2520
Fenti ket lap a tema
  • tomo
    ha nem dualban megy, akkro hazsnald ugy, a dual mod semmit nem szamit ezen a rendszeren.

marha sokan megeszik ezt a parasztvakitast.
  • Narancs
    Ha gyárilag párosítottak, azaz Dual KIT ramokat vettél (egy dobozban két modul), akkor annak mennie kell duálban. Ha nem megy, akkor vszínű az alaplap nem szereti ezt a ramot, szívás. Inkompatibilitásra a gari persze nem áll. Az alaplap gyártójánál lesd meg FAQ-t, vszínű ott le lesz írva ha valóban inkop. a hiba, vagy ha van megoldás az is ott lesz.
  • B@ldrick
    nálam 512 + 2x256 kingston van duálba, szal...kell cpuz..
  • Zsolt01
    Na sziasztok !
    Tegnap amikor összejött a 2*512 Dual, csk azt néztem, hogy írjais (Dual 128 bit)
    Ma vettem észre a problémákat:
    -első indításnál lefagyott az Xp, ahogy bejött !
    -újraindításnál mielött bejött az Xp, magátol újraindult !
    -F1 Challenge (2006 Zs .v.0.0) indításánál hibaüzeneteket küldött a rendszer és volt, hogy játék közbe újraindúlt az Xp !

Ramokat visszatettem ahol ezelött voltak és most minden jónak tünik !

Mi lehetett, mi lehet a probléma 2*512 Dualba ?
    Ezek kétoldalas Ramok.Hallottam, hogy a kétoldalas ramokkal probléma lehet ha nem teljesen egyforma a kettő ! De ezek gyárilag párosítottak és az időzitésük egyforma-néztem !

Ötletek, tippek !!!
    Köszi.
  • NeoMaN
    Jogos!
  • tomo
    a dualnak ezen az amd rendszeren ninsc kimutathato sebessegnovelo hatasa, kar erolkodni vele. szal nyugodtan tegyel be meg tobb memoriat az tobbet hasznal, mint ez a dual.
  • DanyyX
    Ha a középsőbe tennél, nem maradna meg a dual.
    Sztem a 2x1GB dual az igazi , de 2x512dual, vagy 2gb sima közül lehet, hogy a 2x512-t választanám...
  • Zsolt01
    Sziasztok !

Most már Dualba megy a 2*512 Kingston !
    Elsöbe, meg az utolsoba tettem.

Ha a jövőbe a középső foglalatba tennék 1 Giga Kingstont még, akkor megmaradna Dualba a 2*512 Kingston az Abit Nf7-s2g -ben ?
    (Vgy ha nem akkor Dual 2*512 a jobb, vagy 2 Giga ?)

Köszi !
  • Sanyix
    Ja fehér betűkkel írja.
  • DanyyX
    Elsöbe, meg az utolsoba kell tenni, középső kimarad. Az eltérő színűekben megy dualban.
  • [Jakuza]
    Hat ezekszerint pedig nem megy Dual modban.
    Amugy a bootolas utan is kikellene irnia a kezdokepernyore, ha dualban megy a RAM.
  • NeoMaN
    Nem jó helyen vannak a rmaok. Az egyforma szinűekben nem megy dualban.
    Amit te 2-3-nak hiszel, az az 1-2 foglalat...
  • Zsolt01
    2-3 ba vannak, az egyforma szinü foglalatokba.

EVERESTbe ilyesmit találtam:
    Mező Érték
    Északi híd tulajdonságai
    Északi híd nVIDIA nForce2 Ultra 400 (Crush18)

Memóriavezérlő
    Típus Dual Channel (128 bit)
    Aktív üzemmód Single Channel (64 bit)

Memória időzítések
    CAS Latency (CL) 3T
    RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
    RAS Precharge (tRP) 3T
    RAS Active Time (tRAS) 8T
    Row Cycle Time (tRC) 13T
    Row Refresh Cycle Time (tRFC) 15T
    Command Rate (CR) 1T
    RAS To RAS Delay (tRRD) 2T
    Read To Read Delay (tRTR) 2T
    Read To Write Delay (tRTW) 4T
    Write To Read Delay (tWTR) 3T

Hibajavítás
    ECC Nincs támogatva
    ChipKill ECC Nincs támogatva
    RAID Nincs támogatva
    ECC Scrubbing Nincs támogatva

Memória foglalatok
    1. DRAM foglalat 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
    2. DRAM foglalat 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
  • [Jakuza]
    1-3 vagy a 2-3 foglalatba kell tenni a RAMokat.
  • Zsolt01
    Sziasztok !

