MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ezt nem ismerted eddig?

Legendary MIG-21

Mindenkinek hinnie kell valamiben. Én azt hiszem iszom még egyet.

AudiQuattro
Köszi,az xplane - flight sim öszehasonlítást!

aka Padlogáz http://www.kamionfan.atw.hu

ty
CptSAB
Jaj mit találtam... tisztára be vagyok zsongúlva.

CptSAB
Ha az AFCAD-ban vannak kapcsolat nélküli pontok, illetve hiányoznak a megfelelõ start, állóhely pontok, akkor a végeredmény egy nem mûködõ AI traffic lesz.
Sziasztok
Felszállásnál ha elérem a V1 sebességet akkor már folytatni kell a felszállást,csak azt nem értem hogy ezt a sebességmeghatározást a pályahossz nem befolyásolja? Úgy látom ezeket a V-sebességértékeket táblázatból is ki lehet nyerni. A V1 után azért kell folytatnom a felszállást mert már akkora a sebesség hogy nem lehet biztonságosan megállni? Pl. kisodródna a gép mert már akkora a felhajtóerõ, vagy valami ilyesmi? És akkor a pályahossz egyáltalán nem befolyásolja a V1 értékét?

Egyenlõre kisebb géppel is repkedek és megpróbáltam összehozni egy kis AI traffic-ot a budaörsi reptérre de nem igazán akar mûködni.Elküldtem egy Cessnat Dunakeszire, minden rendben is volt de mikor a visszautat kezdte volna eltûnt a gép. Tökölön a visszaútnál elkezdett tolatni parking-ból hogy kiforduljon a taxi-útra de valamiért megállt és nem mozdult többé... Gondoltam megnézem hogy Tökölrõl indulva Budaörsre mit csinál. Na így felszállt a kis Cessna viszont Budaörsön az istennek nem engedte leszállni a torony... kétszer megpróbálta a leszállást aztán bánatában elment világgá... Úgyhogy nem tudom miért nem engedte leszállni az ATC... Pedig sehol máshol nem volt gép. (Bár a ferihegyi AI bezavarhatott talán.)Ha Dunakeszin mûködik a leszállás akkor Budaörsön miért nem? A Dunakeszi visszaút eltûnést sem értem... a tököli reptéren is van valami gubanc... Hol van ez le írva hogy mit kell csinálni hogy mûködjön a dolog? Sok minden számításba jöhet, kezdve ott hogy egyes reptereken nincs Ground, Tower meg ugye ott van az AFCAD is amivel még nem is foglalkoztam... Vagy nagy fába vágtam a fejszét és hagyjam a dolgot?
CptSAB
Ez a bûnös file.. vor_compass_ring2.bmp
CptSAB
Írd meg nekik! Gyerekek bal**szok vagytok..<#wilting>
Papirzacsi
Reggel gondoltam egyet, és kitaláltam, hogy csiszolgatom kicsit IFR képességeimet. Gépnek a Carenado C172-t választottam. Nem részletezem. A lényeg, hogy találtam egy nem kicsit amatõr BUGot a gépben. Bizonyára mindenki tudja, hogy az pörgettyûs iránytû, ADF, VOR iránytûrózsáin(vagy minek is nevezzem), általában 5 fokonként van vonal, 10 fokonként egy nagyobb vonal, és 30 fokonként számok (0-30-60-90-120-150-180-210-240-270-300-330). Na Carenadóék másként gondolkodnak és a VOR mûszer OBS gyûrûjén a 150 helyett 160 , a 210 helyett 200 van felírva, persze a 150 és a 210 helyén.:-) A hab a tortán, hogy a C152 addonukban is ugyan ez a hiba.:-))) Komolyan nem értem, újabban a bétatesztelés kimerül abban, hogy a bétatesztelésre kijelölt egyének megkapják a gépet, "rárántanak" kettõt a látványra oszt annyi? Kíváncsi vagyok mikor jön hozzá a pecs, gyanítom soha.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Úgy készültek, hogy csináltam két screenshotot kicsit eltolt nézõpontokból, aztán PS-ben ügyködtem kicsit.
Itt le van írva, hogy kell elkészíteni.

Szia, milyen progival csináltad a 3d-s képeket?
2 db. képbõl lett csinálva?
amúgy a látvány pazar, szép munka
Hypo
bombazzuk meg kicsit az oldalt?😊)

