2520
Fenti ket lap a tema
-
#2440 Vettem egy új házat, és átraktam bele a gépet, és az nf7 integrált hangkártyáját használom. De most hogy átraktam, egy elég jól hallható sistergős alapzaj jön ki a fülhallgatómból, ilyen eddig is volt, de csak akkor ha a fő hangerő maxon volt, de mostmár 25%-on is. -
#2439 hát kösz, holnap ezzel fogok szórakozni, már jó sokkal tartozok. -
#2438 Hát nf7-nél a biosban az abit softmenu III-ban, most valószínűleg 2400+ on van, azon nyomj page up vagy down-t és állítsd user define-re.
Aztán ott van az órajelszorzó (clock ratio vagy ilyesmi), és a front side bus (fsb), az fsb*órajelszorzó=a valós proci órajeled. Az fsb*2 meg a ddr ramod órajele, tehát annak is bírnia kell, de gondolom nem 266 mhz-s ddr ramod van :)
Az fsb most valószínűleg 133mhz és az órajel szorzó 15x és így ~1,8 ghz a valós órajel, 266 mhz a ram frekvencia. Ha sempron a proci(simába és sempronba is van tbred magos), akkor az fsb 166 mhz az órajelszorzó 10,5 körül lehet. Na az órajelszorzóval, és az fsb-vel el lehet játszani hogy elérd a neked megfelelő órajelet, a max 2,2 ghz környékén lehet feszültségemelés nélkül. Valószínű, hogy a proci órajelszorzó lockos, így ha megváltoztatod vagy nem történik semmi miután elmentetted a beállításokat és újraindítottad a gépet, vagy fekete képernyőt kapsz, ilyenkor asszem az insert gomb nyomva tartásával visszaállítja a normális beállításokra a procit, vagy a cmos resettel állíthatod alapra (ekkor az összes bios beállítás alapra áll, szóval vissza kell állítanod mindent ahogy volt), de ezekről le van írja minden az alaplap füzetében. Szóval ha szorzólockos, akkor csak az fsb-vel játszhatsz, de mindíg szabványos frekvenciákra emeld(133 mhz, 166 mhz, 200 mhz), mert különben változik a pci frekvencia, és behülyülhet a többi eszköz. Nagyjából ennyi.
A throughbred mag nem hátrány, mert ugyanaz mint a barton, csak a bartonra+ 256kbyte cachet raktak, ami winrar tömörítésben ad neki jelentős előnyt, amúgy minden más alkalmazásnál nagyjából ugyanaz. -
#2437 oksa, fizetnék egy sört , ha röviden vázolnád hogyan kell huzni=)
sajna csak throughbred mag, lehet akkor, hogy nem is plusszos -
ZÓÓÓcsi #2436 B! -
#2435 2400+-os az Throughbred-A vagy B magos? Mert a B-t simán lehet húzni 3200+-ra feszültségemelés nélkül, lehet hogy az A-t is. -
tomo #2434 igy van, mar nem gyartanak cuccot.
ezert anyagilag nem eri meg procit cserelni.
ar/teljesitmeny mutatoja nagyon szar. -
#2433 Hát megpróbálok akkor keríteni. Ez a Socket A már olyan ócska lenne, hogy nem is gyártanak hozzá cuccot? -
#2432 most AMD2400+ van benne. -
#2431 Szvsz használtat kéne keresni, az jóval olcsóbb lehet, újat rohadt drágán adnak, mert ritka. -
tomo #2430 ez belemegy, csak kerdes, megéri e?
milyen cpu volt benne eddig? -
#2429 hát arra, hogy max. mekkora proci megy bele.
a manual csak ennyit ir: Support AMD K7 Duron /Athlon /Athlon XP socket A processors
Egy ilyet talaltam , ez lenne az?
AMD3100+
3200-as fajtat nem talalok Socket A-hoz sehol -
#2428 Mármint mire megoldást? -
#2427 kösz a válaszokat.
nem találtam a megoldást se a kézikönyvben, se az abit oldalán -
#2426 3200+-os barton a legnagyobb amit belerakhatsz, és ha van jó hűtésed, és jó procit fogsz ki, durván tuningolhatod is. BIOS frissítés se kell feltétlenül, mert a lap direkt a bartonokra, meg a tbredekre jött ki. -
#2425 Nekem ugyan ilyen alaplapom van és ha jol tudom akkor a barton magos procik még belemennek bios frissités sztem nem árt hozzá.Azok a soket AM foglalatok AM2-es akar sztem lenni és az az uj 64 bites procikhoz valo ami a 939-es foglalat után jött ki.
