Call of Duty
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Megy a szerver! Gyertek, gyarapodjatok <#vigyor3>#vigyor3>
Jelenleg alapbeállitásokkal megy. Amint összeszedtük, hogy mi lenne jó nekünk, akkor elküldjük egyben és 1 nap alatt beállitja a srác, vagy mi megcsináljuk.
Az egyéni térképek pedig majd valamikor a hétvégén lesz feltöltve.
M.
GFM² a készülõ multiplayer mód - Call of Duty2
A mód amely már United Offensiveben is jelentõs sikereket ért el, most új frontvonalra készül...
Természetesen nem más a fõ csapásirány, mint a Call of Duty2. A játék rajongói készülhetnek:
Jelenleg a GFM² zárt bétatesztelése folyik, ami egyben azt is jelenti, hogy a közeljövõben kiadásra is kerül.
Ami bizonyos, hogy a mód jellemzõi közt szerepel:
-kasztrendszer: ilyen például a tiszt feladatkör, a játékban csak "õ" tud tüzérséget kérni, ilyen a támogató szerep is, hiszen induláskor két nehézfegyver közül tud választani -ezek közt megtalálható a hevederes golyószóró is. A teljesség kedvéért fordítás nélkül: Light infantry, Assault, Support, Sharpshooter, Medic, Officer.
-újradolgozott fegyverrendszer: jóval realisztikusabb lesz az egyes fegyverek szórása, találata, sebzése és dinamizmusa. Máshogy rúg majd vissza egy garand és más szórása lesz például az mp40-nek, mint amit megszoktunk.
Mivel a célkereszt is tiltva van, ezekbõl következik, hogy a (cod2-ben kritizált) célzás nélküli kapáslövéseknek és sorozatoknak kevesebb lesz a létjogosultsága. Aki találni szeretne, annak bizony céloznia is kell!
Ezen kívül a készítõk egyfajta egyensúlyt is becsempésznek a játékba, így nem lesz felesleges, vagy rosszul használható fegyver sem!
-modellek, skinek: a módban újra lettek dolgozva, átmodellálva és finomítva a külsõségek is, így például az amerikaiak a 101s légideszant osztály "bõrébe" bújhatnak, míg a tengelyhatalom Waffen ss egyenruhát kap. Természetesen az újdonságoknak itt nincs vége, a tiszteknek sapka dukál, a sivatagi pályákon szintén változik a karakterek külleme, no és persze a szanitécek szintén más külsõt kap.
-Szanitéc, gyógyítási lehetõség: a kasztok közt kiválasztva a sebesült csapattársakat gyógyítani tudjuk. Ezt feladatorientált játékmódban és csapatmunkát szeretõ játékosok értékelni fogják.
-Hangok: mint minden belevaló total conversio itt is találkozhatunk új fegyverhangokkal, nemzetenként változó -és természetesen az adott nyelven megszólaló(!) szövegelésekkel is.
-Tüzérség, sprint: bizony, ez is bekerült. Tüzérséget csak a tiszt karakter kérhet. A tûzkérés után rádióforgalmazást hallhatunk, majd jön az áldás is!
-Gúnyolódás: oldalanként többféle beszólással bõszíthetjük ellenfeleinket.
A mód erõssége a hangulata, a csapatra és a csapatmunkára épít, egyedi ez az amiért sikeres lett és ezek miatt lehet sikeres mint CoD2 mód.
Ahogy már korábban is említettem a bétateszt zajlik, melynek legfõbb célja a bugok kiírtása, a megfelelõ egyensúly megteremtése.
A kiadás pontos idõpontjáról még nincs hír, amit biztosan tudok, az az, hogy a bétateszt lezárása után beszámolót olvashattok majd a tesztelésrõl, és szeretnék majd egy interjút is összehozni a készítõkkel.
A cikk végére maradt néhány kép, ezek közül több, még nem publikált, és a bétából származik...
Szerintem is az egyenlõ arány a jó megoldás a dom+ctf+hq rotációnál, lehet, hogy annyira rákapsz a dom játékmódra, hogy alig várod, hogy véget érjen az aktuális HQ map.😊
1-2 nagy pálya jó ha van, mert tényleg igaz, szinte minden egyes zászlónál egyedi kis minicsapatok/minicsaták alakultak ki. Sokszor nem is láttam 1-2 zászlónál többet egy adott pályán (5-6 van), hacsak a respawn-nál nem kerültem máshová.
