PlayStation2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PoisonChihuahua
Gyengül a fej. Már többször le lett írva, hogy a PS2 lézerfeje az egyik leggyakrabban meghibásodó alkatrész, pláne ha másolt játékokkal nyomja az ember, szal ne lepõdj meg ha majd idõvel fejcserére kerül a sor (~10k).
A CD tisztító lemez több kárt csinál mint hasznot, ugyanis ezeket a tisztító CD-ket nem PS2-be tervezték.
a psem 1-2 lemezt nem szeretne beolvasni amit régen olvasott más dvdket meg simán beolvassa... egy kis cd tisztító helyre tudná hozni a hibát vagy más honnan eredhet a hiba?
PoisonChihuahua
A Vasember küldetésekre osztott, viszont a küldetések helyszíneit szabadon bejárhatod.
A The Incredible Hulk-ban a terület teljesen bejárható.

Ezek helyett viszont az elsõ "sima" Hulk film játékváltozatát (7,1/10) ill. a nem-filmbõl készült The Incredible Hulk: Ultimate Destruction-t tudom ajánlani, ez utóbbi igen jó értékelést kapott (8,2/10) és szintén szabadon bejárható a terület.
A fent említett Vasember és Incredible Hulk (a filmváltozat) viszont igen gyengére sikerült.
Seth
Mindegyik van a film alapján, de én inkább egyiket sem javaslom.A The Incredible Hulk: Ultimate Destruction viszont nagyon jól sikerült,az nem mozi alapján van

PSN ID.: Beegabor

hy!ps2-re melyik a jobb?:vasember vagy a hihetetlen hulk?és melyik van a film alapján?és valamelyikben lehet úgy hogy csak megyek mint a gta-ban?
halihóó! eladó egy Ps2 2joy-al 3játékkal memókarival 26ért!
írjon akit érdekel
Seth
Ha találsz Black-et akkor inkább azt

Ok, ez most megnyugtatott, lehet hétvégén akkor meg is veszem valamelyik Medal of Honor gémet

PoisonChihuahua
Konzolon is tökéletesen meg van ez oldva, van egyfajta "gyorsulása" az analóg karnak, azt meg minden játékban be lehet állítani ízlésed szerint. Az analóg karok a kontrollereken nem olyanok, hogy balra húzom és balra fordul egyet, hanem finoman, profin megvan csinálva, hirtelen mozdulatokat másként érzékeli, mint a piciket, így finoman tolva az analógot precíz lövéseket hajthatsz végre, hirtelen rántva, pedig a fent említett 180 fokos fordulatok is simán kivitelezhetõek. Plusz még ott van a célzásrásegítés, stb. szal egy konzolos FPS-t is ugyanolyan élvezetes és könnyû irányítani mint egy PC-st. Az egérnek valóban jobb a "célratartása", de ha ezt kifejezetten nem figyeled akkor észre sem veszed majd. Én személy szerint pl. jobban szeretem a kontrollert mint az egér + bill. párost, nem szeretem huzogatni az egeret össze-vissza, meg aztán a bill.-en is mindig mellényomok. Bár ez lehet csak azért van mert én világ életemben konzolos voltam. :)
A PSP-s FPS-ek (tudom mert van PSP-m is) irányítása pedig köszönõviszonyban sincs a PS2-es irányításával, szal nem kell aggódnod, tuti megszokod.
Köszi a linket, megfogok nézni pár játékot ezek közül.
Viszont egy kérdés engem mindig érdekelt, mégpedig, hogy konzolokon hogyvannak megoldava az fps-ek? Mármint én elég sokat Codoztam (Codozok) és ott ugye ha möggöttem van az ellenség, akkor csak rántok egyet az egeren és már tudok is lõni, Viszont konzolon hogy lehet megoldani hogy szinte fél másodperc alatt csináljak egy 180 fokos fordulatot? Én haverom psp-jén MOH-oztam, de én iszonyat béna voltam. Vagy csak megkell szokni az irányítást és már megyis? Mert akkor lenne néhány fps jelöltem psre.

PoisonChihuahua
Ha valóban a barátodtól veszed akkor mindenképp megéri, márcsak a kiegészítõk miatt is (kontroller, memkari). :)

Kezdésnek itt van néhány játék.

