ABIT NF7-S / ABIT NF7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
/a lényeg hogy van 1db 256ddr 400mhz-em
meg 2db 256ddr 266-mhz-esm/ :)) kicsit tudok fogalmazni :))
Nekem egy 20GB-os winyom szállt el.Ok,ismeretlen.Szintén Codegen tápom van,de 480W-os.A mellett hang problémáim is vannak de az AQUA szervize csak szórakozik az ember fiával.Ha tudod inkább cseréld le az alaplapot.
Tibor
Emléxel, mikor az én vinyómat akartuk rátenni a gépre? És azzal is küszködött. De ugye nekem is NF7 van, és nekem megy gond nélkül. Namármost milyen alkatrész maradt meg a régi gépedbõl, mert ugye emléxe, hogy a régi alaplapoddal is szarakodott anno? Mert ha a táp esetleg ugyanaz, akkor még az is okozhatja a gondot szerintem.
Én most hozatok Gáborral egy 350W-os Silent Codegent, mert a 300W-ost kinõttem :-)
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülõk kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
Értetlenül álltam fölötte.DVD dekódolás után gép rendesen leállít másnap bekapcs és ua. mint neked! vagyis semmi.Konfig :NF7S 2.0 , 2500 barton , 2X256 infineon400 , 40 és 30 133-as maxtorok sata átalakítóval használva.
Egy dolog ami érdekelne.Frissítettél véletlenül norton antivírust?Lehet, hogy semmi köze hozzá de nekem ez után halt meg a rendszer bár én megúsztam annyival, hogy a 30-as hdd-rõl van leválasztva 5gb a rendszernek és ezért ne lesz semmi gáz ha újból kell tenni a rendszert csak idõ stb..
Na és újból tettem norton av. frissít és ismét ua.
Viszont most "legutolsó helyes ..." al rendbejött.
norton av le
majd föl és csak a vírusleírásokat frissítettem és most ok
Szal nemtom mi lehet de érdekes volt!!
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját
!!!Segitség!!!
Hi mindenkinek. Van egy hatalmas problémám. Elõször is leírnám a fõbb hardwareimet: Abit NF7 v2.0, AMD 1800+, 2X 256 MB Samsung PC300, Ati Radeon 9500, Maxtor 40GB 7200 rpm ATA 133, Samsung 160GB 7200 rpm.
A Windows XP egy a szokottnál lassab feljövetele után újraindítottam a számítógépet amikor megtörtént a gond. Újraindulás után már nem jött fel az OP-rendszer, a gép folyamatosan újraindult. A Win XP konzolja alól próbáltam külömbözõ visszaállítási és javítási lehetõségeket, mint pl. chkdsk, fixboot, fixmbr, stb. valamint próbáltam az utolsó helyesen mûködõ rendszer elindítását de sajnos nem jártam sikerrel. Ja egyébként az oprendszer a 40GB-os Maxtoron volt, ami természetesen 1. IDE kábelen, masterre jumperolva volt bekötve, a 160BG-os pedig slave-re. Ezek után. Egy másik winchwsterre telepítettem egy oprendszert és PQ magic-et is. A 40-es Maxtort bekötöttem slave-re és megnéztem PQ magic alatt, és az egyébként 4 partícióra osztott lemezterületet már egyként látta a progi és nem volt elérhetõ. Már nrm tudtam mit kitalálni így aktív partícióvá tettem az õsszefüggõ lemezterületet és NTFS fájlrendszert választottam (elõtte FAT32 volt. Viszzatettem masternek és löktem rá egy XP-t. Chipset és videókártya drivet telepítések után újraindítottam a gépet és ismet az úraindulós problémával szembesültem. Ez után következett egy mélyformázás, partíció létrehozás (NTFS) oprendszer és egyéb szoftverek telepítése, és most megy a gép. Túltettem magym a 40GB-os adatveszteségen és rászurtam a gépre a 160GB-s winchestert is ami gondoltam megmaradt épségben. Na itt ért a meglepetés. A helyzet hasonl mint 40-esnél. A vinyót nem is látni, csk a windows lemezkezelése alól ill PQ Magic alól. Ez egyébként 3 partícióra volt osztva (NTFS)de mostmár ez is egyé vált és nem elérhetõ. A PQ Magic azt írja rá, hogy UNALLOCATED. Próbáltam a az UNDELETE lehetõséget, el is kezdi csinálni de kis idõ mulva hibaüzenetet kapok.
Mi a jó élettõl történhetett ez a dolog?
Eddig volt olvasható már más topicocban a problémám. Az adatok nagy részét sikerült visszahozni, hálistennek, viszont ami még elég fontos lenne és kérdésként fennmaradt az az lenne hogy mitõl történhetett meg ez a dolog, sõt mint írtam újratelepítés után ismét megismétlõdött. Az alaplap lenne a hibás, vagy a 40Gb-os Maxtor, mert a lap még garos és akor kicseréltetném. Régebben is voltak olyan gondjaim, hogy nem akart vinyókat felismerni mármint meghajtoként, mert hardver-ként látta. Atán most a nagy adatveszés után itt volt a haver vinyója egy pár cuccal amit pótolnom kellett és miután visszaadtam azt mondta, hogy már nem látta a partíciókat rajta és csak valamilyen recovery progival tudta viszaállítani. Az is elképzelhetõ, hogy a 40Gb-os maxtor a rosz (ami egyébként mûködik ) és mivel egy IDE kábelen volt a másik vinyóval azért "nyírta" ki azt is?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ezt a reszt a gyarban letiltjak es maris kesz a 128k-val szerelt 2. szintu gyorsitotarral rendelkezo XP.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Honnét lehetne letölteni?