De ha csak 7-8 ember lesz a szerveren (pl. csütörtök hajnali 3-kor 😊 )akkor tényleg nem nagy buli Rhine Valley-n dominationt játszani.
Minden mással teljesen egyetértek.
Ui: a megosztott sebzéssel is, ha valaki annyira hülye, hogy még akkor is tk-zik, akkor kirúgjuk.
http://ibtportal.hu +++ http://www.redorchestra.hu http://www.antegotovina.com
Egyebet nem tudok, kérem kapcsolja ki!😄
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Láttam, majdnem összejött a 4-5 SG-s mesterlövész + Csoder.
Egyedül KM hiányzik róla, de Õ innen is eltûnt.
Trident: Aszittem vmi hír a modról, erre csak egy ismeretõ, bõõõ! 😛
(\__/) ( X.x) ( } . { )
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
nem 😊
az egész azért indult mert nincs dom 😊
dom,hq,ctf..ez lesz..indul egy másik szerver is majd az pedig bas lesz. Így ha unod a mi szerverünket lesz egy másik ami bas.
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
Intel Pentium 3.0Ghz Abit ic-7 G, Geforce 6800, 512 Ram [nem sokáig]
Már írtam egy levelet a szolgáltatómnak.
Bár sztem csak jövõhéten válaszolnak rá.
Dell Inspiron 1525, Intel Celeron 550 2 Ghz, 1 G Ram, Mobile Intel 965 Express Chipset Family
Tudom, nem a leg100asabb védelem ezek, de azért nemhiszem, hogy itt a gond.
Bár mondom, nekem ma eddig jó volt a pingem (igaz csak fél órát játszottam).
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Én és sok haverom bekapott egy randa gecit a hátterünk feketévé vált és írás: Spyware infected.
Nos ezt kasperski vel meg spyware dokival megoldottam de lehet maradt valami.
De ha meg mások is észlelik akkor az ADSL terén lehet valami nem?
Lehet írok egy levelet az emitelnek.
Dell Inspiron 1525, Intel Celeron 550 2 Ghz, 1 G Ram, Mobile Intel 965 Express Chipset Family
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Akkor ez azt jelenti, hogy már ma este fel lehet avatni a szervert?
Mi is lesz a pontos neve?
Másik kérdésem az lenne, hogy....
Szóval 1024-es ADSL-em van nekem.Eddig kurva fasza volt minden a pingem 55-85 között volt és azt sem tudtam mi az a lagg.
De úgy 3 hete nagyot változtak a dolgok.
A pingem kibõvült, nem ritka a 104-sem meg van amikor pillanatokra ugyen de felmegy 300-ra is.
Pl. az IPSK-n állandó 98-104 szokott lenni és egyre többet laggol.
Letölteni ugyanúgy töltök 275 KB/sec nem vettem észre semmi romlást a kapcsolatomon.
Mikor játszom semmit nem használok/futtatok mellette.
Szerintetek mitõl van?
Lehetséges, hogy ráférne a gépre egy win install?
Segítsetek pls.
Köszönöm.
A kovis srác azt irta, hogy ha megérkezett az átutalás akkor ma este elindítja nekünk. Még 6 körül beszélek vele msn-en és veletek is megosztom az információt.
Többet este 6 után mert 1000 féle dolgom van.
M.
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
Mellesleg Magnetic merre van? Jó lenne, ha nyilatkozna, hogy tényleg indul-e a szerver.
Intel Pentium 3.0Ghz Abit ic-7 G, Geforce 6800, 512 Ram [nem sokáig]
Igazad van, a Powcamp tényleg jó mindhárom modra.