ABIT NF7 S2G elvileg kezeli Duálba a 2*512(400) Kingstont (gyárilag párosított)

Hol todnám ellenörizni ? pl.: EVEREST Home Edition ! Mit keressek, hol ?

Köszi előre is.
  • duracellmumus
    ezek a tesztek max 40c os kőrnyezeti hőmérsékletnél érvényesek!
  • duracellmumus
    #2375-re ramtest(duál) CPU/RAM 400/400 test fail .CPU/RAM 333/400 test OK .CPU/RAM 333/333 test OK .2500+ 2x183/2x183(2004MHz) duál test OK ezt próbáltam, itt még stabill volt... a többiről nem emlékezek meg (V2.0 Nforce-400ultra CL2 és CL2.5 esetében) a többit hámozd ki a #2363 hozzászólásből.
  • duracellmumus
    A v1.0 már lassan másfél éve nem kapható (ez rendelkezett Random Error Generator-ral(ez az egység felelős a megmagyarázhatatlan hibajelenségekért:)ha jól tudom,és csak 333-as fsb támogatt max. 400-all el sem indult) Szóval nem V1.0 ról vólt szó a (#2365)-ban. Bocs ez nem kioktatás volt, légyszi kevesebb indulattal a hozzászolásokat. Köszi!
  • DanyyX
  • duracellmumus
    re 2373
  • duracellmumus
    Ez a szar is V2.0 volt!Tisztelt FÓREVŐR LADA A duracell sosem merül ki!!!!
  • mesor
  • AlieN911
    #2374 erre ment
  • mesor
    Ezzel mi a probléma?
  • AlieN911
    Üdv. nekem NF-7(-S) v2.0 van de 2x512 + 1x10224 és igy 2GB veszi.
  • Zsolt01
    A 2 és a 3 -mas van párba.
  • Zsolt01
    Beszéltem 1 Illetővel, akinek szintén ABIT NF7-S2G -je van és Ö úgy járt 2 db.1 Gigás Rammal, hogy 1.5 -nek írta a Gépe.
    Tehát Én is meg hökkentem, ha 2*1 Gigát vennék - megjárhatom !
    Pedig a könyv szerint 2 Giga a Max !
    3 Ram helyes az Alaplap és 400 -asokból Max 2 Giga lehet.
    Akkor ha 2 foglalattal kihasználom a Max 2 Gigát, akkor megy !
    Nem úgy kell érteni a Max 2 Gigát, hogy mind a 3 foglalatba lennie kell Ramnak ?
  • DanyyX
    Működnek, 1-es és 3-as slotban, ha minden igaz.
  • Zsolt01
    Sziasztok !
    Van 1 ABIT NF7 S2G -m.
    Az lenne a kérdésem, hogy ez az alaplapba müködnek-e Dual módba a RAMOK ?
    Az angol tudásom, hát szinte semmi és a könyvébe nem találtam semmi ilyesmit.

A lentibb kérdésemre is, ha valaki tudna valamit mondani !!!

Előre is köszönöm szépen !
  • Zsolt01
    Ez a próblémám azota van, hogy a Tápom " terheltségét " megszüntetve lehúztam mindent és csak a fontosakhoz tettem vissza a Tápot !
  • Zsolt01
    a NEC DVD RW 2/MASTER "mellette 1 rekk lenne 2/SLAVE 1 Samsung 80 -al. De csak az üres rekken adatkábel és Tám és már akkor is indításnál megáll az ABIT képnél !
    1/MASTER -en LG DVD Rom "mellette 1/SLAVE -n LG CD RW.

• Banyapapa
    a NEC mellet slave-n van valami?
    Nekem a 3540es nem csipi ha mellérakom a lg dvdromot:o
    igaz elindul,de a win az nem,igaz nem S2G csak sima S2-m van,meg nem 400as táp csak 360as chieft.