Jó játékot! :D
ja azt elfelejtettem hozzáfûzni, hogy haveromtól veszem akit már elég rég óta ismerek:)
Szóval akkor azt mondod megéri? Mert már régóta ki akartam próbálni egy-két ps-es játékot (GOW,Burnout,GTA-k,GT...) csak nem mindig volt pénzem rá

PoisonChihuahua
1. Így látatlanba azt mondom, hogy megéri, de ki tudja, lehet, hogy valami leharcolt szar. Én használt mûszaki cuccot csak személyesen veszek és azt a helyszínen ki is próbálom! Neked is ezt tudom csak tanácsolni.
2. Valamivel lejjebb ment az ára, most kb. 9-11k körül mozog.
3. Arról én is hallottam, de azon kívül, hogy lesz, semmit sem tudok róla. Guglizz utána.
Sziasztok, elég kezdõ vagyok a konzolokkal kapcsolatban, szóval kérdeznék egy-két dolgot ha nem baj.
1.Nos úgy adódott, hogy tudnék venni egy kiváló állapotú viszont elég régi kiadású kicsippelt fat(kövér:)) ps2-õt, 12k forintért, sztetek megéri? Kapnék hozzá 2 joy-t, pár játékot, 8mb-os memkarit és egy RGB kábelt.
2. Ha úgy adódna akkor mennyiért szokták kicserélni mostanában az olvasófejet a fat ps-ben, vagy cserélnek még egyáltalán valahol?
3. Hallottam valahol, hogy lesz évvége felé egy ilyen Beatles-ös játék, errõl tudtok valamit?:)
THX a helpet!

Thx a helpet.
Ezt a spiderman 2-õt majd megnézem, meg talán az ultimatet is megszerzem.

PoisonChihuahua
A SpiderMan 2-t csak ajánlani tudom, nagyon jó kis game! Azért is tetszik annyira, mert nem csak egyszerû "filmátirat", a film (SM2) cselekményét csak részben követi és jobban összpontosít a SpiderMan "univerzumra", így olyan karakterekkel is kell harcolni/találkozni akik nem is szerepeltek a filmben (pl. Mysterio, Rhino, Black Cat, stb). Ha szereted a SM képregényeket vagy a szuperhõsõs játékokat akkor mindenképp szerezd be, de ha nem akkor is megéri, mert nagyon jó "kalandjáték". Egyetlen hibája, hogy egy idõ után kissé repetitívvé válik, de ha nem foglalkozol annyit a mellékküldetésekkel és inkább a Story-ra koncentrász akkor ez nem lesz annyira feltûnõ.

A SM2 mellé ajánlom az Ultimate SpiderMan-t, ebben képregényszerû (cel-shaded) grafika van (pl. az ütéseknél, robbanásoknál "Boom" ill. hasonló feliratok jelennek meg, az átvezetõk képregény-keretbe vannak foglalva, stb. nekem nagyon bejött.)
Hali
Tudnátok mondani pár olyan játékot, amelyek hasonlítanak pl az xbox360-as crackdownra, vagy a még készülõ prototypera? Azaz, van valami hasonló típusú játék ps2-re, amiben egy szuper erejû emberel/lénnyel kell menni? Gondolkodok a Spiderman 2-on, vagy az incredible hulk ultimate destruction-on, hogy beszerzem, de ezeken kívül van még hasonló, ami lehetõleg jó is?

benõmenõ
THX
valószínüleg igazad van
vettem egy eredeti játékot és azt egybõl beolvassa.
barnie1990
Singstarhoz valami mikrofont hogy lehet a legolcsóbban megúszni?

Zene nélkül mit érek én?

jaszy
<#buck><#wow1>

vettem a teszkóban "teszkó" dvd rw-t,ha arra írok gamet,ronthatja a psem minõségét vagy a teljesítményét,egyszerûbben elbaszhatom a psem ilyen dvdkkel? : )
vettem a tescoban "Tesco" dvd rw-t,ha arra írok gamet,ronthatja a psem minõségét vagy a teljesítményét,egyszerûbben elbaszhatom a psem ilyen dvdkkel? : )
Kössz az infót a játékról! Elkerülöm!
Hali azt szeretném megkérdezni hogy valaki játszik-e playstation2-n a volt-nevezetû játékkal vagy a karib tenger kalózai a világ végén nevû
játékkal (gondolom mind2filmrõl hallottatok) Mert megakadtam a küldetésekben és nem tudom hogyan tovább ezért kérném a segítségeteket!
PoisonChihuahua
A cég az un. "budget"-kategóriát célozta meg, szal ne várj sokat tõlük, vannak 100x jobb játékok PS2-re.

