MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hat igen. Igy is lehet. Meg ugy is, hogy egy huszon-harminc megas kiegeszitoert elkernek ezreket.

exTrem
Netherlands 2000 scenery V3 !!!

En nem is fuznék ehhez véleményt. A freeware addon magáért beszél ráadásul a képek is ezt igazolják. A buktaQja csak annyi, hogy torrenttel lehet csak leszedni így sok idobe telik. 21 Gb összesen melyet 5 db dvdre osztottak fel. Ez 5 part-nak szqmít.

Airbus nuku??? o_O

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

CptSAB
A Pro Flight 2000 Deluxe-ról van valakinek tapasztalati infója? (nem a weblapra gondoltam, azt már megnéztem..)
update 9.1
wolfaud
az fs szivat engem felraktam a Slovenia croacia Sceanaryt és nem indul el bejon a kezdeti képernyõ és ott megáll 😞

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

exTrem
Valamelyik gauge fileod hibás, melybQl arra következtetek, hogy a kiegészítQ sem eredeti 😊. Töröld le vagy keress egy jó verziót.

wolfaud
ha telepiteni szeretném a GNS 530 Trainer-t akkor a kovetkezö üzenetet kapom és nem tudom telepíteni:" An error prevents this program from continuing: Could not extract the current file." a hozzáférés megtagadva. Ez file sérülés vagy más okozza a problémát???

Kétt géppel szép az élet: GA-965p ds3 q6600 4giga Asus 8600gts Asus P6t i7 920 6x2048mb ddr3 1600 Gigabyte 295gtx 1792mb És ezt azért hogy otthon es a cegbe is tudjak FSX-ezni!

wolfaud
Tud nekem valaki abban segiteni hogy miért van az hogy telepitettem a piper meridiant és ha azt a gépet kiválasztom akkor mikor elkezdené tölteni 0% nál áll 3 percte és kiirja ezt a hibát :
A fatal error occurred. AppName: fs9.exe AppVer: 9.0.0.30612 ModName: flt1piperm.gau
ModVer: 2.0.0.0 Offset: 000536e4

majd ujra inditja a fs2004-et hogy lehet orvosolni illetve miért van az hogy a telepítés során nem rakja fel az 530 garmin trainer programot valami hibára hivatkozva

CptSAB
Az én kedvenc gépemen még VOR sincsen.. 😊 Szóval azzal se ILS, sem VOR/NDB navigáció. Marad a két szem és a térkép. Meg az egyszem rádió, amin lehet körbe Hahóózni az étert! 😄 Viszont lehet vele nagyon gyorsan repülgetni, és a manõverezõképessége sem kismiska.
Más téma: a korábban ajánlott Cessna/Reims C150 free kieg.-et újfent megköszönném, akárki is linkelte be. Aki picit is eltud rugaszkodni ettõl az FMC/PMDG õrülettõl, az töltse le és élvezze az álomszép repülést, kell egy jó terramesh, némi VFR scenery alája és huss.
alert
Az enyémben van egy iránytû meg egy vor de nem írja ki.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Ha a gépem van fedélzeti számitogép ami általában van rajta vagy bármilyen navigácios müszer van a fedélzeten akkor ha betáplálod béle a pályát, akkor kiirja a Freq-et!
<#lama> Faxon! <#lama>
Terkepet lattal mar?

Papirzacsi
Lewarezolják, majd beállítják a rádión.<#idiota>

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Csirke4
A valóságban hogy kapják meg az ILS frekvenciáját a gépek?
az faq-ban tök legelõl pont errõl van szó, hogy milyen gépigénye van
a repcsik listája pl.: itt
lenne 1-2 kérdésem amit FAQ-ba nem naon találtam. Elõször is egy teljes repülõlista érdekelne, másodszaor meg h mien a játék nVIDIA FX5900XT videokártyával

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

chicco
Fmc load fp vagy õk pétyégik be.Természetessen kézelkérzet vektorálhat is és adhat utasítást más eljárásra.