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Láttam árlistában, de nem tom hová tenni!
Olyasmit is hallottam hogy újra lesz?
Abit Nf7-be lehet tenni olyat?
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Milyen drivereket érdemes felrakni hozzá?
Eleinte nekem is volt fent 98 és XP is a gépemen, de áttértem tisztán az XP-re, mert nem volt olyan progi, ami ne futott volna jobban XP alatt, mint 98 alatt, ráadásul a rendszerem is sokkal flottabul indult, és állt le, mint 98 alatt.
Szeretném felhúzni a procit,de nem tudom milyen változásokat idéz elõ a amemóriánál.
Tudnátok írni lehetõségeket?
[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenõ vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,
A külömbség mindössze egy sata-pataátalakító...
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
[allstars™] www.subaruklub.hu Az itt megjelenõ vélemény regisztrált látogató magánvéleménye,
Van nállam egy Abit nf7 alaplap és a következõ a probléma:
win98se-t akarok rátenni és az integrált hálókártya problémázik a következõkkel: vredir.vxd, dfs.vxd és msnp32.dll nem tud betöltõdni. Találkozott már valaki ilyennel ? Xp alatt nincs vele probléma, viszont Xp-t nem szeretnék feltenni ?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját
Szarrá ment az elõzõ alaplapom és szeretnék venni egy Abit NF-7SL-t!Jó ez valakinek van ilyen,stabilitás,tuning?
Az, hogy a filmek alatt 5.1-es legyen, a filmnek is és a lejátszónak is támogatnia kell, egy sztereó mpeg file-ból sose lesz 5.1-es hangzásod.
Javaslat: a képen látható setup okésnak tûnik. A lejátszóknál ha tudod, válasz ki, hogy DirectSound-on keresztül adják ki a hangot. Játékoknál elméletileg alapból így kell mennie, ha D3Sound vagy EAX van beállítva.
szóval ha kijelölöm a dolby surround encodingot akkor mintha 3d-sebb lenne a hangzás de a hátsó két channelt egybe keveri azaz jobb hátsó tesztnél szol a bal hátsóban is a wav és fordítva is ugyanez.Nos mik lennének a helyes beállítások ,és még 1 kérdés hoyg ki tudjam hazsnállni az 5.1et mind játékban mind film nézés közben mire van még szükségem codec etc.?Válaszotokat elõre is köszönöm, üdv.

Én a DEMIKO-ba vettem (Székesfehérvár), mivel Bp.-n a nagyobb üzeletekben nem volt, de elméletileg kapható a Pixelben, csak ezért nem akaródzott elmennem a VII. kerületbe - inkább autózom plusz fél órát az autópályán, mint szenvedjek a belvárosban...
Amúgy most cseréltem le az NF7-S v2.0-ám északi hídján a gyári hûtést, mert felpörgéskor csúnya hangokat adott ki, ezért most egy Zalman ZM-NB47J passzív borda ücsörög rajta, és pár fokkal még hûvösebb is lett az AIDA32 szerint az chipset. Tetszik... :)
Köszi a sok tanácsot,néhány dolgot eszközöltem.
CzKaresz22.Csak észreveszem mi a gond. A hangszórókból jön a GRRRRR ! :- ) Nos megpróbálom a leirni mégegyszer.Nem tudom nyomultál e az NFS Underground-dal?! Elsodrod az egyik táblát van egy jellegzetes csörömpölõ hangja.Ez ismétlõdik néhányszor,majd az egyik elsodrásnál a hang a grrrrr.Ezek után a zenében is néhány ütem átmegy grrrrr-be és jön a villany leo.Nos olvastam a hozzászolásaitokat és nekiálltam kisérletezni.Régi driver le a netrõl,kártya más helyre.A változás annyi lett,hogy nem indult újra a gép de lefagyott.DE NEM a szokásos lefagyás!!!!Nos próbáltam a gépet /NFS/ és az egyik kanyarban a gép leállt.A kép kimerevedett, a hang kiakadva ismételte az utolsó ütemet.Mielött a resethez nyultam volna a nejem belépett a kávéval igy elöbb a kávé majd a gép.Vissza fordulok a géphez egyszercsak hopp megy tovább a játék!!!Mintha valami bufferelési hiba lenne. Klaviatura???? Esetleg más?? Drivers???? Összeakadás????
NeoMan
APIC enabled módban van.Az alaplap prosija irta,hogy a PCI 3-as slotba tegyük a hangkártyát ha nem a beépitettet használjuk.De a tanácsodra kipróbáltam más slot-ban is.A történteket fent leirtam.További ötletek? "Tudom.Tegyem vissza a WIN98-t." :-)
Tibor
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!