MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w77d
nem tudtok valahol térképet Ferihegyen a gépállásokról?

Ferihegyen ezentúé ha legurulsz és Gate 44 45 46-et kapsz akkor nem mehetsz végig Limán hanem P3 és S (VIA hátúlról). Tegnap voltunk kint jópáran LHBP-n és akkor halgattuk. Jött MAH2569 és ATC mondta neki hogy gate 44 via P3. Erre MAH: Ennek ku***a sok értelme volt. Mire ATC mondta hogy ez az új szabály és ez a munkálatok miatt van. Hát hátha valakit érint.
CptSAB
Köszi a gyorsteszteket. Ez esetben nálam tünt el akkor valami a rendszerbõl. Ideje lesz egy win reinstallnak.
w77d
nem tudjátok, hogy a LAGO Hurghada sceneryje milyen kidolgozottságú? én nem találok róla képeket...

w77d
nekem jó

Isti1
Köszi, sikerült, eltûnt a hibaüzenet😊

Én most néztem, nekem tökéletesen mûködik.

CptSAB
A Google Earth mûködésében észlelet valaki problémát? Nálam ugyanis nincsen földgolyóbis(a google oldaláról letöltött free, nem crackelt változat). A videókonfigban sem tudok állítani semmit. Nõvéremék gépére is letöltöttem, ott is ugyanez a helyzet. Nem értem mi a gond, mert a Google Maps mûködik, csak ott éppen a koordináták nincsenek.
CptSAB
én nem szoktam utálni õket.. fejleszgessék csak nyugodtan, idõ mint a tenger 😄
ezt már talán vki linkelte, de utálom azokat a fejlesztõket akik semmi infot nem közölnek a várhato megjelenésrõl
w77d
niceeeee 😊

exTrem
Kecsegteto, tessék nézelodni Airbus A380

Papirzacsi
Az FLT CONT az a flight control rövidítése. Hmû gyújtásnál van Cont. és van Flt, az elõzõ a folyamatos gyújtás, az utóbbi a légi indítás.

Talán ha lökne pár szkríntosot a panelokról kitalálnánk mi áll rosszul.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Ugye a FL CONT az a hajtomû csujtás, vagyis Engine Start Switches Continue magyarul=folyamatos gyújtásban van a hajtomû(ez leszállásnál,felszállásnál heves esõzésbe És ami fontos! Ha használjuk Anti Ice-t akkor ugy szintén ebben az állásban kell lenni) Hogy véletlen se szakadjon meg a gyujtás ilyenkor ezért mindenképp folyamatos gyujtást biztósít. A hibaüzenetet nem értem, nem találkoztam még vele.
Üdv,
manualban nincs-e benne?
Hello!

Head Up Display-t (HUD) keresek kiegészitõként a gépemre, mert

néha leszállásnál VC-ben nem látom a kivánt adatokat.

Ha valaki tudja honnan lehet megvenni, letölteni, akkor ossza meg velem,

pls.

köszönöm elõre is

SLZ
Isti1
Üdv! Egy kérdéssel fordulok hozzátok! Azt szeretném megtudni, hogy mit jelent az 'FLT CONT' nevezetû felirat?(PMDG 738asában ez kint világít nekem mint hibaüzenet).

alert
Akkor én is csatlakozom 😄

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

csak neeem?😮
Papirzacsi
Ex-Kossuthosokat is?<#idiota>

sajnálom alert! az kimaradt, hogy minket, akik ott tanulnak:S de ha sikerül elintézni, akkor videozom😞
w77d
egyenlõre ennyi kieg elég lesz most, elég sok pénzt levitt ez is, de legalább élvezni tudom a repülést szép helyeken jó gépekkel, azzal a nyugtató tudattal, hogy fizettem értük, tehát 100%-ban jogosan az enyémek 😊

alert
Wow köszönjük! minden fórumlakót? Vagy csak az aktívakat?

kilátásba helyezték nekünk, hogy lehet el tudnak minket vinni egy-egy iskolakörre a malév 737 full motion szimulátorjával, remélem összejön!
csak várd ki, ha megjelenik a kai-tak reptér is a flytampától😊 amugy ajánlom még az aerosoft heathrow 2008-át illetve lisszabont is, és madeirán is élvezet leszállni
w77d
hát gyerekek egy élmény egy komolyabban kidolgozott reptéren landolni. Minden elismerésem a FlyTampa munkatársainak, nem ment rosz helyre a pénzem.....

w77d
ez alapján tökéletes lett, no bele is kezdek egy Budapest-Bécs charterjáratba 😊

w77d
éés itt a megoldás 😄

Does FlyTampa-Vienna work with Austrian Airports©?

