ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
BySPD -re tedd, de ha nem a megfelelõ slotba pakolod a modulokat nem is fog menni!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

heh.. halljátok, nekem sehogy sem akarja kiirni hogy dual channel enabled :( a bios-ban azt az fsb frequency-t mennyire kell rakni? BySPD-re, Auto-ra, vagy 3/3, 3/4 stb-re? lécci segitsen valaki, mer az nem lehet igaz hogy nekem nem megy egyedül ez a szar :(

A proci 2500 Barton 166 fsb-n megy dualba,de 200-on nem!Lehet hogy a memória a kaki?
czky
Javasolnék egy kis BIOS frissítést. www.abit.com.tw
Ha nem segít rajta, vidd vissza és cseréltesd ki!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

nézd meg az abit websiteján, h támogatja-e az alaplap a ramodat dual channel módban!

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Ha az 1-2 dimmbe rakom,ha az 1-3 vagy 2-3-ba akkor kiírja hogy dual ch. enabled de nem megy a win.
Igen akkor megy!
ZaJanga
miért ha single-be teszed akkor megy?

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját

Sziasztok!Olyan jellegû problémám van hogy ha dualba rakom a memóriákat nem indul el a windows hanem kiírja hogy ilyen fájl meg olyan fájl hiányzik!Még a telepítõ lemez se megy!Abit NF7 lap és két darab samsung 512-es memória.Odáig eljut hogy dual chanel enabled!Mi a pénisz lehet?Légyszi segítsetek.Elõre is köszi.
Nekem nagyon bejött. Stabil és gyors nem volt vele semmi probléma 3 hónap alatt.

A kifogás olyan mint a segg, mindenkinek van egy és mindegyik büdös.

Sziasztok!

Lapvásárlás elõtt állok. Eddig a Gigabyte 7N400 mellett voksoltam, de sokan mondták, hogy inkább érdemesebb az Abit NF7-S mellett dönteni. Én egy picit féléek ez utóbbitól, mert a BX6 V2.0 után állítólag sok szíves van az Abitokkal (nem stabil, nyûgös a ramokkal). Szóval szerintetek?

na megnéztem és nekem bySPD-n van, hétvégére meglesz a másik memoriám is, akkor 3/3-ra vagy 4/4 re rakjam?

Ez a probléma még nforce2 elõtti, már megoldották és éppen ezzel volt a gond nálam hogy nem byspd-en voltak. El sem indul a win állandóan reszetelt. átkapcsoltam byspdre és láss csodát azóta gond nélklül megy dualban.

De lehet hogy másnál másképp megy ahány alaplap annyiféle ilyen a számtech csodás világa :)

most egy db 400mhz-s van benne, és egy 2400+ athlon xp-m van, akkor most hogyan állitsam? 3/3, 4/4 ez mi?

[NST]Cifu
Én nem tenném. A By SPD esetén a memória által alaphelyzetnek tekintett sebességel fog futni. Ha 333MHz-es ram van benne, akkor 333Mhz-en, ha 400Mhz-es, akkor 400Mhz-en. Namost ha a procid nem ilyen FSB-n fut, akkor asszinkron lesz a sebesség (pl. a Proci 333Mhz-en (166Mhz), a ram meg 400Mhz-en fog futni). Ez az AMD rendszereknél nem elõnyös (lassabb lesz, mint 333Mhz-en futna a ram).

Szóval a "DRAM/FSB Ratio"-t célszerû egész értéken hagyni (3/3, 4/4, stb.).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ok, szoval by spd-re legyen állitva,
köszi

Nekem 1-3 arra vigyázz hogy a biosban byspd -re legyen állítva, mert én azzal szoptam hogy amíg egy volt benne egy kicsit megpöcköltem és dual mod nem szereti.

ok, köszi :)

ZaJanga
De most tényleg!Már olyan soxor leírtuk csak egy kicsit kéne visszaolvasni.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetõséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenõ vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztõségének álláspontját

jah... ezt nem tudtam. köszi szépen

[NST]Cifu
Ez alatt lesz világos fehér színnel kiírva (mint amilyennel a DDR400-at írja), hogy "Dual Mode Enabled", vagy valami hasonló.

ok, kösz..
de mit ir pontosan ki a bootolásnál?
azt nem tudnátok megmondani?
mer eddig annyit ir ki hogy "ddr 400", mondom az eddig ok.

Narancs
Ja, elvileg...
Nekem dimm1 és dimm3 -ban dualban, de mindenki 2-3 ra esküszik...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

[NST]Cifu
Dimm3 és Dimm2 elvileg. De ha megy a dual, akkor bootolásnál úgy is kiírja, szóval tudni fogod.

öhh... bocs hogy megint ezzel jövök, de most veszek egy memoriát, (szal 2db 256/400 lesz benne) és nem tudom hogy van dual-ban.
melyik dimm-be kell rakni öket? 1-2, 2-3, 1-3 ??????

3-as agp..na nem viccelni ilyen kérdéssel, meg kellett volna nézned a honlapján...

Tuborgs are better than one... two beers or not two beers?..thats the question :)

Hi!Megmondaná valaki,hogy az NF7 alaplapon 2.0,vagy 3.0-ás AGP sin van-é?Tehát egy x800-t bele tudok-é erõszakolni?Köszi.
Na hi skacok!
A Gameport probléma megoldódott :)
Méghozzá úgy hogy felraktam egy 98-t. Xp valamiért nem szereti a hangkártyák gameportjait, legalább is én 2 kártyát próbáltam, de...
ATI 9600XT
azazel
Na, olvasgattam faq-ot.
Írnak olyat, hogy állítsuk át a biosban a pci latency-t 64-re, meg hogy az ich delayed transaction legyen enabled.
Fórumokon láttam olyat, hogy nvidiások próbálkozzanak 4x.xx driverrel.

azazel
Bazz.
Milyen videokártyád van?

