2520
Fenti ket lap a tema
  • azazel
    APIC disabled ugyanaz.
  • JxOxExY
    Majom öcsém csinálta szal ő meg nincs most idehaza

és ha igen akkor még menthető nem?Mondom ad képet meg bootolna meg flashelne is csak hát a fájlnév nem stimmel
  • [NST]Cifu
    A "véletlen" Cmos reset nem azt akarja jelenteni, hogy akkor kapcsoltad ki a gépet, amikor a BIOS-ban valamit átállítottál, és a BIOS-ból való kilépéskor (mikor a piros figyelmeztő szöveg olvasható) áramtalanítottad a gépet? Mert egy ismerősnek így sikerült hazavágnia a BIOS-át...
  • JxOxExY
    Halihó!

Nf7 1.1 alaplapomat "véletlenül" Cmos reseteltem.Ezek után elindul, de nem ad képet.kicseréltük a Agp-s vidikártyát PCI-osra s lám lett kép!DE!egyfollytából a floppyról akar bootolni s biosfrissitést akar csinálni.Ezzel semmi baj mert leszedtem a legújabb biost hozzá meg a flasht, de mikor felülírná afájlt akkor kinyögi nekem hogy nem jó a fájlnév!Már mindennnek leneveztük azt a szerencsétlen *bin-t(bios,nf723,hópihe....) de semmi!

Tipp?
  • [NST]Cifu
    Esetleg próbáld meg az APIC-ok kikapcsolni, de ez magával von egy Win reinstalt...
  • [NST]Cifu
    Látom visszaolvasni luxus... átlag 50 hozzászólásonként be kell linkelni az nVidia letöltési oldalát...

Ott megtalálsz mindent, amúgy nekem eddig egyik driverrel sem volt látványos problémám (leszámítva azt, hogy a sima hangkimenetnél csak a melső hangfalpárt használja a SoundStorm...)...
  • azazel
    Próbált már vki nf7s alaplap mellett PCI hangkártyán gameportot használni? Én szeretnék, de azt írja, hogy "Az eszköz nem talál elég használható erőforrást".
    A hangkártya irq-ját nem tudom állítani, másik slotban sem működik, APIC a biosban enabled.
    Ami vicces, hogy ez az egyetlen pci kártya a gépben. Más hangkártyával is próbáltam, ugyanez.
    Jó mi? Mondjatok rá vmit!
  • legensy

Vettem egy Abit NF7(-S) v2.0 lapot.
    És eléggé lassúnak tűnik a KD-7-hez képest:((
    Tudnátok mondani a lapkakészlethez új és jó drivert mondani?Mert hallottam, hogy némelyik driverrel gondok vannak (hangkártya,agp,stb,stb...)
  • Akuma-D
    nekem is ez volt, de felraktam az alaplaphoz a legújabb driver csomagot és azóta faszán megy.
  • Demeter
    Nagyon köszi a linket amit adtál. Amint lesz egy kis időm ki is próbálom a drivert!!

