2520
Fenti ket lap a tema
  • CzKaresz22
    Hol lehet azt a Zalman NB47J -t megvenni?Biztos helyet tud valaki ?Írjatok...
  • Shep
    thx.
  • Narancs
    thx megvan!
  • NeoMaN
    Miafasz? Ide nem lehet linkelni???
    Akkor ittvan:itt
    Alul klikkelj az i agree-ra...
  • NeoMaN
    .exe]tesséka másikat elbaxtam...
  • NeoMaN
    .exe]tessék
  • Narancs
    Zsír, kár hogy egyenlőre nem tudom letölteni mert az Abit oldala nem megy...
  • NeoMaN
    HI! Most tettem fel! Az eddigi egyedüli, amivel nem kapok kékhalált, és normálisan műxik az IDE része is elsőre! :)
  • Narancs
    Az új 5.03as drájverről van vkinek vmi tapasztalata?
  • Tovi
    Itt mindent megtalálsz róla:

Realte ALC 650
  • [NST]Cifu
    Realtek ALC650
  • Narancs
    Sztem sima AC'97 van rajta, 6 csatorna.
  • Shep
    valaki adjon máe egy címet, vagy írja már le, hogy a sima NF7 -es alaplapi hangkártyája milyen paraméterekkel képességekkel rendelkezik, tehát nem a soundstorm ami az nf7-s en van, hanem a sima nf7en
  • cifuatwork
    Az alaplapon ugye csak egyetlen egy hűtőborda+venti található alaphelyzetben (a CPU hűtését csak nem keveri össze vele:)). Aki azt nem találja meg magától, az inkább ne álljon neki barkácsolni a gépén. :)))
  • Maffya
    Azt is leirhatnád vagy képel bemutathatnád melyik az északi hid.(a gyengébbek kedvéért)
  • [NST]Cifu
    Az alaplapon van egy északi híd (Northbridge) chip, azon meg egy aktív hűtés, ami egy eléggé gyenge alu"virág" amiben egy venti van. Na ez a venti viszonylag hamar (nálam 3 hét, de volt akinek csak 5-6 hónap után) megadja magát, és rémes hangokat hallatt. Ilyenkor a legjobb lecserélni valamire, pl. a Zalman NB32J vagy a NB47J passzív hűtőire, amik olcsón, olyan 900-1200 Ft körüli áron beszerezhetőek. A gyári hűtő eltávolítása és az új hűtő felszerelése egy kis kézügyességet és némi önbizalmat kiván csak, no meg egy kis kellemetlenséget, mivel az alaplapot ki kell szerelni a házból. De utána egy zajforrással kevesebb lesz a gépedben.

Az NB47J borda és tartozékai.
  • ReTeK
    Zalman NB47J van az enyémen is
    az Abit nem egy nagy venti májszter
  • Chaos Mad
    ja :))) tudok kérdezni érdekest ám! :DDD

na csak azért kérdeztem mer még nem probáltam ki:)
  • Chaos Mad
    hohohóó.. :)) melyik hütöröl van szó? :))
  • Narancs
    Ja, nekem is ez van, baró!
  • sleve
    az-az! ezt rendeltem meg én is. először felraktam rá egy vga-ventit de olyan zajos volt mint egy traktor.
  • cifuatwork
    Igen, nekem is az van (Zalman NB47J).
    Sajnos az NF7 gyengéje az északi hűtés ventije, meglehetősen hamar megadja magát...
  • sleve
    Srácok!
    Az alaplapi chipset ventijét lecserélem egy passziv hűtőre az elég neki?
  • cifuatwork
    Ez egy kissé érdekes kérdés. :))))
    Rádugod a hangfalakat és megy (nálam legalábbis magától érzékeli, hogy mi és hogyan van rádugva. :)
  • Maffya
    Én Szekszárdon vettem.Ha érdekel utána nézhetek." Raid vezérlö ha jol emlékszem 6000 HUF.De valamelyik haver is mondott ilyet hogy ad el. Körbekérdezzek?
    Hol lehet ilyenre szert tenni?
  • Chaos Mad
    valaki kihasználja ezt az 5.1-es hangot? és ha igen akkor hol kell beálitani ezt a 3d.s hatást?
    thx elöre is.
  • Gold00
    Ja még valami ha tud valaki Abit Hungary kirendeltségnek a címét az leírhatná nekem mert bejelentést szeretnék tenni hogy valami construckios hiba lehet ez mert 5db Nf-7s probáltunk ki (ver:1.1 ill 2.0)
  • Gold00
    Szaisztok............
    Kérlek segítsetek abban a ku....a problémában hogy kettő darab serial atás vinyom van és nem működik tökéletesen mert ha egyikről másolok a másikra a másolt anyag crc-erros lessz ha valakinek van valami ötlete írjon??????

Előre is köszi Gold00
  • Maffya
    Nálam tökéletesen müködik az ST LAB Pci Ata 133 Ide Card A-142 változata amiota az új Nforce drivert feltettem.Elötte folyamatosan késleltetett irásra panaszkodott a gép.
    Milyen márka? Tapasztalatok? Eddig csak rosszat olvastam, semi biztatót! Remélem tudsz infóval szolgálni, köszi
  • Maffya
    Igen Én.
    Használ valaki NF-7 ben valamilyen pci os ata133 vezérlőt? Kouwell stb?
  • Torry
    azt a memória bigyót hogy kell rakni?
    Nálam 6/6 van 2500+-os barton 2*256 400 de csak 333-on hajtva, TURBO időzítéssel.
  • Chaos Mad
    aha, egyformák, de most szerintem jo, mer a proci fsb-jével mennek szinkronba, az is 200-on van, (a fsb izé 3/3-ra van rakva) de mint mondtam, igy nagyon jo! a tesztek alapján is.
  • Maffya
    Méretre vagy tipusra gondolod? Különbözö cég gyártotta öket de egyformán 256MB-sek,400MHz-sek .Egyik SAMSUNG másik NONAME.
  • Emery
    Az aszinkron hajtast nem komaljak az Nforce2-es lapok.
    Inkabb szinkronba menjen a memcsi a procival (meg ha igy nem is birjak a ramok a dualt) mint aszinkronba.

Chaos Mad: Egyforma memoriamoduljaid vannak?
  • Maffya
    igen én a helyedbe megprobálnám és utána 5/6 és kell mennie ha nem hát beteg az alaplap.
  • Chaos Mad
    jah. és mit kell vele csinálni? az visszaállitja az eredti bios beállitásokat nem?
  • [NST]Cifu
    Az egész alaplapon egyetlen jumper található, a CMOS clear...