MS Flight Simulator 2004
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
Nálam olyan rezzenéstelenül fut hogy öröm nézni! Pedig minden fullon van grafikailag! A 9Dragons-féle...na, aaaaz eszi. Bár igazából az se vészes, 25 alá ott se megy a frém, de mindezek ellenére érzékelhetõen lassabb mint ez a FlyTampa. Úgyhogy szerintem kúl.
Én inkább azt kifogásolnám hogy szegény házak néha úgy néznek ki, mintha derékig sárba állnának... 😊 Ami sûrû "egymásmellettiségkor" jólfest, de azoknál az épületeknél amik a város szélén vannak, elég érdekesen néznek ki... 😊
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Azt szeretném kérdezni hogy mi lehet az oka hogy Wilco Airbuzssal az átlag 40-50FPSem(PMDG) visszaesik 19-re mintha Lokolva lenne 20-on nem megy tovább. Tudom sokat zabál na de nem ennyire. Meg mielött ujraraktam volna a Winfost ment 30FPS-sel. Valaki tipp?
Köszönöm elõre is.
Szóval elõbb azt kell eldönteni az ember alkalmas-e az FS használatára.
Ennek a játéknak milyen a gépigénye?
Nagyon érdekelne mert egész jó játéknak néz ki.
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
az uitóbbi problma nálam is jelentkezett egy pmdg gépnél sok gép feltelepítése után és csak egy fs reinstall oldotta meg..
CS 757-est használok, de nem tetszik a panel, mert túlságosan leterheli a gépet. Tettem bele merge panelt. Jól mükszik, de nem hajlandó a fékszárnyakat lenyitni.
Másik gondom: Felraktam a Feelthere 777-est, meg a PSS-t is. Eleinte jól mûködtek, de miután feltettem az SST Concorde-ot, már nem jelentek meg az eicasok, meg egyéb mûszerek sem a Boeingekben. Miután hallottam, hogy az SST átalakít néhány cuccot az FS-ben, gyorsan levettem a C-ot, de a probléma megmaradt, hiába telepítettem újra a 777-eseket.
Kérlek segítsetek mindkét problémában ha tudtok.
Köszönettel Tompox
Bocsi a múltkoriért az egyik haverom feltörte a felhasználónevemet és õ írta azt a sok hülyeséget, neki már meg van a game és engem is rábeszélt, hogy töltsem le de mivel, hogy eddig nem valami sok repülõszimulátorral játszottam ezért kérnék egy kis segítséget, amilyen rövid!!!!!!! leírások kellenének:repülõ vezetése, rádió használata, grafikai optimalizálása, stb.
A segítséget elõre is köszi!
Ha megvagyok a talajtextúrázással, tuti jelezni fogom. Most sajnos egy kiegészítõ textúracsomag van fennt, amely ugyan szép, csak uninstalálni nem lehet, mert már semmilyen fs addon uninstaller sem ahhoz nyúl amihez kéne. Ez van.. Talán holnap vagy jövõ hét elején újrarakom az FS2004-et, és akkor a default textúrára is ki tudom lõni a mûholdas fotót. 1405 x 1790-es a repülõtér textúra, majd ez lesz berugdosva a helyére. 😄
A korábbi 2.3-as verziójú LHKV AFCAD-ban teljesen mûködõ taxi, apron és rwy gurulóutak voltak, de nagyon sok más hiányzott, a bazi nagy randa zöld gyeprõl viszont már ne is beszéljünk. Az irritált a legjobban, mert a reptér szinte világít a tájban. :S
Viszont talán jogosan, és talán nem csak bennem merül fel a kérdés, hogy biztos ilyen lépésekben kéne a sceneryt csinálnod? Persze te dolgod, hogy mennyire nehezíted meg a saját munkád, de elképzelésem szerint az lenne a legkézenfekvõbb sorrend, hogy elõször lefekteted a terraint, a lehetõségekhez mérten pontosan, és jó arányban, és csak utánna kezdesz el az afcaddel bíbelõdni. Addig csinálhatsz magadnak plusz köröket az afcad csinosításával stb-vel, de itt lemerem fogadni ,hogy mikor beteszed a talaj textúrákat az fsbe, akkor semmi se ott lesz, és talán még nem is abban az arányban, mint ahogy azt elképzelted. És akkor jobb híjján kezdheted elölrõl az egész AFCAD gyártást. Hogy az épületeket eközben, ez elött, vagy ez után modellezed, az gyakorlatilag mindegy is. De ha a terrain, AFCAD sorrendet felcseréled, akkor csak magaddal csesuel ki.
Persze ha másnak más a véleménye, szívesen meghallgatom.