Yes, however the Austrian Airports© 1 collection also includes a LOWW rendition and if you wish to continue using the other Austrian Airports provided by this package along with FlyTampa-Vienna you must delete the following files from the Austrian Airports 1 scenery folder:

AF2_LOWW.bgl
vieplatte_DEM.bgl
wiennef2_DEM.bgl
viebaum_exc.bgl

Removing these files is very important, otherwise weird terrain problems such as sunken ground in front of runway 16 as well as cliffs elsewhere will be caused by the Austrian Airport’s “flattens”. Also make sure that the entry for FlyTampa-Vienna is always at a higher level then the Austrian Airports entries within the FS Scenery library.

köszi, eszembe nem jutott volna a flytampa manualban keresni a megoldást 😊

w77d
nna erre nem is gondoltam, gyorsan meg is lesem 😊

Papirzacsi
Olvasd el a Flytampa LOWW manualját. Ott írnak hasonló dolgokról, bár nem emlékszem, hogy az austrian airpotsról írnak e.

w77d
no megvettem a simmarketrõl. itt a fájlok listája, nem tudsz segíteni, hogy melyeket kell törölni?

pateszi
Hello Clidey,

Köszönöm a gyors válaszodat az üzenetemre. Szerintem is a topikba illõ a téma, örülök, hogy nyilvánosan válaszoltál.
Hamarosan (ha lesz rá ma egy kis idõm) leírom ide is, hogy mirõl van szó, esetleg teszek képeket is, hogy mások is láthassák.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Köszi!

Primán müködik!!!!!!

SLZ
alert
Fel kell telepíteni elõször az FSQuality-t majd a FlyTampa-t. A végén az FSQuality verzióból ki kell törölni a Vienna fájlokat. Néhány darab van. Fejbõl nem tudom melyikeket, de mûködik, mert kipróbáltam anno.

w77d
lenne még egy kérdésem, remélem bírjátok még a frontot 😊

No ugyebár most fs9 tekintetében nagybeszerzésen vagyok. Mivel gépek már úgy ahogy vannak, most a scenerykre fekszem rá.
A következõ a kérdés:
Kinéztem magamnak a FSQuality Austrian airport 1-es és 2-es csomagját, mivel sok nagyon szép és közeli repteret tartalmaz, kissebbeket is. De ennnek a csomagnak nem tetszik a bécsi reptere (LOWW). Megleltem viszont a FlyTampa Vienna sceneryjét, ami már sokkal szebb és kidolgozottabb. Ez esetben, meg lehet csinálni szerintetek, hogy az FSQuality ne rakja fel a LOWW repteret, mert azt majd késõbb szeretném fölrakni, de a FlyTampa termékét? Vagy ha szimplán fölteszem elõbb az FSQualityt aztána FlyTampa-t akkor nem fogják ütni egymást (gondolom fogják, amikor két Ferihegy verzió volt telepítve azok is káoszt okoztak a körzetben)?? Fontos lenne a válasz, mivel nem warezról oldom meg, hanem megvenném, és azért számít a pénz, nem szeretem kidobálni egymást ütõ termékekre 😊

Clidey
Engedelmeddel itt válaszolok a prividre, hátha mások számára is tartalmaz majd hasznos infót...nameg eléggé ONTOPIC amúgyis... 😊

Szóval.

A textúra- és gau módosításaid tetszenek, habár nekem nem mennek FSX alatt a régi mûszerek. Gyanítom az ACC pakk miatt...de lehet nem. A fax tuggya... 😄 A nemrégiben átportolt Milan Lisner-féle Z-142 se megy ugyanis ugyanilyen hibajelenséggel nálam egyébként.