Egyébként az abit oldalán fenn kéne lenni az összes támogatott procinak amit kezel a lap. -
#2424 nem tudjatok mi a legnagyobb processzor amit ebbe bele lehet tenni:
ABIT NF7 S
mostanaban ilyen foglalatokat latok az arlistakon : Socket AM- ez a regi Socket A-nak felel meg? -
#2423 most vittük el már szervízelni h mondjanak már vmit...
-az első helyen aszonták szar az alaplap, ha garanciás vigyük vissza és cseréljük mert 10-ből 5, NF 7-es seriahibás...
-a második helyen meg h a ventillátor nem hűti rendesen a procit és mindjárt megolvad...-hujeség mert elötte a haver gépébe egy 3000-es AMD volt és szépen ment alatta uyganezzel a hűtővel...
havert sajnálom meert jó kis gép lenne az...most próbálunk szerezni egy Socket-A-s ventillátort h kipróbáljuk a hűtést h azzal jó-e...
ha vlami ötlet van, vagy vélemény szóljatok plz..segítseket.
Thx -
#2422 For Domi(#2414+#2416)nekem van egy sejtésem az Nf7 + 3200+ al kapcsolatban: nézd meg hogy V2.0 e a lap ha igen (van esélyed arra hogy támogatja a 400 as FSB-t ami szükséges a 3200+ kihasználásához) Ne a default 2500+/3200+ beállítást használd hanem user define ben írd be a 166/200 as FSB-t ez kb. 5-10% os sebeségnövekedést eredményezhet(everest)! másrészt a ramokat ugye nem "duálba" használod??? mert ez is eredményezhet fagyást/restartot/kikapcsolást! Ajánlom a Memtest névre halgató apróságot ennek kiderítésére.. ha minden kötél szakad próbáld meg frissíteni a bios-t. -
vadmotoros #2421 ja csináltam ScreenShot-t is :D -
vadmotoros #2420 Helló!
Nekem is volt hasonló problémám, a VGA driverrel kell vacakolni, nekem kb a tizedik verzió működött. Konkrétabban ez:
wxp-w2k-catalyst-8-121-050322a-022141C
És az alaplapi driverek is csak azok voltak jók amiket a gyári cd tartalmaz.próbáltam leszedni az Nvidia honlapjáról, de nem ment vele, állandóan lefagyott és újraindul. Azóta hogy visszaraktam a gyári drivert, már csak a kékhalál jön állandóan, vagy a gép fagy ki folyamatosan :D Egészen pontosan ezt írja ki:
A rendszer problémát talált éa a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR EQUAL
Szerintem az egész windows egy nagy probléma :D -
pl01 #2419 sziasztok! Tudna valaki segíteni? NF7-s v2.0 alaplapom van és az everest azt írja ,hogy az AGP le van tiltva. A dx is azt írja, hogy nem elérhető. Hogy lehet bekapcsolni és hol lehet a sebességet 8x -ra állítani.A video radeon9550.
A segítséget előre is köszi! -
#2418 igen,nálam is volt gond nf7S2-nél, 2400+ látta 1700nek,plussz még az egyik gyorsitotár (vagymi) le is volt tiltva (akadozott az egér már a sima asztalmozgáson is).
BIOS frissitve,és minden megjavult kopp-kopp -
#2417 Vagy vindózt cserélni, megnézni a memóriákat, stb. -
#2416 Hát a táp ki lett cserelva még ma egy 480Wos thermaltakera es meg mindig ez a problema
Lehet hogy biost kene frissiteni? -
#2415 Sztem a táp a szar. Éss táppal nem érdemes spórolni, mert egy olcsó táp hazavághatja az egész gépet, egy drága táp ilyet tuti nem csinál, és még meg is védi. Nekem egy chieftec táp védte meg a gépemet egy szépnagy túlfeszültségtől, amitől 4 tévé + pár kisebb cucc égett le. -
#2414 Hali !