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Meshre húzott textúra lesz. És elõre le tudom szögezni, hogy bizony egy kiadós passzintgatós játék elé nézek. A Hungary 2004 féle scenerynél található megoldással fog készülni. Az FS2004 eredeti textúrája nagy felbontás mellett lesz kivágva. Ez a screenshot már tartalmazni fogja az AFCAD-ot. Ebbe lesz beillesztve a háttértextúra. A kész remekmû, ami persze bevallom, jó 5 éves elavult technika kerül ráfeszítésre a meshre. Iparkodok a legkeskenyebb cellában dolgozni, hogy a sík flattenelt területben maradjon a textúra, elkerülendõ a feszített textúrák elcsúszása és elmosódása. Türelemjáték lesz, de igazából nem izgat. Idõm annyi mint a tenger. Nem kerget senki sem. Segítséget, hasznosat mindig szívesen fogadok..
Ami a fákat illeti. A repülõtér flórája és faunája utólag lesz bedizájnolva. Ugyanis ez nem egy full GMAX, 3DSMAX munka lesz. Az épületek majd a Gmax-al készülnek, az aprólékos modell helyett inkább a megfelelõ textúrákra lesz optimalizálva. FSDS-el korábban minden apró törést próbáltam elkészíteni, anno még a blogomon voltak régen képek a félig kész modellekrõl, de végûl úgy döntöttem, a kevésbé gépigényes és egyszerübb megoldást választom, nekem a saját 3D tudásomnak az is elég. A növényzet egyenlõre mindenképpen már publikált és letölthetõ szettekbõl lesz elhelyezve. Nem reménykedek benne, hogy az annotatorral sikerülne megfelelõen növényzetet telepíteni, emiatt vannak a jelölések. No meg a kinyomtatott egykori GE szatelit és azok a légifotók, amiket sikerült összekaparni szerte a hatalmas internetrõl.
Sajna az utóbbi egy évben a munkák szinte álltak, mert mindig valami gond volt a számítógéppel, és meló mellett sem volt idõm rá. Arról nem is beszélve, hogy jó idõre messze kerültem Kaposvártól.
A projectrõl azért itt írok, mert valaki csak feltörte az amúgy nem nehezen feltörhetõ oldalt, és sikeresen hazavágta a blogot. Az extrás srácok legalább a tárhely jogosúltságomat és az adatbázist helyre tudták tenni, de maga a blog az gallyra ment, szinte minden funkciójának vége. Én meg beleuntam.. a foltozgatásokba. Egy darabig nem fordítok idõt rá, mert ennyi mindent egyszerre csak a másik rovására lehet.
CptSAB:
"Ezek a fák és bokrok jelólései, amelyek majd akkor tünnek el, amikor a teljes repoülõtér be lesz "népesítve". "
Ezt meg úgy egyszerûen nem értem. Minek a fáknak jelölések?
Nem tudom milyen lépésekben csinálod,de ha jól veszem ki a szavaidból, akkor még nincs kész a terrain, de te már afcadet csinálsz? Mert ha tényleg fotoreal alap lesz, amirõl most nem tudom, hogy simán a meshre lesz ráfeszítve, vagy egy ground polyra lesz ráhúzva, de ha elõzõ, akkor nem mernék megesküdni rá, hogy az afcad hibátlanul fog passzolni a meshre húzott textúrára. Ha pedig utóbbi, akkor felesleges minden gyalogút, és anyámkínja, mikor nagy valószínûséggel ki fogja takarni a ground poly.
Néhány vizuális afcad hibát utólag is javítani kell, ami újabb csomópontok elhelyezését fogja eredményezni.
A régi AFCAD ráadásúl mezei apron/poligón háttérrel rendelkezett. A repülõteret körülölelõ gyalogút sem volt benne. Hiányoztak az épületalapok. Az így is látható, hogy sok kis apró pontocska van a nyugati oldalon. Ezek a fák és bokrok jelólései, amelyek majd akkor tünnek el, amikor a teljes repoülõtér be lesz "népesítve".
A gúglit megnézve a kifogásaid nem helytállóak. A vüves leszállómezõ nincs kiépített gurulóval összekötve sem az állóhelyekkel, sem az elõterekkel.
Az inkriminált négy útsó állóhely sincs aszfaltos gurulón.
Szóval ez a gúgli, de lehet, hogy a felvétel egy-két-három éves (mint az közismert európa ezen felét nem sûrûn frissítik) :-), akkor mégis igazad lehet.
A füves pálya nincs összeköttetésben a gurulóutakkal, továbbá a legészakibb 4 állóhelye sincs összeköttetésben velük. Bár a kép elég kicsi, sokminden kivehetetlen, de ezek azonnal látszanak.