2520
Fenti ket lap a tema
  • [NST]Cifu
    Ez alatt lesz világos fehér színnel kiírva (mint amilyennel a DDR400-at írja), hogy "Dual Mode Enabled", vagy valami hasonló.
  • Chaos Mad
    ok, kösz..
    de mit ir pontosan ki a bootolásnál?
    azt nem tudnátok megmondani?
    mer eddig annyit ir ki hogy "ddr 400", mondom az eddig ok.
  • Narancs
    Ja, elvileg...
    Nekem dimm1 és dimm3 -ban dualban, de mindenki 2-3 ra esküszik...
  • [NST]Cifu
    Dimm3 és Dimm2 elvileg. De ha megy a dual, akkor bootolásnál úgy is kiírja, szóval tudni fogod.
  • Chaos Mad
    öhh... bocs hogy megint ezzel jövök, de most veszek egy memoriát, (szal 2db 256/400 lesz benne) és nem tudom hogy van dual-ban.
    melyik dimm-be kell rakni öket? 1-2, 2-3, 1-3 ??????
  • the Godfather
    3-as agp..na nem viccelni ilyen kérdéssel, meg kellett volna nézned a honlapján...
  • Robbb
    Hi!Megmondaná valaki,hogy az NF7 alaplapon 2.0,vagy 3.0-ás AGP sin van-é?Tehát egy x800-t bele tudok-é erőszakolni?Köszi.
  • Tatek
    Na hi skacok!
    A Gameport probléma megoldódott :)
    Méghozzá úgy hogy felraktam egy 98-t. Xp valamiért nem szereti a hangkártyák gameportjait, legalább is én 2 kártyát próbáltam, de...
  • Lacika 79
    ATI 9600XT
  • azazel
    Na, olvasgattam faq-ot.
    Írnak olyat, hogy állítsuk át a biosban a pci latency-t 64-re, meg hogy az ich delayed transaction legyen enabled.
    Fórumokon láttam olyat, hogy nvidiások próbálkozzanak 4x.xx driverrel.
  • azazel
    Bazz.
    Milyen videokártyád van?
  • Lacika 79
    Nem találtam eddig megoldást. Néha fogja magát, és szépen megfagy. Többnyire mikor éppen Colin4-ezek, vagy Diablo2-zök. És olyankor kicsit ideges vagyok. :-)
  • azazel
    Na ne szopass!
    És mi a megoldás? Így elég használhatatlan a gép.
  • Lacika 79
    Nekem Audigy2 van, és ugyanezt csinálja.
  • azazel
    Srácok, van köztetek olyan, vagy ismertek olyan embert, akinek nf7s ver2-ben Audigy 1 kártya hiba nélkül működik?
    Csak azért kérdezem, mert bénázik a gépem, és a hangkártyára gyanakszom. Vagy esetleg a Gef3-ra, de nem hiszem, hogy az ne működne együtt nforce alaplappal.
    Más add-on kártyám nincs, mégis állandóan kékhalálozik a windows IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL üzenettel.
  • Gerry
    Szerintem a 125-ös FSB miatt nem megy a 4x-es AGP, próbáld ki 100-on vagy 133-on. Ott menni fog, régebbi alaplapoknál a "nem szabványos" FSB értékeknél nem ment az AGP !x mód, csak a 2x.
  • [NST]Cifu
    Amikor egyben raktam fel, akkor a gépem nem volt hajlandó leállni, a WinXP leállítási képernyőjénél szépen behalt. Az Audió drivert felraktam belőle, azzal nincs gond, a driver többi része jelenleg a 3.13-asból van fent.
  • Maffya
    Nincs hibaüzenet eddig a "késleltetett irás..." hülye dumájávl kapcsolatba.De Remélem nem kiabáltam el eddig jó az Ide drivere is !!!
  • azazel
    Jól látom, hogy van új nforce driver? Felraktátok már? Változás?
  • azazel
    Sajna csak egy megoldást találtam. Új hangkártya.
    SB 5.1-en és Audigy1-en van gameport, ezekkel működik. Mást nem próbáltam.
  • MaSzKa
    Hali van valakinek KG7-es alaplapja?
    Van 1 olyan, hogy AGP 1x 2x támogat csak pedig a BIOS-ban be lehet állítani a 4x-et
    Powerstrip 3.46 is csak 2x-et ír+SysoftSandra+Aida32 3.93 is.
    Az alaplap kézikönyvében Max Agp 4x van, akkor miért nem tudom használni, VGA az biztos 4x-es???
  • Maffya
    Létezik már valami megoldás " Késleltetett irás " hibára ?
  • Tatek
    "Próbált már vki nf7s alaplap mellett PCI hangkártyán gameportot használni? Én szeretnék, de azt írja, hogy "Az eszköz nem talál elég használható erőforrást"
    Nekem is ez a gondom! Valakinek nem sikerült véletlenül behozni vagy valami??? Vagy Usb-joy átalakitó?
  • [NST]Cifu
    Amennyiben a winyód PATA, akkor talán nem kellene a SATA-átalakítóval használni.
    Amennyiben a winyód SATA, akkor CD-rom körül lehet a hiba, rendesen van bejumperelve primary-nak?
  • SAntA_ClAus
    Sziasztok!

