MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

spyy55
Van az FSPassenger-hez részletes (esetleg magyar) tutorial?

Hypo
Legyszi nezd meg hogy ugyan ezen a repteren, ugyan ennyi AI val es weatherel a default cessna mennyit hoz, hogy lassuk mi a szuk keresztmetszet.

Aztan nezz egy olyat ahol az AI 90% mert nem nagyon fogsz latni a 90 es 100 ozott sot a 75 kozott se kulonbseget az adott repteren.

A konfigodnak elvileg siman kene vinnie, bar az ATI hat kerem de inkabb hallgatok ( fs9 ben persze)

Tibetan
Huhh, megmondom õszintén - bár nem ismerem a géped minden paraméterét - de nekem már annó, amikor még nem volt E8xxx procim, hanem "csak" E6850-em (ami olyan 3,8 GHz-en ment), s csak egy 8800 GTX 768 MB rammal (s összesen 2x1 GB DDR2 ram volt a gépben), akkor sem volt gondom az FS9-cel maximális grafikán, maximális AI-val, Ground scenery shadow 😮N, Aircraft shadow : ON beállítások mellett. Már ekkor tudta mindenhol a 30 FPS-t. Szóval engem meglep, hogy a tiéd egy nagyon erõs konfig itt a topikon, s mégis 17 FPS-ekkel küzdesz. Az én procim persze nem sima quad, vagyis nem egy dupla tokozású E8xxx, hanem már az i7, de enek ellenére nem hinném, hogy nálad ez bármit is jelentene. Valami egyéb nem stimmel nálad, ha ezzel a konfiggal nem produkál a géped erõsebb eredményt. Tudtommal vannak itt srácok, akik jóval szerényebb vasakkal is szép FPS.ekkel repkednek, pedig nem szerényen használják az AI forgalom mellett az Active Sky-t, vagy a REX-et, s egyéb további FPS zabáló, proci és VGA gyilkoló kiegészítõket...
Szívesen segítenék, de semmi konkrétumba nem tudok kapaszkodni. A procit azonban megrángatnám még 4 GHz-ig, ha bírja és van jó hûtésed. Érdeklõdnék, milyen alaplapod van, s mennyi és milyen fajta (és sebességû) ramod van.

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

A többi beállítás természetesen maxon, talán cloud draw distance a minimum ( bár ott meg én nem érzékelem a különbséget, lehet a gagyi cloud textúráim miatt)
Jaj, persze..jogos !
Ground scenery shadow 😮FF
Aircraft shadow : OFF ( hogy ne kelljen szerencsétlennek 60-100 AI gép árnyékával bajlódnia)
Még egy kérdés az ins-rõl hogyan lehet dme frissitést csinálni??
Papirzacsi
Jó lenne tudni a beállításaidat is. Pl. scenery cast shadow-t ilyen helyeken érdemes kikapcsolni, az sokszor tud fejfájást okozni FPS-ben.

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Papirzacsi
Hát erre célzok, csak látom kicsit elfogalmaztam. 9-et tárol a memóriában, amikor egyet már átrepültél, akkor beírhatod a 10. pontot, majd a következõt átrepülve a 11.-et és a többi. Amúgy az INS-hez van tuto oktatóanyak youtubeon, évekkel ezelõtt láttam, de a fent leírt dolgok rémlenek belõle.

Köszönöm utólag is a sok AI trafficos hozzászólást 😊
Az a baj, hogy én sem voltam eléggé specifikus.
Tehát a szitu amiben nem vagyok megelégedve az fps-sel

Scenery: Aerosoft EDDF/LHBP/EGLL (vagy hasonló komplex scenery)
Aircraft : Wilco airbus A319/A320/A321 (hírhedt fps gyilkos)
Skies: hát nem clear , mondjuk few clouds ( leggagyibb cloud texture pack amit találtam. Valahogy nem vagyok a HD felhõk híve, valóságban sem néznek ki olyan jol a felhõk)
Traffic: 100% SKAI ( abbol csak a skaitraffic.bgl-t használom)
Proci : E8400 3.6 Ghz
VGA: HD5870 1GB
Fps: 17-20