Sziasztok! Lehet, hogy hülye kérdés, de a valóságban, hogy repülik le a pilóták az útvonalat? Azaz, hogy az irányító mondja meg nekik az irányt vagy pedig végig LNAV-val repülnek? Egyébként azért kérdezem, mert én eddig mindig LNAV-val repültem VFR-en, de most kipróbáltam a Radar Contact 4-et és ott mindig mondja az irányt a torony és így el kell térnem a programozott útvonaltól... Válaszokat Elõre is Köszönöm Üdv.: Gábor

azért köszönöm
alert
Ilyen dologban ezen a fórumon nem tudunk segíteni.

köszi szépen és ha nem bunkoság máshonnan nem lehet megszerezni és most nem boltra gondolok hanem letöteni valahonan ingyen gondolom mindenki érti mire gondolok 😊mert nagyon tetszik ez a kiegészitö de sajna most nem igen van rá pénzem meg nem is nagyontudom hogy kell az ilyen oldalakrol rendelni köszönöm
Papirzacsi
Vagy fele ennyiért megveszi a Captainsim oldalán. ;-)

alert
Szia! ITT tudod megrendelni.

helló azt szeretném megkérdezni hogy a Just Flight 707 Professional nevü kiegészitõ nincs meg valakinek és hogy esetleg honnan tudnám beszerezni köszönöm
alert
Hidd el, hogy egy alapszintû videó megértéséhez amire te gondolsz, szükséges némi tudás. Ha most akarod megtanulni nem fogod megérteni egy ilyen videóból, hogy mi miért van, mert annyira összetett. Akkor a valós pilóták képzése is 2 napig tartana... El kell olvasni a manualokat a leírásokat, az egyes rendszerek mûködésének elvét, aerodinamikai alapfogalmakat stb. Hiába csinál valaki egy videót és mondja rá, hogy "bekapcsolom az APU bleed-et hogy ellássam levegõvel a fõhajtõmûveket" fogalmad se lesz róla, hogy mirõl van szó. A szimulátor rengeteg idõt és türelmet kíván, ha jól akarsz repülni, az több hónap szabadidõ rááldozásával jár. Kérdezz meg bárkit, aki témával komolyabban foglalkozik... ez egy ilyen hobbi. Ha nincs elég idõd, nincs értelme komolyan gondolkozni róla (sajnos).

Hypo
van ilyen video sok, persze a tobbsege penzert, de youtubeon is van sok pmdg training, van magyar is rucz gabor csinalta, de azert hidd el manualokat mindenkepp kell olvasnod, mar csak a rakas checklist miatt is meg kulonbozo eljarasok.

krisztian005
Lehet hogy most mondok hülyességet, de én úgy gondoltam hogy aki már jól tud repülni az csinál egy rövidebb utat, úgy mintha máskor repülne csak közbe mondja mit miért csinál és az egészet rögziti, igy sokkal gyorsabban lehet egy oktatóanyagot összehozni mintha órákig irogatni kéne. Én nagyon szeretnék megtanulni rendesen repkedni de nem sok idõm van, és a kevés szabadidõmbe éléggé fáradt vagyok, volt hogy el is aludtam a monitor elõtt olvasás közbe, de ha lenne egy jó videó az még szórakoztató is lenne amellet hogy oktat. De mint irtad egy ilyen videónál kell "megvágjon, megszerkesszen, konvertáljon jobbra balra és lektorálja nameg folyamatosan kijavítson" hát én igazából ilyesmire nem is gondoltam, igy ténleg nem egy félórás munka, de esetleg úgy ahogy én mondtam hogy egy repülést egy az egybe felvenni, néhány szóban minden müveletet kommentálni úgy nem megoldható? biztos nem lenne egy profi oktatófilm, de alapnak szerintem így is jó lenne.

elnézést

amd x2 3800+ / 2 gb ram / hd2600xt

alert
BIOS-ban benne van. Ha általánosan akarsz tuningolni, akkor talán inkább keresd meg valamelyik tuning topicot és akkor segíteni is többen tudnak 😊 ez ide túl off lenne.

ja nem, most csak úgy általánosságban értettem. szóval nem csak flight simulatorra. és a procit húzni hogy? biosban dögöljek meg, nem találtam sehol.

alert
Sokat nem ér az FS esetében a VGA tuning. A procit húzd meg ameddig tudod vagy cseréld intelre.

tuning tanácsokat tudna adni valaki?

amd dual core 3800+
msi 7600gs 256mb
1024mb 800mhz

hogy mégis mit kéne csinálni, milyen programot használjak, vagy ér e valamit az msi saját tuning programja? mert ott pölö memóriát 800ról akár 1600ig is lehet húzni, de ez szerintem nagyon valószínûtlen.

