MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pateszi
Fs 2004-nél azt hiszem, hogy nem, de az FSX már tudja. Kérdés, hogy miért Flight Simulatorral akarsz ûrutazni. Esetleg az Orbiter, vagy a Celestia programokat próbáltad már??

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Lehet, hogy ezért nem ment? Én laptopon futtatom az FS-t és nincs numerikus bill. Kénytelen leszek kipróbálni külsõ billentyûzettel.
A NumLocknak bekapcsolt, vagy kikapcsolt állapotban kell-e lennie? Mert bekapcsolva azthiszem körbenéz a fülkébõl kikapcsolva pedig a kormány funkciók vannak rajta, ha jól emlékszem.
Letöltöttem 1 ûrhajót szerintetek ki lehet vele menni az ûrbe?
w77d
onnantól már a numerikus billentyûzettel tudod mozgatni a kamerát virtual cockpit nézetben....

Ok, ok... de utána?

Options-ActiveCamera 2004-Internal pilot és External pilot view bepipálva, de nem jelentkezik új nézet.
w77d
amikor beadja a program a gépet akkor elõ kell hozni a menüt (alt) és ott az AC-nal van saját menüje. be kell pipálni a külsõ vagy belsõ nézetet....

Egy jó ideje már én is telepítettem az Active Camera-t, de semmilyen egyéb nézetet nem sikerült kivarázsolni belõle. Sem belsõ, sem külsõt. A billentyûzet beállításoknál találtam pár funkciók, mely a F gombok + CTRL, ALT vagy egér jobb, bal, görgõ segítségével kellene mûködnie, de sajnos eddig nekem sem sikerült.
w77d
elõször is kell az Active Camera nevezetû progi, no meg egy olyan gép, aminek ki van dolgozva a bele...

Hello
Hogyan tudok a gépben virtuális sétát csinálni?
thx
pateszi
Szia,
Látatlanban elég nehéz megállapítani, hogy mi lehet a baj a textúráddal.
Ha átküldöd, szívesen megnézem, bár nincs meg hozzá a repülõ. A mipmap-ekrõl az FSX fórum #5252 körül találsz infót.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Ja de beállítod hogy 2004-hez keresel <#buck>
avsim.com
kereséshez beírod: malev
Nem tud valaki olyan oldalt mondani ahol magyar festésû (MALÉVOS) gépeket találok?
Ugyanis kerestem már minden hol de nem találtam csak az x deluxehoz.
Köszi a segítséget
Megnéztem. 😞 Lehet hogy én vagyok gyenge felfogású, de nem értem.
A mipmapping beállításom a videókártyán tökéletes. A textúrán is állítani kell valamit? Minden más gépnél tökéletesen éles a textúra.Csak azzal van probléma amit én csináltam. Ha valaki megszánna aki ért hozzá, az üzenjen priviben légyszi.
kösz. már utána is nézek.
Nem kell máshol, mint ebben a fórumban visszaolvasnod. Szépen ki van fejtve az egész.
alert
Ennek a problémának a megoldása már ki lett tárgyalva a fórumban, kétszer is 😊 mipmapping...

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Üdv!
Ennek a problémának a megoldása engem is érdekelne. 😊 Megoldás az is - bár nem a tökéletes megoldás -, hogy ráközelítesz a gépre, amíg ki nem élesedik a festés, majd eltávolodsz. Ez egy ideig megteszi. 😊
exTrem
videó

kissé szeles ido Madeirán, nézzétek meg hol száll le a 757-es .....

SZiasztok.
Egy kis segítséget kérnék a hozzáértõ publikumtól. Nekiálltam új festést készíteni egy Ifdg airbus-nak. Letöltöttem hozzá a paint-kitet. A gondom, hogy a photoshop fájlból mentek bmp-be, majd extended bmp-be. Amikor a gépet nézem a szimulátorban, vagy csak bizonyos szögbõl vagy csak egy bizonyos távolságból éles a textúra. Mit és hol kéne beállítani hogy tökéletes legyen? Más textúrákat nézve minden szögbõl és távolságból tökéletesen éles minden részlet. Valószínû hogy én csinálok valamit rosszul, de nem jöttem rá a megoldásra. Ha valakinek lenne valamilyen ötlete nagyon örélnék neki.
Ez a kérdés így elég butácska. Minnél tapasztaltabb vagy annál elöbb kapcsolhatod ki az AP-t. Egyéne válogatja, hogy ki mikor szokta, nincs rá ökölszabály. Érezz rá a kézi vezérlésre, hogyan kell kézzel a GS-en tartani a gépet. A kilebegtetés a TD elõtti utolsó pillanat. Ennek is megvan a technikája, hogy minnél puhábban huppanj le. Nem függ össze szorosan az AP kikapcsolása és a flare.

