2520
Fenti ket lap a tema
-
#1280 A hutom GlacialTech Silent Breeze 2, es porogni porog, milyen tipusu baj lehet vele? -
#1279 Ha bizonyos idő után csinál csak gebaszt, akkor melegedés lehet. A procihűtővel nincs gond? Nézd meg AIDA-val a hőmérsékleteket, és terheld le valamivel (BurnK7 vagy Prime95). -
#1278 ABIT NF7S v2 alaplapom van.
Lehet-e a lap hibaja, hogy allandoan fagyogat a gep. Jatekoknal 10-15 perc mulva fagyas, egyeb esetekben tovabb birja.
Valamikor csak freeze a kep, valamikor, fekete kepernyo, es sok esetben szirenazik is a gep.
Ez MEMORIA, PROCI vagy ALAPLAP hiba lehet?
(Ram 2x256 Samsung 400Mhz es 1x512 Samsung 400Mhz)
Proci Barton 2500+ -
#1277 1.: Nem igaz, legalábbis nálam nyema problrema...
2.: Én simán rátelepítettem az előző verzióra. -
#1276 Alapból a ram időzítéseket hagy By SPD-n.
Ha lockos a proci, akkor csináld ezt:
CPU tuning-teszt: a Ram sebességét vagy By SPD-re, vagy alulméretezettre rakod (pl. 3/2), és emeled az FSB-t. Amikor instabil a rendszer, akkor biztosan a CPU a bűnös, tehát lehet emelni a Vcore feszt.
RAM tuning-teszt: az elöbbi fordítottja, túlpörgeted a ramfrekit pl. beállítod 3/4-re vagy masabbra, és kiszámolod a ramfrekit, majd ez alapján lövöd be az FSB-t (pl. ha 3/4-nél 145Mhz-es FSB-t adsz meg, akkor az durván 193MHz-es ramfreki lesz, ha 150Mhz-es FSB-t, akkor meg 200Mhz-es ramfreki). Az időzítéseket ekkor is érdemes vagy Optimal-on, vagy By SPD-n hagyni.
Ami magát a tuningot illeti: alapból akkor keresd meg, hogy 1.675volton mennyin stabil (mondjuk megpróbálod 11x180Mhz-en), és így lépkedsz felfele, ha 180Mhz-en stabil, akkor emeled egy kicsit az FSB-t. Újraindít, tesztel - és ha stabil, akkor még tovább emelheted az FSB-t. Ha nem stabil, akkor adsz neki egy kis plusz feszt, és teszteléskor folyton nézzed a proci hőmérsékletét. Lentebb már Borg írta, hogy olyan 60° fölé ne menjen, de ha biztosra akarsz menni, akkor kb. fél órás folyamatos terhelés után (pl. Prime95) 55° fölé ne menjen. -
Torry #1275 Én azt hallottam, hogy az Abit NF7 V2.0-as lap az új nforce driverekkel csak akad meg ilyesmi.
Igaz ez?
Másik kérdés:
HOgyan lehet lecserélni a régi nforce driver-t egy újra?
Előre is köszi! -
#1274 No comment!
Annyit, hogy nem fog felrobbanni!:)))))))) -
Robbb #1273 De a ramot hova a lószarba állítsam hogy az bírja a 200fsb-t?Vannak itt ilyenek hogy turbó,by spd,optimal,expert,agressive(vagyok már lassan én is).Honnan a bánatból tudom meg hogy a proci,vagy a ram nem szereti a hajtást?190-en óhajt csak menni a drágaszág,3/3 ratio,igaz hogy 1.675v-ot adttam csak neki amikor 200-ra nyomtam.A winfos ilyenkor néha bejön,de egy szaros zenét nem tudok meghalgatni,nemhogy gamelni esetleg1.85v,ennyitől fölrobban nem?Ha jól tudom ez a felső határ magasságában van.Ha később veszek bele 400MHZ ramot azzal talán menne 200fsb-n?Láma kérdés mi?A válaszokat azért szeretettel várom. -
#1272 Soundstorm 4.31 WinXP driver - amúgy driverek terén mindent megtalálsz az nVidia letöltési oldalán... :) -
#1271 Mijaz a SÍ!:DDDDDDD
Na jóvan, csak szivatlak Narancs, nem veszed a lapot?;) -
Demeter #1270 Borg & Cifu:
Thx a helpet hang ügyben. Már csak azt kellene pontosan megtalálni, hogy melyik drivert is töltsem le a laphoz. Ezügyben esetleg egy kis helpet nem dobnátok?
Thx! -
#1269 SÍ! -
#1268 Vazzeg, ne idegelj már, adj neki még feszt, és kész!!!
Nálam a 11x200Mhz csak 1.85volton megy, és ezt csak elöbbi 2 oldalon nem is egyszer említettem... -
#1267 Milyen középsőt hagy üresen?
Slotot, vagy mit?:DDDDDD -
#1266 Ki fogja írni amikor bekapcsolod a géped!
Nálam legalábbis így van!