Sikerult beszereznem a fent emlitett lapot. Most 1700XP fut benne 200x10 (2x 256 MB Samsung 333 DDR) nem is gondoltam volna...
    De a problema a kovetkezo...
    Van egy 80 GB Maxtor (7200) winyom amit rakotottem SATA-ra. Illetve egy regebbi 12X LG CD irom amit IDE 1 re masterkent.
    Friss XP uj Nvidia alaplapi Nforce2 driver, legujabb IDE vezerlo (nforce)....
    De egyszeruen nem tudok nem csak CDt irni hanem mar a CD romot sem tudom hasznalni. Bteszek egy CDt s megall a rendszer addig amig ki nem veszem. Mi lehet a gond?
    Driver? Ha minden igaz a legujabb bios van a lapon fent.
    A SIL drivert XP ala fel kell rakni vagy az csak a winyo kezeleshez van?
    Mar most nem tudom hogy mi lehet a gond. A winyo hasit 40-50 MB/s de a CD-vel nem tudok mit kezdeni.
    Aki talalkozott hasonlo problemaval kerem segitsen mert megorulok...

• Chaos Mad
    ok köszi
  • [NST]Cifu
    Roppant egyszerű: a BIOS-ban a "CPU FSB/DRAM Ratio"-t beállítod egy egész értékre (Pl.: 3/3 vagy 5/5). Ha a 266Mhz-es modulal bebootol a gép az már jó jel...
  • Chaos Mad
    és hogyan kell felhuzni a memoriat 333ra?
  • mityku
    Na szóval megpróbáltam, de valszeg valami nem stimmelt, mert a letiltás és a hangkari telepítése után egy fekete képernyő fogadott. (nem a legjobb jel) Ezután újraindítottam a gépet, megnéztem a bios-ban a beállításokat és ott látom, hogy enabledre van állítva amit én az előbb disabledre állítottam. Ezt követően gép lekapcs hangkari ki, újraindít - csökkentett módban akar csak menni. Újraindítás normálisan megy végre, most kénytelen leszek majd újra megpróbálni (nem tudom mit szúrtam el) és reménykedni, hogy sikerrel járok.
    Ennyi!
  • ZaJanga
    ja

állítsd dis..re és kész.le is tiltottad
  • ZaJanga
    nem! semmi köze a bios-hoz!Nem megy annyin és ennyi!Most vetted?Mert ha igen akkor sajnos már szinte fehér holló az amelyik megy 3200-őn.
  • [NST]Cifu
    Próbáld meg az alaplapit, lehet, hogy nem, vagy csak kevésbé jelentkeznek ezek a háttérzajok (bár az NF7-S Soundstorm-ja esetén is lehet hallani nagyon halkan az egérkurzor mozgását és a winyómüveleteket).
  • mityku
    Igazából egy márkás hangkari tényleg megoldaná valszeg (Sound Blaster cuccok), de ilyen "profi" kártyára nincs pénzem.
  • [NST]Cifu
    Bevallom, én nem tudok erre a problémára megoldást...

Vagy megtanulsz vele együttélni, vagy egy olyan hangkarit veszel, amely nem gyűjti össze az elektromos zajokat.
  • mityku
    Ezeket, hogy tudom kiszűrni?
    Próbáltam árnyékolt kábellel, de annál is jön a zaj.
    Mi lehet végül a megoldás??
  • [NST]Cifu
    Tartok tőle, hogy az nem ebből származik, hanem a hangkártya "összegyűjti" a gép belsejében lévő elektromos "zajokat", és ezeket hallod a hangszóróban (pl. sercegés, ha mozgatod az egeret; búgás, ha valamelyik wincsi dolgozik, stb.).
  • mityku
    Köszi!
    Remélem megoldódik a problémám ez által. Egy PCI-os hangkarit rakok helyette be, mert folyton előjön ilyen sercegés, zúgás zenehallgatás közben és eléggé zavaró!
  • [NST]Cifu
    Akkor nem ajánlom tiszta szívvel, mivel alaphelyzetben a te procid 333Mhz-es FSB-n fut, és a memóriának is ennyin kellene futnia. Ha kisérletezgetős kedvedben vagy, akkor megpróbálhatod húzni (tehát a 266Mhz-es modult 333Mhz-en futattni), hátha megy...
  • [NST]Cifu
    Az audio kontrollert állísd Disabled-re.
  • Chaos Mad
    2400+ athlon xp, abit nf 7.