá pozícionálásnál... -
CzJ #12295 Digital Aviation álitolag "dolgozik" egyen de van a Wilconak is bár ahogy én tapaszltaltam nem annyira minőség.
Üdv, -
#12294 tudtok ajánlani nagyon jó minőségű CRJ200-ast? Lehet fizetős is, a fő hogy Malév festés legyen hozzá.... -
#12293 Sikerült végre az AFCAD állományt és a ground polygont fedésbe hozni, az új részletesebb felbontású textúrkkal. Nem hittem volna, hogy ennyire macerás lesz a változtatás. De megérte. Az AFCAD és a poly tehát lényegében készen van (99% egy bugot még javítani kell, amit Alert már előre jelzett). Az épületek pozicionálásában nem kell sokat változtatni, de azért lesz velük is munka, mert a pontosabb kevésbé mosott textúrák miatt van néhány feltűnő csúszás. Amúgy hálát adok azért, hogy még nem flatteneltem ki a mesh-t. Így ugyanis a huplik miatt látható volt néhány helyen az AFCAD, ami az igazításnál nagyon jelentős szerepet kapott. Ha tehát minden szépen és jól alakul, akkor kb. szeptember közepén - végén mehet fel az avsim.com-ra és a flightsim.com-ra a repülőtér. -
#12292 Megcsinálod magadnak az autogen textúrás épületeket, és azokat pakolod le EZ sceneryvel, vagy az Instant sceneryvel és kész. Látványra autogen, gépigényre autogen, mennyiségre tetszőleges. -
#12291 Manuálisan persze Instant scenery, rwy12, EZ Scenery + gmax akcióval lehet ennél sokkal többet is. Amennyihez kedve és türelme van a készítőnek. A kérdés csak az.. megéri? Az FS-ben minél több objektumot pakolunk le, minél több a textúra, annál drasztikusabban esik le a framerate. Amíg ezek Ag elemek, a maguk 256x256-os low detail textúráikkal, addig nincs is baj. Viszont saját modellekkel, amik tényleg jellegzetessé teszik 512-es vagy 1024-es textúrákkal na ott.. végetér a dal. -
#12290 Négyzetkilóméterenként 300 épület illetve 600 fa elhelyezésére van lehetőség slusszpassz. Azért négyzetkilóméterenként ennyi nem rossz már. :D -
ToMy_ #12289 ki lehet vhogy trükközni ezt a "300 épület és 600 vegetációs terület" limiteket? A vegetációs még hagyján, de a 300 épület per négyzet nagyon kevésnek tűnik, Őcsényt próbáltam megszórni házakkal, de a 300 szinte semmire nem elég... -
#12288 Ja igaz is.. valóban.. légifotók. :D Semmi közük sincs guglihoz.. beszélek itt badarságokat. -
#12287 A google fotókat nem lehet használni, de azok nem is azok hát nem emlékszel? :) Máshonnan van. -
#12286 Köke! :) Nincs mit a reklámért! A ground polygon át is lessz tervezve, növelve lesznek a textúrák, ami azt jelenti, hogy az eddigi 4 plane helyett 8 lesz, és ezekre lesznek 525 méteres magasságból készített google fotók húzva. A jelenlegi polygon 4 részből áll, 1050 méterről nyalt fotókkal. Így elvileg csökken az elmosódottság. De először a betonozott és aszfaltozott részekre kell textúrákat húzni. Ez most új feladat lesz nekem, már gyüjtöm be a tutorialokat. Vasárnapra van tervezve a fotózás, az fog sokat segíteni, mert akkor már a részletek is láthatóak lesznek. Az AFCAD szerkesztése is megindult, mostmár csak gurulóutakkal és kifutókkal, hogy majd stimmeljenek az állóhelyek meg ilyesmi. Az épületeknél lehet hogy lesznek finomítások a modelleken. Ha a fotók megvannak, akkor derül ki, hogy mennyi munka lesz még velük. -
#12285 Jól van, jó lesz ez nagyon! :) És köszke a reklámot! :))))
Azonban tapasztalatom szerint egy béna textúrázással haza lehet vágni a legprecízebb stuffot is, úgyhogy figyelj oda rá! ;) -
#12284 THX a tippet és a linket. Én is letöltöttem. -
ToMy_ #12283 mármint mit nem tud, amit mondtam?
poligonnal erdőt megcsinálja, a házakat lerakja arra a vonalra, amit húzol. én erre értettem, hogy "utcát" csinál. -
#12282 Na megsasoltam, jó kis progi ez, valamivel jobban testreszabható és talán gyorsabban lehet dolgozni vele, mint az annotatorral, de azért olyanokat nem tud, mint amit mondtál :) kifejezetten autogenhez van, csak fákat és épületeket lehet vele lepakolni, nameg custom autogent. Poligonos fa telepítéskor pedig csak annyit csinál hogy a polginonon belül létrehoz egy csomó négyszöget, ami a vegetáció. Végülis nem rossz ötlet. Az automata vegetáció felismerő része viszont gyakorlatilag használhatatlan. Talán iszonyú nagy felbontású (vagy éppen kicsi) fotókkal tud kezdeni valamit. -
ToMy_ #12281 hát, pedig ez azt csinálja :)
klikk
asszem más nem kell hozzá, az alap fs objektumokat így is használja
szimplán csak nyisd meg akármelyik sceneryből az egyik bmp-t, a többi onnét pofonegyszerű. összeállítja a terepet, és utána már egérklikkel tudsz "mászkálni" -
#12280 Nanana lassítsunk :) Polygont rajzolva fákat telepíteni az FSX jellegű dolog, 2004-ben nem hinném hogy van ilyen. Másrészt utcákat készíteni? Egy autogen készítőben? Az autogennel nem is tudsz utcákat készíteni, mert azok vektor alapú fájlok. Ráadásul az autogen épületeken és vegetáción kívül nem igen tud mást. Mindenesetre érdekel, dobd fel valahova plz. -
ToMy_ #12279 Ja, most megnéztem, nem német kreáció, az UK VFR Library-hoz "csomagolták" hozzá, elvileg ingyenes cucc, nem túl nagy, ha érdekel, valahová fel tudom tenni.