CptSAB
A Taszár scenery ügyében a héten oriási elõrelépés történt. Csütörtök délután kimentem fotózni a repülõtérhez. Egyeztettem látogatásom okát a repülõtért õrzõ cég embereivel a fõkapunál. Megmutattam nekik az eddigi munkáról készült prntscr-et. Kapun kívûl így háborítatlanúl fényképezhettem az épületeket. Azért az persze látszott, hogy a jelenlétem hatására elég sok õr került elõ. 😊
A szomorúság azért megmaradt, mert a repülõtér egykori üzemi területe sok mindent rejt. A századkörleteket, az üzemanyagkutakat, az egykori vörös zóna, a készenléti zóna stb..
Azonban.. a kedvencek rendezgetése közben, újra sikerült Tóth Géza weboldalára navigálnom.
Tóth Géza weboldala
1260 településrõl 53275 légifelvételt tartalmaz az oldal. VFR sceneryk készítéséhez itt egyedülálló információ áll a rendelkezésre.
Lényeg a lényeg.. a Kapos mentén nézegettem a helyi nevezetességeket 😄 Nagyberki, Mosdós, Baté.. amikor megakadt a szemem Taszáron. Valami bizsergést éreztem, hogy hátha.. a képek amik fogadtak isteni ajándékok voltak. Ugyanis a repülõtérrõl készültek. Az oldalon 800x600-ra csökkentett képek vannak, így felvettem Tóth Gézával a kapcsolatot. Kérésemre elküldte az eredeti nagyméretû képeket. Így most már végre révbe ért Taszár sorsa, a régi idomtalan épületmodellek mennek a kukába, mert van alapanyag. Most hétvégén még kiugrok Újlakra a menyasszonyommal, és akkor azt hiszem minden megvan ahhoz, hogy a VFR alap elkészülte után teljes gõzzel robogjon az Újlak Taszár project.
Clidey
Persze, tudom én, semmi gond! 😊

Nekem errõl az oldalról a véleményem, hogy ha valaki eldönti hogy létrehoz egy ilyet, akkor törekedjen már a lehetõ legjobb minõségre amire csak képes. Vagy ha nem ért hozzá, bízza olyanra, aki ért.

Most letöltöttem és megnéztem csak úgy szúrópróba szerûen a Z-142-es festéseiket. Gyakorlatilag egy MS Painttal szét van barmolva a munkám. Azt, hogy mennyire mérethelyes és formahû azon a festések bármelyike, már nem is említem. Hányinger, komolyan mondom. Egyedül a SGY-é elfogadható, de az is csak azért, mert abba nem nyúltak bele, sõt, az volt az alapja az összes többinek.

Pár hete megkeresett ez a srác egyébként skype-on, mert valami gondja volt valami scenery-vel. Én naívan beraktam a kontaktjaim közé, és vártam hogy majd rámköszön, és elmondja a gondját. Hát nem tette meg. Aztán megnéztem ezt az oldalt...és töröltem a kontaktját azon nyomban.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
na nem az volt a celom elhiheted

Hypo
ez az😊

Clidey
...ja, és hogy a nevem meg sem említik sehol, miszerint az én cuccaimmal garázdálkodnak, már csak a hab a tortán...

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Hmmm...én ismerem ezt az oldalt. Maga a kezdeményezés még akár dícséretes is lehetne ha...

...ha nem nyúlták volna le gátlástalanul gyakorlatilag az összes repaintomat és nem barmoltak volna bele a hozzáértés teljes hiányával. És mindezt a tudtom és beleegyezésem nélkül persze. Jó hogy free cuccokat csinálok, de azért egy pár soros mail csak illdomos lett volna szerintem...

Majdelsírtam magam mikor megláttam mivé lettek a munkáim. 😞

Úúú gyerekek, ez nem az ETS topik! Igaz én csak csendes követõje vagyok a topiknak, de javaslom, hogy jó párszor fogalmazzátok meg a feltevésre váró kérdést magatokban, és csak utána véssétek ide. Ez más világ...

www.smart-bus.hu

Hypo
hmmm ez nem sims, ez szimulator meg ha ugyan ugy hangzik az eleje akkor se😊))

Contrecast
jó..és mi a hiba? mert google-ban kezdtem, utána kérdeztem meg itt!
én nem találtam semmi olyant aminek köze lenne a problémámhoz!

csipa94
sziasztok! itt i a lényeg? saját magadnak kell felépiteni a repteret? és a gépeket saját vezérlésel lehet irányitani?

Amíg a föld kerek,mindig lesznek rockerek,de mivel a föld ovális Drum And Bass a normális! tibistar.picturepush.com

exTrem
Nem neked ment zacsi csak félrenyomtam

exTrem
googleban keress rá, van megoldás

Papirzacsi
Meg sem merem kérdezni, hogy eredeti e a fs9, és megfelelõ e a krekk...
Amúgy passzolom a kérdést, egyértelmû, hogy nem látja a peccset.

Contrecast
az MD-11 et nem akarja nekem telepíteni!

ez a probléma! pedig feltettem az FS9.1-et ahogy írta! újra is indítottam a gépet! de nem tudom mi a baja!
valami tipp?

Hypo
nem mai😊
http://retroairclub.tvn.hu/fooldal.htm

Hypo
Olvass

X:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9\Scenery\World\texture\detail1.bmp

Hát kicsimagoltam az egész CAB-ot...és windowssal is rákerestettem.
Clidey
Szerintem úgyérti, benne a CAB fájlban van az a bmp... 😊

Most vagy vak vagyok, vagy igen...de nem találom sehol ezt a detail1.bmp-t
melyik mappában van az bmp?
Hypo
hat ezen mar szerintem nem tudsz nagyon javitani mert addig toltotte be amig el latsz😞 mas viz texturat probaltal Flight Enviromentel?

