MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Talán ha lökne pár szkríntosot a panelokról kitalálnánk mi áll rosszul.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Üdv,
Head Up Display-t (HUD) keresek kiegészitõként a gépemre, mert
néha leszállásnál VC-ben nem látom a kivánt adatokat.
Ha valaki tudja honnan lehet megvenni, letölteni, akkor ossza meg velem,
pls.
köszönöm elõre is
SLZ
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Does FlyTampa-Vienna work with Austrian Airports©?
Yes, however the Austrian Airports© 1 collection also includes a LOWW rendition and if you wish to continue using the other Austrian Airports provided by this package along with FlyTampa-Vienna you must delete the following files from the Austrian Airports 1 scenery folder:
AF2_LOWW.bgl
vieplatte_DEM.bgl
wiennef2_DEM.bgl
viebaum_exc.bgl
Removing these files is very important, otherwise weird terrain problems such as sunken ground in front of runway 16 as well as cliffs elsewhere will be caused by the Austrian Airport’s “flattens”. Also make sure that the entry for FlyTampa-Vienna is always at a higher level then the Austrian Airports entries within the FS Scenery library.
köszi, eszembe nem jutott volna a flytampa manualban keresni a megoldást 😊
Köszönöm a gyors válaszodat az üzenetemre. Szerintem is a topikba illõ a téma, örülök, hogy nyilvánosan válaszoltál.
Hamarosan (ha lesz rá ma egy kis idõm) leírom ide is, hogy mirõl van szó, esetleg teszek képeket is, hogy mások is láthassák.
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Primán müködik!!!!!!
SLZ
No ugyebár most fs9 tekintetében nagybeszerzésen vagyok. Mivel gépek már úgy ahogy vannak, most a scenerykre fekszem rá.
A következõ a kérdés:
Kinéztem magamnak a FSQuality Austrian airport 1-es és 2-es csomagját, mivel sok nagyon szép és közeli repteret tartalmaz, kissebbeket is. De ennnek a csomagnak nem tetszik a bécsi reptere (LOWW). Megleltem viszont a FlyTampa Vienna sceneryjét, ami már sokkal szebb és kidolgozottabb. Ez esetben, meg lehet csinálni szerintetek, hogy az FSQuality ne rakja fel a LOWW repteret, mert azt majd késõbb szeretném fölrakni, de a FlyTampa termékét? Vagy ha szimplán fölteszem elõbb az FSQualityt aztána FlyTampa-t akkor nem fogják ütni egymást (gondolom fogják, amikor két Ferihegy verzió volt telepítve azok is káoszt okoztak a körzetben)?? Fontos lenne a válasz, mivel nem warezról oldom meg, hanem megvenném, és azért számít a pénz, nem szeretem kidobálni egymást ütõ termékekre 😊
Szóval.
A textúra- és gau módosításaid tetszenek, habár nekem nem mennek FSX alatt a régi mûszerek. Gyanítom az ACC pakk miatt...de lehet nem. A fax tuggya... 😄 A nemrégiben átportolt Milan Lisner-féle Z-142 se megy ugyanis ugyanilyen hibajelenséggel nálam egyébként.
Az általam készitett belsõ textúrák a megjelenés pillanatában az igazi gép állapotát tükrözték. Azóta lehet változott valamelyest, de megmondom õszintén sz*rtam bele egy esetleges ilyenirányú textúra-ápdétbe. 😄 Pedig sokból nem tartott volna lecsekkolni, hisz ha akarnám, gyakorlatilag naponta belemászhatnék a gépbe, hisz itt repül nálunk a mi repterünkön. Szóval elsõ kézbõl származó információim lehetnének, ha nem lennék oly lusta. 😄 Ebbõl kifolyólag a neten sem kellene fotókat vadásznom róla... 😄
Mûszerezettségileg pedig azok a gauk kerültek bele, amik az adott pillanatban elérhetõk voltak számunkra. Abban az idõben eléggé elfoglalt volt a cseh haver, aki programozta õket, örültünk hogy egyáltalán ilyen állapotba eljutott, és ki tudtuk adni a repülõt.
