2520
Fenti ket lap a tema
  • mityku
    Hali!
    Amatőr kérdésem lenne! - az alaplapi integrált hangkártyát akarom letiltani.
    A BIOS-ba találtam ilyet, hogy Integrated Peripherals (gondolom itt lesz). Itt van 3hely ahol lehet állítgatni:
    -OnChip IDE Deviance
    -OnChip PCI Deviance (3 lehetőség): - USB Controller, -Audio Controller (ezt kell???, Enabled-re van állítva), -LAN Controller
    -Onboard PCI Deviance - SATA RAID ROM

Ennyi lenne a problémám csak! Bocs az amatörködésért, csak biztosra akarok menni!
  • cifuatwork
    Milyen proci mellett? Ha 266Mhz-es a proci FSB-je, akkor nem lesz lassabb. Ha 333Mhz-es, akkor bizony érezhetően lassabb lesz (plusz asszinkron fog futni), hacsak nem bírja a 333Mhz-et a 266-os modul...
    A két memória amúgy azonos sebességen lesz hajtva, vagyis ha a 266-os modul nem bírja a 333Mhz-et, akkor a 400-as modul is 266-on fog járni...
  • Torry
    Ha frissítek BIOS-t előfordulhat, hogy menni fog a procim 3200+-on?
    Vagy nem függ attól? 1.774 sem volt neki elég :(
  • Chaos Mad
    ha egy 256ddr 400mhz-es és egy 256ddr 266mhz-es memoriát berakok a gépbe akkor lassabb lesz mint egy sima 256/400assal?
  • ZaJanga
    Észre se vettem, hogy van új 2.4 -es bios!!
  • Narancs
    Én furcsállom a dolgot...
    Semmi említésre méltó nem történt, kikapcsoltam a gépet, kihúztam az áramból, mivel a csavarok nem akartak engedelmeskedi egy fogó segítségével lecincáltam a rácsot, semmit sem húztam ki és semmit sem állítgattam közben, csak az áramból lett kihúzva, és a fém keret lett leszedve...
    Lehet hogy a hiba cska úgy előjött, függetlenül az után, hogy leszereltem a kis rácsot...
    Végüli tök mind1, csak furcsa volt...
  • [NST]Cifu

A rajta lévő diszrácsnak (amit 3 vagy 4 kis csavar fog) ilyesmit nem okozhat, szvsz valamit vagy megsérthettél, vagy valamit rosszul rakhattál vissza.
    Furcsa...
    Amikor leszerelted akkor volt valami említésre méltó dolog?
  • Narancs
    Nah, leszedtem a kis fémkeretet, majd ezek után az XP nem tudott bebootolni, a telepítő nem ismerte fel a file rendszert, le kellett formázni a vinyót és XP újra fel...
    Miért volt ez?
  • Narancs
    Oké, meglesz!
    Thx!
  • [NST]Cifu
    Szvsz nem kell azt bezsírozni, csak szereld le róla azt a fém díszrácsot, legalábbis legtöbbször abból adódik a gond, hogy annak nekiverődik a venti...
  • Narancs
    Hi!
    Hogyan tudnám bezsírozni a kis északi hidat hűtő ventit?
    Milyen zsír kell hozzá?
    Műszer olaj nem jó?
    Hová kenjek és milyen zsírból?
    csak hogy a hétvégét kibírja, hétfőn rárakom a Zalmant, de már negyon halódik a hangjából ítélve...
  • mityku
    Még annyit, hogy ha árnyékolt kábel kell, akkor 50 ohm-osat szerezzek?? Ugye nem kérdeztem hülyeséget? (muteromék ilyet használnak a cégnél)
  • Torry
    Hi all!

Abit NF7 V2.0-as lapom van, 3.13 vagy valami ilyesmi nforce driver van benne.
    Probléma az lenne, hogy:
    - Amikor telepítek meg dolgozik ilyesmi elezd sercegni a füles.
    - Ha egyszer beállítom, hogy mekkora legyen a hangerő miért állítja vissza?

Előre is köszi a válaszokat.
  • mityku
    Oké nem baszogatom a boltost!! :))
    Tehát a megoldás, az árnyékolt kábel használata. Tehát elvileg amit a 2.1-es Labtechemhez van kábel az nem kellően árnyékolt? Ha igen, hol tudok ilyen kábelt szerezni, egyszerű elektronikai üzletbe? [kábeleket, hangfalakat árulnak itt biztos lesz].
  • cifuatwork
    Ne a boltot b@szogasd, ez nem az ő hibájuk, és mégcsak nem is driverhiba!!!

