MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megneztem, nem volt mutatva a lejatszasnal a mikrofon hangereje, de nemitva igen.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Csak mer majd ha elkezdek pampogni, hogy radio check, mondják meg hogy readability hány, akkor magyarázhatnak kézzel-lábbal, hogy értjük komám, csak stereoecho effekt van rajta...
(bocs a fárasztó kérdésekért...)
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
Nem száll be valaki tõkével? Csak 126 bruttó <#idiota>#idiota>
Az tényleg nem tûnt fel hogy van egy teszt gomb.
Egyébként az nem gáz, hogy teszt alatt visszhangzik az egész szar annak ellenére, hogy le van némítva a mikrofon kifele és normálisan van beállítva a felvételi hangerõ?
Gigabyte GA-870A-UD3, AMD Phenom II X4 975 @3,6 Ghz, Gigabyte HD6950 2Gb, 4Gb Kingston 1600 Mhz, 2x WD caviar black 64 MB cache SATA III RAID 0, Win7-64bit
IVAON mindig volt valami gixer. Vagy az iranyito vagy egy masik "pilota" aki SZAROK BELE hozzaallassal nyomult. Persze hogy az ilyenek meg vannak sertodve ha a VATSIMen elkuldik oket.
Ez nem elit klub. Szo sincs rola. De ehhez tanulni kell. Ezt fogjak fel sokan szarul.
TeamSpeak: Settings > Sound Input/Output settings-re eljõjön egy ablak kattints az alján az Activate Local Test mode gombra amire elindul egy teszt. Itt mondja hogy beszélj egy ideig aztán visszajátsza amit felvett. Ha nem hallasz vissza semmit akkor gond van. Ne felejtsd el beállítani a Push-to-talk gombot ami arra kell, hogy amikor ezt a gombot nyomod akkor hallanak a többiek amikor elengeded akkor nem. Én a bal CTRL-t használom (tesztnél is nyomni kell. gyakorlatilag mint egy walki-talki-nál az adó gomb). Ne használd az Activation Level-t ami egy bizonyos szintre bekapcsolja a mikrofont mert FS-ben visszangzik. Továbbá ha hangfalon van a hang, akkor feltétlen figyelj arra, hogy a windows-ban kikapcsolod azt, hogy a hangfalban visszahalld, amit a mikrofonba beszélsz ugyanis ha nyomod a gombot és beszélsz, egyszer átmegy a hangod, másrészt a hangfalból visszajövõ és a mikrofonba belehallatszódó "második" hangod is elmegy emiatt és így a többiek nem értenek semmit csak visszhangzást.
_Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés_
+ a FAQ-ban olvastam, hogy teszteljem a miksit TeamSpeak-ben. Ez azt jelenti, hogy dumáljak valamit, vegyem fel és hallgassam vissza? Csak azér, mert így semmit nem vesz fel, viszont hallom magam real time+ a sound forge probléma nélkül rögzít.
A vatsim-rõl két haveromat pofátlanul elküldték pár hete hogy menjenek vissza ha tudják a fóniát stb... az az általános tapasztalat, hogy vatsim-en oktatáson kívül nem igen látják szívesen a kezdõket. Mintha egy "elit kör" lenne. Ivao-n találkozhatsz sok kezdõvel is, ott nem probléma segítenek és ugyanúgy vannak magyar oktatások. A vatsim-esek azért nem is szeretik az ivao-t mert sok a kezdõ, a gyengébb stb. Persze azért valamilyen szinten itt is tudd a fóniát legalább chat szinten. Amikor már megérted a dolgokat bekapcsolódhatsz a beszélgetésbe.
Ez lehet, hogy eldönti a dolgot.
Online repülésben abszolút kezdõnek az ivao-t javasoljátok, vagy a vatsim-et?
(mindegyiket végigolvastam a FAQ-ban, nagy különbséget nem látok közöttük)
Emberek! Lenne egy másik nagyon-nagyon láma kérdésem, elõre is bocsesz...
Az online repülésrõl olvastam a FAQ-ban. Többek között azt, hogy verbális kommunikáció van. Ez azt jelenti, hogy hús-vér emberek az irányítók és velük kell tudni kommunikálni angolul headset-en vagy valami hasonló kütyün keresztül? Bocs, ha hülye a kérdés.
