MS Flight Simulator 2004

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

737-es gép! És én is az ILS-re gondoltam! Akkor nagyon érzékeny lehet ez a dolog, mert tegnap minden próbálkozásnál összejött , ma egyszer sem, pedig mindent úgy csináltam ahogy kell és írva vagyon!
Hypo
Eloszor is milyen tipusu a gep? ( nem mindegyik kepes az autolandra)

altalaban a celrepter palya ils frekijet kell betekerni a NAV1 radioba a Course ra a palya iranyt, aztan ha a gep autopilotaja aktiv akkor VOR LOC, majd APPR gomb es ha szerencsed van elkapja a localisert aztan mar csak a magenta vonalat kell kovetni. De ez nem autoland ez sima ILS.
Az autland mar mas teszta.

Sziasztok Srácok! Én szeretnék érdeklõdni egy probléma felõl! FS 2004! Az Autoland-el kapcsolatos! Valamikor mûködik valamikor nem! Egy példa egy esetre: beállítom a repülõtér MHZ-ét, rá irányítom a pontos ívre és magasságra a repülõgépet, kikapcsolom az ALT-t, bekapcsolom az AP. És gyakran vagy nem csinál semmit a gép vagy össze vissza repül, pedig pontosan az íven vagyok, megfelelõ magassággal stb stb. Van valakinek tippje esetleg mitõl lehet?
Hypo
Hypo
de😊

w77d
olyat lehet ami a repülõgépekkel foglalkozik mélyrehatóan, de természetesen angol nyelven

Tibetan
Épp ezt mondom én is. Nem használok unlimited frame rated-et, hanem lekorlátoztam 40-re. Most akkor nem ugyanarról beszélünk? 😊 😊
Az FPS limitert az FS9 menüjébõl állítod be, vagy egyéb módon?

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Egyépként lehet kapni könyvet ami az fs2004-el foglalkozik? Vagy legalábbis a repüléssel, amibõl el lehet egy-két dolgot sajátítani?<#buck>

Hypo
FSrecordernel a sajat gepedet minel kisebbre allisd ( az intervalt a setupban) az AI it meg kettovel nagyobbra

Clidey
Öööö... nem Fraps/video felvételi gondjaim voltak hanem FSRecorder... <#zavart1>
De azért köszi a ötletet, legközelebb kipróbálom ezeket a beállításokat! <#kacsint>

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

polluxware
sztem ez már szimplán engine limitált dolog... lehet neked 8gigán mûködõ géped ha csak az egyik magot használja ki és azt is csak felosztásokban

ez olyan mint amikor egy uszájt akarsz siklásba hozni egy 300as Mercury-val amin egy pár colos verseny csiga van<#eplus2>

FSX az jobb ilyen szempontból... õ örülne egy 8gigás cpu-nak is<#zavart1>

Hypo
😊)
Ha videot akarsz akkor sok valasztas nincs vagy 25 re rakod es fraps ban is ( mivel az is zabalja az eroforrast) vagy 30 ra rakod es a video editaloban meg 29.97 re a szabvanyra.

En mondjuk a 25 fps es HD 720p formatumot preferalom foleg ha youtube rol beszelunk es erdemes vmw be menteni abbol a youtube konvertaloja szepet csinal, illetve meg mp4 bar ott a codecel lehet gond.

Clidey
Nekem eddig 50-re volt lehúzva és nem volt semmiféle problémám vele sosem.
Pár napja viszont kiváncsiságképp visszaraktam unlimitedre, de sajnálattal tapasztaltam hogy akkor viszont elkezd bugzani az FSRecorder (-> úgy ugrálnak a visszajátszott repcsik mintha az fs-default replay lenne), így visszaraktam 50-re. No, csak ezért voltam kiváncsi a véleményedre. 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Hypo
Probalgasd ugyan azon a sceneryn hogy neked melyik add jobb eredmenyt, En mondjuk tobb lehetoseget is hasznalok, attol fugg mit csinalok fs ben.

Videonal pl 25 fps re limitalom FRAPS ban is es a hd formatumhoz is.

Hypo
Hat mert fs9 ben az eroviszonyok maskepp alakulnak mint fsx ben.
De mindeki izlese szerint allithatja😊 En sokat probalgattam mindkettot, es mas emberek velemenyevel osszahangban arra jutottam hogy fs9 nel jobb limitalni. Kevesebb blurr, fix terheles, hardware se izzad annyira.

sok forumon van errol a temarol topic. pl

Én is FPS Limitert használok az FS9-hez, de azt hiszem, hogy ha FPS Limiter van, akkor az FS-en belül a "target frame rate"-et "unlimited"-re kell rakni, nem?

"Roger, Roger! Mi a vektor Viktor?"

Clidey
És miért nem jó az ánlimitid FS9-ben Májsztró?

