ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IGAZ!!!

Bocsi azt nem néztem...
Akkor driver... 3.13WHQL www.nvidia.com

Shep
Próbáldd meg a 2002 július vagy június (nem tudom pontosan) drivert, az alaplapit kipróbáltad azzal is csinálja?

CzKaresz, de azt mondja ill. írja, hogy 98al meg jó a dolog.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Pasz!

A hangkárty nem ad hangot az a berregést meg hallani kéne...
Vagy a grafikus kárty venti adja meg magát s túlmelegszik a grafikus chip vagy a vinyód haldokli...
Erre mondom,hogy hallani kéne de szerintem ez a kettõ közül lehet valamelyik...

Sziasztok.
Cifu
Más játékoknál nincs elözmény.007 Nightfire,Jedi Academy,MOHAA,Max Payne 2 lefagy v.újra indul a gép.Call of Duty,Need for Speed Undergroundnál van elõzmény,nehéz leirni mit hall az ember de megpróbálom.Mikor fut a game idõnként grrrrrrr hangok jönnek elõ majd villany leo,ha szerencsém van az asztalra lép vissza a gép,ha nem újraindul v.lefagy grrrrr hangot adva magából.Mint anno amikor Win95 alá GUS-t rakott az ember.Nem csak játéknál, hanem olyan progiknál is gond szokott lenni amik bizonyos mûveletnél hangot adnak ki.Az alaplapi hangkártyával nem volt gond csak a NFS Undergroundnál néha kihagyott a zene,más game probléma nélkül mûködött.A cuccot még decemberben vettem a hangkártyát kb. két hete,csak az utolsó két hétben vannak problémaim a hangal.A múlt héten visszaraktam a Win98SE-t az eredeti drivert telepitettem és nem volt semmi gond,minden ment mint a golyó,de hát a 98 grafikus kezelõfelülete nem igazán oké.

Shep
Az nforce driver: 3.13_WinXP2K_english.exe
A Live driver: LiveDrvUni-Pack(ENG).exe 2003 dec. 1
Mindig minden progiból,operációs rendszerbõl angolt használok.
Te milyen drivert használsz?

Tibor
via

fogalmam sincs irj példát akkor meg tudom mondani

Narancs
A matsonicon milyen a chipset?
Ezen nForce2...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

probálom, és amugy mit tud ez? gyors? mert eddig az összes haver ilyet vett.

Narancs
Akkor lehet, a régit meg passzold...

szar, 10k-s, matsonic vagy mi a fene.

Narancs
milyen a mostani deszkád?

2400+ xp, 40gb vinyó, geforce fx 5200, ja meg memoriát is akarok venni 400mhz-est.

Narancs
Az attól függ, mid van eddig?

érdemes beruháznom egy ilyen alaplapba???

Kumesz
hy all!Köszi mindenkinek a segitséget megoldodót a a problémám!Télleg tulmelegedés volt nem igazán birta a venti!Most vettem egy ujjat és ez 32 fokon tartja ami szerintem elég jó egy amd-nél!

Shep
Pontosan hanyas drivert tetted fel? á ne számot írj inkább dátumot.

Nekem is vacakolt a hang az elején de nállam új nforcedriver + újabb kártyadriver megoldotta. esetleg megnézhetnéd, hogy az integrált hangcuccal is akad e.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

[NST]Cifu
Ha jól értem a Live alatt is szenved a hang?
Gondolom az alaplapi hangkártya BIOS-ból le van tiltva, ugye?

Biztos, hogy a hangkártya a baj? Próbáld meg úgy, hogy letiltod a hangkártyát (vagy esetleg fizikailag is kiveszed a gépbõl), és így indítod el a játékot. Ha így is kifagy, akkor ne a hangkártya környékén keresd a hibát!

Más játékoknál is jelentkezik a probléma amúgy, vagy csak ennél a kettõnél?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Szia Shep.
Köszi,de már fent van.
Shep
Tedd fel a legújabb nforce drivert, vszinû. az a gond, ha meg viszont fent van akkor nincs ötletem, egynelõre.

Tisztelt /hölgyeim/uraim,egy kis segitségre lenne szükségem.
Vásároltam egy Abit NF7-es alaplapot Barton procival,512 MB 400 Mhz Samsung DDR rammal Gef.3 Tit.500 grafikus kártyával.Angol XP-t telepitettem a gépre.A beépitett hangkártya hangja a Need for Speed Underground alatt kihagyott,ezért vásároltam egy SB 5.1 Live hangkártyát,de nem igazán mûködik a dolog.A problémám a következõ:Az XP ha az alap drivert telepiti a Call of Duty rendesen mûködik,a Need for Speed Undergroundnál a hang kiakad a gép vagy lefagy v.újra idul.A netrõl letöltött driver /LiveDrvUni-Pack(ENG).exe/ használata esetén midkét játéknál ugyanaz a helyzet.A hang elakad,újra indul v. lefagy a gép.Aki már találkozott hasonló problémával és megosztaná ötleteit a hiba elháritásával kapcsolatban kérem irjon az [email protected] válaszokat elõre is köszönöm.
Tibor
Kumesz
300w a táp

ZaJanga
vagy táp!Mekkora?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

NeoMaN
ez pedig tuti túlmelegedés...

