2520
Fenti ket lap a tema
  • shaky
    Az abit oldala csak a SoundstormTM technologiát nem írja.
    De a többi úgy láttam minden rajta van. Bár árlistában a Raid-et nem írják, az abit oldalán viszont ABIT NF7-S2G szintén raid-es.

• Narancs
    otm=tom
  • Narancs
    NF7-S2 egy butább változat, pontosan nem otm mivel tud kevesebbet...
  • shaky
    Sziasztok! Lenne egy S.O.S!!!! kérdésem!

Mi a külömbség az Abit NF7-S és az NF7-S2-között?
    Nézegettem az abit oldalát de nem igazán vágtam le!
    köszi!
  • nemcsakfeel
    a microfon boost ot kapcsold be spec beállításoknál. nekem ha nincs bekapcsolva, rettentően halk ( normális körülmények között nem hallani )..
  • Lacika79
    Na, ezzel én is rengeteget szívtam. Állítgattam mindent össze-vissza ,míg egszer jó nem lett. Szal csak tekergesd a potikat, majd megszólal valahogy.
  • gt350
    Ne megy a mikrofonom, mért?
    tuti müxik a mic mielött jön egy ilyen kérdés.
    ha a vonalbemenetbe dugom akkor szaladgál a csík de akkor ugye nagyon halk. mért nem rohangál a csík ill nem emgy a mic. ha odadugom be és hangerőszabályzóba az van kiváasztva a felvételhez és maxon van az ereje?
  • Narancs
    Télleg csal. 1.85Voltot állítassz be, és kb 1.75Voltot ad a procinak...
    Ha van jó hűtés akkor 1.9 (valós) voltig is el lehet menni, majd vízzel kitesztelem...
  • nemcsakfeel
    "+ feszt, 1.8V"
    csal a fesszel?? húha. már volt 1.85 ön is :) még bírja, bár onnan azért visszavettem..( 2.3 V ig engedi )állítani. igaz palomino igy alapbol is tobb fesz kell neki, csak lockos ezért elég gány :(
  • Narancs

