2520
Fenti ket lap a tema
-
Kockásfülűnyúl #1680 Pedig így van:) -
Lacika 79 #1679 Én már mondtam neki ezt anno, de nekem nem hitte el. :P -
Kockásfülűnyúl #1678 ja ez nem zajanganak ment hanem danecaynek:) -
Kockásfülűnyúl #1677 Kicsi a tápod és ha elkezdesz játszani a videókarira megy a teljesítmény és a winyóra nem jut elég szerintem. A haverod winyója meg azért csinálta alapból mert az övé nagyobb áramot vesz fel. -
#1676 Igen, ezt még ki akaom próbálni, de mint írtam a haver winyója, aminek egyébként semmi baja uygan ezt csinálta az említett IDE kábel slave végén. -
#1675 Pucold le.Fdisk/mbr,aztán ha nem jó,akkor kuka...
De azért megpróbálnám egy másik gépben is! -
#1674 Hi! nekem most az lenne a gondom, hogy a ,masodlagos IDE slave végére kötött vinyó, amennyiben elindítok valamilyen 3D-s alkalmazásst Játék, 3D Mark, elkezd leálni és elindulni, közben pedig kattogó hangot ad, ráadásul az alkalmazásokat nem is erről a vinyóról futtatom, és mégcsak nem is egy IDE kábelen van azzal a winyóval amiről az alkalmazást futtatom. Ha kilépek az alkalamzásból és elkezdek böngészni a szóbanforgó vinyón, lefegy a gép és jöhet a RESET. Egyébként működik normálisan. Tápkebelem nincs megtörve mert most cseréltem le. Nem hiszem, hogy a winchester lenne a hibás, mert volt itt a haver vinyója ugyan ide volt rátéve, de az már a gép bekapcsolásától csnálta ezt a leállasos felpörgéses dolgot. Átraktuk A másik IDE-re és ott már jó volt. -
#1673 Na kifacsartam az utolsó fsb-t is a 2.5-ös bartonból.
Vettem két 500-as memóriát.
Sok próbálkozás után (memtest - boot - everest bla-bla..)ennek a magnak 231mhz-et tudtam adni max. úgy hogy a procit is húztam tehát szinkronba most 9,5 x 231-en-->2195mhz-en ketyeg így 462(PC3700)-őn megy a ram 6-3-3-2,5 -es időzítésekkel.A proci nem bírta csak 236-ig az fsb-t de ott a szorzó miatt már nem tudtam csak 2124mhz-en hajtani a magot.Nagyobb fsb-n hibázott a memtest-ben és a winfos is sz@rakodott.. ezt 1,75vcore és 2,8 memvcore-on...
Szal 231 a vége az enyémnek.
Az everest 1.5 memtest egész jó ahhoz képest,h egy csatornás a proci : 3542/1354/80,8
sandra : 3406/3137
(a memóriák tuti bírják mert intel konfigban ki lett próbálva mert asztem sz@rok a modulok 3.0 p4 15 x 250mhz @ 3750 fesz asszem 1.4625 memfesz 2.7v időzítések spd8-4-4-3 és tepert jól a gép) -
#1672 6.11-es -
#1671 Kijött a 6.xx -es driver is de beta egyenlőre...nForce driver -
#1670 Sziasztok!
Az Nvidia oldalán, ha win2k-hoz kellene a driver, akkor csak a
4.27-est mutatja. Ha rámegyek a winxp/win2k archive driverekre akkor ott a 5.10 is. Szerintetek akkor most jó az 5.10 win2k-hoz??? -
Lacika 79 #1669 Én is kösz, 16 óra körül itt a proci. :) Este lököm az infót mélben. -
#1668 valszeg alapból felismeri és belövi ha nem user-ben van elmentve a bios.Max. lenullázza és akkor asszem 1100-ról indul Te meg szépen állítsd be 2800-ra..
Ennyi menni fog!
A mérést előre is köszi! -
Lacika 79 #1667 Megkaptam, igen. Köszi szépen. A mérést pedig proci cserekor megcsinálom, és elküldöm az adatokat, jó?
Amúgy nem akarok tuningolni semmit, csak a szorzókat hogy állítsam be? Vagy hagyjak mindent alapon oszt kész? :) -
#1666 Csőő!+kaptad a mailokat?
Az a baj a konfigoddal,h a memóriák gátat fognak szabni a tuning terén ugyanis a barton 2 x 166 Mhz-en megy és ez a határ a memóidnak!
400-as modulokkal jobb lett volna a motyó.Persze teheted asszinkronba őket de az amd-s rendszerek nem igazán szeretik ezt.
Talán ha nem lenne a szorzólock de a 2800-asokba kivétel nélkül van ha jól tudom. -
Lacika 79 #1665 Holnap jön a 2800+ Bartonom, a mostani 2200+ elköltözik a gépemből. Valaki egy normális BIOS beállítást be tudna dobni nekem? Ugyanis ezekhez az órajel & társai dolgokhoz én nem nagyon értek, mert nem szoktam húzni a procit. Amivel én jáccok, dolgozok, ahhoz elég ennyi is. :)
Jah 2*512 333-as DDR lesz mellette. -
#1664 S verzióban van s-ata vezérlő meg SoundStorm APU...asszem a simán firewire sincs, de S en van. -
Lacika 79 #1663 www.abit.com.tw
Itt mindent megtatlálsz. -
Vood #1662 Sziasztok! Csak annyi lenne a nagy kérdésem, hogy mi a különbség a sima nf7 és a nf7-s között! thnx -
shaky #1661 Boccs, ha érthetetlen vagyok, de nem vagyok guru elismerem!