Kumesz
A Gond az hogy ha valami nagyobb igénybevételnek teszem ki a gépet akkor száll el pl játszo,instalálok stb!

Kumesz
Hy! Hát én Szombathelyen lakom lehetséges amit mondasz bár elég fura hogy az után történik ez hogy újratettem a gépemet!

Narancs
Asszem a vezeték fagyások, vagy nemtom mi miatt, de nálunkm indíg télen jelentkezett...

Narancs
Merre lax?
Nekem is volt ilyen télen, a feszültség ingadozás miatt!
Annyira leesik a feszültség hogy a gép egyszerûen újraindul...A megoldás egy szünetmentes táp...vagy kivárod a tavaszt...

NeoMaN
túlmelegedés vagy ram lehet...

Kumesz
Igy is 1.75 megy a feszültség én felhuztam 1.8 de akkor meg tulmelegedet meg minden baja volt!Nem lehet ram probléma vagy az hogy esetleg kevés feszt kap a ram?

NeoMaN
adj egy kicsit több feszkót a procinak..

NeoMaN
állítsd feljebbm a biosban a hõvédelmet. pl 75-re...(pc health status)

Kumesz
Hy all!a Problémám az lenne hogy van egy NF7 alaplapon benne egy 2000Xp+ aztán 512 samsung 333ddr és egy Ati 9600 videokártya! És többször van olyan ha játszok van csak egyszerüen instalálok valamit, újraindul a gép!! Nem tudja valaki mi lehet a gond??

[NST]Cifu
Mi van akkor, ha downclock-oljátok a procit (mit'tudomén, mondjuk 1300Mhz-n)? Úgy sem megy fel? Ez persze nem megoldás, de ha egyszer felment az XP, utána meg lehet nézni, hogy máshol is fagy-e a rendszer, vagy csak ott.

Gerry
Nem Mistralban vettük, annak még a környékére sem megyünk már egy ideje, mert nemegyszer voltunk ott órákat ordibálni a szervizesekkel... És sajna a CPU már nem garis. Mindegy, most egyelõre teszteljük (XP telepítõ második felvonása már megy vele), és max nem telepítünk vele windowst ebben az alaplapban!

Gerry
Nos, végre fejlemény: Betettünk az alaplapba egy 800MHz-es Duron-t, és a rohadék setp elindult. Igazából az érdekes az az, hogy a procit eddig használta a tulaj egy A7A266-os alaplapban, és ott többször is lett telepítve vele Windows XP, 2000, sõt még 98 is! Hát nemtom, mindenesetre iszonyat furcsa a dolog, ha felmegy az XP telepítés elsõ felvonása, és kér egy restartot, akkor visszarakom az 1800+os prockót, és ha fagy vele, akkor elkönyveljük veszteségnek, és új procit fogunk beszerezni, sûrû káromkodások közepette...

Maffya
Jártam én is igy az elsõ Nf-7 es lappal Vittem is vissza a Mistral-ba garira és nem hagytam magam lerázni és ezt ajánlom neked is .Egyébként az én lapom egy kicsit lassunak is tünt telepitéskor.

Gerry
Most próbáltuk ki a Windows Server 2003-at, és az is ugyanott áll meg, lefut az eszközök betöltése, és miután kiírja, hogy starting windows, megáll, és kész, onnan már csak a reset marad... SEGÍTSEN VALAKI HA TUD! Már az idegrángás kerülget, lehet, hogy szar lenne az alaplap??? Komolyan, már csak ezt tudom feltételezni, mert minden mást kipróbáltunk másik alkatrésszel...