alert
Igen, de az kicsit bonyolultabb. Szükséges az fs2004 BGLCOMP SDK. Ez ingyenesen letölthetõ a Microsofttól is. Úgynevezett Exclude boxokat kell létrehozni, ami 2 pontból kiinduló négyzet alapú területen kiírtja a dolgokat. Itt egy leírás, hogy kell leprogramozni XML-ben. Van egy grafikus felület, amivel könnyebben meg lehet ezt tenni, ez az ExcludeBuilder, de ez is kérni fogja a bglcomp.exe-t, tehát ezt az SDK-t mindenképp le kell töltened. Továbbá, hogy a grafikus felület mûködjön, szükség lesz az FSConnect-re, amibõl neked csak a DLL-t kell bemásolnod a modules mappába, a többivel ne foglalkozz.

Alert próbáltam az Instant Scenery-t pont ez az amit kerestem, ebben vannak épületek beszállókapuk stb. csak be kell illeszteni õket, de van egy kis problémám, nem engedi törölni az alap épületeket, elemeket csak azokat amit ezzel a programmal tettünk be, és én úgy tudnám valósághoz hasónlóbbá tenni a repteret ha az alap scenery-ben lévõ épületet törlöm, de ezt nem tudom, erre tudsz valami megoldást?

leonforce
szevasztok..!
automatikus ILS-ravezetesnel hany feet magassagnal kell kikapcsolni az autopilotot a kilebegteteshez..?
mit javasoltok..?
koszi

Seven-Four-Seven--Heavy

Hypo
avsim comon a file libary-ban keress ra afcad lhbp

Hypo köszi! Leszedtem a Rucz Gábor által készített Ferihegy v2.24 scenary-t de valami nincs jól mert a gépek nem jól vannak a scenary-hez képest, ez így lett megcsinálva vagy én csináltam valamit rosszul, ha tud valaki segítsen.
Képek:
kép 1
kép 2
kép 3

Köszi, talán jók lesznek, a képek alapján sokkal egyszerûbnek néznek ki mint a gmax.

alert
Az Instant Object Maker-nél nem ismerek egyszerûbb progit modellek készítéséhez FS-be. Elég primitív és jó képek célszerûek hozzá, de mûködik.

Meglévõ objektumokat (vagy akár a gmax-al készített sajátot) valós idõben elhelyezni pedig az Instant Scenery-vel lehet.

Nincs semmi gond, végülis igazad volt. A gmaxot ismerem de csak látásból az már kicsit bonyolult nekem, van az Afcad nevü progi amivel egyszerüen lehet a kifutókat, parkolókat gurulóutakat stb. létrehozni szerkeszteni átalakítani stb. valami ehez hasonló kéne nekem csak épületekhez ha egyeltalán van ilyen.

Papirzacsi
Nem a lelkedbe gázolni akarok/tam, ne sértõdj meg rajta, de ma már kb. a tizedik eset, hogy milyen helyett mient látok leírva csak itt az SG fórumon. Úgylátom ez lett az új trend, vagy mia miaf.sz. Ha már a többség nem tudja J vagy LY, akkor inkább kihagyja.Én jó voltam nyelvtanból, ez mára már elkopott, de az ilyen dolgok szerintem eléggé idegesítõ hibák.:-)

Amúgy kérdésedre nem tudok kielégítõ választ. A GMAX létezik mint program, amivel objektumokat tudsz készíteni, aztán az SDK segítségével betenni az fsbe, de ez nem a "nem túl bonyolult" kategória.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Teljesen igazad van rosszul irtam, nyelvtanból sosem voltam túl jó, és az építõjellegü kritikákat szivesen fogadom, bár nem értem miért ilyen felháborodva irtad láttam már másokat sokkal hibásabban irni ugyanebbe a fórumba és mégse szólt érte senki.

