6506
The Movies & Stunt Effects
  • Hmuda
    alt+fel/le
  • reménytelen
    Úgy lehet, hogy lefele vagy felfele nézel, és a görgővel mozgatod. (Mintha a padlóra zoomolnál, aztán visszaállítod normál szögbe)
  • Jim Kirk
    Valaki rájött már arra, hogyan lehet magasabbra vagy alacsonyabbra állítani a kamerát "freecam" módban?
  • Hmuda
    Amcsiban vette meg a tesóm és átküldte a kulcsot.
  • Lobsterman
    Gomb az van, csak a forgatás funkció nem működik rajta.
    Zoom az működik, forgatni normál esetben tudok a ctrl+iránygombokkal, csak ez a free-cam-ben nem működik valamiért.
    Azért érdekes, mert egyébként teljesértékűen működik a gomb minden másik programban :(
  • ronihun
    neked honnan van meg Hmuda?Mert sengem is érdekelne a kiegészítő...
  • reménytelen
    Középső egérgomb/görgő hiánya?
  • Lobsterman
    ööö. Asszem sehogy. Mondjuk nem vágom hogy miért nem lehet áthúzgálni a színészeket a jelenetben másik helyre, mint a tereptárgyakat. Pedig nem lett volna nagy cucc megcsinálniuk ezt a feature-t
    Nekem is egy csomó filmemet "elrontotta" hogy emberek hirtelen egészen máshol voltak, tárgyak tűntek el a kezükből esatöbbi... Kár érte

Ha már úgyis írok: Hitman film még mindig készül, már előre látom hogy nem fog tetszeni a fanoknak :) Ha bekerülök a hangulatba megvágom, talán már holnapra kész is lesz.
    Csak még mindig szidom a készítőket hogy nem tudom forgatni a free-kamerát :D
  • reménytelen
    Hulla megtalálása, meg ilyen hasonló jeleneteknél hogyan lehet (ha lehet) a holttestet máshova rakni? Arra gondolok, hogy mondjuk csináltam egy olyan jelenetet, ahol bomba robban, és az ember az út közepére repül, és meghal. Utána azt akarom, hogy megtalálja valaki, de a "Hulla megtalálása" jelenetnél a holttest a járdán van. (Kiegészítő fent van)
  • Hmuda
    Kösz, én is ebben reménykedek. :-)
  • kisfigi
    Szerntem tök jó lesz!!
  • Hmuda
    Icarus trailer

Elég szegényes, de a dolgát tisztességgel elvégzi.
  • stupido
    Nekem csak a középső gombbal megy...
  • stupido
    Hát úgy látszik, nincs más megoldás...azért köszi :)
  • Lobsterman
    Nem lehet hogy a káttér ege túl sötét?
    Egyébként te tudod a free kamerát forgatni? Vagy nem tudsz valami módszert a középső gombon kívül ennek az elvégzésére? Én tegnap óta ezzel szenvedek, és az istennek nem megy. Alapból a ctrl-al menne, de ott az sem műkszik :(
  • Hmuda
    Próbálkozz más hátterekkel és megvilágításokkal próbálkozni. Ha nem megy, akkor nincs más hátra, úgy állítsd a kamerát, hogy ne látszódjon az ég.
  • stupido
    Már megtaláltam :) De a #6008 kérdésre ha van válasz, az érdekelne.
  • stupido
    És még annyit, hogy hol találom a kész filmemet, amit lerendereltem?
  • stupido
    Hi all!

Eszselős a játék és jó lett a kiegészítő hozzá.
    Kár, hogy a free cam opcióban csak kezdő és végpont van, és nem lehet manuáliasn állítani a jelenetek hosszát. De így is rendben van a game.
    Hamarosan megcsinálom az első filmem, bár nem lesz szinkronos csak feliratos...

