2520
Fenti ket lap a tema
-
mityku #1360 Hali!
Amatőr kérdésem lenne! - az alaplapi integrált hangkártyát akarom letiltani.
A BIOS-ba találtam ilyet, hogy Integrated Peripherals (gondolom itt lesz). Itt van 3hely ahol lehet állítgatni:
-OnChip IDE Deviance
-OnChip PCI Deviance (3 lehetőség): - USB Controller, -Audio Controller (ezt kell???, Enabled-re van állítva), -LAN Controller
-Onboard PCI Deviance - SATA RAID ROM
Ennyi lenne a problémám csak! Bocs az amatörködésért, csak biztosra akarok menni! -
#1359 Milyen proci mellett? Ha 266Mhz-es a proci FSB-je, akkor nem lesz lassabb. Ha 333Mhz-es, akkor bizony érezhetően lassabb lesz (plusz asszinkron fog futni), hacsak nem bírja a 333Mhz-et a 266-os modul...
A két memória amúgy azonos sebességen lesz hajtva, vagyis ha a 266-os modul nem bírja a 333Mhz-et, akkor a 400-as modul is 266-on fog járni... -
Torry #1358 Ha frissítek BIOS-t előfordulhat, hogy menni fog a procim 3200+-on?
Vagy nem függ attól? 1.774 sem volt neki elég :( -
Chaos Mad #1357 ha egy 256ddr 400mhz-es és egy 256ddr 266mhz-es memoriát berakok a gépbe akkor lassabb lesz mint egy sima 256/400assal? -
#1356 Észre se vettem, hogy van új 2.4 -es bios!! -
#1355 Én furcsállom a dolgot...
Semmi említésre méltó nem történt, kikapcsoltam a gépet, kihúztam az áramból, mivel a csavarok nem akartak engedelmeskedi egy fogó segítségével lecincáltam a rácsot, semmit sem húztam ki és semmit sem állítgattam közben, csak az áramból lett kihúzva, és a fém keret lett leszedve...
Lehet hogy a hiba cska úgy előjött, függetlenül az után, hogy leszereltem a kis rácsot...
Végüli tök mind1, csak furcsa volt... -
A rajta lévő diszrácsnak (amit 3 vagy 4 kis csavar fog) ilyesmit nem okozhat, szvsz valamit vagy megsérthettél, vagy valamit rosszul rakhattál vissza.
Furcsa...
Amikor leszerelted akkor volt valami említésre méltó dolog? -
#1353 Nah, leszedtem a kis fémkeretet, majd ezek után az XP nem tudott bebootolni, a telepítő nem ismerte fel a file rendszert, le kellett formázni a vinyót és XP újra fel...
Miért volt ez?
-
#1352 Oké, meglesz!
Thx! -
#1351 Szvsz nem kell azt bezsírozni, csak szereld le róla azt a fém díszrácsot, legalábbis legtöbbször abból adódik a gond, hogy annak nekiverődik a venti... -
#1350 Hi!
Hogyan tudnám bezsírozni a kis északi hidat hűtő ventit?
Milyen zsír kell hozzá?
Műszer olaj nem jó?
Hová kenjek és milyen zsírból?
csak hogy a hétvégét kibírja, hétfőn rárakom a Zalmant, de már negyon halódik a hangjából ítélve...
-
mityku #1349 Még annyit, hogy ha árnyékolt kábel kell, akkor 50 ohm-osat szerezzek?? Ugye nem kérdeztem hülyeséget? (muteromék ilyet használnak a cégnél) -
Torry #1348 Hi all!
Abit NF7 V2.0-as lapom van, 3.13 vagy valami ilyesmi nforce driver van benne.
Probléma az lenne, hogy:
- Amikor telepítek meg dolgozik ilyesmi elezd sercegni a füles.
- Ha egyszer beállítom, hogy mekkora legyen a hangerő miért állítja vissza?
Előre is köszi a válaszokat. -
mityku #1347 Oké nem baszogatom a boltost!! :))
Tehát a megoldás, az árnyékolt kábel használata. Tehát elvileg amit a 2.1-es Labtechemhez van kábel az nem kellően árnyékolt? Ha igen, hol tudok ilyen kábelt szerezni, egyszerű elektronikai üzletbe? [kábeleket, hangfalakat árulnak itt biztos lesz]. -
#1346 Ne a boltot b@szogasd, ez nem az ő hibájuk, és mégcsak nem is driverhiba!!!
Arról van szó, hogy a hangkábelek összeszedik a gépben lévő elektromos zajokat, emiatt sistereg IDE műveleteknél a hangfalad. Ha lehet, használj árnyékolt kábeleket (mind IDE, mind audiokábeleket), az csökkenti ezt a zajt. A másik fele pedig az, hogy egy alaplapi hangkártyánál szinte törvényszerűek az ilyen problémák, még az én NF7-S hangkártyámnál is lehet halkan hallani, ha felhangosítva fülhaglatóval halgatom - holott ebben egy jobb minpőségű hangkeltő van... -
mityku #1345 Megnézem! A cd-ről gondolom feltette ami volt. Leszedem a drivert az nvidia oldaláról, ha nem javul a probléma rákérdezek a boltba! -
#1344 Milyen driver van fent? nVidia-tól lehet leszedni friss alaplapi drivereket, az tartalmaz audio, lan, stb drivert is, próbáld ki! -
mityku #1343 Hali!!