egyik haveromnak van egy nf7-es laplapja (alap verzió semmi extra)
+ még egy athlon xp 3200+ barton maggal
a probléma az hogy a gépet bekapcsolja és az elején 11000mhz en megy semmi problema nelkul
aztan atallitja a biosban 2500+ra szokas szerint ujra indul a gép elmenti az uj beallitasoket és belép a windows majd mikor mar a procit valamivel nagyobb feladat éri lefagy a gépezet
a kovetkező lépés az hogy a haver megprobalja 3200+ra allitani a biosban a cpu-t
majd újra inditja a gépet aztan kijön a szokasos üzenet h a gépet ne kapcsolja ki mig a bellitasokat menti a gép és innentől ezt akar áramsznetig lehetne nezni mert semmi nem törénik persze utana ki kell löni cmost és minden renben 1100mhz-en
a hütes nem lehet problema szerinte mert egy baszott nagy thermaltake volacno 9es van rajta de van mar egy mumusunk marpedig egy noname 350w-os tapegyseg ami lehet keves de lovesunk sincs mi lehet a problema
Segítségeteket elöre is köszönjük -
#2413 Akkor buktad a -5V-ot és tényleg az lehet a gond. Laptól függ, hogy szükség van-e rá és úgy látszik a te lapodnak kellene... Ezzel nem nagyon lehet mit csinálni, vagy új táp, vagy új lap.
Amúgy az a 20. szál lenne a -5V és ha jól emlékszem, kék, vagy lila színű vezeték kellene, hogy legyen... -
Zsolt01 #2412 Az alaplapnál ezeket találtam:
+12vdc
-12vdc
+5vsb
+5vdc
+3,3vdc
-5vdc -------------> akkor ez hiányzik a Hiper tápomnál !
Az normális, hogy a 20 tűs dugónál 19 szál van bekötve ! -
Zsolt01 #2411 Ezt a " -5V ot " hogy tudom ellenörizni ?
Rajta kellene legyen, leírásában - mi !
1. +5v
2. +12v1
3. +12v2
4. -12v
5. +5vsb
6. +3,3v
Ezek szerepelnek a könyvében.
Itt kéne közötte szerepeljen a -5v !!! -
Inquisitor #2410 Láttam olyan tápokat amik NEM mentek AMD lapokkal, egész pontosan P4 és AMD64 lapokkal igen, de Socket A lapokkal nem. Gondolom az lehet a ptobléma, amit Duracell kolléga írt ... -
#2409 Nézd meg egy másik táppal PL:ENERMAX 350...400W os sorozatbol valani hasonló áron van a kettő! kérd meg a szervizes srácot hogy becserélhesd (nálam ez segített!!) ha meg mindenképpen ragaszkodsz a táphoz akkor nézz másik lap után... -
#2408 Nézd meg azt hogy a táp ad-e -5V ot mert a mostaniak közül van egy pár ami nem!! -
Zsolt01 #2407 Sziasztok.
Van egy jó kis problémám:
Abit Nf7-S2G -m van. vettem egy Hiper 480 w -os Tápot és nem megy vele !
(erről már régebben is írtam)
Na most úgy néz ki, hogy ezzel az alaplap tipussal nem megy ! Havernak ugyan ilyene van mint nekem és nála se megy !
A boltba visszavíve: másik alaplapoknál megy !
Na most ilyenkor mivan ? (boltos nem venné vissza, mivil jó nála)
Valaki tudja a Magyarországi Abit forgalmazó címét, vagy erről hol tudnák érdeklődni ! Vagy tudtok megoldást ?
Tanácsot kérnék, előre is löszönöm ! -
#2406 értem...már -
#2405 kösz az infot...úgy értem hogy felette van hogy felette jár, mert meghúztam, csak szarul fogalmaztam. De kösz h felvilágosítasz ha nem mondod sztem hülyén halok meg:D -
#2404 ksz...
a barton az egy athlon mag neve, és nincs fölötte... -
#2403 Hello!
Sztem a lapot olyan 6-8k(kortól, garitól függ) a procit nem tudom, de olyan 18-20k sztem:)
Amúgy nekem is ugyanez a lapom van csak egy 2700+ athlonnal ami jelenleg kicsivel a 3200+ barton felett van:) -
#2402 mennyiért tom max elsozni az nf7-s v2.0 -t? meg az athlon3200+ -t ? -
#2401 #2397 néha vedd a fáratságot és nézd meg a korábbi hozzászólásokat az üggyel kapcsolatban! nf7 nél az hogy kiírrja hogyduál még nem jelent semmit!!!! belső tesztek eredményeként közőlhetem memtestben (Nf7 Duál esetében 3200+barton/400) pl hynix ramok(2*256mb/400)kevesebb hibát ejt mint Egy duálkittes(2*256mb/400) crossair.ez nem a crossair lebecsülése csak nf7 nek tök mindegy hogy mijen ramot raksz bale duálba(400/400 as eset)nem lessz stabil!!!!!!!! Úgyhogy fölösleges 40000Huf ért duálos ramot venni mert mezei 2*4000Huf os hynix ugyanaszt tudja ebben a deszkában!