Nieleen
Habár én nem vagyok admin, azért belepofázok. 😄
TK: Szerintem shared legyen, az a leg korrektebb szvsz. Vagy nincs vmi injured judgement TK (vagy mi is a szakszavja ennek) mod CoDhoz? 😛
CTF-et eredetileg 3, vagy 5 pontos meccseken szokták játszani (más játékokban, CoDban nem waroztam még CTF módban), szerintem publicon fontos lehet CTFben is a jól kiválasztott mapok, mert mondjuk 5 pont lehet lassan megy le, hogyha nagy a map, vagy jól védhetõek a bázisok. Persze egy idõ limit mindenen segíthet. 😛
BAS is lesz? Mondjuk egyéni szuverén problémám, hogy nem a kedvencem az-az UO-t meghatározó mód. 😄
Rifle only mapok? Hát nemtom', érdekes, bár lehet jobb lenne az, ha átváltható lenne a szerver, nem? Mondjuk azzal meg az a gáz, hogy nem állandó jellege lenne a szervernek, az emberek se szoknák meg, hogy itt ez megy...
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Akkor mégse legyen 50% HQ, ha jól értem. Váltakozzanak inkább a modok egyenlõ arányban, ha erre van igény.
Velem elõ szokott fordulni mapaenként kb.3szor. Általában reflexbõl lövök, vagy beáll elém valaki. Szerintem ez a visszaható sebzés jó dolog(amikor sajátot lövök, én is sebzõdöm). Mi a különbség a reflexive, és a shared között?
Mapek:
Szerintem legyen mindenféle méretû map. Viszont azt ki nem állhatom amikor például a Powcampen Rifle-only megy(ott pont az eszetlen lövöldözés a lényeg). Úgy egyébként a rifle-only nekem nem annyira megy(mire becélzok valakit megõszülök, engem bezzeg kapásból lelõnek, és ilyenkor rámjön az "EzCSAL"-érzés).
Jármûvek:
Mindenképpen legyenek, mert ez az UO lényege! Fõleg nagyobb mapeken, ahol gyalogolni sokáig tart.
MODok:
Ugyebár az egész azért indult, hogy legyen CTF/DOM(/BAS) szerver. Ezért szállnék be én is, mert mostanában csak HQ-n tudok játszani...
bár tegnek a britteknek 514 pontjuk volt nekünk meg olyan 138..aztán fordítottunk és nyertünk 666 ponttal :p
Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."
Tehát lehet ez a szám 5-10 között is bármennyi de valami kell mert a legtöbbször az ilyeneke miatt is lépek ki egy szerverrõl ha nem nincs admin a közelben.
Még egy dolog, amit meg kéne beszélnünk. Mennyi legyen az idõ/pontlimit pályánként? Kezdetnek itt egy javaslat:
HQ - itt jelenleg 550 vagy 600 pont van a szervereken. Tapasztalatom az, hogy gyakran lejár a 30 perces idõlimit, mielõtt bármelyik csapat elérné ezt a pontszámot. Legyen inkább az eredeti 450, de legfeljebb 500 pont.
CTF - itt egy 3-4 pontos vezetésnél már reménytelen fordítani. Legyen az idõlimit 20 perc, a capture limit 4.
DOM - itt bizonytalan vagyok. Legyen inkább 4-5 db 3-5 perces menet, vagy 1-2 db 15 perces?
Én a micronetes idõkben nem mentem nagy szerverekre, de 16-20 fõvel is jókat DOM-oztunk a nagy orosz pályákon. Kb úgy ment a dolog, hogy minden zászlónál kis külön harcok folytak. Nagyon szerettem a Kurskon meg Ponyrin DOM-ozni, pedig azok aztán tényleg jó nagy pályák. Meg azon az angol német pályán, ahol BAS-ozni is lehetett. Most nem jut eszembe a neve, de az egyik oldalon egy szakadék szerû völgy volt, két bázissal, meg valami oszlopokból álló rommal az aljában, a másik oldalon, illetve középen meg egy domb vonulat.
Arra emléxem, hogy Carentánon viszont arról szólt a dolog, hogy rohant az egész bagázs körbe-körbe, zászlótól zászlóig mint egy sáskahad és TDM-eztünk. Aztán lehet, hogy lehet kis pályán is értelmesen játszani 20 embernek, csak én fogtam ki mindig rossz bandát 😊
A rifle only pályát én is jó ötletnek tartom. Nagyon szerettem amikor divatba jött néhány szerveren, hogy a Brecourt és a Sicily csak puska üzemmódban ment. De mindenképpen kellenek a félautomata puskák is, hogy el ne riasszuk azokat, akiknek nem kedvencük a Kar98 és a Lee...