Olyan problémám lenne nekem, hogy mióta vettem egy Abit NF-7 típ. alaplapot, azóta ha cd-ről zenét vagy filmet hallgatok, -nézek néha a hangszórókból olyan gerjedő, zörejes hang hallatszik. Ahol az alaplapot vettem (+ táp), ott felrakattam op.rendszert is, most nem tudom a pali esetleg nem rakhatott fel valami drivert? Mitől lehet mindez?
A gép paraméterei: 1400 AMD Duron, 512 DDR Ram, GF4 Mx440 vid.kártya, Labtec 2.1 hangfal, 40G Seagate.
A válaszokat előre is köszi! -
#1342 WinXP esetén SP1 hiányában nem lesz USB 2.0 támogatásod, ennyi. -
Enyémet 10 hónap után kellett megzsírozni,azóta tökéletes!+ 4 hónap,idáig. -
#1340 valaki? -
#1339 de azt írja a mirroroknál hogy kell sp1,de nekem nincs.akkor feltelepítsem vagy ne? -
#1338 Az, és mivel NF7-S alaplapod van, a "platform/Nforce drivers" után az "Audio driver"-t kiválasztva a Soundstorm-hoz egy frissebb drivert is letölthetsz. -
#1337 ok thx.és ugye ez egy alaplap driver csomag? -
#1336 Ja azthittem, hogy Zalman hűtőbordát akarsz, de csak most látom, hogy nem Narancs hozzászólására reagáltál :)))
Amúgy meg gratula, hogy nem találod az nVidia letöltési oldalát, mert csak az #1315-ös és az #1272-es hozzászólásoknál volt belinkelve, és az nVidia oldalán kellett volna a "drivers" feliratott megkeresni...
De akkor végigvezetlek szépen: válaszd ki sorban a "platform/Nforce drivers" -> "Unified Drivers" -> és amilyen OS-t használsz, majd bökj a "GO" gombra... -
#1335 itt sincsen!!!
alaplaphoz kell driver csomag -
#1334 www.nvidia.com -
#1333 itt nincs driver -
#1332 Ja, tudom épp kb egy hete hencegtem hogy nálam még mindíg jó, pedig másoknál már rég megfikkant nekem ég mindíg megy...hát már nem megy...:( -
#1331 Pixel, PC Trade, PCLand. -
#1330 Ez az NF7(-S) tipushibája, van akinél 3 hét után, van, akinél 3 hónap után (pl. nálam), és van, akinél fél év után, de elöbb-utóbb mindenkinél begajdul az NB aktív hűtése. Én simán felraktam az NB-47J-t, a tüskéi állíthatóak, szóval a felhejezéssel nincs gond. :) -
#1329 és honnét lehet szerezni olyat? -
Lacika 79 #1328 nm -
#1327 Oks kösz! -
Lacika 79 #1326 Röviden és tömören:
Zalmant vegyél, és igen, fel tudod fogatni. :-) -
#1325 Hi!
Lenne egy kérdésem:
Szóval bekapcsoláskor baromi hangos lett a Northbridge hűtő ventilátor, ám amikor a win XP elindul már jóval halkapp, de azért lehet hallani a cerregését...
Ez már a vége? Meg fok állni?
Csak azért kérdezem mert még garis a lap.
Megcsinálják ha tudják hogy még nem halt meg, de már a végét járja a venti, vagy csak akkor vigyem vissza ha már kinyiffant teljesen?
Egyáltalán megéri a pöcsölést kiszerelni meg bevinni az üzletbe?
Arra gondoltam veszek inkább rá egy Zalman ZM-NB47J chipset hűtőt...kérdésem már csak az, hogy a kis fülekkel amik vannak rajta föl tudom fogatni, vagy vegyek ragasztót is mindjárt? -
#1324 Ha jól tetted vissza a CMOS jumpert, akkor probáld még az INSERT-es trükköt. Instabil gépen meg ne erőltesd a bios frissitést, ugysem jönne össze. -
#1323 Bocsi, de az abit alaplap miatt kérdeztem itt.
A memóriák 400 mhz-sek -
#1322 Kicsit más probléma csak:
Ha pci hangkártya mellé felteszem az nforce-os ide drivert behal a windows.
Írjatok olyan hangkarit, amin van gameport, és nf7s-ben használjátok! Azt is írhatjátok végül is, amin nincs gameport, lehet, hogy az én kártyám túl régi. -
#1321 1.: Ha az általam leírt verzió a valós, akkor gáz, mert elvileg csak úgy menthető az alaplap, ha egy másik ilyen (v1.1-es) alaplapal bebootolsz, kiveszed a BIOS-chipet, berakod ezt a chipet, beleégetsz egy jó BIOS-t, és kipróbálod, azzal bebootol-e.
2.: A BIOS-menübe be tudsz lépni?