alert
Nem mondasz hülyeséget csak nem sok olyan embert találsz aki ért hozzá és hajlandó napokat áldozni arra, hogy felvegyen, megvágjon, megszerkesszen, konvertáljon jobbra balra és lektorálja nameg folyamatosan kijavítson egy ilyen több órás anyagot na és persze ingyen. Ehhez nagy jó akarat és tengernyi szabadidõ kell. A magyar közönség meg nem igen érdemli meg (tisztelet a kivételnek) 😊 meg nincs is akkora igény rá, hogy valóban megérje...

krisztian005
Bocsi, véletlenül kihagytam, valóban a PMDG-rõl irtam, a pchelper.hu-n ott sajnos fizetni kell érte, ami ha jó a videó akkor megéri, nem is arról van szó, csak nekem (és gondolom sokak) nem engedhetem meg most anyagilag, angolul sajnos nem tudok, és gondolom köztetek vannak akik már értik és ez egy elég nehéz program a sok olvasnivaló (fõleg ha angol) csak elretenti a kezdõket és néhány oktatóvideó csak növelné a fs-rajongók táborát

alert
Szia! Elõször is mirõl beszélsz? Van ott sok videó... feltételezem, hogy a PMDG-rõl.. az hogy mi miért van az nem olyan egyszerû, ez egy komplett összefüggõ rendszerekkel rendelkezõ repcsi az eredeti mintájára. Magyarul nem hinném, hogy sok infó van róla, angolul viszont milliót találsz. Ezt egy rövid videóban nem lehet elmesélni. A www.pchelper.hu-n rendelhetsz olyan magyarnyelvû kommentárral ellátott videókat, amik kifejtik az egyes rendszerek mûködését, a beindítás folyamatát stb, de csaknem 2 óra hosszú. Tehát nem "egyszer elmesélik és megértem" kategória, de kétségkívül nagyon sokat segít.

krisztian005
Sziasztok, letöltöttem a http://fs2004faq.uw.hu-ról Nyiri videóját, csak az a bajom velük hogy nincs rajta hang (az FS hang rajta van csak kommentár nincs) a gépet így már be tudom indítani de nem tudom mi miért van, ha valaki meg tudná csinálni úgy hogy mondja is hogy mi mire van vagy legalább leirná magyarul azért nagyon hálás lennék, esetleg ha valaki csinálna egy videót az FMC-vel vagy egy full videót pl Debrecenbõl Budapestre a gép indításától kezdve az repülésenkeresztül a gép leállításáig, szintén kommentárral az nagyon hasznos volna.

CptSAB
😊 Pont tegnap délután néztem az RC weboldalát. Letöltöttem a manualt. Eddig nagyon igéretes, a weboldalon azt írták, kezeli a vészhelyzeteket is, idõjárási körülményeket. Viszont köszi a megerõsítést.
Szia!

Szerintem nézd meg a Radar Contact programot. Nagyon feldobja az offline repülést. Sokkal inteligensebb a Tower, rengeteg mindenre kell figyelni amire az alapjátékban nem. Sajnos viszont fizetõs...

Bõvebb infó itt
exTrem
<#banplz>

Papirzacsi
Õ volt az. ;-)

exTrem
Fsx fórumban nézz körül, ott mintha valamelyik srác már használta volna.

Frequency
Tileproxy5-öt tesztelte valaki?