Nos a történet valami érthetőbb formában:
van egy NF7 alaplapom amin XP sp1-volt felrakva eddig.
Mivel szartam letölteni új drivert (tudom itt ez nagy hiba, de ez van!)a gyári cd-n kapottat használtam. Mivel ezen a cd-n lévő gyári driverrel hiába állítottam át a hangbeállításoknál meg mindenhol az 5.1-es hangfalakhoz az szert rá és csak sima sztereót nyomott ki magából. Namost itt az sg-n akkoriban még elmondták, hogy a Realtek driver a megoldás.
Egészen ezidáig így használtam a gépet.
Tegnap felraktam a Windows XP SP2-t és felraktam a szokásos gyári + a Realtek drivert.
Azonban a Realtek itt most el sem indul! Feltelepítettem ahogy eddig is, újra is indítottam, de semmi!
A startmenüben sem jelenik meg. El sem lehet índítani, semmi.
Azóta leszedtem az 5.10-es drivereket, az NVMixer-t is, de ezekkel sem lehet rábírni a hangkártyát, hogy 5.1-be vagy akár kvadrofonban megszólaljon. Így most csak sztereóban halgatom a zenéket.
Remélem most már érthetőbb voltam, de ha valami nem tiszta csak kérdezzetek bátran a lényeg, hogy köszönök minden segítséget.
hy... -
CzKaresz22 #1660 Nálam simán s gond nélkül megy -
#1659 Hi!
Az 5.10-es driver nekem se jött be. Leszedtem a régit felraktam ezt, és az XP nem akart elindulni az indító képernyőn megfagyott már. Sehogy nem jött össze a dolog kénytelen voltam visszarakni a 4.24-es drivert az szépen felment és az XP is újraindult.
Biztos nem lehet vmi gond ezzel a 5.10-esel? -
#1658 :-)))) -
#1657 Az új nforce driverekben benne van az audiódriver ehhez is. amúgy meg www.realtek.com.tw
egyként egy szavadat sem lehet érteni.... -
shaky #1656 Hell!
Az lenne a kérdésem, hogy a teljessen sima NF7 Abit alaplaphoz amelyiknél a gyári cd-n nincs prog a hangkártya beállításához 5.1-hez és eddig a Realtek Ac97 driver kellett!
Szóval van ennek a Realtek helyett már valami más is? vagy csak ez van?
Köszi!
Ja és miért van az, hogy az SP2 XP-n nem megy? A realtek!,? -
#1655 lehet hogy ez tényleg védelem?
Mind1 végülis, csak ha esetleg eladnám a cuccot akkor átverésnek néznék a vevők, mert a biosban magasabb fesz beállítást találnának, mint amivel hirdettem a procit, pedig az nem a valós érték lenne...
-
#1654 kinek lehet hinni?!Háát ez az!
szerintem nem feszingadozás
lehet,h az abit direkt így állítja be,h védje a procit a láma userektől mert nem merik majd föntebb tornászni a feszt -
#1653 akkor kinek lehet hinni?
Deszkának vagy a mérő proginak?
Amúgy ez nem lehet a fesz ingadozás miatt?
-
#1652 Én is tapasztaltam,h amit a biosba átállítok az néhány tizeddel kisebb szokott lenni több mérőprogival mérve -
#1651 Igen...sry, csak fáradt vok már megint.... -
#1650 Csak = csal? -
#1649 Hell!
Hallottatok vmit arról, hogy a fent említett 2 deszka csak a proci fesszel?
Beállítottam 1.85Voltra a procifeszt a BIOSban, de az összes teszt & analizer progi 1.75Voltnak látta...
Vhol olvastam már erről, de nem nagyon foglalkoztatott a dolog.
Most viszont érdekelne...
Ti nem hallottatok / tapasztaltatok hasonlót? -
#1648 200 fsb
ha nem megy agggy neki 1.7-1.75volt-ot -
Yeahhh #1647 hali!Tudna valaki egy tuning bios beállitást irni abit nf 7+2800 bartonhoz?Köszi -
#1646 vazze téged valszeg átb@sztak!
nem megy alapfeszen a 3200 barton 3200-on?(2200)
az lehet hogy hamis átszitázott proci -
Demeter #1645 Thx de már azt is próbáltam de az sem jött be. Egyszerűen nem értem, hoyg miért nem tudom felrakni ezt a 5.10-es driver csomagot... -
#1644 Csökkentett módban lépj be, és úgy próbáld föltenni az 5.10 -et.
-
Demeter #1643 Srácok volna egy kis gondom ezzel az 5.10-es nForce driver csomaggal. Kezdődött ott, meghagyván a régi drivert rá akartam installálni az újat (jelen esetben az 5.10-et) de valahogy nem igazán ment a dolog. Csak addíg jutottam el, hogy kicsomagoltam azt kész. Onnan az istennek sem akarta telepíteni. No jolvan gondoltam egyet, akkor uninstall a régi nForce driver csomag aztán majd újból +próbáljuk. Hát ezt nem kellett volna mivel teljesen elcsesződött ezáltal minden! És a legjobb az egészben, hogy így sem engedi (azaz nem csinál semmit) felrakni az 5.10-es drivert.
Na most ilyenkor mi is van tulajdonképpen?? Ha tudtok netán valami gyógyírt erre a problémára szivesen venném!
Thx! -
whiteman #1642 ok köszi -
#1641 más hiba nem vszínű, ki kell hogy cseréljék!