Az általam készitett belsõ textúrák a megjelenés pillanatában az igazi gép állapotát tükrözték. Azóta lehet változott valamelyest, de megmondom õszintén sz*rtam bele egy esetleges ilyenirányú textúra-ápdétbe. 😄 Pedig sokból nem tartott volna lecsekkolni, hisz ha akarnám, gyakorlatilag naponta belemászhatnék a gépbe, hisz itt repül nálunk a mi repterünkön. Szóval elsõ kézbõl származó információim lehetnének, ha nem lennék oly lusta. 😄 Ebbõl kifolyólag a neten sem kellene fotókat vadásznom róla... 😄
Mûszerezettségileg pedig azok a gauk kerültek bele, amik az adott pillanatban elérhetõk voltak számunkra. Abban az idõben eléggé elfoglalt volt a cseh haver, aki programozta õket, örültünk hogy egyáltalán ilyen állapotba eljutott, és ki tudtuk adni a repülõt.

Repülési tulajdonságait tekintve bizton állithatom, hogy az FS keretein belül a legprecízebb flightmodellel rendelkezik a gép. Páran ugyanis különbözõ fórumokon/mailben kritizálták a túl érzékeny csûrõt...õk gondolom még életükben nemhogy repültek de még nem is ültek 43-asba. Merthogy pedig ilyen érzékeny. És nemcsak a 43-asnak, hanem a kistestvérkének, a 142-esnek is. Motorteljesítményben és egyéb tekintetben is közel hozza az igazi paramétereit, ami hiba van benne, az kizárólag az FS miatt van. Ezt így kell elfogadni, ennél jobb sosem lesz. Az FD egyébként Zacsi érdeme, õ szõrözött vele éjszakákon át instrukcióim alapján... 😊)))) És szerintem nem is eredménytelenül! Kitett magáért a kölök rendesen! 😄DDDDD

Innentõl kicsit félOFF leszek, mert az alábbi gondolatok inkább az FSX-et érintik, de hadd ne kelljen már átmásznom a szomszéd fórumba...köszi! 😄

Mi is gondolkodtunk egy esetleges FSX ápdéten de végiggondolva az mivel járna egyelõre pihentetjük a kérést. Ugyanis ez a gép még FSDS-el készült, nem pedig gmax-al vagy 3ds max-al, így förszt of ól át kéne konvizni az egész hóbelevancot FSDS-bõl max-ba. Namármost ez valami oltári nagy meló! A poligonok döntõ többségét újra kell gyártani, másik felüket meg a dupplázottság miatt megkeresni és kitörölni, a smoothing group-okat újracsinálni a nulláról mert azok teljes egészében elfelejtõdnek a konvizás során, hogy a texture mappingról már ne is beszéljek...és akkormég ottvannak a fölös vertex-hegyek amik összerondítják a poligonokat... 😞 De ha érzel magadban ilyen irányú mazochizmust, áttolom mélbe és elszõrözhetsz vele ha gondolod... 😊)))
Persze a dds textúrák nem is lehet kérdés egy esetleges FSX verzió esetén, nameg a jobb felbontású textúrák sem. Ne felejtsük el, hogy mikor e gép megjelent, még korántsem azok a hardverek voltak, mint manapság...ezért is próbáltam egy egészséges kompromisszumot kötni a textúra/fps terén, s annak megfelelõen elkészíteni a bitmappokat.
A többi custom animation is belefér persze. Lehet még túlzásokba is esni akár - hisz pl. az oldalkormánytrimmnek - azon kívül hogy tudod forgatni a tárcsáját a két ülés közt - gyakorlati haszna nincs. Kívülrõl meg nem is látszik semmisem.
Azonban a mûszervilágitásra tett javaslataid határozottan elutasítom - már ha jól értettem azokat. A jelenlegi állapot így tökéletes ahogy van! Szerintem túl azon hogy teljesen élethûen világolnak éjjel a mûszerek, még roppantmód szépen néznek is ki. A default FS kokpit lájtctól amúgyis hányingert kapok. Nem is használom sosenem, még a 43-asban sem. Csakis a gau-lájcokat.

