MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hypo
MIPMAP?

g0a
hat nem nagyon. kivettem a pipat hogy ne a program allitsa be. igazabol vmennyire van elsimitas csak olyan mintha gyenge lenne 😊 pl guruloutakon veszem eszre meg a kifuton levo csikoknal es elegge zavaro.

magyarul ha kikapcsolom antialiasing ot akkor tenyleg ronda, de bekapcsolva se tokeletes.
par hete meg jo volt most 1xcsak megboondult.

w77d
driverbõl kényszerítve sem jó?

Tibetan
Nem kicsit zabál!

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

g0a
nekem ujabban az a bajom hogy elsimitas megszunt letezni fs9 alatt ati4850 el 😊 mar raktam uj drivert is stb. de nem akar rendbe jonni.

g0a
azert a traffic is zabal rendesen...

Nálam a látótávolságok default, de minden más maxon van. (PMDG AES Ground Env, Flight Env. Night Env. stb. kiegek) Ferihegyen, terminálon külsõ nézetben forogva 25-40 FPS. És máshol sem volt még FPS gondom, két monitort használva sem.

Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870(OC), Cooler Master Hyper 212 Plus, KINGSTON HyperX CL9 blue 1600Mhz 4x2Gb (OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

CptSAB
<#hehe> Na jah.. ott kezdõdik, hogy elõszõr is hová durrantsunk, nálam ez úgy fest, elõ a WizzAir vagy a Malév menetrend. Ha szabadnapos vagyok, akkor kiválasztok egy járatot. Fellépek wallhallára, megnézem, van-e scenery. Ha van lenyalom, telepítem. Jönnek a chartsok. Routefinder, tervez, rendez.. becséplés FS-be, plan lementése. Következik a szinoptikus idõjárási tájékozódás.. ez is megvan. Kávé, szendvics bekészít. Kinyomtatott térképek alapos böngészése. Time van gyerekek! Izzít FS, betölt.. amíg utasok motyóznak, FMC programozása folyik (free AIRAC+FP FMC).. esetleges grafikai (optikai tuning, vagy éppen bandzsítás) függ a buli a felhõzettõl. Okés.. bohócok a fedélzeten, pisi, kaki megvólt, beszíjazták magukat, én is feladatra készen állok, és hajrá. Nálam no TimeSpeed effekt.. szerencsére nagyon ritka a galaktikus ûrutazási kedv, no meg azért mégis Malév és Wizz járatok.. cakli pakli az egész a felvillanyozott ötlettõl kezdve a repülési napló mentése + FS sátdównig.. kb. 4 óra telik el. Ez havonta max. 3-4 repülést jelent.. tesztelgetõs repülések relatíve rövidek 5-15 perc az egész, utána újra PS, vagy Gmax, és restart.
Hypo
FS9 en beluli beallitasaid?

polluxware
felesleges mindent maxra rakni.. példul nálam a felhõk csak kb. félig vannak felhúzkodva, minden más kábé toppon

Sziasztok !

Config:
Proci E8400 ( 3.2 GHZ)
VGA: ATI HD4870

Szituácio:
LHBP 31R
Aerosoft Budapest
PMDG 737 cockpit view
Sky : clear
traffic: 100% (SKAI ..tudom nem kellene, már le is töröltem . Csak info.)

Picit balra elnézve , ugy hogy a terminál is a látoszögben van az eredmény : 17-18 fps

Na én ezt egy picit keveslem, vagy nincs a világon olyan config ahol stabilan 25-30 fps minõségi addonokkal ?
Tudom ez nem tuning fórum , de örülnék ha olvashatnék pár véleményt.

Köszönöm elõre is

Hypo
Hat igen a 2 ora ami az asztalnal ullve managelheto. Azert egy real cockpitben tudnek tobbet is ulni nem untatna😊