Nem találtam eddig megoldást. Néha fogja magát, és szépen megfagy. Többnyire mikor éppen Colin4-ezek, vagy Diablo2-zök. És olyankor kicsit ideges vagyok. :-)
azazel
Na ne szopass!
És mi a megoldás? Így elég használhatatlan a gép.

Nekem Audigy2 van, és ugyanezt csinálja.
azazel
Srácok, van köztetek olyan, vagy ismertek olyan embert, akinek nf7s ver2-ben Audigy 1 kártya hiba nélkül mûködik?
Csak azért kérdezem, mert bénázik a gépem, és a hangkártyára gyanakszom. Vagy esetleg a Gef3-ra, de nem hiszem, hogy az ne mûködne együtt nforce alaplappal.
Más add-on kártyám nincs, mégis állandóan kékhalálozik a windows IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL üzenettel.

Gerry
Szerintem a 125-ös FSB miatt nem megy a 4x-es AGP, próbáld ki 100-on vagy 133-on. Ott menni fog, régebbi alaplapoknál a "nem szabványos" FSB értékeknél nem ment az AGP !x mód, csak a 2x.

[NST]Cifu
Amikor egyben raktam fel, akkor a gépem nem volt hajlandó leállni, a WinXP leállítási képernyõjénél szépen behalt. Az Audió drivert felraktam belõle, azzal nincs gond, a driver többi része jelenleg a 3.13-asból van fent.

Maffya
Nincs hibaüzenet eddig a "késleltetett irás..." hülye dumájávl kapcsolatba.De Remélem nem kiabáltam el eddig jó az Ide drivere is !!!

azazel
Jól látom, hogy van új nforce driver? Felraktátok már? Változás?

azazel
Sajna csak egy megoldást találtam. Új hangkártya.
SB 5.1-en és Audigy1-en van gameport, ezekkel mûködik. Mást nem próbáltam.

MaSzKa
Hali van valakinek KG7-es alaplapja?
Van 1 olyan, hogy AGP 1x 2x támogat csak pedig a BIOS-ban be lehet állítani a 4x-et
Powerstrip 3.46 is csak 2x-et ír+SysoftSandra+Aida32 3.93 is.
Az alaplap kézikönyvében Max Agp 4x van, akkor miért nem tudom használni, VGA az biztos 4x-es???

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Maffya
Létezik már valami megoldás " Késleltetett irás " hibára ?

"Próbált már vki nf7s alaplap mellett PCI hangkártyán gameportot használni? Én szeretnék, de azt írja, hogy "Az eszköz nem talál elég használható erõforrást"
Nekem is ez a gondom! Valakinek nem sikerült véletlenül behozni vagy valami??? Vagy Usb-joy átalakitó?
[NST]Cifu
Amennyiben a winyód PATA, akkor talán nem kellene a SATA-átalakítóval használni.
Amennyiben a winyód SATA, akkor CD-rom körül lehet a hiba, rendesen van bejumperelve primary-nak?

SAntA_ClAus
Sziasztok!

Sikerult beszereznem a fent emlitett lapot. Most 1700XP fut benne 200x10 (2x 256 MB Samsung 333 DDR) nem is gondoltam volna...
De a problema a kovetkezo...
Van egy 80 GB Maxtor (7200) winyom amit rakotottem SATA-ra. Illetve egy regebbi 12X LG CD irom amit IDE 1 re masterkent.
Friss XP uj Nvidia alaplapi Nforce2 driver, legujabb IDE vezerlo (nforce)....
De egyszeruen nem tudok nem csak CDt irni hanem mar a CD romot sem tudom hasznalni. Bteszek egy CDt s megall a rendszer addig amig ki nem veszem. Mi lehet a gond?
Driver? Ha minden igaz a legujabb bios van a lapon fent.
A SIL drivert XP ala fel kell rakni vagy az csak a winyo kezeleshez van?
Mar most nem tudom hogy mi lehet a gond. A winyo hasit 40-50 MB/s de a CD-vel nem tudok mit kezdeni.
Aki talalkozott hasonlo problemaval kerem segitsen mert megorulok...

ok köszi

[NST]Cifu
Roppant egyszerû: a BIOS-ban a "CPU FSB/DRAM Ratio"-t beállítod egy egész értékre (Pl.: 3/3 vagy 5/5). Ha a 266Mhz-es modulal bebootol a gép az már jó jel...

és hogyan kell felhuzni a memoriat 333ra?

Na szóval megpróbáltam, de valszeg valami nem stimmelt, mert a letiltás és a hangkari telepítése után egy fekete képernyõ fogadott. (nem a legjobb jel) Ezután újraindítottam a gépet, megnéztem a bios-ban a beállításokat és ott látom, hogy enabledre van állítva amit én az elõbb disabledre állítottam. Ezt követõen gép lekapcs hangkari ki, újraindít - csökkentett módban akar csak menni. Újraindítás normálisan megy végre, most kénytelen leszek majd újra megpróbálni (nem tudom mit szúrtam el) és reménykedni, hogy sikerrel járok.
Ennyi!
ZaJanga
ja

állítsd dis..re és kész.le is tiltottad