Illetve érdemes megnézni ezt.
DJS8
kb. 35k

A 14623-as hozzászólásba Devilhandx azt írtad, hogy messze kerüljem a phoenix játékokat. Miért?? Gagyik, vagy mi?
Az én ps2-m túl van a 4. évén és az már mindent megjárt. Állandóan cipeltük haverokkal, rengeteget ment a gép, volt, hogy bekapcsolva felejtettem fél napig, már ejtettem is le. Kicsit szarakodott, de az a sok por miatt volt, de compressorral megfújtam és most tökéletes! Ja és nekem a 4éven keresztül mindíg volt benne lemez. Szóval le a kalappal a vastag ps2 konzol elött! Nincs is nála jobb a számomra!!!
5 és fél évesen adtam el a haveromnak a vastag gépemet egy évvel ezelõtt. Azóta is megy nála.

Papesz

Kösz a gyors válaszokat. :)
Seth
Hát az enyém az túl van a 3. évén, eddíg semmi gond nincs vele, isminek is hasonló,csak 1-2 hónappal fiatalabb, sógornak most már 6 éves vastag ps2-je sem rosszalkodik.
A lemez ha benne marad az égvilágon semmi kárt nem fog okozni

PoisonChihuahua
Ilyen gondoskodó használat mellett biztos sokáig kitart.
A bennhagyott DVD-t meg nem te vagy az elsõ aki megkérezi (nem tudom honnan veszik az ilyeneket) de semmi baja nem lesz tõle!
PoisonChihuahua
Ember, a #14602-ben már leírtam egyszer, mit nem értesz rajta?
Mekkora az élettartama egy Ps2-nek? olyan 10 hónapja vette meg és azóta a széltõl is óvom. Nem huzigálom szét ált. mindig össze van szerelve + amikor nem használom le van takarva hogy ne szálljon rá a por stb...

Emelvényen van jól tud szellõzni, nem terhelem túl, filmet azt nagyon ritkán nézek rajta stb...

Reméllem még sokáig jó lesz...

Más.. Ha benne hagyom a DVD-t játék után ( a FFXII-t nyomom már egy ideje és nem veszem ki a DVD-t mert úgyis azt folytatom mindig )az árt a PS2-nek?

Esetleg van még
oké köszi de ha abba belemegyek akkor ott van olyan hogy: BenQ,LG,LITE-ON,NEC,Nu Tech,Ricoh,Samsung,Plextor ezek közül melyik fülbe mennyek bele?Mindedjiknél lehet cserélni és mire álítsam át???
Üdv.!

Beáraznátok nekem ezt a konfigot?

Ps2 SCPH-79004 (4 hónapos, garis)
FreeMCboot memóriakártyával
1 sony + 1 thurstmaster joy
Vertikális tartó
Kompozit kábel, 2db joy hosszabbító
1 eredeti Gran Tursimo 4

Köszönöm !
PoisonChihuahua
Nincs, és a "Phoenix" játékokat a helyedben messze kerülném.
Sziasztok! A Sniper Assault-ba van több játékos mód?
PoisonChihuahua
Fel tudod tenni, csupán egy filekezelõ kell hozzá ami felrakja (Ulaunchelf).
PoisonChihuahua
"- Free MCBoot: A PS2 fõmenüjét módosítja, így könnyebben elérhetõek a memórikártyára tett programok.
- Ulaunchelf: Komplett filekezelõ, emellett PS2-re írt progikat (.elf, mint PC-n az .exe) is tud indítani."

ezeket leszedem felrakom pendrivére és úgy fel tom rakni szerintetek?
csá nekem magyar nyelvû éshol a jobb alsó sarok nem értem ahogy elmagyaráztad de azért kösz:D
Igazatok volt az Ebay-en sok Network adaptert találtamez eddig juppí de sajnos én nem értek ehhez az ebayhoz:S Nem tom hogy van e benne chip meg azt honnan tom meg? ja és ezt hogy lehet szétszedni mert csavarhelyeket nem találtam még rajta:D (ki akarom takarítani a ventit a hátulján.
Gondolom ezeket a homebrew programokat csak a memóriakártyáról lehet feltenni. Azér örülnék ha be tudnám üzemelni hogy mennyen (mikor mondták hogy van úgy gondoltam majd eladom)de megteszett és jó címeket találtam rá. :D

Gigabyte MA790X-UD4, AMD Phenom x4 9950 BE+refhûtõ, Kingston HyperX 2x1GB 1066Mhz Kit, Asus Geforce 8800GTS 320MB, HKC 560W Samsung 160GB Win7 Ultimate 32bit, Apple Iphone 3GS 16GB

PoisonChihuahua
<#worship><#worship> Igaz, igaz na ezeket kifelejtettem, nekem nincs (bár régebben be akartam szerezni egyet-egyet) szal ezért nem jutott eszembe. <#worship><#worship>
jaszy
'Alapból a PS2 semmire sem használja az USB portokat ('
No-no. Eye-toy, singstar. Mindkettõ alapból usb-t használ.