Papirzacsi
Nem értem miért kell ezen fennakadni. Elég sokszor jártam már meg az Európa-USA utat. Visszafelé is majdnem annyiszor. :-) Volt mikor idõgyorsítóval, volt mikor realtime. Ahogy elnézem csak te vagy az, aki végigülné a 6-12 órát. :-D Annó volt, hogy felszálltam, utazómagon hagytam a gépet csináljon amit akar, oszt bementem órára, vagy átültem a másik géphez csinálni a dolgom, filmet néztem, házit csináltam, fantáziádra van bízva. Nem kell ott ülni elõtte.(csak fizesd a villanyszámlát) :-D Az AP nem szokott csak úgy lekapcsolni. Amúgy általában mentek mielõtt elmegyek itthonról, így ha esetleg valamiért le is zuhanna, akkor újratölti a mentéstõl és folytatja az utat. :-D
Pont tegnap elõtt nyomtam egy LHBP-KSEA utat. Igaz azt idõgyorsítóval, mert az én türelmem is egyre kevesebb. :-D Amúgy ha nincs más dolgom, akkor én se szeretem a 2 óránál hosszabb utakat.:-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Tibetan
Én is repültem mostanában pár ilyen utat... Jó, közben bele lehet aludni egy kicsit... De szerintem jó móka! <#kacsint>

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Hypo
😊))

w77d
nah jo de akkor is a közelben kell lenni mert bármi történhet. Nekem volt olyan, hogy csak klotyóra mentem ki és lekapcsolt a robotpilótám. Jövök ki a klotyóból és ezt hallom: Wooo Wooooo Pull up wooo woooo pull up, apámék meg csak figyelték ahogy sprintelek a klotyótól a szobáig, de nem tudtam már megfogni a gépet XXD

Hypo
ocean atrepules egy mas kategoria, de sokan ivaon vatsimen akkor a robotra hagyjak es pihiznk, mint az eletben😊)

g0a
sztem ott a non-normal procedurakat kell kiprobalni mert azert fizetni hogy 2 oraig viszi a robot nemsok ertelme van 😊

g0a
gyakorlatilag csak oceanok felett van "csend" mert addig meg a radio. sokan csinaljak azt hogy elmennek a geptol amig viszi a robot 😊 csak hogy noljon a repido.

en is max 3 oras utakat megyek foleg europaban.

Hypo
Volt 2 szer😊) ki keleltt probalni😊 De altalaban nem repulok tobbet 2 ( 1.5 a rep ido) oranal erre van ido.

Van annak is feelingje, mondjuk a highfltyba ha eljutok egyszer akkor azert egy lhbp egll-t lerepulnek.

w77d
de bammeg... akkor tényleg ott görnyedsz fél napokat a gép elõtt???? én komolyan kidõlnék XXD a max nekem olyan 3-4 órás gép elõtt ülés szokott lenni...

Hypo
en sose hasznaltama gyorsitast, es mar ketszer megvolt a bp new york😊)) mondjuk en nem szoktam 2-3 oranal hosszabb tavot menni

w77d
beszarok.... azé szte, az már beteg aki 10órát ül a gép elõtt XXXD

g0a
persze hogy van ... rengetegen ivaon, vatsimen gyakran latok ilyet 😊 mivel online tilos az ido gyorsitasa.

w77d
egyébként van olyan aki real time lerepül mondjuk egy tengerentúli utat idõgyorsítás nélkül? XXXD

Hypo
😊)) hat igen melobol hazaer az ember lfight plan elokeszites weather es mar 9 ora, repules ejfel ..stb nem lehet ezt birni😊

Tibetan
Hát nem könnyû az élet! <#oooo>
Szerintem én már ott tartok, hogy egy rövidebb repülés elõkészítése is több idõt vesz igénybe, mint amennyit a valóságban... <#boxer><#gun>

Halihó! Ha kell nekem megvan a csörikés mi-24 festésem! Csak nem tudom hogyan kell feltölteni
L Viper
Szép
Hypo
😊)) igazabol nekem is millio van fent de foleg akkor van gond ha egy nagyobb teruletet lefedo addon melle kerul ugyan arra a teruletre egy masik akkor lehetnek gondok pl:

UT Night fenyek kilovik a scenetry autogenjet
UT utak misty es tongass nal okoznak galibat

de azert ezeket lehet orvosolni csak mindig erdemes elore olvasni😊)
Pl Nalam Nemetorszag tok le van fedve, VFR es nagyrepteres szinten is ott hala az egnek nincs gond, Aerosoft jol oldotta meg.

w77d
hát nem, nekem kibaszott sok adddon fent van már, de hál istennek a memory leak-en kívül nem volt más hiba, most már az is megoldódott 😄

Hypo
fs9 rol fsx re NA NEEE😊))

Volt egy idoszakom orrba szajba raktam fel mindent, olyan is lett. Most inkabb azon vagyok minimalis repulo es aZ a terulet ahol epp repkedem, igy szepen siman fut. Nem konnyu az elet😊