Mivel nem ástam bele magam még eddig az FSX lelkivilágába, így kérdéseidre sem tudok választ adni sajna. Még csak tippelni sem tudok. Egyetlen egy dologra tudom a magyarázatot, miszerint a gauk gombjait azért nem tudod megcsinálni, mert azok úgy lettek megcsinálva ahogy te is sejtetted, azonban a tekerentyûk számára egy külön kivetítõ-poligon lett létrehozva a gombok fölött, ahova ismételten rá lett rakva a gau azon része, ahol a gomb van. Ha ezt így besakkozod magadnak az új gauk esetében is, akkor mûködni fognak. 😊 Ha mégsem, akkor szorri, rosszul emlékeztem! 😄

A DC-3-ról nem tudok nyilatkozni semmitsem, nekem eszembe sem jutott még foglalkozni vele. Már csak azért sem, mert jelenleg épp egy másik sokkal ígéretesebb projektbe vagyok nyakig benne, s ha az kész, már tudom mi lesz az azt követõ... 😛 De nem a DC-3... 😄

No ennyi így hirtelen. Bocs hogy hosszú lettem kissé... 😄

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Miért nem lehet szerkeszteni???
Na mind1
http://ivao.hu/wp-downloads/LHDC_LHSM_ils.zip
A kedvedért. <#hamm>
Papirzacsi
Csak az FS2004-gyel.:-)

w77d
ismétlés a tudás anyja, apja és unokája XD

Contrecast
és mégegykérdés: az .mdl fájlokat milyen progival lehet megnyitni?

Papirzacsi
Nem lehet.

Lehet kéne a FAQ-ba írni pár sort azokról a dolgokról, amiket nem lehet megcsinálni az fsben, mert nem az elsõ eset, hogy egy kezdõ fsezõ, aki még értelemszerûen nincs tisztában a modellekkel, azt firtatja, hogy lehetne áttenni a VC-t egyik gépbõl a másikba. Így megelõzhetõ lenne csomó ilyen kérdés, és az unásig ismételt válasz. :-)

pateszi
A 3d-s kabin a modell része, nem vihetõ át egy az egyben egyik géprõl egy másik gépre. (Minimális az esély arra, hogy egy külön belsõ, melyet egy mdl fájl tartalmaz, egy másik gépbe beszerkesztve mûködjön.) A panelen a mûszereket lehet cserélgetni a panel.cfg szerkesztésével, ill. esetleg a VC textúrát módosítani.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Contrecast
hi Köszi az infót Alert! márcsak egy kérdésem van de lehet késöbb lessz még! azután érdeklõdnék hogy olyan Virtula Cockpitot azta virtuális kabint átlehet tenni más repülõkbe vagy lehet olyanokatis leszedni?? elõreis köszi

Papirzacsi
Le lehet az Afcad nevû progival,2.21 körül van a legutolsó verzió száma. De kész afcadet is le tudsz tölteni, ami pontosabb mint a default. Vagy akár Sármellék sceneryt is, ami ugyan nincs kész, és szarul is néz ki ebben a formájában, de az Orosz Móni csinálta és ezt kell értékelni nem pedig az eredményt.<#idiota>

Sziasztok!

Le lehet tölteni valahonnan egy olyan kiegészitõt, ami ILS-t csinal

LHSM-re a 16-os pályára, ahogy a valoságban is van?

köszike

SLZ
na! ez szimpatikus😊
DARYL
Jól összeállított FAQ, gratulálok! Ha esetleg elakadok valamivel (FS2004), majd kérdezek.

P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7

w77d
köszi, az AFCAD megoldotta a problémám 😊

exTrem
AFCAD file-t keress hozzá vmi frisebbet. Az elozo kérdésre pedig a válasz, hogy semmit nem változtat a gépen csak egy komplett audio hanganyaggal lát el mintha igazi elso tiszt ülne melletted és sok minde programozva is van amit az FO is csinál repülés közben. Érdemes kipróbálni, de elotte olvass utána. Mellesleg ott a google is meg sok repülos odlal ahol le vannak írva mire jók ezek a kiegészítok és az afcad probléma is egy kivesézett téma. Olvass !