Papirzacsi
MiLYen vazzeg miLYen, és nem mien!!!!!!!!4négy

Szeretnék pár repteret módosítani, leginkább beszállókapukat szeretnék csinálni, esetleg néhány egyszerübb épületet csinálnék vagy átalakítanék az érdekelne mien progival lehet, valami olyasmi érdekelne ami nem túl bonyolult nem kellhozzá nagy szakértelem esetleg a programban lévõ modellekbõl, és texturákból lehetne kirakni, ha létezik valami ilyen program irjátok meg kérlek.

Hypo
Köszi, utánanézek.

Papirzacsi
A lagonak volt régen egy ultralights nevû kiegje, abban volt sárkány is.

Sziasztok, nemtud valaki az FS2004-hez sárkányrepülõt, olyan érdekelne mint amien a FSX-bent van alapból, csak az FSX-hez gyenge a gépem ezért érdekelne FS2004-hez, de sehol nem találok.

Szkokan!
Hypo nem neked válaszolt! 😊

😊

Ja lehet , hogy nem fogalmaztam érthetõen.
Szóval nem én akarok fuvarozni , hanem engem kellene mint utas 😊
Ezt szeretném kipróbálni valakivel: http://www.gates.to/
Hypo
Na ezt megegyszer mert nem vilagos mit akarsz. nincsenek utasok a jatekban, teminalok minden repteren vannak, csak amikor a repteret kivalsztod alul allisd at hogy ne az active runwayre rakjon.

ha a fuvarozas erdekel akkor javaslom az fspassenger nevu kiegeszitot.

Fsnet-tel valaki elvinne engem egy útra VATSIM-en?
Hallottam, hogy pilot-copilot módban nem az igazi egyes addon gépeknél.

De utasként engem ez nem zavarna.
Van 4 órás próbaverzió. Én rövidebb, olyan 1-2 órás útra gondoltam.

Remélem lesz azért jelentkezõ.
Mért villog gép meg a reptér mikor elindítom a játékot?
Jah meg hol lehet beálítani azt hogy legyenek terminálok ahol az utasokat fel tom venni?
Elõre is kösz.
igen 😊 nekem is ez a problémám. Megnézem, ma húztam újra kompletten a windózt, kiváncsi vagyok....

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

alert
Szia! Úgy gondolom, hogy nálad nem ez lesz a probléma megoldása. Ha az aláírásodban lévõ konfiggal rendelkezel, akkor legalább 30 FPS-nek kellene lennie még max grafikán is, tehát valami más okozza az FPS esést.

Alert! Egy kérdésem lenne, úgy hallottam, hogy néhány bgl file törlésével lehet még jobban optimalizálni az LHBP 2007-es verziójú BP sceneryt. A lenti configon PMDG-vel közlekedve kemény 7-8 FPS-t bírok elérni Ivao-n... Valaki említette, hogy a pályák közötti bgl-ekbõl kiszedve lehet valamilyen javulást kihozni... Természetesen az 1.30-as verzió van meg jelenleg, tudnál segíteni?

IntelCore i7 2,93GHz, Gigabyte GA-H55-UD3H, 4GB DDR3-1333, Asus GeForce ENGTX460 DirectCu/2DI/1GD5 1Gb DDR5 PCIe, 1 TB Seagate SATA-II 7200rpm

Clidey
A mellékelt manualja elolvasásával próbálkoztál már?

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

DANIELE
Hello, tudna valaki segíteni. Az A400M Airlifter rámpa, vagy is a hátsó lenyitható ajtó billentyû kombinációit szeretném tudni. A hátsó oldalajtókét azt tudom, hogy (SHIFT+E) de a hátsó rámpa ajtó nyitására nem tudok rájönni.

Clidey
Sehogyse.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Van egy fordítócsapat akik készítenek magyarosítást, de arra még várni kell, a következõ cimen találod Hungarian Language Team a galériába találsz pár képet a fórumba az Aktuális projektek-nél csevegnek a fordításról. Sajnos nagyon lassan halad a fordítás, rengeteg a szöveg nem lehet tudni mikor lessz kész.

chicco
Tesó kezdd el és ha valami nem megy olvass utána.Ez olyan mint a windows kell csinálni és jön a gyakorlat szépen step by step.Arra vigyázz ne kezd el egybõl 1 jumbóval .Próbáld meg a sulikat .Tanuld meg a mûszereket mi mit mutat hogyan állihatod be õket stb.Majd felszállás egyenes repülés,kanyarodás és szépen sorban. Mindenki valahogy elkezdte és látod mennyien vagyunk a fórumban tehát az index valszeg jó.

fel a fejjel és ne add fel