Hypo
FS2004-nél nem jó az unlimited target frame rate, fsx-nél jól muxik. Én FS9 hez is FPS limitert használok.

szvsz ugyan az igy is, de neked bármit😊))

Tibetan
Ne haragudj Hypo, de ezt a mondatod talán akkor tudnám értelmezni, ha vesszõkkel tagolnád! Kötekedés nékül... 😊

Corsair HX850AX | ASRock P67 Fatal1ty Pro | i7 [email protected] GHz | 2x4 GB DDR3 2133 MHz | EVGA GTX580 SC | Crucial M4 SSD & 2xSamsung F3 1 TB | Logitech Z4 | Dell U2311H | Windows 7 Pro 64 | FS9.1

Hypo
FS9 nel nem jo az unlimited az fsx nel muxik igazabol, bar en fs9-nel is az fps limitert hasznalom.

Hm...végeredményben nem akkor gáz, mert a Payload&Fuel menüben enegdi állítani. :-)

Tibetan
Na, nem véletlenül hoztalak példának téged! 😊 😊

Amúgy nem hinném, hogy a te 8800 nvidiád és az õ HD 5870 közül ne az övé gyõzedelmeskedne FS-ben annak ellenére, hogy utóbbin ATI (AMD) matrica van! 😊 😊 Szerintem ebben a teljesítménykategórában ez már nem számít. Mint említettem, nekem már a 4890-nel is mindenhol fix 40 FPS-t sikerült elérni!

Egyébként Szokokan! Te fixre vetted a frame rate-et? Ha nem, akkor sürgõsen tedd meg!!! (Állítsd mondjuk 30-ra) Ilyen hatalmas méretû ingadozások talán elkerülhetõek lennének!

Bocsi a sok elgépelésért. :-) Korán van még!

Emberek! Az SD Jak-40-et ismeri valaki? Miért van az, hogy a Ground Service paneken semmit nem tuok állítnai? Se utaslétszámot, sem pedig üzemanyagot.

Hypo
Hat nekem ebbol az jon le hogy ha pici kompromisszumot kotsz akkor minden OK, wilco zabalja az fps-t ( es egy fos is, de ez szubjektiv velemenyem) Az AI is eheti szepen, en mondjuk WOAI-t hasznalok azzal meg gondom nem volt.

Azert kicsit csaloka a teszt mert egy LHBP-nel forgalmasabb repteren kaphatsz rosszabb eredmenyt.

ASky semmit nem vesz le belole azzal siman megbirkozik a procid, ami megdobhatja az a felhok foleg ati kartyad miatt. En 30fps en limitaltam a frame ratet tokeletesen megfelel es nem ugral pedig ennel kicsit gyengebb a gep.

spyy55
Az FSPassenger-ben alig szól hozzám a másodpilóta.
Pl. nem találom, hogy a felszállás elõtt ellenõrizze a beállításokat sorról-sorra, stb,...
Van rá mód valahol, hogy ezeket beállítsam?
Az FDC Live Cockpit-ban mûködött...

Tibetan
Tökéletesen egyet értek, CptSAB-bal is! Jelenleg szinte kizárólag az órajelemelés az egyetlen járható út, az i7 architektúrája ugyan önmagában is jelentõs ugrást hozott, de az i7 sem azért gyorsítja az FS9 futását, mert négymagos. Szóval egyértelmû, mi a megoldás... Ugyanakkor az C2D procik már nagyon gyorsak voltak (szintén jelentõs ugrást hoztak a korábbi procicsaládokhoz képest. Az én D930 Prescott-om szintén 4 GHz-en futott, de meg sem közelítette teljesítményben az utána következõ E6850-et, ami "csak" 3,8 GHz-en ment. S bizony ugrásszerû változás állt be végre az FS9 futásában is!)

Sziasztok !

Akkor itt a teszt :

Scenery : LHBP Mega Airport
Rwy: 31 R
Wheather: clear

Default Cessna
AI traffic:off
Fps:47-48

Default Cessna
AI traffic:100%
Fps:37-38

Wilco A320
AI traffic:off
fps:30-32

Wilco A320
AI traffic:100%
fps:24-27

Most ugye , nem nehéz elképzelni mi van akkor ha elindítok egy Active Sky-t+belekeveredek egy LHBP-nél sûrûbb forgalomba. Approach / Final : 17-19 fps.
(Mondjuk Wilco - 20 fps az tényleg durva)

