ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

amig lehet kapni..
az olcso videokartyak is pci expresszel jonnek ki.

NeoMaN
Barton 3200+, de anyagilag jobban jársz egy 2700+os XP-vel (sebesség különbség nem jelntõs, de árban jóval olcsóbb).

Sanyix
Hát aki csúcshipervideokáryát akar venni annak kell új cucc, de akinek elég egy "szimpla" x850 XT videokártya is, vagy annál gyengébb, annak még jó az agps lap is 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

mas kerdes, hogy nem lehet mast kapni.
nomeg 32 bites lapokon nem nagyon van pci express, es a normalisabb videokartyak meg mar csak pci express csatoloval jonnek ki.

szal lehet nincs ertelme a 64 bitnek, de alternativa sincs.

Sanyix
64 bitnek még mindíg semmi értelme, és még egy jó ideig nemlesz értelme.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Szabó Péter
NO meg a TÁP akkor meg 400W codegen szerintem meghal nem?

Szabó Péter
Lemondtam a 2500+os barthonról, mert inkább veszek bell 3200+-t.Csak akkor már inkább 64 Bitben kellene gondolkozni, stb...
PCI-Express is beindul most már, alapkövetelmény lesz a lapokon gondolom én.

Szabó Péter
Ja megpróbáltam átállítani 200 FSB re mire el sem indult, még a BIOS se!
Elem ki!
Igy visszaállítottam 166 FSB-re!
Nem értek hozzá, K..vára!

Sanyix
6-7 ezerért sztem igen. Amúgy a 2200+-ost felhúzhatod 2800+-ig is akár, méghozzá feszültség emelés nélkül (ugyanezt a procit adják 2800+ ként is, nagyobb szorzóval) mondjuk szorzólockos de az fsb-t emelheted 400 ig, és így a memóiáid is kihajthatod 😊.

Szabó Péter
throughbred b magos a 2200+ sempronom, de lehet hogy lecserélem egy 2500+ barthon-ra.
Kb 6-7 ezer ft a külömbség.
Hülyeség szerintetek?

Sanyix
Attól függ milyen magos. Ha throughbred b akkor még 2800+-on is megy.

MaSzKa
Szerintem nincs sok értelme
csak pénzkidobás
inkább tuningold fel
simán fog menni 2600+ ként

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Sanyix
3200+-os barton magos sempron. 30k körül van, szóval nem olcsó :\

Szabó Péter

Szeretném megtudmi, hogy milyen processzort lehet beszerezni a következõ alaplapba: ABIT NF7-s2(g)

Most egy AMD SEMPRON 2200+ van benne, ezt szeretném a lehetõ legjobbra cserélni.

Válaszukat elölre is köszönöm!

De jó humorotok van.Mint írtam,a dolog már nem aktuális.Másnak meg az a probléma,hogy mikor jön ki egy-egy játék,meg hogy összefossák már magukat az izgalomtól.Szal kinek mi.

Gaben78
ha sokáig nézed, beszippant és bekódól digitális adattá

Gaben78
fújjál rá fekete neolux-ot 😊 hihetetlen probléma basszus... mintha nem lenne más led körülötted meg a gépben ami világít...

vagy hibajavítóval fesd le

DanyyX
Ragaszd le egy darab szigszalaggal <#vigyor2>

\"Pitét evõ lányok... nyalom a pitétek.\"

Nem zavar,de feleslegesen világít.A korábbi alaplapnál ki lehetett kapcsolni szoftveresen.Ez van.

DanyyX
Miért zavar, az hogy világít az optikai kimenet?
Nem kell foglalkozni vele. Egy led van benne, élettartama néhány ezer óra.

Crokin
Tápod milyen?

Repatarurgyán

amúgy ez kv8-max3-as?

\"...Sanyi...Sanyikám...paci óóó, hát ez megdöglött...\"

Banyapapa
Ez ugyi phoenix award bios?

mer ezt mutatja a tábla:

ha még kell majd a tábla itten.

a billen nyomod a nullát folyamatosan miközben bekapcsolod a gépet

kryst
Ez a numerikus indítás ez milyen?

kryst
Már azt is megcsináltam.Viszont azt nem értem,hogy ha a 4szálú dugót leszedem és csak a 20csatis van akkor elindul rendesen ,de kb.8mp kikapcsol.

jah, nézd meg az elemt hogy nem merûlt-e le, egyébb 5let nincs

kryst
Azt is megcsináltam már!(: De a Reset sem segített neki.Esetleg a procit nem ismerné?

kryst
Huh.Ezt,hol vagy hogyan kell csinálni?Õszintén megmondom ez az elsõ ABIT lapom.És ezt nem nagyon tudom,hogy megy ez a numerikus indítás.

cmos reset? alaplapon jumper, ha az sem akkor szvsz alaplap, megy vicca bótba

kryst
Próbáltam azt is,de nem jó úgy sem.

kryst
Infinieon chipek vannak rajta.Most volt nálam egy teljesen más memória is.333mhz-es.De azzal is azt csinálta.

vagy vegyél ki mindent a gépbõl és indítsd a numerikus nulla folyamatos nyomásával és akkor esetleg betudsz nézni a biosba lehet hogy ott kavartak el valamit nagyon, már föltéve hogy te mindent jól csatlakoztattál

valszeg nem akarnak menni dualban, próbáld meg csak az egyiket betenni

Crokin
Milyen ramok?

Repatarurgyán

kryst
Igen.1hosszút és 1 rövidet sípol.9C és 9F a kód.De nem kapcsol be a gép.Még a ventik sem pörögnek fel.De egyszrre két rammal is gond lenne?Mert próbáltam külön és párban is ,de akkor is ugyan az a hiba.

Crokin
2 rövid hangjelzés: Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenõrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelõ csatlakozásait!

1 hosszú+1 rövid: Probléma van a RAM-mal.

Repatarurgyán

Crokin
Rövidet vagy hosszút sípol?

Repatarurgyán

kryst
Kettõt sípol az 9F hibakódnál.Utánna se kép se hang.Fogalmam sincs,hogy mi lehet.

hogy sípol?

+van.Átraktam a jumpert.

Sanyix
alaplapon. nézd át az alaplap leírását, ott le van írva.

kryst
Sziasztok!Igaz,hogy nekem nem NF7-es lapom van.Egy ABIT KV8-as.Ma vettem és teljesen jól van összerakva és 9F hibakódot dobja be.5mp után.A gép meg sem nyikkan.És persze a 9F-nél sípol.De a könyvbe ezt a kód hibát nem találom.Tudna nekem valami tanácsot adni,hogy mi is lehet a gond vele?Elõre is köszönöm.

És az az "ott"merre van?Alaplapon?BIOS-ban?

Sanyix
Át kell állítani azt a billenytûzettel elindítós jumpert 😊 szóval van ott valami jumper, na azt kell.

Hi!Mi most cseréltük a KV7-est NF7-S 2.0-ára.Kérdések:Az optikai kimenetet le lehet kapcsolni a BIOS-ban?Feleslegesen világít.Miért kap áramot a billentyûzet kikapcsolt állapotban?Vezekék nélüli billem van,és a vevõ részen folyamatosan világít a led.A korábbi alaplapnál nem világított.Köszi!

DanyyX
NF7 Sima alap deszka.
NF7-S SATA vezérlõ, Soundstorm, FireWire
NF7-M Integrált videovezérlõ

Sanyix
akár 3 gb-t is.

repvez
A sima NF7-esen nincs SATA vezérlö és nincs Sundstorm hangkártya Csak sima AC97 van rajt.