6506
The Movies & Stunt Effects
  • Kit--Kat
    Hmm én azt nem értem, hogy 51ben vagyok és a ruha válogatásnál filmezés közben soha nem találom a legújabb fazoniokat, csak ha véletlenül úgy löki be a szerepbe gép. Miért van ez?
  • smici
    miért nem szerzed be és nézed meg ezeket a dolgokat?
  • Vajda Gergely
    A leges legelején amikor kezdünk akkor mit kell majd csinálni?
    Mert azt mondják hogy majd kell kapni egy Custom Script Office
    nevű épületet.
  • Serpa
    én lassan 2 hete játszok, és 1970 körül járok.
    1930ban kezdődik.

igen, amíg meg nem unod.
  • Vajda Gergely
    Hello.

Bocs hogy ilyet kérdezek. De valaki elmondaná hogy milyen hosszú ez a játék.
    Vagy ez olyan hogy csinálod a filmeket és addig játszol vele mig meg nem unod.

Thx
  • Serpa
    ennek a kettőnek a kombija bevált. (space + 2x katt)
  • juharfalvi
    Nekiugrottam a kisebbik leírás magyarra fordításának. Az eredeti végülis nem 8, hanem 14 oldalas. HTML-ben fogom megcsinálni és egyelőre felrakom a honlapomra, amíg nem lesz máshol helye. A képek miatt most 400 kB körüli a mérete. Sajnos ahonnan fel tudom tölteni, onnan nem tudok belépni erre a fórumra, így nem tudom megírni, hogy mikor készül el, de vagy már ma, vagy vasárnap készen lesz. Legrosszabb esetben képek nélkül, csak a szöveg lesz fent.
  • juharfalvi
    "starokhoz nem lehet vhogy gyorsan oda ugrani?"

A baloldalon kiválasztod a színészt (vagy rendezőt), és duplán kattintasz rá.
  • Serpa
    akyyy nak köszönhetően tom, hogy space el lehet a bejárathoz ugrani.
    starokhoz nem lehet vhogy gyorsan oda ugrani?
  • juharfalvi
    Van egy jó hírem: letöltöttem a játékhoz 2 db angol nyelvű leírást!!

Mindkettő PDF-ben van, az egyik 8 oldal, ez 1.5 MB, a másik azt hiszem 28 oldal, ez 5.6 MB. Mindkettőt az alábbi helyen találtam: www.replacementdocs.com

Esetleg a magyar FAQ mellé felrakni? Valahol elérhetővé kellene tenni. Nem szeretném mindenkinek külön-külön küldözgetni email-ben ...

Valószínűleg sort kerítek a (kivonatos) fordításra, bár PDF-et nem tudok készíteni...

HMUDA! A FAQ-ot tartalmazó oldalt nem akarod rajongói oldallá (=fan site) bővíteni?
  • smici
    játszottam egy pár órácskát 'story' módban, ott előkerültek a fények :-o
  • smici
    jó kérdés :p
  • Serpa
    valamint a fotosokhoz nincs vmi hotkey?
    körülményes állandóan a bejárathoz menni és vissza.
  • bricsi01
    Helló!

Ilyet hogy lehet csinálni?
    Kösz.
  • Serpa
    ez a "half price" os bonus, hogy is működik?
    automata megfeleződik a bérük a következő díjkiosztóig?
  • zizzenet
    Igen, erről beszélek. Egy helyszínen belül is van olyan jelenet, ahol csak puskaszerű dolgok lehetnek a kezében, míg egy másik jelenetben meg csak pisztolyszerűek.
  • Voltan
    Mondjuk a saját forgatókönyvek készítéséhez azért nem árt némi angoltudás. Anélkül kissé macerás a dolog.
  • juharfalvi
    "Akkor le is mondok az egész játékról. Nem tudok annyira angolul."

Akkor kicsit félreérthető volt, amit írtam. Azt próbáltam hangsúlyozni, hogy a játék kevés angoltudással is játszható, de élvezetesebb, ha jobban tudsz angolul.

• juharfalvi
    "Elképzelhető, hogy abban az egyik jelenetben nincs olyan fegyver, mint a másikban..."

Nem értem, mire gondolsz... Két egymás után közvetlenül következő jelenetről van szó és a helyszín is ugyanaz maradt (SciFi Corridor 1., ha jól emlékszem).
    Egyetlen szereplő van mindkettőben. Az elsőben valami automata fegyver van a kezében (csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem illik az 1960-as években gyártott filmhez), a másikban meg már egy scifi pisztoly. Ezt a cserét furcsállom, szerintem egyértelműen hiba az író részéről.
  • Vajda Gergely
    :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
  • smici
    ne viccelj már, én sem tanultam sosem angolt és mégis tudok vele játszani :|
  • Vajda Gergely
    Hát ez gáz juharfalvi.

Akor le is mondok az egész játékról. Nem tudok annyira angolul.
    Na akkor szívtam. Na mindegy , majd találok valami más játékot is.

És köszi hogy szóltál.
  • zizzenet
    ...az egyik jelenetben nem ugyanolyan kellék volt a szereplő kezében, mint a következő jelenetnél... (két különböző fegyverről van szó)

Elképzelhető, hogy abban az egyik jelenetben nincs olyan fegyver, mint a másikban (ilyen problémákról már sokan beszámoltak), ellenben a fegyverhasználat ténye megmaradt. Ez esetben marad a jópont az AI-nak. Ha nincs igazam, akkor egy rosszpont.
  • juharfalvi
    "milyen szisztéma szerint készítik a "gépi" forgatókönyvírók a filmeket?"
    "valamiféle "intelligencia" van beleprogramozva?"