Na csak azért, mert töltöttem le az ivao-ról ATC chatter mintákat, hát õszintén szólva egy árva nyikkot nem értettem abból amit az irányító akcentusos angollal elhadart.... Pedig beszélek angolul+a fóniát is ismerem azé má valamennyire.
Mi van akkor, ha béna vagyok és nem fogom föl, hogy mint mond az irányító aztán nekiállok online szerencsétlenkedni? (nem fogom fel alatt értsd: nem értem a szavakat)
(olvastam hogy lehet csetelni is a toronnyal, de pont a szóbeli kommunikáció lenne sztem az online repülés egyik varázsa....)
Na eme magasröptû témában várom megnyilatkozásaitokat... <#vigyor3>#vigyor3>
lhbp esms: BADOV UP41 BULEK UY444 HDO UM725 GERGA UZ400 BAKLI
és magátol beirja igy: LHBP BADOV ABITU MAVOR BABUS BULEK HDO BUSIR KOBUS LUROS BESKO GORIG TUVAK GERGA RENKI RAKIT PEKIP PADKU TORLO PENET ARGAD BAKLI ESMS
Szoval hetvegen nezegettem flyvideokat (ezek pilotafulkeben felvett videok) foleg 737-esekrol. Azt vettem eszre, hogy a kapitany szarvanak jobb tetejen van egy 3 jegyu szam. Ez mit jelent??
Az a baj hogy fs nav-ban nem látok ilyen generálási lehetõséget, ráadásul nekem eddig még nem sikerült kommunikálnia a PMDG FMC-vel, tehát ott vagyok ahol a part szakad. Ti kézzel szoktátok meghatározni az egyes navigációs pontokat vagy generáltok?
Egyébként igazad van Alert, van olyan, hogy egy 2000 km-es távra kb 20 nav pontot ajánl fel default, akkor aztán milyen jó lesz azokat állandóan bepötyögni FMC-be....
Jelenleg FS commander használok, azzal nagyon meg vagyok elégedve, csak sajna ilyet nem tud. Meg mondjuk nincs is hozzá airac frissítés a navdata-n.
PMDG 737-esnél lehet olyat, hogy egy flight plannerben elõre elkészített repülési tervet beimportálni az FMC-be?
Flight1 ATR-72-esnél ez csont nélkül ment. Ráadásul kb 10 navigációs ponton kell átrepülnöm, gondolom csak nem kell kézzel bepötyögni mind.
thx
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
btw a durva életbemá, hogy a 737-rõl meg a Érbuszról nem mutogatnak sotokat! Lehet, még nemvannak készen vele? <#nyes>#nyes>
Korábban már kértem a tanácsotokat VGA probléma miatt. Az volt a szitu, hogy már a 3DMark is resetelte a gépet néhány másodperc után. Kiderült, hogy a táppal van a baj, hiába 420W-os. Egy tápcsere után legalább a 3DMark már végig tudott menni😊, de az FS utána is szaggatott és problémázott. A VGA kártya 9800Pro, ami most már "köztudottan" nem FS barát. Mindenképpen szeretnék egy másik kártyát, és az lenne a kérdésem, hogy mit javasoltok?
Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB
Visszament. Majd megint. Srac elott 2vel ulo fazonhoz lepett es diskuralt vele. Fazon felallt bement a cockpitbe. Majd kijott es elegge izzadt O is 😄
Nah aztan szoltak hogy vissza kell fordulniuk. Leszalltak JFK-n kint sotet volt es rakas tuzolto allt lent. Kiderult hogy hogy a gep ugy szallt fel hogy csa 1 generator ment (masik rossz volt, de ez meg nem gond), csak 1 oraval a felszallas utan kifekudt a masik is. A pilotafulkeben is minden vilagitas elment.
Az a fazon akivel a pilota dumalt, pedig a 767 fopilcsi volt.
Haverom szerint picit megijedtek 😄
Gigabyte GA-P35-DS3L, Intel Core 2 Duo E6550 @ 3,4 GHz, 4x1GB 1066 DDR2, Galaxy 9600GT OC 512MB
Regebben mikor nyaralni voltunk. Leszallas utan az legkondibol fust szeruseg szallingozott. Ott alltunk, vartuk hogy a sor meginduljon (mar a kapunal voltunk). Paran nyavogni kezdett, hogy FUSTOL FUSTOL. Total bepanikoltak a semmitol.
Ha joltom nem is fust volt hanem valami mas, de semmi gazos.