PoisonChihuahua
Alapból a PS2 semmire sem használja az USB portokat (USB 1.1-eseket használ). Néhány kormány mûködik vele ill. nagyon kevés játék (pl. GT4) támogatja a pendrive-ot (képek tárolásához) és bizonyos (Epson?) nyomtatókat (képekhez). Billentyûzetet, kontrollert, nem támogatja, egeret csak bizonyos játékokban (pl. Half-Life, stratégiai játékok, stb., de ezek száma is véges, kb. 10 db van). Ez a hivatalos.

A homebrew cuccok (médialejátszók, filekezelõk) persze több dolgot is támogatnak (pendrive, USB-s HDD).

A PS2 hátulján az un. "Expansion Bay" valóban egy HDD bõvítõnyílás. A SONY hivatalosan kiadott eyg 40GB-os HDD-t, de ez itt Mo.-on ultraritka kiegészítõnek számít. A hivatalos SONY HDD-hez járt egy rendszerfrissítõ lemez amivel a PS2 böngészõjét (Browser) lehetett magasabb verziójúra frissíteni, ilyenkor a HDD-megjelenik a menüben és pl. mentéseket pakolhatunk rá. De ez mint mondtam ultraritka dolog, én is csak "papíron" ismerem élõben még sosem láttam.
A frissítõlemez mûködik nem hivatalos HDD-vel is, de csak akkor ha a gép olyan modchippel van ellátva ami erre képes (ATAD Auto Patch).

Nemhivatalosan viszont olyan HDD-t pakolsz bele amilyet akarsz (megfelelõ csatolásút persze). Kompatibilitási lista itt.

Annyit fontos még tudni, hogy a belsõ HDD-hez mindenképp kell egy un. Network Adapter. A fõ célja ennek, hogy ezzel kap egy Ethernet portot a PS2 az internetes multihoz, de ez kell a HDD bõvítõnyílás fizikai lezárásához is, enélkül nem fog mûködni a HDD. Sajna itthon ez is nagyon ritka és drága (kb. 15k) kiegészítõ, szal szerencsésnek mondhatja magát az akinek van egy. Külföldrõl (E-Bay) több eséllyel szerzhetsz, olyan 8-10k körül.

Fõbb progik amiket ajánlani tudok:

- Free MCBoot: A PS2 fõmenüjét módosítja, így könnyebben elérhetõek a memórikártyára tett programok.
- Ulaunchelf: Komplett filekezelõ, emellett PS2-re írt progikat (.elf, mint PC-n az .exe) is tud indítani.
- SMS Player: Divx és mp3 lejátszó.
- HD Loader: Játékok futtatásához belsõ HDD-rõl (nagy kompatibilitási ráta, gyorsabb játékbetöltés, fejhibás gépekhez is ajánlott).
- USB advance: USB-s HDD-rõl indíthatóak a játékok, de sajna a PS2 lassú 1.1-es USB portjainak és a kicsi kompatibilitási rátának inkább jópofa dolog ez mint használható. :(
- Emulátorok, pl. NES, SNES, de ezek sem annyira használhatóak (lassúak vagy lefagynak).

Néhány hasznos link:
SKS Apps
SMS Player hivatalos oldal
Seth
Az már újabb 15-20 k, de igaz, végülis úgy üzemképes lesz

ugyan! 5k-ért remek vétel, network adapter bele plusz egy HDD, FMCB és már mehet is a móka!

Sziasztok! Újra itt:D Ma csak megvettem a gépet megkértem háta 3ezerért ideadja és lõn ideadta:D Kipróbáltam már amennyire ki tom próbálni ez egy régifajta fat gép. Az USB itt mire való? meg amint látom megvan a helye a vinyónak vagyis mintha úgy olvastam volna hogy ebbe még mehet az is. Valami játékszerûséget esetleg egy zenét vagy filmet meg tok e nyitni?

Gigabyte MA790X-UD4, AMD Phenom x4 9950 BE+refhûtõ, Kingston HyperX 2x1GB 1066Mhz Kit, Asus Geforce 8800GTS 320MB, HKC 560W Samsung 160GB Win7 Ultimate 32bit, Apple Iphone 3GS 16GB

Értelek benneteket. Köszönöm szépen a felvilágosítást, tanácsadást.