Repülési tulajdonságait tekintve bizton állithatom, hogy az FS keretein belül a legprecízebb flightmodellel rendelkezik a gép. Páran ugyanis különbözõ fórumokon/mailben kritizálták a túl érzékeny csûrõt...õk gondolom még életükben nemhogy repültek de még nem is ültek 43-asba. Merthogy pedig ilyen érzékeny. És nemcsak a 43-asnak, hanem a kistestvérkének, a 142-esnek is. Motorteljesítményben és egyéb tekintetben is közel hozza az igazi paramétereit, ami hiba van benne, az kizárólag az FS miatt van. Ezt így kell elfogadni, ennél jobb sosem lesz. Az FD egyébként Zacsi érdeme, õ szõrözött vele éjszakákon át instrukcióim alapján... 😊)))) És szerintem nem is eredménytelenül! Kitett magáért a kölök rendesen! 😄DDDDD
Innentõl kicsit félOFF leszek, mert az alábbi gondolatok inkább az FSX-et érintik, de hadd ne kelljen már átmásznom a szomszéd fórumba...köszi! 😄
Mi is gondolkodtunk egy esetleges FSX ápdéten de végiggondolva az mivel járna egyelõre pihentetjük a kérést. Ugyanis ez a gép még FSDS-el készült, nem pedig gmax-al vagy 3ds max-al, így förszt of ól át kéne konvizni az egész hóbelevancot FSDS-bõl max-ba. Namármost ez valami oltári nagy meló! A poligonok döntõ többségét újra kell gyártani, másik felüket meg a dupplázottság miatt megkeresni és kitörölni, a smoothing group-okat újracsinálni a nulláról mert azok teljes egészében elfelejtõdnek a konvizás során, hogy a texture mappingról már ne is beszéljek...és akkormég ottvannak a fölös vertex-hegyek amik összerondítják a poligonokat... 😞 De ha érzel magadban ilyen irányú mazochizmust, áttolom mélbe és elszõrözhetsz vele ha gondolod... 😊)))
Persze a dds textúrák nem is lehet kérdés egy esetleges FSX verzió esetén, nameg a jobb felbontású textúrák sem. Ne felejtsük el, hogy mikor e gép megjelent, még korántsem azok a hardverek voltak, mint manapság...ezért is próbáltam egy egészséges kompromisszumot kötni a textúra/fps terén, s annak megfelelõen elkészíteni a bitmappokat.
A többi custom animation is belefér persze. Lehet még túlzásokba is esni akár - hisz pl. az oldalkormánytrimmnek - azon kívül hogy tudod forgatni a tárcsáját a két ülés közt - gyakorlati haszna nincs. Kívülrõl meg nem is látszik semmisem.
Azonban a mûszervilágitásra tett javaslataid határozottan elutasítom - már ha jól értettem azokat. A jelenlegi állapot így tökéletes ahogy van! Szerintem túl azon hogy teljesen élethûen világolnak éjjel a mûszerek, még roppantmód szépen néznek is ki. A default FS kokpit lájtctól amúgyis hányingert kapok. Nem is használom sosenem, még a 43-asban sem. Csakis a gau-lájcokat.
Mivel nem ástam bele magam még eddig az FSX lelkivilágába, így kérdéseidre sem tudok választ adni sajna. Még csak tippelni sem tudok. Egyetlen egy dologra tudom a magyarázatot, miszerint a gauk gombjait azért nem tudod megcsinálni, mert azok úgy lettek megcsinálva ahogy te is sejtetted, azonban a tekerentyûk számára egy külön kivetítõ-poligon lett létrehozva a gombok fölött, ahova ismételten rá lett rakva a gau azon része, ahol a gomb van. Ha ezt így besakkozod magadnak az új gauk esetében is, akkor mûködni fognak. 😊 Ha mégsem, akkor szorri, rosszul emlékeztem! 😄
A DC-3-ról nem tudok nyilatkozni semmitsem, nekem eszembe sem jutott még foglalkozni vele. Már csak azért sem, mert jelenleg épp egy másik sokkal ígéretesebb projektbe vagyok nyakig benne, s ha az kész, már tudom mi lesz az azt követõ... 😛 De nem a DC-3... 😄
No ennyi így hirtelen. Bocs hogy hosszú lettem kissé... 😄
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Na mind1
http://ivao.hu/wp-downloads/LHDC_LHSM_ils.zip
Lehet kéne a FAQ-ba írni pár sort azokról a dolgokról, amiket nem lehet megcsinálni az fsben, mert nem az elsõ eset, hogy egy kezdõ fsezõ, aki még értelemszerûen nincs tisztában a modellekkel, azt firtatja, hogy lehetne áttenni a VC-t egyik gépbõl a másikba. Így megelõzhetõ lenne csomó ilyen kérdés, és az unásig ismételt válasz. :-)
E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2
Le lehet tölteni valahonnan egy olyan kiegészitõt, ami ILS-t csinal
LHSM-re a 16-os pályára, ahogy a valoságban is van?
köszike
SLZ
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7