-> E8400 4Ghz-en. Próbálkoztam de nem sikerült, szerintem a 800mhz-es RAM miatt. De ha van ötlet, szívesen fogadom (EP43-UD3L alaplap).
CptSAB
még eszembe jutott.. az L1 L2 stb.. gyorsítótárak és persze a memóriakezelés sokat fejlõdött az eltelt 6 évben. A gyorsítótárak átszervezése a gyors memóriakezelés kiegyenlítette az órajel adta veszteséget. Azóta van már L3 az i7-ben, ráadásúl nem kicsi. Ez a jelenség emlékszem végig kísérte a Celeron vs. Pentium fps küzdelmet.
CptSAB
Órajel emelés.. igen itt mondtad ki a valós okot, mivel növelhetõ a teljesítmény. Akkoriban 2002-2003 környékén még arról folyt a harc, meddig lehet az akkori Northwood és Prescott procik órajelét húzni. Nem volt még dual, quad.
Falconer
Nálam az autogen az jelentõsen közrejátszik, nem csak 1-2FPS. Egyébként meg a proci órajel emelés az lineárísan javít az FPSen, tehát a jobb proci az igenis számít. Nekem csak 4Ghz-ig volt/van lehetõségem hajtani, és bõven proci limites az egész. Ezen felül az architektúra is számít, i7 sokat javít rajta (a magok száma irreleváns) RAM sem árt neki, fõleg a sok mellék program miatt, nomeg.

Ide vizsgálóbizottságot kell felállítani <#vigyor>

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Felrajzolsz egy derékszögû háromszöget, megnézed, hogy 500 fpm-el süllyedve hány perc alatt süllyedsz 5000 lábat (10 perc). Megnézed, hogy ennyi idõ alatt mekkora távolságot teszel meg 100 csomóval (ha jól számolom (16,6 mérföld). Ez lesz a háromszög átfogója, a magasság pedig a rövidebbik befogó (5000 láb ~ 1 mérföld). Pitagorasz tétel alapján: 1^2+x^2=16,6^2. Így a földfelszínen mért távolságra kijön 16,5 mérföld.
Ha valahol elszámoltam, bocsánat.
Falconer
Ha jól emlékszem akkor ez éppen REX winter theme. Ami még baromi jól néz ki az a zinertek ultimate weather FX, de abban csak egy féle van mindenbõl.

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Sziasztok
Hogy tudom kiszámolni a süllyedés távolságát ha ismerem a sebességem, a variót és hogy mennyit süllyednék. Pl: 100 csomóval, 500 fpm-el, 5000 lábnyi süllyedésnél mekkora távolság jön ki? (szél nincs) Kössz. Tudom hogy ez matek kérdés is lehetne de azért csak köze van a repüléshez is.
[HUN]FaTaL
Felül a FAQ, azon belül a segédletek résznél is sok hasznos infot találhatsz. Azért az angol ajánlott a játékhoz. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

[HUN]FaTaL
Nem igazán, sokszor 25 fps-em van, bõven megfelel. 😊

http://goo.gl/gd6Zi5

Egyépként már egy cessnával feltudtam szálni, de ahogy utánaolvasgattam , hogy mit tud a szimulátor ez eddig édeskevés.<#vigyor3>

Köszi szépen! már elkezdtem csak az angoltudásom nem a legjobb, de mondjuk eddig naggyából értettem.

w77d
a program beépített oktatórészeit csinálgasd szépen sorra... az alapozásnak jó.

Sziasztok!! Megismerkedtem az fs2004-el nagyon tetszett. Csak nem tudom, hogy hogyan is kezdjem megtanulni.Ebben szeretném segítségeteket kérni. Már egy kettõ okatató anyagot letöltöttem és tanulmányozgattam amit találtam csak az nagyon kevés még.<#vigyor0>elõre is köszönök mindent!!<#worship>

m814
Mit értesz az alatt hogy dme update?
Ha magát a rádió navigációs adatbázist akarod frissíteni amolyan FMC AIRAC módra,akkor sajnos rossz hírem van.
Ezeket az FS tartalmazza és nem az INS, ráadásul meglehetõsen bebetonozott módon, nem igazán frissíthetõ. Bár volt régebben valami próbálkozás erre, de elenyészett.

LHSimulations web http://www.lhsimulations.com LHSimulations Facebook:https://www.facebook.com/LHSimulations

Üdv tud valaki segiteni abban,hogyan megy az ins rendszerü navigációban a dme update???
w77d
óóóbazd ez aztán a kegyetlen munka... simán adhatná fizetõs formában.....