CptSAB
Egyébbként érthetetlen, az FS fejlesztõi miért nem implantálták az AIRAC-ot. Ennyire azért nem kéne üzletté tenni a világot. Tavaly nyárig ingyenesen letölthetõ volt az AIRAC. Még a 0608-as is bõven jó lenne frissítésnek, mert az ATC az FS beépített adatbázisából vezényelget nekünk. Ha azt a hiányos navpackot lecserélnék jót tenne az offline repülésnek. És persze az ATC-nek is legfõképpen. De persze az üzlet.. ki venné meg a drága FMC-s kiegészítõket, ha egy free kieg is ugyanazt le tudná repülni. Persze a poén az, hogy hamarosan le fogják tudni repülni, mind a vnav mind az lnav szerint(ez már okés).
CptSAB
Mai story, jó ide az FMC témához, mert elõkerült az a fránya offline ATC. Gondoltam, lelibbenek egy Airbussal Tivatba, Montenegróba a Kotor-i öböl mellé. Gyönyörû vidék. Most nem akartam elõszedni a free FMC-t, mert akkor úgyis csak VFR rádiózással tudtam volna repülni. Fogtam az FS plannert beütöttem a két repülõteret és hajrá. Egy szimpla 3/4 órás kirándulásnak indúlt. Rémálom lett. Északról közelítettem. Amikor levitt az irányítás 7500 lábra, az még elsõre jónak látszódott. Néztem, van ILS a 32-es pályára, gondoltam, kivisz az öböl bejáratához, majd egy balfordulóval terel lefelé. Erre beadja nekem a 14-es kifutót. És addig addig forgolódtat, amíg végûl csak nyílegyenesen az öblöt északról átkaroló hegylánc felett tárul elém a repülõtér, és 7500 lábon kiadja az engedélyt a vizuális megközelítésre. Mindjárt láttam, hogy jelenteni kell a sikertelen leszállást, 5-6 mérföldrõl ekkorát süllyedni a küszöbig, nem nyerõ. Kértem átstartolást, erre jön a következõ tréfa: forduljak balra 005 fokra, tartsam a 2000 lábat, majd forduljak 330 fokra. Üvöltöttem!!! Ennek elment az esze? Ezeknek a hegyeknek a csúcsa 4500-6000 láb magasan van. A Lovcent éppencsak eltudtam kerülni, és ez így ment végig, a Tivati TWR átadott az APP-nak, az is 2000 lábon akart tartani, de továbbra is 330 fokon északnak, átvett a Dubrovnik APP, az újra balfordulóval 200-170 fokra, 2000 lábon. Sírni tudtam volna.. azon csodálkoztam, hogy nem lõtte az IFR-t. Persze végig jött az üzenet, süllyedjen kérem 2000 lábra, holott 4300-4700-on szinte a hegygerinceket súrolva repültem, sokszor felhõben. 4500-ig ugyanis borúlt 8/8-os volt, felette 3/8-os. Végül negyedórás szenvedés után újra átrepültem az öböl északi partvonalát, de most 3000 lábbal alacsonyabban, de így is szinte végig 1200-1500-as varióval süllyedtem. Na ennyit kérem a híres ATC-rõl. Egyszer Innsbrucknál már hegynek vitt, hasonló idõben.
Deloi
Még annyit tennék hozzá, hogy ne várd a toronytól, hogy SID eljárást fogsz kapni, a beépített ATC nem tud ilyet. Megtervezed az útvonalad, és te adsz meg egy SID-et, aztán lerepülöd. Eléggé zavaró de ha IFR akarsz repülni FMC adatbázis alapján, akkor vagy nem engedi az fs, vagy megadsz egy fs-ben generált flightplant, de akkor meg össze vissza rinyál az ATC hogy merre menj, te persze nem mehetsz arra, ha az FMC visz, és ilyenkor csak zavar az ATC. Ezért jó online menni. De nem lehet ezt valahogy kikerülni offline? Pl hogy az ATC felfogja, hogy én AIRAC adatbázis alapján repülök, ne küldjön már el másfele! Igen rossz, de pl rosszidõben muszáj ratyi fs-es flightplant csinálnom, hogy IFR repülhessek, mert különben leszállni se enged. Aki FMC-vel repül offline, az hogy szokta ezt megoldani?

Hypo
Hát köszi azért. Sajna a hungary 2004 sceneryben nincs benne minden kár jó lenne egy igazi magyar VFR scennery most lhtl-lhpp-lhoy-lhtl t hagyhatom ki tokol se jo nalam de az mar kiderult mi miatt.

CptSAB
A Hungary Scenery 2002? Amiben 93 repülõtér van? Mert ha igen, akkor egy repülõtér nevét sem fogja kiírni. A repülõterek maguk megvannak, bár néhány pozicíója eléggé eltér. Nincs semmilyen rádiókomm. velük. Én egyszer elkezdtem gyártani a spéci. AFCAD állományokat hozzá, de a mellékelt koordináta táblázat nem volt nyerõ. Igazából szerintem ez inkább online scenery lehet, ahol slew módban odasasszézunk, és hurrá. Kár, hogy Lénárth János nem csinálta meg simán AFCAD-al õket. A scene-x-el nem módosíthatóak, nem is látja a repülõteret. A Nova pedig azóta a letünt programok közé került. Letöltöttem a demóját, de legnagyobb megrökönyödésemre, az sem ismerte fel a repülõtereket.
Köszi mindenkinek!
Küzdök tovább!