Hypo
install cd n FS9 Disk2 MSGAME3.CAB alatt van a detail1.bmp ezt masold vissza nezd meg igy is olyan e.

Sajnos semmi változás... Ugyanúgy csinálja. Esetleg teszek fel még egy képet róla, amihez nem kell kislámpa. :-)
Íme:
Kípecske :-)
Hypo
persze, a terrain reszt tedd feljebb water meg lejebb esnezd meg elo jon e, sokaknal van ez a blocky water texture gond, nalam is elofordul nagy vizfeluleteknel, illetve napszakvaltaskor pedig nem kene

Egyszerre mindkettö maximumon nem lehet... Ha feljebbhózom a Terrain Detailt, akkor a water effects leijebb megy. De minden esetre megnézem, hogy mi történik, ha változtatok.
Hypo
es ha jatszol a beallitasal valtozik? Terrain detail legyen feljebb eggyel, a water maradhat es nezd meg, de erdemes mas mas viz texturakal is megprobalni FE neka random generatoraval.

Water effect: HIGH, Terrain Detail: Land Only
Hypo
Visibility maxon eleg unrealisztikus, a water beallitasod mi?

A vsibilitym a maxon van... :-( Csináltam már, hogy a FE-t kiiktattam és tettem FS Watert helyette... De mondjuk én is a visibilityre tippelnék, hogy azzal nem smakkol valami. 2 GIGA ramom van, így nem valószínü, hogy ne mardna helye a további vízfelület beolvasásra.
Hypo
fs9 ben a waternek milyen beallitasai vannak nalad? probaltal FE vel mas watert generalni?

install cd n FS9 Disk2 MSGAME3.CAB alatt van a detail1.bmp ezzt masold vissza nezd meg igy is olyan e, illetve nagy vizfelulet felett a visibility is szamit mivel altalaban kicsi igy a tavolinal marad a kockasodas.

Hypo
Kis zsebplampa kellett a kephez😊)) Sajnos elofordul ez a Blocky water texture, tapasztaltam en is sokszor, foleg nagyobb vizgfeluleteknel mintha nem toltene be a megfelelo texturat.

Szép jó reggelt, Pilóta Társaim! Van egy kis gondom az FS-el amit nem nagyon tudok megoldani...Tegnap repültem Salzburgból Cagliari-ba és a tenger fölött nem nagyon tettszett a következö látvány:
Kép 1
Ha jól megfigyelitek, akkor a vízfelület egyik részét rendbe tette az Flight Env., a másik fele meg elég randa... Tehát elég irreális látvány. És nem nagyon tudok mit kezdeni vele. Lehetséges, hogy CFG-ben kell módosítani, vagy az nHancer-ben kell álligatni?
Válaszotokat és fáradtságotokat nagyon köszönöm!
Köszönöm a válaszokat. Akkor a bedöntés mértéke most már azt hiszem világos. Olvasgattam leírásokat viszont így rákeresve hogy elfordulásjelzõ mûszer így már megtaláltam ezt a standard bedöntéses dolgot.Azt írják hogy 2 perc alatt 360fokot fordul így a gép.
Akkor az utolsó fordulót pedig találomra kell kezdeni.
A budaörsi reptér benépesítésével kapcsolatban konkrétan más repülõkgépekre gondoltam... hogy legyenek akik ugyanígy fel-le szálldogálnak.... próbálom ezt a World OF AI dolgot de úgy veszem észre csak a nagyobb repterekre generál forgalmat.... nekem pedig az ilyen kisebb 'helyi' repterekre kéne.... Vagy ilyen nincs ? Ehhez nekem kéne vmit mahinálnom a FS fájljaival ?
alert
Standard bedöntéssel fordulj, ahogy az elfordulásjelzõ mûszeren is jelölve van. Az utolsó forduló rád van bízva és a lényeg, hogy lehetõség szerint ne csússz túl a pályatengelyen nameg az alapfalon ne csalj befelé. Tehát ugyanúgy határozott legyen a forduló. Mért idõvel semmiképp sem tudsz repülni, mivel minden gép sebessége más és más. Az alapfalra fordulást akkor célszerû kezdeni, amikor mögötted a pályaküszöb kb 45 fokra esik.

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

pateszi
Szia,
A kérdéseid második részére válaszolva, a Mega Airport Budapest (FSX+FS2004) scenery tartalmaz 7 Budapest környéki kisebb repülõteret is: Budaörs, Farkashegy, Hármashatárhegy, Gyúró, Dunakeszi, Tököl, Gödöllõ. Budaörs és Dunakeszi kivitelezése kimagasló, de a többi is jó.

E8400, EP45,2*1GB DDR2,GTX9800+ WinXP+SP3, FSX+SP2

Hypo
20

Hypo
Na az mas azt szeressuk csak oleg ne b...ta volna meg a repmodellt