2520
Fenti ket lap a tema
-
tomo #2360 10%sebessegnovekedest ( 2000MHz rol 2200 MHz re) nem vennel eszre semmikepp. szal nincs ertelme penz kidobni ra.
az mar igy marad. -
#2359 Lefelé módosíttom mivel 200mhz-t nem bírja gyári(11*) szorzóval.10* stabil 10,5* fagyogat. -
#2358 Max ugyanazt a procit vehetnéd, gyárilag nagyobbra állított órajellel...
Mivelhogy van 2500+ os barton, és van mondjuk 3200+-es. Ez a kettő ugyanaz, ugyanazon a feszültségen mennek, ugyanazt bírják, csak gyárilag nem ugyanarra az órajelre vannak állítva. Nekem is 2500+-as throughbred-b-m van, és simán megy 3100+-on (merthogy 3200+-nál órajelszorzó emelés is kéne, dehát lockos). Nem lehet hogy az órajelszorzó állítgatásától fagy? Mer ha lockos akkor szép fekete képernyőt és fagyit kapsz, ha módosítod a szorzót. -
#2357 Sziasztok!
Mit tudtok nekem ajánlani milyen procit érdemes még venni a NF7-s v2.0-ás lapban aminek értelme is van?Jelenleg 2500ös Barci ketyeg benne 10*200mhz-n.11*200MHZ-n fagy.Érdemes másik prockót venni a lapba?Még útóljára szeretném 1 szer bővíteni mielőtt átállnék , 64re.Válaszokat előre is köszönöm.
Best regards...
-
#2356 duracell, akkor te nagyon szerencsétlen vagy. nekem tökéletes, még úgy is nagyon stabil a rendszer hogy a 2500+ ot hajtom 400FsB-vel =3200+, sosem fagytam... -
Lacika 79 #2355 hm, kinek hogy.
a Mercedes is szar autó, az egyik ismerősömnek elromlott a múltkor -
#2354 Ezek a lapok egyszerűen instabilak 400 as FSB mellet már a MÁSODIKAT VITTEM VISSZA! -
#2353 Helló, hová lett a Hsz-em? -
#2352 meg vették az ABIT-ot :-(((((((((((8 -
#2351 Ez így van. Be kellene zárni az összes ilyet és maradna vagy 10 topic. -
#2350 végülis jah, senki nem jár ide... -
tomo #2349 jut eszembe, az Abit ot eladtak bagoert. legalabbis ezt olvastam valahol. -
zsolt11 #2348 a ktya se jár ide csak te tomo meg én. -
tomo #2347 sztem eleg lenne , az olyanokat mint te kizarni. -
zsolt11 #2346 nagyon kírály ez a topic,jó sokan vannak itt.
miért nem zárjátok már be? -
#2345 Akkor valamit elszurhattál... A ventilatort azt pont nem, mert nincs semmiféle védelem. Nem sérült meg valami a felrakás/levétel folyamán? videokártya, ramok a helyükön vannak jól? -
#2344 Nem, mert nincs ilyen védelem, úgyhogy más baja van :) -
zsolt11 #2343
sziasztok!
volna egy kis gondom,most vettem egy kingmax super ramot (400MHz)
és be kéne állítani a memóriaidőzítéseket,ha lehet e-mailben is jó de az is jó lenne ha valaki lépésről lépésre elmondaná,hálás lennék érte.
az fsb-266 szerintem ez alacsony holott 400-at ír az alaplapi doboz,és a memória írás olvasás is elég alacsony 760/1800 körül van.
email. [email protected]
512 RAM (kingmax), MSI 6600gt,AMD 2400+ ,360W táp chieftec,ABIT NF-7,HT-101-es hűtő,Audigy 2zs,pinacle pctv pro,+2 rendszer hűtőventillátor,80 és 120 gb hdd,dvd és cd író,Benq fp71+ tft, lexmark 125x multi,creative 5,1
-
Cnut #2342 Ilyen típusú gyönyörűszép alaplapomon lecseréltem a chipset hűtőventijét egy passzív hűtésre, most a gép be se kapcsol csak iszonyatos hangon sípol. Gondolom azt hiszi leállt a hűtőventi és így szeretné megmenteni magát. Ezt a védelmet hogy tudom kiiktatni? -
#2341 A két modult a memóriavezérlő két külön csatornán keresztül tudja elérni. Ezért gyorsabb. -
djadji #2340 Hali!
Ügy tűnik a dolgo megoldódott. Már 2 napja nem szirénázott. Sima BIOS reset volt a megoldás.. sztem a Bios valamit félredetektált.. sé azért volt...
Dualba mennek? az az hoyg a alaplap tud oylat hoyg ha 2 egyforma RAM van benne akkro azokat ugy használja ami gyorsabb MEM elérést tesz lehetővé. Szval jobb. HA nem DUALba menek akkro meg nem tudja ezt kihasználni.. -
Hegemonix #2339 Üdv! Az mit jelent, h a "memóriák dualban mennek" ??