[HUN]FaTaL
FSX felejtõs, bár ütõsebb a vgad is meg a procid is, de még húzott i7en is épphogy elmegy rendesen. Egyébként a grafon kívül sztem mindenben jobb az fs9.

http://goo.gl/gd6Zi5

w77d
az tényleg durva hogy akár egy kieg is hogy oda tudja baszni a programot. Már komolyan az uninstal-on gondolkodtam és az FSX-re váltáson, csak amolyan kívánsiságból beírtam a google-ba hogy CLS memory leak és már adta is ki, hogy bezony az airbus csomaghoz egy memory leak fix fájl szükséges mert rengeteg embernél hibásan kezeli a memóriát!

Hypo
Na vegre, tegnap este ugyanis a nalam fent levo nagyvasakat tesztelve nem tapasztaltam az altalad leirtakat, illetve level d foruman irtak hasonlo jelensegrol, ott a vegen kiderult a sracnak CLS is fent van ugy latszik az okozza.

Amugy altalanosagban is jo tudni hogy a sok addon felrakasa tudom jo dolog meg hat gyujtoi szenvedely de sokat artunk vele a rendszerunknek eppen ezek miatt.

Az inkompatibilitasrol mar ne is beszeljunk.

Clidey
<#eljen>
Ez jó! De mostmár bementél a csõbe; muszáj leszel csinálni Csõrikés Mi-24-et is!!! <#kacsint>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

zsoltfireman

w77d
Gyerekek megoldódott a memory leak problémám!!! a CLS Airbus csomag okozta, és csak azután jelentkezett más gépeknél is, miután a cls-t egyszer már betölöttem. A CLS honlapján hál istennek találtam egy memory leak fix fájlt, amit föltelepítve tökéletesen tartja a memóriaszintet 😄DD

[HUN]FaTaL
POSKYhoz SP? Nincs. Lehúztam a base packokat, meg a festéseket a weblapról és kész.

Hypo
service pack fent van? Keress ra hogy bouncing

[HUN]FaTaL
Kerestem már én is, de nem találtam. 😞

Tudnál adni egy linket?😊 Köszi.

Hypo
Hivatalos forumon van errõl át kell irni egy sort.

[HUN]FaTaL
A pár méter az mondjuk 2-3sec, nem tudom ugyanarra gondolunk e😄 Olyan mintha túl gyorsan érnék földet, vagy túl meredeken.

polluxware
ismerõs probléma..addon reptereknél bizonyos gépekkel nálam is elõfordul

[HUN]FaTaL
Autothrottlet is kikapcsolom elõtte. Mindent, próbáltam már max flapssal is leszállni. VS-t még nem figyeltem leszállás közben, 150nel is szálltam már le. Lerakom a hátsó két kereket és felpattan egybõl a az aszfaltról, majd utána pár méterrel odébb földetér rendesen.

Sajna nem tudok tovább tesztelni most, beszart a lapom vagy a vgam. 😞

#18869: Ha jól tudom, egyelõre annyit tudni, hogy az idén megjelenik.

Hypo
elvile letezik egy nem official rec fsx hd felhok fs9 ala

polluxware
FSX-es verzsönt át lehet egyáltalán konvertálni?

amennyire tudom az fs9 a felhõket (comulus), 1db fájlból használja -> comulus.bmp

át tudná ezt valki konvertálni az fsx-es verzsönbõl megfelelõ bmp-be? a strato meg hasonlók jó az bõven nekem ami a Fs intense-ben van

polluxware
REX for Fs9 tudni valmit?? úgy volt hogy kiadják mindjárt, már hamarosan.....

és kb. ennyi

VFR F-18 promo videjóban meg hivatkoznak rá a végén hogy rex felhõk voltak

w77d
legjobban a CLS airbus családnál van. gyakorlatilag 5 nyomás a nézetváltó gombra és kész..... A PMDG-nél is emelkedik csak sokkal lassabban. A CLS DC-10-nél abszolút nem emelkedik akárhányszor nyomom, ugyanez van a project oipensky és gyakorlatilag minden freeware gépnél....

Hypo
hmm annal eleg szarul viselkedik, flaps 30 gears down es sulyol fuggoen kb 146 al kene, es nalad a gond hogy tul nagy a VS??? es odacsapodsz? Autothrottle is off?