Az volna a kérdésem, hogy van egy jelenet. Valaki kiszáll egy kocsiból. A lábától indulva megy fölfelé a kamera. És a gondom az, hogy ha ezt a jelenetet választom, és a díszlet pl. a SUBURBAN STREET(asszem ez a neve), akkor az ég a kész filmben fekete. Ez miért van?
  • kisfigi
    Asszem csak akkor leszz jobb anál hogyha a színészeid sok csillagosak, az a zöld csík tele van neki meg a producer meg a helyszín állapota stb. befolyásolja a többi csinllagokat!
  • Lobsterman
    Ha jól emlékszem nem.
  • quack
    lehet valahogy 4 csillagnál jobb scriptet írni?
  • Lobsterman
    Áhá! Hát itt van billentyűzetes megoldás, csk úgy tűnik elfeledkeztek róla az új opciónál :p
  • Hmuda
    Az volt a gond a bnW2-ben, hogy kizárólag a középső egérgombbal lehetett forgatni a kamerát (mint most is a freecamben) és akinek nem volt középső gomb az egerén, az várhatott egy ideig a patch-re, ami szépen berakta a billentyűzetes megoldást. Itt most tökugyanazt a hibát követték el, bár ott komolyabb volt a gond, mivel ott a tutorialt nem lehetett átugrani, minden kezdésnél berakta és akinek nem volt megfelelő egere, az leragadt annál a résznél és nézhette, ahogy Whitey sürgeti, hogy ugyan nézelődjön már.
  • Lobsterman
    Autoscrollal sem jó :(
    Meg igazából azt sem értem hogy ha játék közben, vagy bárhol máshol ctrl+nyilak simán működnek mint forgató mechanizmus. Csak ha azokat a nyamvadt szabad kamerákat akarnám tekergetni, az istennek sem akarnak működni. Mondjuk a fel/le mozgatásukra sem jöttem még rá :p
  • Lobsterman
    Universal scrollra van állítva a középső gomb, de nem értem ezt az egészet. Legtöbb másik játékban teljesen jól működik a középsőgombra-fordítás. Átállítom Autoscrollra. Hátha úgy jó lesz
    Egyébként mi volt a BnW2-vel? Én toltam vele, és bajom nem volt. Sőt szerintem ott még jól is működött a középsőgomb forgatás. Bár nem biztos h jól emlékszem :)
  • Hmuda
    Elvileg a Windowsos egérbeállításokban kell bütykölni valamit. Van, hogy Win elállítja a középső gombot és ha lenyomod akkor nem úgy érzékeli, mintha a középső gombot nyomtad volna le. Hogy merre kell, az rejtély. A görgő működik, csak a lenyomást máshogy érzékeli. Bár a BnW2-es középsőgombos botrány után nem kis gyökkettőség kell ugyanazt a hibát elkövetni.
  • Lobsterman
    Az a fura hogy a zoom az működik, csak forgatni nem tudok vele
  • Lobsterman
    hmm. nem működik a középső gomb nálam. ejj :(
  • Hmuda
    De lehetett volna, csak ha valakinek rossz napja van akkor ingerlékeny. :P
  • jarodino
    Ezt nem lehetett volna normálisan leirni és esetleg nem ilyen nagyképüen?
  • Hmuda
    Szerk: visszavonom. A negyedik oklevél díja. :P
  • jarodino
    Jó szal csak egy idő után lehet épiteni ilyet!
  • Hmuda
    Egér középső gomb.
  • Hmuda
    No akkor szépen sorban:

Igen a kaja/pia függöséget én is leirtam(látom neked se ártana szemész)!
    Mint azt már írtam: "Függőség: rehab." Mi is itt a probléma?
    nem igazán látom leirva hogy hol találnám ezt az épületet
    Már meg volt válaszolva a kérdésed a saját üzenetedben, csak gondoltam nyujtok egy kis segítséget a kezeléséhez.
    A PRODUCTION OFFICE meg ugye nem ugyanaz mint a Publicity OFFICE!!!!!!
    Ki beszélt itt Production Officeről?
  • Lobsterman
    Újabb kérdésem lenne: Van ugye ez a free-cam opció. Forgatni nem lehet ezalatt a kamerát, csak mozgatni? Mert szeretnék olyan felvételt csinálni aminek a során mondjuk egy szereplő egy helyben áll, de a kamera az egyik oldalról a másikra átmegy, de a fókusz végig a csávón van. Rendes forgatással(ctrl+nyilak) próbáltam, de nem műxik.
  • jarodino
    Igen a kaja/pia függöséget én is leirtam(látom neked se ártana szemész)!
    Nos az FAQ-t elolvastam(bármilyen hihetetlen is) de ott nem igazán látom leirva hogy hol találnám ezt az épületet,csak,hogy bedobhatom a filmemet oda és akkor népszerübb lesz stb stb stb!
    A PRODUCTION OFFICE meg ugye nem ugyanaz mint a Publicity OFFICE!!!!!!
  • Hmuda
    Stressz: hagysz nekik egy kis időt forgatások között. Legegyszerűbb, ha behajítod őket kajálni vagy piálni, de akkor meg kaja/piafüggőek lehetnek egy idő után.

Függőség: rehab.

PR: Van felül egy érdekes felirat. Lehet elkerülte a figyelmed. Ajánlom egy szemész felkeresését.

• jarodino
    Sziasztok!
    Én most találtam rá erre a játékra és nagyon bejött!
    Egészen jól megy de van egy két problémám hátha valami
    tapasztaltabb guru tudná rájuk a választ :)
    Az első hogy a szinészeim egy idő után "baromi" stresszesek lesznek és ugye igy a Mood pirosba megy átt és trutyi lessz a film fogadtatása!
    Van valami tuti módszer a stressz feltuningolására?
    A bárba való beültetés látszik a legjobb módszernek de attól meg full alkoholisták lesznek :)
    A padra leültetés vagy hasonlo megoldások meg alig hoznak eredményt!
    A másik kérdésem az lenne hogy emlitve van egy Publicity Office nevü épület!
    No ezt hol találom mert még nem találkoztam vele,vagy esetleg ez csak egy bizonyos dátum után jelenik meg?
  • Hmuda
    Az egyik CloneCD, a másik töréses.