Na ez az fps NEKEM kevés. Ok, hogy ez nem egy first person shooter , ahol az fps a lényeg. DE ! A szimulációhoz és a repüléshez számomra az sebességérzet is hozzátartozik. Gyenge fps-sel, pedig olyan érzésem van mintha valami BKV busz-szimulátorral játszanék 😞 .Nem élvezhetõ (számomra).

Namármost picit kétlem ,hogy egy Tibetan féle proci (quad 4 Ghz), ekkora változást okozna. Vagy igen ?
Mert ha tényleg így van akkor váltanék rá. Ha nem , akkor mérlegelek minden repülés elõtt:vagy Wilco Airbus vagy AI traffic.
Köszönöm de elméletileg tetszöleges számú fp lehet bevinni neki kezdésnél 0-tol ez a jelenlegi pozició indul 1-re és tovább megvan!!!! a 9-dik elött beirom 0-ra 10-dik et az 1-re a11-et és igy tovább
Papirzacsi
Hát úgy, hogy megvárod, míg az egyiket FP-t magad mögött tudod,majd beírod a következõt.

Üdv ért valaki az ins navigációhoz a pss concordot repülöm alapvetöen tudom programozni az ins-t de van egy kis próbémám az ins ben 0-9 vannak waypointok,hogyan lehet neki bevinni a 10,11,12 és igy tovább a forduló pontokat ebben tud valaki segiteni elõre is köszönöm!
[HUN]FaTaL
Minden gépen mûködik, de én az FSPassengerst javaslom inkább.

http://goo.gl/gd6Zi5

Tibetan
Hát én teszteléshez azt ajánlanám (én is így szoktam), hogy egy viszonylag üres scenery.cfg fájlt használok, meg majdnem üres aircraft mappát, stb, csak azokkal a dolgokkal, amiket tesztelni akarok. Pontosan azért, hogy a lehetõ leggyorsabban töltsön be az FS. Amikor már minden OK, akkor visszamásolom az eredeti mappákat, fájlokat. Egy 10-12 órás repülés elején tök mindegy, hogy 15 másodperc, vagy másfél perc alatt tölt-e be az FS. Emiatt nem fogok állandóan ide-oda variálgatni a különbözõ mappák tartalmával. De ahány ház, annyi szokás, természetesen tiszteletben tartom a te megoldásodat, filozófiád.
Amúgy Zacsinak egy megjegyzés: nem csupán a CS757 képes másfél GB-s mappában elterülni az Aircraft mappán beül a liverykkel együtt... Nekem szerintem a PMDG 747 és 747F mappáim sem lehetnek ettõl kisebbek, az MD-11 talán csak azért nem nõtt ekkorára, mert sajnos nincs FS9 alá túl sok livery hozzá (bezzeg az FSX-esek eléggé el vannak kényeztetve...)

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

spyy55
Ez a kiegészítõ mûködik a PMDG 737-600-as gépen is?
Ha valaki használta már, privátba küldhetne egy véleményt (addig nem bátorkodom megvenni). Thx

Clidey
Inkább a CS757 foglaljon annyit nálam mint nálad a te kétes eredetû, az erkölcsrendészet által üldözött hosszú évek alatt begyûjtögetett jpg képeid... <#eplus2>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Ott van ugyanazon hozzászólásomban kicsit feljebb...nevezetesen hogy ne órák alatt induljon el az FS. Mivel ez a szerencsétlen minden egyes induláskor végigszkenneli az Aircraft mappát (is) új gépek/változások után kutatva, és ha mondjuk fel van telepítve 4 giga AI trafik benne hatvankétmillió livery, az igen tetemesen be bírja lassítani az FS bútolási idejét. Nekem pedig fontos hogy induljon lehetõleg pikk-pakk, mert elég sokat tesztelek ezt-azt, így egy idõ után elég idegõlõ volna hosszú másodperceket-perceket várni mire hajlandó az FS életre kelni. Ennyi 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Mondjuk van benne logika... köszi

Intel Core 2Duo E5800 3.20GHz 4GB DDR2 RAM NVIDIA GeForce GTS450 2048MB

Papirzacsi
Vicces dolog szemetelésre hivatkozni, mikor a kedvenc CS 757-ed basic installja majd 2,5 gigát foglal egymagában...