Így van...
  • Lacika 79
    Minkek oda 10e? Elég 5-6 ezer is.
  • Crokin
    Abit NF7, vagy ha kell jó hang és rászánsz még egy tizest akkor Abit NF7-S
  • Narancs
    Amelyik olcsóbb...de vigyázz, A7N8X - X az ratyi butított lap...
  • Daniel Hunt
    Hali!
    Melyik a jobb alaplap?
    ASUS A7N8X vagy Abit NF7?
  • Narancs
    FIX az magától, külön nem kell állítani...:P
  • gt350
    okés. Én csak az alaphoz képest annyit csináltam hogy 200*10re állítottam. Vmit még esetleg kell állítani? egyik haversrác még olyat mondott hogy a VGA/RAM frekijét FIXre kell tenni de ezt már nem vágtam :). amúgy létjátok szépen beállítgattam magam lett logom is meg aláírásom is höhö
  • Narancs
    jóvanna fáradt voltam...:P
  • Narancs
    Tökéletes a 200*10! Nekem ugyanígy van, nagy mázli hogy nincs szorzó lock...
    Ha akarod kicsit húzni akkor az FSB maradhat ennyin, és a szorzóval felenként mehetsz följebb, ha nem bootol/fagy/instabil/prime95 hibázik akkor adhatsz a procinak is egy kis + feszt, 1.8V -ig biztonsággal elmehetsz, ez az NF7-S ben 1.75 körüli valós voltot jelenet, mivel a deszka csal a feszültséggel egy csöppet lefelé.
  • gt350
    HUh amint kiszerelésre kerül majd egyből csinálok képet :)
    de most örülök, hogy egyben van. Ma belekerült a gép elejébe egy 12Cms venti is. Az extra halk acélházam úgyzúg mint barom ;) na jó azért annyira nem. De mé lesz itt ha kerül még 1 a hátuljába =)
    visszatérve erre a dologra. én simán felraktam az FSBt 200ra hogy akkor Ramnak is 400on kell zúgnia. Hát nem is indult be a gép utána. Clear CMOS. és végül úgy került 200ra az FSB hogy a szorózóból vissza vettem. Ami eredetileg 12,5X volt visszavettem 10re és így bírja a 200as FSBt.
    Erről mi a vélemény jól cselekedtem? amúgy 2800+ van AlCu Zalman hűtéssel.
  • Crokin
    Inkább 200Mhz legyen azaz FSB ha 400Mhz-es ramot akar nem?
  • Narancs
    Király vagy!
    Sztem csinálj a barkács eredményéről képet, és tedd be a pc tuning topicba...
    Viszont ha a proci FSB -je 333 (166) Mhz, akkor a ramnak is annyin kéne mennie, mert AMD -s rendszerek nem szeretik az asszinkron működést. Hiába megy gyorsabban a ram, lassabb lesz a rendszer működése, mint ha ugyanannyin menne...
    Ha viszont az FSB -t is 400ra teszed, akkor nagyon fine lesz a dolog!
    Amúgy milyen a procid? PC tuning topicban olvass vissza, vagy kérdezd meg ha tuningkérdésed van...bár vszínű én fogok válaszolni...
  • gt350
    Köszi szépen. Nap közben elmentünk házat venni meg is lett. a dolog. szép is jó is. aztán elkezdtük beszerelni a dolgokat. gondoltuk olyan nincs hogy nem enne rá a Zalman arra a deszkkára. és ráekkeltt hogy jöjjünk hogy mégis. De 10 perc alatt(se) orvosoltuk a problémát. Némi fémfürésszel és utána egy kis reszeléssel az igényesebb munka kedvéért :). amúgy köszi szépen. egyébként most azon vagyok hogy átállítsam 400ra
    a ramot. vhol errefelé olvastam már cak vennem kell a fáradságot és megkeresni. meg bátorság kell húzni a procit :)
  • Narancs
    Ajánlom EZT a topicot olvasd végig.
  • gt350
    akkor nekem8:
    következő kérdéseim lennének mivel most vettem egy NF-S alaplapot:
    a RAmokat milye nsorrendbe kell behelyezni?
    Procit egyféle képpen lehet berakni vagy több? ha több akkor hogyan?
    és az alaplapon kell vmit állítgatni? jumperelni vagy hasonló?
    vagy csak biosban? és ott mit? ha ezekre kapnék választ megköszönném.
  • nemcsakfeel
    bocs, ez egy fórum, ha konkrét probléma van akkor kérdezd meg nyiltan, de ne várd hogy emailt írjunk :(
  • gt350
    Hali nagyon lama vagyok elnézést. Most rakom össze első gépem. Aki tud ebben segíteni(veszi a fáradságot) 1-2 dolgot az dobjon meg egy maillal:[email protected] végülis csak annyit ne mvágok hogy alaplap beállítgatásai (ha persze kell) a RAMok elhelyezkedése. hogy párhuzamosan vagy RAM,RAM,üres.... tulajdonképpen ennél több problémám nincs is :). legyetek szivesek. előre is köszönöm.
  • Tufa16
    SoundStormban próbálj meg szórakozni a hangszoró beállításoknál
  • Narancs
    öööö legújabb driver?
  • TBALINT19
    hello. Az mitöl lehet hogy nem szolnak a szélső hangfalak. Elvileg minden be van állitva.
  • Tufa16
    nekem végülis noname csatlakozok vannak rajta. aranyozottak, semmi probléma nincs. régebben volt a hangszoróval, mert a gépbe jack feje kicsit meghajlott és nem tudtam mi volt a gáz. Bár fura volt hogy alig birtam kihuzni a gépből :)
  • nemcsakfeel
    veszek jacket, csak nemtudom hogy milyet kéne ami biztosan jóa
  • Tufa16
    nekem müködik rendesen. bár én csak a két hangszorót meg a két mélynyomót kötöttem rá. sztem egy kábelcsere segítene
  • nemcsakfeel
    nekem a saját erősítő van, az lesz gubanc, de az előző alaplapon ( az is nforce 2 es ) lévő csatlakozóval nem volt semmi gubanc, ezért nem értem.
    gyári fülhallgató csatlakozójával nálam sincs gubanc..
  • Doma #1807
    Ehh nahát.
    Nekem egy sima 2.1 es hangrendszert és egy mikrofonos fülest hajt meg egyszerre.
    És megy minden frankón.
    Igaz hogy csak a füles az igazi stereo, de nekem az számít. Mindamellett a hangrendszer is szépen szól.
    Jah és sima gyári csatikat használok.
  • nemcsakfeel
    és neketek nf7-s en lévő hangcsatlakozók jóak????
    mert nekem jack csatlakozók nem igazán passzolnak bele, elülső részük túl szoros bele, belenyomva meg a másik csatorna nemszól/recseg, mert nem érintkezik rendesen..
    milyen fajta jacket vegyek hozzá?
  • ZaJanga
    Vazze bajban van az Abit!www.hardwareoc.hu......
  • Loál János #1804
    Áz.
  • TBALINT19
    És 5.1-es?:)
  • Doma #1802
    Van
  • TBALINT19
    HELLo
    Az abit nf7-s2 esen van integrált hangkártya?