ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

most próbálkoztam szinte minden variációban
létezik olyan 3200-es proci ami 166 os?
[Jakuza]
Eloszor nezzed meg alacsonyabb orajelen.
Most kerdes alapbol 3/3-on volt e.
Ha igen akkor nezd meg asszinkronban eloszor 5/4 vagy valami hasonlon ahol alacsonyabban van a memoria orajele mint a procie.
Mondjuk azert nem artana megnezni 166os vagy 200as e a proci
szal 166on es 200on is megkene nezni 3/3as ram beallitasokkal mit csinal.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

próbáltam minden verzióban manuálisan vagy amit beajánl
a táp 400-as új
a memókat mire állitsam auto vagy by spd, mert azokat nem állogattam
[Jakuza]
Pedig ez tipikus Windows XP hibauzenet.
Legtobb esetben (95%) memoria hibara utal.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Hm ezek nem jo hirek szamodra akkor.
Elofordulhat akkor hogy kifogtal valami hamisitott procit.
Persze ez jojjon legutolso lehetosegkent elo.
Persze sok hiba lehetoseg lehet, ezenkivul meg.
Pl kicsi a tapod, terheleskor melegedik a proci, amugy siman csak kezzel allitottad be 3200+ ra a BIOSt ?
Vagy te adtad meg a szorzot,orajelet ?
Ha csak siman ugy allitottad be , hogy 3200+ autodetecten, akkor probald atallitani kezzel a szorzot es az orajelet.
A 3200+bol letezik 200MHzes azis lehet hogy a RAMjaid nem birjak a szinkront nem 400MHzesek.
Tehat kezzel allitsal be mindent a BIOSon belul.
Aztan ha ez sem vezet eredmenyre , innen folytatjuk.

driver_irql_not_less_or_equal
ez például elég gyakori üzenet
de ezenkivül még legalább 4-5 féle üzi van amit produkál persze nem egy idöben

2 X 512 400-as memória van benn az egyik elixir a másik samsung próbáltam egyenként a memókat ugyanezek a dolgok történtek
elöször is köszi
bios 2.06 asszem tegnap volt fissitve
falconrock hütö (43 fokosra irja az everest a hõfokot)
nf7-s v2.0 az alaplap
ja és flashmenu-vel volt frissitve
[Jakuza]
Amugy BIOS frissiteshez Windows alol itt van az Abit FlashMenu

[Jakuza]
Eloszor is milyen BIOS van a lapon ?
Mert a regieknel volt hofok elmeres, CPU detection hiba stb.
Milyen huto van a CPU-n, es hanyas rev. az NF7S ?
Most hirtelen ennyi.

csak 1 kérdésem lenne, ha valaaki tud segitsen.
abit nf7-s alaplap belekerült 1 3200+ barton proci, viszont 3.2 hajtva állandóan különbözõ hibaüzenetekkel ki lép a gép a winfosból. 3.2-n nem lehet rá új xp-t telepiteni, és ha 2.5-ön megy minden rendben müködik. help!
NeoMaN
helyi kapcsolaton nem is lesz net....

Lenne nekem egy hatalmas problémám:

Ha bekapcsolom a gépet, nem mindig érzékeli a hálóztot.NOD32 nem indul valami kernel hibára hivatkozva, net meg nincsen egyáltalán.
De ha nyomok egy kapcsolat javítását, megcsinálja, de ma csak a 2. újraindításnál volt hajlandó ezt megtenni.
Képek:
http://torry.atw.hu/hiba1
http://torry.atw.hu/hiba2

Config: NF7 v2.0 (2.45-ös driver), ASUS kábelmodem, Fibernetes kábelnet!

Segítsetek pls!

Re! nekem kerdesem volna van eza ABIT NF7-S(2) alaplap AMD2500+ al GeforceFX5600 128mb RAM 512ddr
Namost mita bist frissítettem nem tudom húzni a proit nem tudom miert de ami ameglepo hogy még frissítés elott eszrevettem hogy a 8x-es videokartya csak 4x-en hajlandó menni ha 8x vagy auton van akkor windows nem ad kepet a benchmark adatok szornyuek van valakinek otlete mi baja lehet help pls
B@ldrick

▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐

Sztem jobbak, legalábbis a saját tapasztalataim azt mutatják. Bírják a húzást, alapból gyorsabbak. Mondjuk nekem CAS 2-es ramok vannak, így alapból gyorsabb. 😛
Hali megint
Szerintetek a samsung ramok milyenek?
A hynix vagy az infineon jobb nála?
köszi elõre is

Sziasztok
Szerintetek az lehet hogy ugyanazokkal(a 3-as slotból átraktam a 2-es slotba a memóriát) a beállításokkal a dual- és a singlechanel mód között nincs 1% teljesítménykülömbség?
Ez azért nagyon durva.
kipróbáltam mert azon gondolkoztam hogy lehetne az 512 megámból 1024-et csinálni dehát akkor egyszerûen csak veszek még 512-t és kit érdekel a dualchanel

ZaJanga
50%-os folyamatos terhelés 47,5-48 C°
100%-os ----II-------- 51,5-52 C°

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ZaJanga
kicsit feltornáztam a motyót:
10 x 220=2200
memória szinkronba tehát 440
6-3-3-3 a késleltetés(memtest86 3.1a val szórakozva sokáig amíg hibák nélkül le nem futott)

5.10 driver everest olvasás 3289
írás 1287

Ráengedek vinfos alól egy jó kis tömörítést és kíváncsi leszek stabil e

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Igen, arra gondoltam. 😊
ZaJanga
az új alatt mit értessz?5.10-es?nekem most az van és stabil

Mindenhonnan? Mert lehet, hogy csak beállítás gondod van, elvileg nem szabad ilyesmit csinálnia.
Szar az 5.03. Nekem is volt ilyen gondom, de amint lezúztam a drivert, és raktam egy újat, megy minden gond nélkül.
ZaJanga
Valaki frissített már biost a satavezérlõben?
a siliconimage honlapján van új bios, új driver, biosflash, updatebios progi de nem olyan egyértelmû mint az alaplap bios frissítése

Aki vágja a témát ossza már meg velem/ünk..

ZaJanga
nForce 2.45 driver olvasás/írás 3060/1190
nForce 5.10 driver olvasás/írás 2850/1106

nem olyan vészes de azééé :-(

tényleg lassabb
nekem eddig az aida memória írásra 1024-et írt ki most 1017-et, olvasásra meg eddig(3.13) 2810-et most meg 2778-at

Mennyivel?

ZaJanga
Eddig ok az 5.10-es driver viszont az everest memteszt szerint lassabb lett a memória írás/olvasás.....
Eddig a régi 2.45-ös volt a leggyorsabb

ZaJanga
lehet

nem raktad fordítva fell a hûtõt a procira?
nekem is ezt csinálta és az volt a baj

lehet frissíteni a hálo kártya drivert?mert elég lassan tölt a 384-es netem (5kb/s-kel),nemtom hogy van-e köze sestleg hozzá.

Narancs
Tökéletes. miért kéne másik?

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Maffya
én az nf7-esét használom.Nálam jó

Shep
adsl kapcsolathoz jó az NF7 -esen található hálókártya, vagy érdemesebb venni egy pci-ost?

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

jaja

Maffya
neked is Nf-7-es lapod van?

Használtan kb 3000huf

Maffya
s mennyi pénz egy ilyen?

Venni kell egy PCI-s hangkártyát.
Azon van.Nekem is ugyanez a problémám.

Maffya
Tudja valaki hogy lehet NF-7 -es alaplaphoz kormányt csatlakoztatni? A kormányoknak Gameport csatlakozójuk van és ez nincs az alaplapon,van valamilyen megoldás?

Narancs
én sosem törlöm le a régit, de ajánlott letörölni...

Hogy kell frissíteni?

Régit le kell törölni?

Narancs
szerinted mire jó?
alaplap drájver te!
ez van a CD -n amit kaptál a laphoz, csak a CD -n régi van, ezt ugyanúgy frissítik mint a VGA drivereket...

És az mire jó?

Narancs
unifield driver

Mi ez az 5.03?

Narancs
nekem jól meg 5.03 as...semmi gáz...

ZaJanga
Kijött az új nForce driver 5.10.

hmm...
kipróbálom ha ez se jó vissza a régi

ZaJanga
Sajnos mást nemtok mondani!

Valaki #1567 -re valami 5let?

ár biost is frissítettem, de még mindig nem mûxik. Megnéztem az eszközkezelõt erõforrások szerinti csoportosításban, de semmi más eszköz nem használja azt az I/O tartományt.