Tibetan
Szerintem nem sok, mert tudtommal egy külsõ vinyó sosem lesz gyorsabb (inkább csak jóval lassabb), mint egy belsõ vinyó...

Tibetan
Nekem alapból az Ultimate Traffic 2007 (ugye ez a neve??? 😊 ) van fenn, ezt egészítettem ki most már igen sok saját gyártású (TTools-szal) innen-onnan összevadászott AI modellekkel, flightplanekkel összeeditált traffic.bgl-ekkel. Ezeket azért nem merge-elem össze a fõ (UT által létrehozott) traffic.bgl-lel, mert akkor nem tudnám õket bármikor kivenni, módosítani, s az UT is hülyét kapna egy-egy szerkesztéskor, frissítéskor. Tehát nem WOAI-t használok, hanem az UT mellett saját gyártásúakat.
Amúgy elárulod, miért nem "szemeteled" össze az Aircraft mappát össze? Nem néztem vissza, hogy ezt hol írtad, említetted? Érdekelne, hátha tanulok belõle...

Srácok, FS újratelepítésnél van értelme külsõ vinyóra telepíteni?

Tibetan
Én FS Commanderben szoktam nézegetni az AI forgalmat. Az is csak egy bizonyos (mondjuk fogalmam sincs, mekkora) körzetben jeleníti meg az AI-t. Nem tudom, hogy ez csak megjelenítés, vagy ez egyben azt is jelenti, hogy az FS is csak ennyivel számol egyidõben.

spyy55
Köszi.
Melyiket ajánlod (feltéve, ha próbáltad már mindkettõt)?
FSPAssengers, /FDE LIve cockpit

Hypo
Hali tobb is letezik, van free az avsim.com on cabin announcement vagy valami hasonlo neven.
Letezik meg fizetosben FSPAssengers, FDE LIve cockpit

Clidey
Nolátod, én még azt a 0-1%-nyi esélyt sem adom meg neki... 😄
Nomeg fölöslegesen terpeszkedjen a vinyómon többszáz megányi model meg textúra pusztán azért mert 1x egy évben látom õket...? Akkor inkább ne lássam. Mindamellett minél több a repcsi az Aircraft mappában annál lassabban indul az FS maga - ez volt az elsõszámú indok amiért lecseréltem a jólbevált Adobe trafikomat a WOAI-re. Most lényegesen gyorsabb a betöltés és több a hely a vinyómon. 😊

@Tibetan:
Nem térünk el egymástól csak te másfele repülgetsz mint én. 😊 Gondolom neked sem a komplett WOAI-pakk van fenn...bár ebben lehet tévedek... 😄
Mint említettem nekem bírja a gépem az AI-t, nem ez az oka amiért nem szemetelem tele a Aircraft mappát 😄 hanem lásd feljebb 😊

spyy55
Sziasztok!
Visszanéztem a fórumon több helyen is, de már nem találom 😞
Honnan lehet beszerezni azt a kieget, ami a több hangot kreál utazás közben a pilótafülkében (pl. a felkészülésnél, ellenõrzésekkor), az utasokhoz is lehet szólni, stb.?
Valami "voice"-s neve van, ha jól emlékszem...
Köszi

Hypo
Jogos, illetve en meg szoktam hasznalni a world of ai oldalon a repter nevet beirom es kiirja milyen jaratok vannak hozza ai ba, es azokat a reptereket ahova jarok oda rakom fel a forgalmat.