meg xp 2400+,2 160gb-s pata vinyo,sima 6600ás VGA
  • Zsolt01
    Sziasztok !
    Van 1 NF7 S2G -m.
    A problémám:
    1/MASTER, 2/MASTER lévő eszközök működnek rendesen a 1/SLAVE, 2/SLAVE eszközöknél MEGÁLL az ABIT felíratnál indításkor !
    Mitöl lehet ez ???
    Elözmény:
    Beraktam 1 Gainward 6600 GT 256 Mb(AGP). Az volt a gyanom, hogy kevés a Tápom, 400W egyszerü Táp, ehez az elemekhez (AMD 2800+ Xp Barton,ABIT NF7-S2G,Samsung SATA 120 8m + néha rajta Samsung 80 8m + 40 Gigás,2*256 Mb(400)RAM, LG Flatron ez T710PH(17),
    LG DVD ROM,NEC DVD RW,LG CD RW,+ Rid vezérlő 2 Winyós.)Ezekből videokártyán, Winyón és DVD Romon hagytam Tápot. Így rendesen ment a Gép a 6600GT-vel.Ekkor próbálgattam, hogy mit tudok még visszatenni! Ekkor TAPASZTALTAM, hogy a SLEVE -n lévő elemekkel, MEGÁLL az ABIT felíratnál indításkor !
    Tanácsot kérnék, ötletek ! Előre is köszönöm szépen !
  • mesor
    Egy picit vedd ki a duracell-t magadból! :D
  • Loál János #2366
    Loál. :D
  • DanyyX
    A csodát úgy hívják, hogy NF7-Sv2.0. egy kis matrica van rajta egy vonalkóddal, meg egy apró felirattal, hogy v2.0
  • Narancs
    Le kéne állni az anyaggal kicsit...
  • duracellmumus
    Van egy (jó+1 rossz) hírem az NF-7-es MoBo tulajdőnosoknak! Ebböl a szériábol létezik stabil lap! Egy ilyen példány boldog tulajdonosa Írja ezt a hozzászolást. Once upon a time.... vettem egy nf7-et (ezen a lapon mindenkinek a problémája ezzel kezdődöt) :) és kitaláltam ha tudja a 400as-t FSB miért ne vegyek bele egy 3200+ barton magos procit 512k cash-el Ez nagyon jol hangzott még 6 hónappal ezelőtt.. A beépítési ceremónia sikeressen lezajlódott. Erős használat közben (CS-feeling) olyan 24H/fagyás még elviselhető volt. Ekkor a felhasználó (Duracellmumus) kitalálta (a users's manualt lapozgatva) hogy miért ne rakjam a ramokat DUÁLBA a művelet egyszerű volt dimm2-ből átrakni a dimm3-ba az egyiket...felkiáltás: már 1230/3195-öt Ír/olvas (hangsújozom ez AKKOR nagy szám volt AMD 462 környékén!) örült is neki a fejem de nemsokáig!-(fagyott mint télen a tehénlepény)-gondoltam ez bisztos azért van mert csak mezei hynix 256mb os memooriák voltak a tesztpéldányok...kipróbáltam Duál-kit Crossair-ramokkal ezzel a helyzet változatlan volt és elkezdtem a ramvezérlőre gyanakodni.. és bejött!!!(mármint az hogy az nforce ultra 400 chip KÉPTELEN 400 as FSB mellett(CPU és RAM) stabilan 2 óránál tovább működni!!!! Ez tény és megmásíthatatlan (persze mint mindenben vannak kivételek ITT CSODA NÉVEN SZEREPELNE.) kb 4x vittem vissza ezzel a problémával a szervízbe (ITT Köszönném meg türelmüket És Kitartásukat az IDC munkatársainak!)kaptam tőllük egy cserepéldányt hogy ez majd bisztos jó lesz!kicsit ütött-kopott volt de hisz kaptam egy biztosanjólessz alaplapot ijenem még úgysenm volt. Bios ubdate meg tápkondicsere és láss csodát tényleg jó az az alaplap! (DE MÉGMINDIG NEM MEGY DUÁLBA LÁSD 6 SORRAL FEJEBB!) de az eredmény lebilincselő volt: már 3 hete nem állítottam le és ez idő alatt egyszer sem fagyott ki! 24 órán keresztül ment a memtest hiba nélkül (Persze ez még a 3 hét előtt volt) NEM SZABAD ELKESEREDNI CSODÁK MÁRPEDIG VANNAK!!! EZ NYÚJTSON ERŐT MINDEN nf7 FELHASZNÁLÓNAK A JÖVŐBEN! Aki ezt a hozzászólást elolvasta CRT monitoron és közben a gépe fűlsüketítő zúgását élvezte annak egéségkárosodásáért felelőséget nem válalok!! VIVA-CSEND VIVA-Sam 913N!

• Sanyix
    Ha másik procit akarsz venni, vehetsz throughbred-b magosat is (sempron), mert ugyanaz mint a barton, csak 256kb l2 cache a különbség, meg az ár :), ami igazából csak winrar tömörítésnél ad érezhető előnyt a bartonnak, máshol ugyanazon a szinten vannak. Bár asszem 3200+-os sempronból csak barton magos van.
  • Mu*][*h4pHu|{4
    Az a helyzet ,hogy csajomnak akarok összedobni 1 gépet az enyém mellée ,mert most így megy a harc mikor ki gépezzen^.^Abit nf7-es deszkára gonoldtam me nekem is az va bevállt és most meg már k**va ócsó.Prockónak kapná az én Barcim és hát így lehet nekem is marad ugyanaz.:DAzért thx mindenkinek..