Thx!
  • Chaos Mad
    abit nf7
  • [NST]Cifu
    1.: Ez véletlenül nem az AMD topic?
    2.: A proci sebessége valszeg a ram sebességéhez lett igazítva (milyen ramok vannak a gépben? 266Mhz-esek?)
  • Aquli
    A probléma: Eddig 1.8-as celeronja volt, most belerakta a 2.4-es P4-et, amit elméletileg bírnia kéne. De csak 1.6 Ghz-en megy, de IRREÁLISAN lassan. Ez mitől lehet?
  • Narancs
    Tudom, ez elég furcsa hogy ki kell hagyni a középsőt, mert a kézikönyv (ha jól emléxem) is azt írta hogy 2-3 slotban megy dualban, ami nem volt igaz, legalábbis nekem csak az 1-3 ban ment dualban...(abit nf7-s)
    Lehet hogy ez csak nálam van így?
    Neked bárhova teszed őket dualban megy?
  • Lacika 79
    Hm. Garis még? Mert ha igen, akkor vissza kel vinni, nézzék meg, stb. Én egy PCI slottal jártam hasonlóképpen. Egyszer ment rendesen, egyszer szarakodott. Kiderült, hogy valami kondi volt a ludas.
  • Gerry
    Nekem simán megy Dual-ban akkor is, ha nem hagyok ki slotot, igaz nekem nem Abit alaplapom van, hanem Chaintech 7NJS, de semmi problémát nem tapasztaltam se úgy hogy egymás mellett, sem úgy hogy egy kihagyással tettem be a memót, igaz eddig csak 2-féle Kingston memó volt az alaplapomban (333-as ValueRAM és 500-as HyperX, igaz az 500-as is most csak 333-on megy jelenleg viszont alacsony időzítésekkel, és szinkronban az FSB-vel, mivel így jobb az összteljesítmény, mintha 400 felett járatnám a memót, míg 333-on az FSB-t...)
  • Gerry
    Milyen alaplapod is van?
  • [NST]Cifu
    Radeon 9600-ja van, de ötletem sincs mi lehet a baja - ha a BIOS-ban és a SmartGart-ban is be van állítva, akkor mennie kellene...
  • Lacika 79
    Milyen videókártyád van, kedves barátom?
    Mert ha az nem támogatja a 8x AGP-t, akkor felesleges állítgatnod.
  • Matthewpamer
    valaki help már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!#1290
  • [NST]Cifu
    És még csodálkozol?!
    Teszteld le terhelés alatt, és nézd a hőfokot AIDA-val, vagy valami hasonló monitoring programmal (AbitEQ, stb.). Szinte biztos, hogy a hűtés körül valami nem stimmel...
  • Chaos Mad
    izé, ugy nem indul el a gép, ha a középsöt üresen hagyom. ujrainditja magát mielött még belépne a winfosba, és utána kiir vmi kékhalált hogy a rencer leállt. miccsinájjak?
  • Robbb
    Köszi Cifu a részletes tuning tanácsokat,majd prószálgatom:)
  • Narancs
    eállítasz=beállítassz
  • Narancs
    Nem egészen értem mi a gáz, pontosítani tudnál?
    Nem akarja elfogadni az FSB -t amit eállítasz, vagy mi?
  • Chaos Mad
    ok, köszi szépen!
  • Narancs
    Először nekem is ezt mondta itt egy nagyon értelmes arc, de aztán persze úgy nem akart menni dualban és akkor mondták hogy a középsőt ki kell hagyni és úgy tuti jó! És jó is lett!
    Pontosabban: látsz a deszkán 3 slotot a memória modulok számára, ha dualban akarod hajtani őket, akkor rakd az egyiket az elsőbe, a középsőt hagyd üresen, majd a másikat tedd az utprsó résbe!
    És voila! Dualban megy! A gép indításakor ki fogja írni!
  • Chaos Mad
    mit ir? (na már irni sem tudok:)
  • Chaos Mad
    nekem a két egymás mellettiben vannak a memoriák, mert itt valaki ezt mondta. és mit it neked? pontositani tudnád?:)
  • Aquli
    Hello!
    Haveromnak ugyan nem ez van, hanem s7-8x asszem, de a lényeg, hogy az 1.8-as celeron helyett 2.4-es p4-et vett bele, és nem megy, csak 1.6-on, és NAGYON lassú (5-6 perc amíg a windowst betölti).
    Letöltöttük hozzá, és felraktuk a legújabb BIOS-t, de nem segített. Egyszerűen nem jó a procihoz az alaplapja, vagy valami más probléma van. (A proci fsb-je 800 lenne, de az alaplap csak 533-at tud asszem)
  • Matthewpamer
    valaki help!mér nem tudom a 8x agp-t beállítani?a biosba is beállítottam,meg a gépen is,de mindig off-ot jelez.
  • Mayday
    Igen, kozben ket topikban nyomom, a fagy a gepemben is irom a problemat :)
  • M@TriX
    ;)
  • M@TriX
    "aztan neztem kikapcs utan biosban, 57-58 korul volt asszem"

Ez nem túl magas?
  • Mayday
    Kikapcsolas utan neztem BIOSban, 58 volt, asszem.
  • cifuatwork
    Procihőmérséklet?
  • Mayday
    Regebben van osszerakva, de csak nehany hete van hiba.
    Kb 2 honapja uj winyo ment bele, meg 1 hete a plusz 512-es ram modul.
    De az uj ram bekerulese elott is megvolt mar a problema! Ram bekerulessel egy idoben formattalt vinyora ment fel az xp is, norton antivirus 2003, es a napokban Kerion tuzfalat is kapott, mert eloszor azt hittem, szoftveres lehet a fagyas.
    Tuning semmin nincs, eppen te irtad le a proci huzast, de azota is talomban van, kinyomtattam magamnak az eljarast, de igy el sem merem kezdeni.
  • cifuatwork
    Az is lehet, hogy csak nem jól van felrakva, nem fekszik fel rendesen. Bár ez esetben alapból jelentkeznie kellene a hibának. Tényleg, milyen előélete van a dolognak? Frissen összerakott gép, vagy már régebben, és csak most jelentkeznek a hibák? A tuningolva van?
  • Mayday
    Hat, semmi ilyesmi nem remlik, amikor megneztem, porgott kifogastalanul.
    De azert delutan jobban a kormere nezek ma, asszem.
  • M@TriX
    nem forog eleget mondjuk, hangot nem ad ki, erősebb zúgás?