Szerintem is a beprogramozott intelligencia a nyerő, annál is inkább, mert nem kell okosnak lennie az írónak ahhoz, hogy megírja a forgatókönyvet. Sémák vannak, amikből építkezik, ahogy te is írtad: bevezetés, konfliktus, üldözés, lezárás, stb. (még egy pár hasonló).
    Te meghatározod, hogy milyen műfaj legyen (mondjuk scifi), ez alapján ő kiválaszt egy vagy több megfelelő helyszínt.
    Mondjuk azt jó lenne tudni, hogy pl. a filmben lévő helyszínek vagy jelenetek száma, bonyolultsága függ-e attól, hogy mennyire tapasztalt a forgatókönyv írója. Valószínűleg igen, gondolom a tapasztaltabbak hosszabb vagy bonyolultabb filmeket írnak (de ez csak feltételezés).

Nekem egyébként most az tűnt fel az utómunkálatok során (PostProcessing), hogy az egyik jelenetben nem ugyanolyan kellék volt a szereplő kezében, mint a következő jelenetnél... (két különböző fegyverről van szó). Tehát nem tökéletes a forgatókönyv, ha ilyen durva hibák becsúsznak.
    Szerintem poén lenne, ha a kritikusok ilyesmit is szóvá tennének a film értékelésekor... :)

Azt hiszem, az egyik Tutoriálban elhangzik, hogy Hollywood-ban is hasonló szisztémát használnak a forgatókönyvek írásához.
  • zizzenet
    Arról van valakinek valami tudomása, milyen szisztéma szerint készítik a "gépi" forgatókönyvírók a filmeket? Mert való igaz, hogy az általuk készített filmek rövidek és "primitívek", de nagyon is konzekvensek, kerek történettel rendelkeznek. Végig figyel arra, hogy ki milyen szerepben van jelen, megvannak a karakterek, van felvezetés, csúcspont és lezárás stb. Ráadásul képes használni tárgyakat is, ráadásul elég következetesen.
    Szóval lehet, hogy nagy mennyiségű előre készített forgatókönyv van, ami számomra azért tűnik valószínűtlennek, mert túl nagy a variációs lehetőség, pláne, ha különböző díszletek között játszódik egy film, avagy valamiféle "intelligencia" van beleprogramozva. Nektek mi a véleményetek, tudomásotok erről?
  • juharfalvi
    "De ugye nem olyan játék ami nagyon nagy angol nyelvtudást igényel?"

Szerintem érdemes jól tudni angolul, például jó ha érted, hogy mit mond a hangosbemondó. Úgy tudom, hogy ez szöveggel kiírva nem jelenik meg sehol, pedig néha jó lenne (pl. bemondja a nő, hogy valamelyik forgatásnál várják a statisztákat - itt "Extrá"nak nevezik őket. Ha ezt megérted, akkor oda tudsz küldeni Extrákat máshonnan. Ha nem érted a teljes szöveget, akkor a forgatás ikonjára kattintva kiíródik méhány szóban, hogy miért áll a forgatás).

A színészek tulajdonságait, kívánságait értelmezni kell (mondjuk ez általában csak egy-egy szóval van kiírva, tehát ezt egyszerűbb megérteni).

Vannak a felső futó sorban hírek, amiket érdemes figyelni, mert ezek befolyásolják a nézők érdeklődését (a kulcsszó a cikk alján egy szóval ki van emelve - pl. "Sci-Fi +"). A cikkek néha poénosak, érdemes olvasgatni őket.
    A díjak odaítélésénél jó lenne valahol elolvasni, hogy melyiknek mik a feltételei, mert ez akkor csak rövid ideig íródik ki.

Angolul tanulni érdemes!
  • smici
    ez így azért korrekt lenne
  • smici

ezt találtam
  • Malakai
    Annyira nem nagyban (sőt), ők is ott tartanak még, hogy a leg alapvetőbb szöveges fileokat, meg a textúrákat cserélgetik. Dolgoznak rajta (ahogy legújjabb hírben is írja Doc), hogy a 3D cuccokat is lehessen cserélni, de egyenlőrre még egyhelyben állnak, az se biztos, hogy sikerülni fog így sdk nélkül (én pesszimizmus azt súgja, hogy nem, vagy max a jelenetbe beilleszthető plussz tárgyakat tudnak majd, ami valami, de nem sok)...
    Már gondoltam rá, hogy tőllük is megkérdem, hogy tudnak-e vmit erről az sdk dologról, de még nem írtam. :P
  • smici
    itt már nagyban megy a modolás :-o
  • Kit--Kat
    Az összes kérdésem amire nem tudtam a választ a kezdetekben.
  • Hmuda
    Sehogy.

A kitörölt maradékra meg a FAQ-ot ajánlom figyelmedbe. Én megtanultam írni, te megtanulhatnál olvasni.
  • N3rg4l
    na nekem az a problémám hogy amikor megvan a forgatokonyv meg minden akkor van 1db szinpoad és pl 1db urcsatás urhajo...és valamiért beteszi a szinados jelenetet is...azt hogyan tudom megcsinálni hogy ne is kezdjen hozzá hanem rögtön az urhajossal kezdje???
  • smici
    nem úgyértettem, de mind1 :D
    szóval nincs ötleted, hogy nálam miért nem jelenik meg?
  • Hmuda
    Ugyanúgy néz ki mint minden más beállítás. Van a csúszka és piszkálni kell.
  • smici
    ott is csak ködöt tudok választani

hogy is néz ki ez a fény dolog? mit lehet állítani?
  • smici
    ok, köszi, megnézem.
  • Hmuda
    Hát pl Scifi Corridor 2. 100%, hogy van.
  • smici
    mit tennél hozzá? [kiváncsi]
  • Kit--Kat
    Nem lenne jó 1 FAQ Update?