Mindenhol ezt olvasom, de nem találom a jelentését :) -
asdasdasd #2338 Nekem is ezt csinálta.
Megoldás az volt, hogy leszedtem a hűtőt a prociról, szétkentem az alján a kontakttrutyit és visszatettem. Azóta nincs baj vele.
Üdv -
#2337 A Hardware Monitort mindenképpen nézd meg (NF7-hez jár).
A porthibából kiindulva lehet, hogy a tápod döglődik.
A sziréna figyelmeztethet arra is, hogy túl nagy a feszültségek "kilengése"!
Nálam anno uez volt. Kis ideig orvosolható, hogy a tűrést tágabbra állítod, de nem ajánlott.
Nézd a feszeket és cserélj tápot, ha kell! -
#2336 én ezt ..->ezzt<-.. -
djadji #2335 Ez az hoyg nem. Nem értem a dolgot. előbb elszállta LPT portom, aztán a USB most meg ez...
De ez a BIOS reste mintha megjavította volna.. eddig be se tudtam kapcsolni (ma már) most meg mgey már majd egy órája és sehol egy sziréna.. :-)
Meg az USB is mintha jó lenne.. lehet hoyg a BIOS van elb*szarintava? lett frissítve a klegujabbra.. lejhegt hoyg BUGos? Ti milyen BIOS verziót használtok? -
#2334 Annyi idő alatt míg a win bootol felmelegedhet annyira!
Egyébként ez egy új rendszer? -
djadji #2333 Hát ez nem fog menni. Már bekapcsolni se tudom... Elképzelhető hoyg annyi iadő alatt felmexika CPU mig bebootol a WIN? nem akarom elhinni .. főleg hoyga coolere rajta van, és megy is... még ha rosszul is érintkezeuik,... vagy valami...
de ez már vicc..
Ellenbena VIOS resert gondolat tetszik... lehert hoyg szarul mér.... -
#2332 Indítsd el a Hardware Monitor-t és nyúzd a procit (pl kezdj el vmilyen filmet tömöríteni)!
Figyeld a hőmérsékleteket!
Esetleg frissíts BIOS-t.
Egy havernál uez volt a gond, nála egy BIOS reset megoldotta a problémát.
Amúgy 2 perc alatt képes a proci hűlni 30-40 fokot. -
djadji #2331 Valami ilyesmire gondoltam én is. De mikor elkezd szirénázni, gyorsan belépek a BIOSba és ott azt írja a CPUra is meg a chip-re is 45 fok.. ami mondjuk átlagosnak mondható. Vagy 2-3 perc alatt le tud hűlnia proci ennyire? (kb 80ról) (azért 2-3 perc mert meghalolom , áramtalanít ujra bekapcsol és be biosba.. kb ennyi ideig tart...) -
#2330 Porszívózd ki a géped belsejét + vedd le a procihűtőt és jól takarítsd meg!
Ez a hang a nem megfelelő hűtéstől van, mivel a proci elérte a bios-ban beállított hőfokot. -
#2329 Nem vagyok profi de lehet hogy túlmelegszik a procid és tilt az alaplap.
Nézd meg valahol a proci hőmérsékletet miközben dolgozik pl.:amit adtak a laphoz programot valami AbitEQ.
Ha ez a hiba akkor vissza kell fogni a procit vagy erősebb hűtőt kell rá rakni. -
djadji #2328 Melesleg igy szirénázik.
http://wav.nio.hu/ -
djadji #2327 Lenne egy óltári gondom. A gépem mikor dolgozik (letölt, de főleg mikor képeket számol) magára van hagyva és ki van kapcsolva a monitor (éjszakára, vagy épp napközben).
Ilenekor előfordul egyre gyakrabban, hohy kikapcsol a gép, és elkezd szirénázni. Nem tudok rájönni mi lehet ez. SZó szerint szirénázik. Találkozott már valaki ilyennel? a lap NF7-S -
#2326 végólis igaz:) de most javitottam:) +70% az elözö eredményhez képest:D be volt állitva minden xar.. de ettöl függetlenül még mindig gyenge a proci:( -
#2325 Játékok és egyéb dolgok futnak rendesen?
Mert ha igen ki nem szarja le hogy mennyi pontot kap egy programban a konfig! -
#2324 hali all!
van itt vki akinek hasonlo gépe van mint nekem??? meert nagyon xarul szerepel 3dmark03-05 :S:S:S:S
proci nagyon gyenge:(sztem -
#2323 Omega driver segit. Ez szinte biztos... -
bslnet #2322 Vadi új telepítésű Windows, ezzel kezdtem. Mindenből kiugrál. :-(
Most letöltöm az omega drivert, hátha nekem is segít... -
sleve #2321 nekem nem