Papirzacsi
Ugyan a programozók tudnának bõvebben beszélni a témáról, de az fs a játékos gépe körüli bizonyos távolságban foglalkozik csak az AI forgalommal, ami adott idõben az adott területen kívül repülne, azt nem veszi figyelembe. Így pusztán elvileg, nincs különbség európa felett repkedve az FPS-ben ha fel van még telepítve 100 afrikai helyi légitársaság vagy ha nincs. Viszont valahol az fsnek el kell döntenie, hogy számoljon vele vagy sem, ergo mégis csak számol valamit valahol, kérdés ez mit jelent FPS-ben. egy 0-1 közötti skálán. :-)

Tibetan
Látod, ebben is eltérünk egymástól. Én rengeteg repülök long haul utakat, tehát nagy valószínûséggel talélkoznék olyan légitársaságokkal, amilyenekkel itt Európában alapból nem. Ráadásul kifejezetten élvezem, hogy olyan légitársaágokkal is összefuthatok, mint pl. a Cargo 360, vagy egyebek... Ezért nem hogy csökkentem az AI forgalmat, hanem külön felrakok traffic.bgl-eket ezeknek az "egzotikus" társaságoknak. Persze örülök, mint majom a farkának, hogy bírja a gépem. Ha nem bírná, biztpsan én is korlátoznám az AI forgalmat arra a területre, ahol éppen repkedek.

igen 512-es
w77d
ok 😊

Clidey
Talán azon is lehet optimalizálni hogy nem pakol fel minden légitársaságot eszetlenül az ember, hanem csak olyanokat amire van is esély hogy találkozik velük. 😊
Én például csak az európai légitársaságokat tettem fel, de azokat is megszûrtem, és a legapróbbakat/noname-eket kihagytam. Plusz pár nagyobb amcsit is felraktam hogy ha átvetõdök a tengerentúlra ott se legyen kihalt a reptér. De ázsiait, afrikait például egyet se raktam fel.
Így most elértem azt hogy 100% ai-sürüség mellett minden reptér épp a kellemes mértékben zsúfolt, de nem annyira hogy ne jussak szóhoz ha épp le akarok szállni. 😊

Tibetan
Egyébként igen, amikor még jóval gyengébb gépem volt, óriási sebesség (fps) különbség volt a maximum (100 százalék) és a minimum AI forgalom között. Ma már nem tudom ezt meghatározni, szerencsére 98 százalékban állandó 40 FPS-et produkál a gépem ereje (ez most nem dicsekvés - inkább önirónia, hogy egy 2003-as programmal 2009-2010-re jutottam el idáig), mert 40 FPS-re korlátoztam a képkockép másodpercenkénti megjelenítését. Van némi különbség AI modell és AI modell között, lehet, hogy az egyik FPS barátabb, de a lényeg valóban azon van, hogy a procinak mekkora forgalommal kell számolnia.

Tibetan
A 4850-eden ugyebár 512 MB ram van. Na már nekem mindaddig megvolt a tiédhez hasonló jelenség, amíg meg nem vettem annó a GTX8800-at a maga 768 MB ramjával. Onnantól szûnt ez meg. Manapság már meg még egy viszonylag gyenge 5770-en is 1 GB ram van. Ennek ellenére ha sok felhõbe repültem, az 5770-et is megette az FS, mert annak a VGA-nak meg a 128 bites busza volt túl szûk keresztmetszetû... Szóval, egy középkategóriájú, GDDR5-nél legalább 256 bites, 1 GB-s kártya azért elkél. Ugyanez Nvidiából a GDDR3 miatt legyen lehetõleg legalább 384 bites, de inkább 512 és minimum 896 MB ram-os (vagy 1 GB-s).