Tibetan
Tisztelt Esküdtszék!
Semmivel sem tudom bizonyítani az állításom, sajnálom. Sosem gondoltam volna egy-két éve, hogy erre valaha is szükségem lesz. De arra az örömteli pillanatra határozottan emlékszem, hogy az elsõ 98 százalékban állandó 30 FPS-ses idõszak akkor jött el az életemben az FS9-cel, amikor E6850-re és 8800 GTX-re váltottam. A procit ha jól emlékszem, 3,8 GHz-ig tudtam húzni vízzel. Viszont az FS-t amióta meg van (2003 vége) mindig is teljes grafikán használtam, sosem vettem vissza semmibõl. Vagyis minden maxon volt mindig. Az igaz, hogy egy két éve még csak Active Sky volt, REX nem, ugyanakkor már akkor sem általlottam használni a sûrû felhõzetet, az AS-ben a felhõrétegek számát a maximális layerre állítottam. A 3D fehõket száz százalékra,, akárcsak az autogent. UT AI-t használtam már akkor is, szintén 100 százalékon. S már akkor meg voltak legnagyobb, legtöbbet zabáló sceneryk (Mega Airport Budapest, Frankfurt, stb.). Viszont sosem használtam Wilco Airbust, sõt, szinte egyáltalán nem használtam semmilyen Airbust... 😊
40-re akkor toltam fel az FPS limitert, amióta i7 van...
Szerintem most is vannak páran, akik ettõl a konfigtól nem rendelkeznek erõsebb, vagy lényegesen erõsebb géppel, s szépen megy nekik az FS. Igaz Hypo, igaz Fatal? 😊 (Persze, ha jól emléxem...)

CptSAB
Most már nem kell sokat várni a Magyarország VFR sceneryre. Laci bácsi legfrissebb képe szerintem magáért beszél.

CptSAB
FS2004 gyilkos dolgok tömören és röviden: (igazából azt nem értem, 3 évvel ezelõtt is ezekrõl írtunk, tehát nem tudom mi a csodálkozás tárgya, hacsak nem az, hogy azóta is dobálja a nép rendületlen a pénzt az informatikai eszközök beszerzésére, lényegében feleslegesen.. mert az FS már nem kimondottan lesz gyorsabb, 2003-as technikai szintre írták a programot, az architektura ma már nem az)

1024-es textúrák, detail többrétegû felhõzet, magas AI forgalom. A kombináció aránya függvényében változik a teljesítmény esése. Elég kicserélni pl. az AFCAD textúráját a 256x256-ról 1024-re.. wow. Vagy pl. Az amúgy is komplex idõjárásra rádobni a REX-et, stb.. hoppsz. Vagy elég berepülni egy Intl. repülõtér közelkörzetébe, ahogy megugrik az ai gépek mennyisége, a számolás, úgy esik a cufli lefelé.

Autogen elárulom, nem igazán oszt és szoroz, én ahol tudtam kihasználtam a 600 fa és 300 épület adta lehetõségeket, nem tapasztaltam különbséget, 1-2 frame az nem a világ vége.
gyorsan írd csak le milyen felhõk, ég kombókat használsz, nagyon tetszik az összkép
Falconer
Hát én bes@arok ha te anno egy olyan konfiggal olyan beállitásokkal behoztál min 30fps-t <#wow2> Vmi szûkebbre volt véve az tuti, mondjuk autogenek, mert azok is zabálják a procit.

Nekem még most is van néhány nagyobb reptéren felhõs idõben, hogy leesik az fps 18ra, pedig elég rendesen be van állitva minden, és az E8400 is 4 gigán ketyeg. De legalább szép minden, kivéve a gány talaj textúrát, aminek a felbontásával nem lehet mit kezdeni 😊

Falconer
Quad 4Ghz nem kell, de javulás lesz ha felhuzod az E8400at 4Ghz-re, nekem is pont ilyenem van. Csak egy magot használ az FS, szóval kvaddal a javulás az nulla.

Nekem egyébként LHBP 31L-en Wilco E-jets VCben cold fronts idõben, 512*512 DXT3 felhõkkel, 3Ghz-en kb 18 fps volt. Neked gyorsabb kéne hogy legyen 20%-kal. Szintén SKAI traffic 100%

-> cfg fájlokban lehet optimalizálgatni, de attól tartok a wilco A320 lesz a ludas.

LHBP RWY 31L Wilco E-jets Cold fronts, Skai 100%, - 1.75MB png

Tibetan
Nálam így követték egymást a VGA-ak:

ATI 1950 XTX 512 MB--> 8800 GTX 768 MB--> GTX 260 OC 896 MB --> GTX 280 OC 1 GB --> ATI 4890 OC 1 GB --> GTX 285 OC 1GB. (Ezek közül sajnos a GTX 260 OC-t, a GTX 280 OC-t és a 4890 OC-t azért kellett cserélnem, mert elhaláloztak).
Mint említettem, nálam már a 8800 GTX óta nincs különösebb problémám a megjelenítéssel, igaz ekkor C2D proci volt a gépemben, erõsen tuningolva. i7 procival a HD 4890 OC is gyönyörûen teljesített, semmi gondom nem volt vele, tavaly év közepén még nem voltak drivergondok. Bivaly kártya, még FS9 alatt is. Nos, ettõl a VGA-tól az 5870 még erõsebb, tehát ez sem lehet gondja a srácnak. Ez biztos.