Gerry
Üdv mindenkinek! Akadt némi problémám egy NF7 v2.0 alaplappal. lényegéen az a gond, hogy se Windows XP-t (sima és SP1 is ki volt próbálva) se windows 2000-et nem lehet rá telepíteni, mert mielõtt odáig eljutnék a telepítõben, elfogadjam a Licensz szerzõdést, és megmutatnám, hogy hová akarom telepíteni lefagy a telepítõ. Bejön az a rész, amikor az eszközillesztõket tölti, majd amikor ez elkészül, akkor leáll, és csak villog a kurzor a bal felsõ sarokban. Próbáltunk másik winyókat, CD-ROM-okat, RAM-okat, VGA-kat, de mindegyikkel ugyanott áll meg. 3 BIOS-t is kipróbáltunk, köztük az eredetit, valamint a legfrissebbet is, de egyikkel sem ment. Az eredeti konfig: Abit NF7 v2.0, Athlon XP 1800+, 2x256MB 400MHz-es Hynix DDR, ATi Radeon 9600Pro, Pioneer DVD-ROM, LG 16x10x40x-es CD-RW, WD 80GB-os 7200RPM-es ATA/100-as winyó. Ha bárkinek volt már hasonló problémája, és sikerült megoldani, az kérem, hogy szóljon, mert már 3. napja szopunk a a cuccal, és kezdek ideges lenni!

[NST]Cifu
Nos az én NF7-S v2.0-ba per pillanat dual-ban mennek a ramok, és a két alsóba vannak, amik egymáshoz közelebb vannak. Az e kettõtõl távolabbi slot a DIMM1...

Egyszerû a dualt belõni!!!!!!!!Van három slott az egyik távolabb van a másik kettõtõl....
Nos az egyik ramot a távolabba kell rekni a másik modult meg a maradék 2 közül mindegyik melyikbe s láss csodát dual chanel lesz belölle...

[NST]Cifu
Nem, a DIMM2 és DIMM3-ba kell rakni a memóriamodulokat (a két alsóba). Ha jól raktad be, akkor úgy is kiirja Bootoláskor.

Iminyó
Köszi, ki fogom próbálni. A dual cucc ugyi az 1-2 ben nem müxik?

[NST]Cifu
A bios állitgatás nagyban függ attól, milyen géped van, milyen memória, milyen proci, hogy a wincsik PATA (sima IDE eszköz) vagy SATA csatlakoztatásúak, stb.

Pár személyes javaslat, egyszerûbb dolgok:

CPU Setup:
-CPU FSB/DRAM ratio: 3/3 (A memória és az FSB szinkron fusson, persze csak ha a ram erre képes!)
-CPU Over Temp Protec: 95°C (ha nem tuningolod, a 85°C is jó)

Advanced BIOS Features
-Ha nincs Floppy meghajtód, akkor: Report No FDD to OS: Enabled

Advanced Chipset Features
-A Memory Timings:-ot próbáld meg Agressive-re állítani (ha a memória nem tuningolt (pl. nálam 333Mhz-es ramok mennek 400Mhz-en), akkor birnia kellene)
-AGP Fast Write Capability: ha olyan kártyád van, amely erre képes, akkor állísd Enabled-re.

Integrated Pheripherals
-Ha NF7-S alaplapod van, és nincs SATA meghajtód, akkor a Serial ATA Controller-t állisd Disabled-re.
-Onboard FDD Controller: ha nincs Floppy meghajtód, akkor Disabled-re állisd
-Onboard Serial Port 1/2 és Onboard Parallel Port: ha nem használsz Soros vagy Párhuzamos porton keresztül semmit, akkor nyugodtan kapcsold ki õket (Disabled). Viszont ha valamit rá akarsz dugni késõbb, ne felejsd el visszakapcsolni!
-NF7-S alaplapnál az IEEE1394 Controllert is Disabledbe rakhatod, ha nem használod.

Iminyó
Le tudnátok írni, hogy kb mit érdemes a biosban ki/be kapcsolgatni, vagy valami "normális" oldalt tudnátok ajánlani?

Iminyó
KÖszönöm

[NST]Cifu
Bios: Abit honlap
Alaplap driver:
nForce 3.13 driver

Általában az ABIT lapohoz az ABIT honlapján lehet cuccokat találni. Talán próbáld meg ott keresni.
efter
Nem érdekel valakit egy ABIT NV7 alaplap? van rajt RAID vezérlõ, meg 6CH hang+LAN 10/100!!!
14000 Pénzért!
[email protected]

ABIT NV7,AMD 2200+XP@2600+,512DDR/333MHz(TwinMOS),GeForce4 Mx440(ASUS V9180SE 64DDR 8X AGP@4x AGP),80GB Seagate Barracuda 7200, LG-RW 48X,Creativ-CDRom 52X 3DMark2001SE:7995pont(keményen húzva)

Iminyó
Helló! Meg tudnátok mondani, hogy az alaplap drivert és a legújabb biost honnan tudnám leszedni? Köszönöm.

Na mégiscsak sikerült rábírnom, hogy mind a 4 hangszóró lökje a hangot. Csak egy kis Sound Storm konfig beállítás és már ment is. De azért köszönöm a segítséget...

\" örökké nem eshet.... \"