A többi tényleg a procin múlik.
A quadok pedig csak akkor jutnak elõnyhöz, ha olyan oprendszert használunk, ami támogatja a több magot, s a szálakat szétoszthatjuk a magok között. Az FS9-el nem tudunk mit csinálni, az mindenképp csak egy szálon fog futni, de a párhuzamosan futtatott egyéb progikat (Active Sky, Radar Contact, FS Commander, stb.) igenis érdemes menetközben más magra tenni, mert így azt az egy szálat legalább kevésbé terheljük, amit az FS amúgy is lestrapál. Ez nem csak a sebességnek - hanem tapasztalataim szerint - a stabilitásnak is jót tesz.

neked könnyû nálad azért nem szaggat mert 9546rpm-es vinyód van<#hehe>
Clidey
Szerintem itt valami más lehet a gixer, nekem csak egy E6600 van de 100%-ra húzva a forgalmat se találkoztam ilyen drasztikus fps-csökkenéssel, se régebben a Adobe-al se most a WOAI-nál...
Próbáld levenni monjuk 50%-ra...úgy mennyi fps-t kapsz?

[HUN]FaTaL
Prociból számol mindent ez a szar.

ugyebár mindig azt mondogatjuk, hogy nem kell erõs vga a játékhoz, hanem a proci legyen erõs lehetõség szerint intel
namármost nekem elég gyenge procim van amd x2 5400+, viszont a vga-m szerintem elfogadható ati hd 4850 aminek bõven elégnek kell lennie szvsz,
akkor miért van az, hogy akkor esik le általában az fps, hogyha a terminal felé nézek? nekem ebbõl az következnie, hogy többet kell rajzolni ergo vga kell neki
Tuti nem így van, de nekem ez lenne logikus
ötlet?
[HUN]FaTaL
Félig off: Ha jól tudom, megvetted az Active Sky Advancedot. Ha jól láttam a HiFi honlapján, mikor megjelent az ASE ingyen lehetett rá upgradelni. Nézd meg, hogy él e még és frissíts. 😊

Igen, valóban így lehet ahogy Zacsi mondja. Akkor is jelentõsen esik az fps ha az AI gépek nem is esnek a látókörömbe. Pusztán a létezésükkek zabálják az fps-t. De erre mi a megoldás ? Erõsebb proci ? (Jelenleg E8400 3.6 GHZ).
Ennyit számítana W77D forumtársunk Quad procija ?
Papirzacsi
AI forgalomnál elsõsorban nem a modellek megjelenítése viszi el az FPS-t, hanem az a plusz számításigény, ami az AI gépek mozgatásához szükséges.

Hypo
😊)))))

w77d
ez viszont engem is érint.... ha szabadjára engedem az Active Sky fantáziáját, akkor igencsak rezeg a léc :S

Nálam nem is annyira az AI traffic a problémás, hanem inkább, ha sok a felhõ, az borzasztóan tud adni az FPS-nek.

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

w77d
én mindenhol 100%-ot használok és semmi FPS esésem sincs szinte....

viszont a 100%-nak is emgvannak a hátrányai, állandóan kapom a go around üzeneteket 😄

Srácok! hihetetlen gyenge a ferihegyi világítás nálam! a pályát és a bevezetõ fénysorokat még csakcsak látom, de a gurulóutak abszolút nem látszanak! külsõ nézetbõl keresgéltem éjjel leszállás után a taxiwayeket... most feltettem újra a nick's lightfix-et, de úgy emlékeztem fenn volt, és nem javult a helyzet! mit javasoltok?

[HUN]FaTaL
FS-recorder lejátszási bug volt, következõre már jól mutatta, érdekes.

[HUN]FaTaL
Ilyen bugot még nem is láttam. 😮

Leszálláskor leért a hátsó két futó, kinyílt a spoiler de rögtön becsukta, majd amikor az orrfutó is leérkezett akkor újra kinyitotta. Ez normális jelenség?😄

[HUN]FaTaL
De igen, nekem megvan a 20-25 fps.