Kényelmesebb, mint az annotator, lehet poligont rajzolva fásítani, meg vonalat húzva "utcákat", meg még vagy 100 más dolgot :) -
#12278 Jaja.. na most nézem, sem AVSIM-en, sem pedig flightsim-en nem találom ezt a toolt.. Vagy olyat töltött fel valaki, amiért utólag reklamáltak, vagy lehet nem is 2004-es cucc volt :D
Taszárnál csak a repülőtérnél pár órán át pepecseltem az Annotatorral. Egy 8x8-as szegletet még megcsinálnék egymagam, na de nagyobbat. Újlak melett ott van Juta, Hetes, Kaposmérő, Kaposújlak és nanáá.. Kaposvár. A falvak még okésak. Kaposvár azonban már szépen eltenné Tompikát legelni.. :D egy ideig. -
#12277 Ha megnézed, felemelték a google earth alapfelbontását, így már egész Magyarországról elérhető elfogadható felbontású fotó, ami FS-ben is jól mutat. A nagyobb felbontású részeket pedig nem egy írtó vészes dolog hozzáigazítani színben és méretben a többihez photoshoppal. A gond inkább a kiterjedéssel van. Ekkora területtel és ennyi adattal dolgozni nem kis feladat. Az autogennek pedig soha nem jutnál a végére valami automata progi nélkül. Ahhoz pedig nem lehet hozzájutni. Csak Bp 50x50km2 -es körzetében több ember pakolgatta az autogent nap mint nap, több mint 3 hónapig :) hol van az Magyarországtól :) -
#12276 Ezt nem ismerem, az SDK-hoz mellékelt Annotatort használom. -
#12275 Nemrég én is láttam flightsim.com-on valami képfelismerős toolt, de bevallom, bizti ltöltöttem, de nem nagyon izgatott. Szeretem a jól bevállt dolgokat. :D Googlis Grande VFR-t addig úgy sem érdemes csinálmi, amíg 20 féle felbontású, szinű fotók alkotják. Néhány olyan, mintha valami holdbéli táj lenne. -
#12274 Képfelismerős cuccod nem is lesz. Nem publikus. A payware cuccaihoz használja a srác. -
#12273 Ennél 10x egyszerűbb megoldás is van ám... :) Meg ez a jpg-be mented aztán vissza... hát így is elég sokat ront a felbontáson a resample. Igaz nem FSX alá készül így 4.8 méter /pixel meglesz. -
ToMy_ #12272 amúgy maga a metódus tökegyszerű, innét hypersnappal (tud ablakban görgetett tartalmat rögzíteni) két tereppont koordinátáit felírom, aztán levadászom a terepcsíkokat, valamilyen képbizergálóban összeillesztem, csinálok belőle jpgt, beetetem a terrabuilderbe, a felírt koordináták alapján kalibrálom, és kész. -
ToMy_ #12271 viszont ezt a képielemfelismerős részt nem láttam benne, szóval akkor lehet hogy ez mégsem az :)
-
ToMy_ #12270 Hát ja, fotósop annyira nem sajnos.
Amit említettél, az az AGent? Mert azzal szórakoztam a reptér körül, egyszerű mint egy vasgolyó, és azzal még gyorsabb, mint az annotatorral, de még így is iszonyat seggelős meló... -
#12269 Válasz ide és amoda :D Az FS2004 SDK-ban az Autogen SDK-ban az Annotatorral igazából gyorsan megy a buli. Na jó relatíve gyorsan..
Újlak esetén a környező terület hááát... majd elválik. Hosszú idő után látom végre alakulni a repülőteret.. Napról napra többet mutat magából. Már ez nagy szó. Annyi tollászkodás, ígérgetés után. Egy évvel ezelőtt volt egy full EZ scenery.. jajjaj.. azóta igaz textúrák nélkül, de ott állnak az épületek. Az EZ-és világítótesteket majd lecserélik a kiszerkesztett reál ufó kandelláberek stb.. Öcsény az jó ötlet!!!! Egy részletesebb AFCAD-ot készítettem, de ugyanaz volt a bajom vele is, mint Újlakkal annakidején.. randa zöld maszat volt.
Jó lenne egyébbként, ha többen is nekiesnének a témának. Az igazság az, hogy nagyon egyszerű alakzatokból is össze lehet hozni a modelleket. Egyfelől kevésbé terheli a gépet. Újlaknál a Peiper féle vitorlázók a részletes modelljeikkel úgy megfogják a gépet, hogy ha a fraps-et benyomom, látom, hogy az eredeti 24-24 frame lemegy 10-12-re, amint a vitorlázók felé fordulok.. Persze moduláris a dolog, így egyettlen átnevezéssel, nincs vitorlázó, visszanevezve pedig vannak :D -
#12268 Vízrajz az nem vészes, viszonylag hamar megy. Évszakok is nagyon hamar megvannak, ha jó vagy photoshopban. Autogent azt bárki megcsinálja csak töménytelen idő kell hozzá :) be kell fogni a haverokat, hogy nyomkodjanak :) legtöbben így készítik. Vagy írsz egy hasonló toolt egy német kollégához, ami automatikusan felismeri a képi elemeket és megcsinálja. A progi nem publikus.