Amúgy ha a középsőt üresen hagyod az a DUAL... -
Robbb #1265 Na helló!Tuning ügyben van egy kis problem.11*200 3/3 1.675v-nál a gép sem indul,11*195 3/3 1.65v-nál a winfos bejön,de 3D-s cuccokat már nem indítja,11*190 3/3 1.65v-nál egyenlőre stabilan műkszik a rendszer.Ez mind agressive rammal.A konkrét gép:NF7,2500Bari,512DDR 333MHZ Kingston C2.5,SilentBreeze III.Szerintetek miért nem tudom fentebbhúzni a procit?A ram nem bírja,a proci,vagy nem elég a hűtés?/47 fok fölé sosem ment a winfosba/Vagy csak simán belenyúltam egy nem tuningbarát prociba,esetleg birka vagyok a beállításokhoz?Légyszi segítsetek,hátha ki lehet hozni többet a technikából.Elég sok emberkének megy a 2.5Bari 3-3.2-n.Ezt a szinkron nem szinkron dolgot se igazán vágom.Lehet hogy 400MHZ-es ramm(ok)al jobban bírná? -
Chaos Mad #1264 ha dualba rakok 2db memoriát (400mhz) azt honnan fogom megtudni hogy dualban van? (na ez értelmes volt:) -
#1263 Mikori alaplap és mikori Bios van benne? Ha nincs gondod vele, akkor ne frissits, nekem is egy viszonylag régi BIOS-om van, mert azóta csak olyasmiken változtattak, amik engem nem érintenek.
Driverből a legfrissebbet rakd fel, amit az nVidia oldaláról tudsz letölteni. -
#1262 Hi Torry™!
BIOST mindenkébben frissíts, az nforce2 driverből meg a legújabbat rakd fel! -
Torry #1261 Hi all!
ABIT NF7 V2.0-as lapom van.
Kérdésem az lenne, hogy melyik Nforce2 driver-t rakajam fel.
Másik: Érdemes-e BIOS-t frissíteni?
Előre is köszike! -
#1260 Hi all! -
#1259 Nem nyomogatni kell, hanem lenyomva tartani, ráinditani a gépet, és csak akkor felengedni az INSERT gombot, ha csippant a bios. -
#1258 beállítottam biosnál is a 8x agp-t,meg a gépen is de semmi.mit kéne csinálni? -
Robbb #1257 Kösz szépen,tuningra fel!! -
#1256 1.: Az Inser gombot nyomogatni kell Bootolásnál - nálam ha nem is mindig elsőre, de sikerült...
2.: Amikor a BIOS-t menti, akkor nem fagyhat le, max. az áram mehet el... :) -
Robbb #1255 Mem=nem:( -
Robbb #1254 O.K.Azt megmondanád ha véletlen nem jut el a bootképernyőig sem akkor ez az insertgombos trükk milyen valószínűséggel működik?A KX7-en egyszer sem működött,mindig bioskisütés lett a vége.Meg van ez a biosmentésnél mem lehet kikapcsolni a gépet dolog.Ez rendben is van,de mi van hogyha akkor fagy le.Hogy indítsam újra ill. hogy kapcsoljam ki?Valahogy resetelni kell,vagy kikapcsolom a tápot? -
#1253 Eleddig én még nem láttam megbízható és stabil windows alatti FSB állító programot NF7-hez...
Lehet, hogy régimodú vagyok, de én egyenlőre a BIOS alól történő tuningot látom csak reálisnak, márcsak azért is, mivel itt jóval érzékletesebbek a hibák (bootképernyőig eljutott? Windoes felállt? Prime95-öt meddig bírta?). -
Robbb #1252 Mostmár jöhet a tuning:)Az eredményekről majd beszámolok,persze csak akkor ha ez érdekel valakit.Bár ezt kétlem:(Tuning ügyben adhatnátok tanácsot mit,miért,hova,meddig.Szerintetek biosból érdemesebb tuningolni,vagy valami winfoson belüli progival.Mert ahogy látom így winfosban is be lehet állítani mindent(Vcore,fsb,...) -
Robbb #1251 Nem a biossal volt a gond,hanem a vezeték volt a szar.Az már csak érdekesség hogy folyamatosan cserélgettem őket és egyszercsak jó lett.Az a szerencse,hogy volt itthon pár kábel. -
#1250 Érdekes, pedig akkor működnie kellene, ha a BIOS-ban jól van beállítva... -
Robbb #1249 Köszi mindenkinek a segítséget,a floppy agymenés megoldódott. -
#1248 radeon 9600 -
#1247 A Bios-ban be lehet állítani, hogy hányszoros AGP-ként müködjön a port. (fejből nem tudom melyik menű, de nem olyan nehéz megtalálni :))
Amúgy milyen videókártyáról van szó? Mert ha GeForce 4MX vagy Ti4200, esetleg Radeon 8500(/9100/9000/9200), akkor a 8x AGP nem fog gyorsulást okozni... -
#1246 azt hogyan?nem a biosba kell vmit beállítani? -
#1245 Kb. tavaly ősz óta csak 2.0-ás NF7 deszkákat lehet kapni, szóval ha 1.1-est adtak, akkor sanszos, hogy valami javított vagy visszavitt példányt vágtak hozzád.... -
JxOxExY #1244 biosfrissités, hátha! -
#1243 hi!nekem egy nf7-s-es alaplapom van,ami ugye tudja a 8xagp-t,és a videókártyám is tudja.de hiába állítom át 8x-os agp-re,ha újra megnézem,akkor megen kivan kapcsolva.mit kell csinálni? -
JxOxExY #1242 Halihó!
Tegnap kaptam vissza a lapkámat(NF7-S 1.1) gariból(adtak egy teljesen ujjat) s azt vettem észre hogy a USB egyáltalán nem megy rajta.De semelyik!Biosba engedélyzeve ven(USB1.1+2.0 és mindkettő fül OS-en van-Default-) s alegújabb driverek vannak fent.
Ami az érdekes az hogya manualba irják hogy van rajta usb és keyboard jumper,de én seholse találom a lapkán!
5let???? -
Borg #1241 Nem lehet, hogy a floppy tápkábelt fordítva dugtad rá? Némelyikre rá lehet! Ilyenkor tipikusan folyamatosan ég a ledje, és pont ezt a hibát dobja bootoláskor.