Arról van szó, hogy a hangkábelek összeszedik a gépben lévő elektromos zajokat, emiatt sistereg IDE műveleteknél a hangfalad. Ha lehet, használj árnyékolt kábeleket (mind IDE, mind audiokábeleket), az csökkenti ezt a zajt. A másik fele pedig az, hogy egy alaplapi hangkártyánál szinte törvényszerűek az ilyen problémák, még az én NF7-S hangkártyámnál is lehet halkan hallani, ha felhangosítva fülhaglatóval halgatom - holott ebben egy jobb minpőségű hangkeltő van...
  • mityku
    Megnézem! A cd-ről gondolom feltette ami volt. Leszedem a drivert az nvidia oldaláról, ha nem javul a probléma rákérdezek a boltba!
  • Gerry
    Milyen driver van fent? nVidia-tól lehet leszedni friss alaplapi drivereket, az tartalmaz audio, lan, stb drivert is, próbáld ki!
  • mityku
    Hali!!
    Olyan problémám lenne nekem, hogy mióta vettem egy Abit NF-7 típ. alaplapot, azóta ha cd-ről zenét vagy filmet hallgatok, -nézek néha a hangszórókból olyan gerjedő, zörejes hang hallatszik. Ahol az alaplapot vettem (+ táp), ott felrakattam op.rendszert is, most nem tudom a pali esetleg nem rakhatott fel valami drivert? Mitől lehet mindez?
    A gép paraméterei: 1400 AMD Duron, 512 DDR Ram, GF4 Mx440 vid.kártya, Labtec 2.1 hangfal, 40G Seagate.
    A válaszokat előre is köszi!
  • [NST]Cifu
    WinXP esetén SP1 hiányában nem lesz USB 2.0 támogatásod, ennyi.
  • barret

Enyémet 10 hónap után kellett megzsírozni,azóta tökéletes!+ 4 hónap,idáig.
  • Matthewpamer
    valaki?
  • Matthewpamer
    de azt írja a mirroroknál hogy kell sp1,de nekem nincs.akkor feltelepítsem vagy ne?
  • cifuatwork
    Az, és mivel NF7-S alaplapod van, a "platform/Nforce drivers" után az "Audio driver"-t kiválasztva a Soundstorm-hoz egy frissebb drivert is letölthetsz.
  • Matthewpamer
    ok thx.és ugye ez egy alaplap driver csomag?
  • cifuatwork
    Ja azthittem, hogy Zalman hűtőbordát akarsz, de csak most látom, hogy nem Narancs hozzászólására reagáltál :)))

Amúgy meg gratula, hogy nem találod az nVidia letöltési oldalát, mert csak az #1315-ös és az #1272-es hozzászólásoknál volt belinkelve, és az nVidia oldalán kellett volna a "drivers" feliratott megkeresni...

De akkor végigvezetlek szépen: válaszd ki sorban a "platform/Nforce drivers" -> "Unified Drivers" -> és amilyen OS-t használsz, majd bökj a "GO" gombra...
  • Matthewpamer
    itt sincsen!!!
    alaplaphoz kell driver csomag
  • Narancs
    www.nvidia.com
  • Matthewpamer
    itt nincs driver
  • Narancs
    Ja, tudom épp kb egy hete hencegtem hogy nálam még mindíg jó, pedig másoknál már rég megfikkant nekem ég mindíg megy...hát már nem megy...:(
  • cifuatwork
    Pixel, PC Trade, PCLand.
  • cifuatwork
    Ez az NF7(-S) tipushibája, van akinél 3 hét után, van, akinél 3 hónap után (pl. nálam), és van, akinél fél év után, de elöbb-utóbb mindenkinél begajdul az NB aktív hűtése. Én simán felraktam az NB-47J-t, a tüskéi állíthatóak, szóval a felhejezéssel nincs gond. :)
  • Matthewpamer
    és honnét lehet szerezni olyat?
  • Lacika 79
    nm
  • Narancs
    Oks kösz!
  • Lacika 79
    Röviden és tömören:
    Zalmant vegyél, és igen, fel tudod fogatni. :-)
  • Narancs
    Hi!
    Lenne egy kérdésem:
    Szóval bekapcsoláskor baromi hangos lett a Northbridge hűtő ventilátor, ám amikor a win XP elindul már jóval halkapp, de azért lehet hallani a cerregését...
    Ez már a vége? Meg fok állni?
    Csak azért kérdezem mert még garis a lap.
    Megcsinálják ha tudják hogy még nem halt meg, de már a végét járja a venti, vagy csak akkor vigyem vissza ha már kinyiffant teljesen?
    Egyáltalán megéri a pöcsölést kiszerelni meg bevinni az üzletbe?
    Arra gondoltam veszek inkább rá egy Zalman ZM-NB47J chipset hűtőt...kérdésem már csak az, hogy a kis fülekkel amik vannak rajta föl tudom fogatni, vagy vegyek ragasztót is mindjárt?
  • FL
    Ha jól tetted vissza a CMOS jumpert, akkor probáld még az INSERT-es trükköt. Instabil gépen meg ne erőltesd a bios frissitést, ugysem jönne össze.
  • Aquli
    Bocsi, de az abit alaplap miatt kérdeztem itt.
    A memóriák 400 mhz-sek
  • azazel
    Kicsit más probléma csak:
    Ha pci hangkártya mellé felteszem az nforce-os ide drivert behal a windows.

Írjatok olyan hangkarit, amin van gameport, és nf7s-ben használjátok! Azt is írhatjátok végül is, amin nincs gameport, lehet, hogy az én kártyám túl régi.
  • [NST]Cifu
    1.: Ha az általam leírt verzió a valós, akkor gáz, mert elvileg csak úgy menthető az alaplap, ha egy másik ilyen (v1.1-es) alaplapal bebootolsz, kiveszed a BIOS-chipet, berakod ezt a chipet, beleégetsz egy jó BIOS-t, és kipróbálod, azzal bebootol-e.
    2.: A BIOS-menübe be tudsz lépni?