Apránként majd behangoljuk a játékot, csak elõször érjük el, hogy megszeressék az emberek! 😊
Nieleen
szerintem belegyen kapcsolva, de megkell határozni mennyi után vágja ki a szerver automatice.
3 TK kevés annyi véletlen is simán összejön, de 5db TK/map véletlen már nem annyira..10-rõl nem is beszélve, vagy pedig ki van kapcsolva.
csak azt az apró tényt sem lehet figyelmen kívûl hagyni, hogy szervert felvetõ ötlete pont a dom hiánya volt. HQ meg van sok valljuk be..legyen hq nem azt mondom (tegnap is csak azt toltam)csak szerintem a 50% aránnyal õ nem lesz kibékülve.
a másik fõ kérdés.. mi legyen a PB-vel? elõször mint horgászat esetében az etetés zajlik 😄 aztán a halászat? Vagyis pb nem lesz bekapcsolva de amint sok csíter megjelenik igen?
Amúgy nekem tökéletesen mindegy mely pályákat javasoljátok..úgy se tudom melyik-melyik carentan kivételével 😄
hú Stanjelen mindig eszméletlen csaták voltak CTF modban ha jó társaság jött össze. 😊 Ez most meglesz mert már szervezem az ellent is hozzá és akkor jó kis hent lesz 😊
IBT SERVER #1 - BAS - | Powered by OBiNet.hu|84.2.39.213:28963 IBT SERVER #2 - GFM/HQ - | Powered by OBiNet.hu|84.2.39.232:28962 www.ibtportal.hu IBT SERVER #3 - Forgotten Mods 84.2.39.202:28961
További ötletek:
(3) - Legyen rifleonly map is néha. Személy szerint imádom.
(4) - Legyenek nem hivatalos pályák is. Itt a fõ gond, hogy ezek általában nem támogatják a DOM/CTF-et. Úgyhogy HQ módot fõleg ezekre kéne építeni.
(5) - Mivel az általános kedvenc játékmód a HQ, a következõ játékmódváltást ajánlom: 50% HQ, 25-25% DOM/CTF, tehát: HQ-DOM-HQ-CTF-HQ-DOM stb...
Mindezek alapján itt a konkrét javaslatom a pályákra:
HQ - Brecourt, Carentan/UO_Carentan, Dawnville/UO_Dawnville, Harbor/UO_Harbor, Pavlov, Railyard, Hurtgen, Neuville, Tigertown (CoD 1 patch-map, de UO alatt is játszható), Peeks, Foy, Cassino, Sicily, Kharkov, Foy
CTF - Stanjel, Cassino, Sicily, Kursk, Ponyri, Kharkov, Arnhem, Rhinevalley, UO_Carentan, UO_Dawnville, UO_Harbor, UO_Depot, UO_Hurtgen
DOM - Stanjel, Cassino, Sicily, Arnhem, Peaks, UO_Carentan, UO_Dawnville, UO_Harbor, UO_Depot, UO_Hurtgen
Rifleonly - Bocage (HQ), UO_Hurtgen (CTF), Brecourt (HQ), Kursk (CTF), Ponyri (CTF), Kharkov (CTF), Foy (HQ), Rhinevalley (CTF)
Custom map - Dufresne (HQ), Bazolles (HQ), Redoktober (HQ), Nuenen (HQ)
A tüzérségi támadást én sem kedvelem, a legfõbb oka azon kívül, hogy tényleg hülyeség: általában rám kérik és nem én. Sosincs annyi pontom. Base szervereken is max. akkor jön össze amikor az adott pályából a 2. kör fut. <#lama>#lama>
szerintem nem rossz (fõleg a mérete miatt ha kevés ember van csak a szerveren)de ha nem akarjátok akkor nem lesz.
ami a lényeg..tüzérség ne legyen! Mikor itt valaki elkezdte a bombázást Serpa már ment is nézelõdõ módba <#eplus2>#eplus2>
Meg szerintem az csak BAS-ra való..utcai pályákon oly fölösleges...vagy ne 40-nél legyen hanem 100-nál elérhetõ a tüzérség.