ABIT NF7-S / ABIT NF7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Nvidia oldalán, ha win2k-hoz kellene a driver, akkor csak a
4.27-est mutatja. Ha rámegyek a winxp/win2k archive driverekre akkor ott a 5.10 is. Szerintetek akkor most jó az 5.10 win2k-hoz???
Ennyi menni fog!
A mérést elõre is köszi!
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
Amúgy nem akarok tuningolni semmit, csak a szorzókat hogy állítsam be? Vagy hagyjak mindent alapon oszt kész? 😊
Az a baj a konfigoddal,h a memóriák gátat fognak szabni a tuning terén ugyanis a barton 2 x 166 Mhz-en megy és ez a határ a memóidnak!
400-as modulokkal jobb lett volna a motyó.Persze teheted asszinkronba õket de az amd-s rendszerek nem igazán szeretik ezt.
Talán ha nem lenne a szorzólock de a 2800-asokba kivétel nélkül van ha jól tudom.
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
Jah 2*512 333-as DDR lesz mellette.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Itt mindent megtatlálsz.
Epox 8RDA3+ || 2500+@3200+(1.85V) || Club3D Ti4200@4600(300/650) || 3DMark2001se: 13500 Pont
Nos a történet valami érthetõbb formában:
van egy NF7 alaplapom amin XP sp1-volt felrakva eddig.
Mivel szartam letölteni új drivert (tudom itt ez nagy hiba, de ez van!)a gyári cd-n kapottat használtam. Mivel ezen a cd-n lévõ gyári driverrel hiába állítottam át a hangbeállításoknál meg mindenhol az 5.1-es hangfalakhoz az szert rá és csak sima sztereót nyomott ki magából. Namost itt az sg-n akkoriban még elmondták, hogy a Realtek driver a megoldás.
Egészen ezidáig így használtam a gépet.
Tegnap felraktam a Windows XP SP2-t és felraktam a szokásos gyári + a Realtek drivert.
Azonban a Realtek itt most el sem indul! Feltelepítettem ahogy eddig is, újra is indítottam, de semmi!
A startmenüben sem jelenik meg. El sem lehet índítani, semmi.
Azóta leszedtem az 5.10-es drivereket, az NVMixer-t is, de ezekkel sem lehet rábírni a hangkártyát, hogy 5.1-be vagy akár kvadrofonban megszólaljon. Így most csak sztereóban halgatom a zenéket.
Remélem most már érthetõbb voltam, de ha valami nem tiszta csak kérdezzetek bátran a lényeg, hogy köszönök minden segítséget.
hy...

Az 5.10-es driver nekem se jött be. Leszedtem a régit felraktam ezt, és az XP nem akart elindulni az indító képernyõn megfagyott már. Sehogy nem jött össze a dolog kénytelen voltam visszarakni a 4.24-es drivert az szépen felment és az XP is újraindult.
Biztos nem lehet vmi gond ezzel a 5.10-esel?
egyként egy szavadat sem lehet érteni....
Az lenne a kérdésem, hogy a teljessen sima NF7 Abit alaplaphoz amelyiknél a gyári cd-n nincs prog a hangkártya beállításához 5.1-hez és eddig a Realtek Ac97 driver kellett!
Szóval van ennek a Realtek helyett már valami más is? vagy csak ez van?
Köszi!
Ja és miért van az, hogy az SP2 XP-n nem megy? A realtek!,?
Mind1 végülis, csak ha esetleg eladnám a cuccot akkor átverésnek néznék a vevõk, mert a biosban magasabb fesz beállítást találnának, mint amivel hirdettem a procit, pedig az nem a valós érték lenne...
szerintem nem feszingadozás
lehet,h az abit direkt így állítja be,h védje a procit a láma userektõl mert nem merik majd föntebb tornászni a feszt
Deszkának vagy a mérõ proginak?
Amúgy ez nem lehet a fesz ingadozás miatt?
Hallottatok vmit arról, hogy a fent említett 2 deszka csak a proci fesszel?
Beállítottam 1.85Voltra a procifeszt a BIOSban, de az összes teszt & analizer progi 1.75Voltnak látta...
Vhol olvastam már errõl, de nem nagyon foglalkoztatott a dolog.
Most viszont érdekelne...
Ti nem hallottatok / tapasztaltatok hasonlót?
ha nem megy agggy neki 1.7-1.75volt-ot
nem megy alapfeszen a 3200 barton 3200-on?(2200)
az lehet hogy hamis átszitázott proci
\" örökké nem eshet.... \"
Na most ilyenkor mi is van tulajdonképpen?? Ha tudtok netán valami gyógyírt erre a problémára szivesen venném!
Thx!
memokat próbáltam 1 enként (samsung 512/400, noném 512/400)
a bios új
a táp 400 as
ha az optimális beállitásokat állitom be biosban a 2500-öt ajánlja be,
(szerintem neked lesz igazad)
gyártják a bartonokat, letesztelik õket, és attól függõen hogy 1.65Volton melyik az a freki amin atomstabilak ellátják õket a jelzéssel...(2500+ 3000+ 3200+...stb)
Ami proci nagyon kicsi fesszel képes vinni az órajeleket, az megy mobilnak.
Asszem ez így megy.
Ergó ha neked a 3200+os nem megy 2200Mhzet alapfeszen, akkor az nem 3200+os...ha boltban vetted, akkor vidd vissza, ha nincs garancia akkor szopó van.
1.8Voltig fölmehetsz ha jó hûtõd van, nem lesz olyan vészes a melegedés, viszont ennyin még az én 2600+os antituning procim is visz a 2200at...
vettem 3200+ bartont ezzel vannak a problémák
én úgy gondoltam nagyobb teljesitmény kivánná a nagyobb feszt, de lehet hogy én tévedek
1 csomó 2500+ alapfeszen viszi a 2200 Mhz -et, a tiéd meg még emelve se...ez elég gáz...biztos ezért instabil?
emeltem a feszt stabilabb lett de még mindig van néha probléma. 1.725 nél tartok ,nem tom emeljek még?
mondjon 1 pontos magfeszültséget 3200+ barton procira!
nf7-s v2.0 alaplap. ha emelem a feszültséget akkor stabilabb a gép, de nem akarnám megsütni a procit
gyárilag állandóan kifagyok
mit javít?
Frissebb lágyabb jobb mint cocolino
2.45 :
udio driver 3.20
Audio utilities 3.07
Network driver 2.81 (WHQL'd)
GART driver 2.78 (WHQL'd)
SMBus driver 2.75 (WHQL'd)
Memory controller driver 2.75 (WHQL'd)
IDE driver (IN-the-box) 2.70 (WHQL'd)
IDE driver 3.07 Full Driver
USB driver
Installer 3.08
5.10
Audio driver version 4.42 (WHQL)
Audio utility version 4.44
WinXP ethernet driver version 4.16 (WHQL)
Ethernet NRM driver version 4.42 (WHQL)
Network management tools version 4.42
GART driver version 4.36 (WHQL) with updated uninstaller files
Memory controller driver version 3.38 (WHQL) with updated uninstaller files
SMBus driver version 4.04 (WHQL) with updated uninstaller files
Installer version 4.46
WinXP IDE 2.6 driver version 4.46 (WHQL) with updated uninstaller files
Ebben a sorrendben jelentek meg driverek.
A 2.45-öst adták a CD mellékletén és amíg az 5.03-as meg nem jelent ezt lehetett elérni az abit oldalán.
Nekem az 5.03-as nem jött be.
5.10-est használok.
Ha igen akkor melyik a legújabb driver??
Thx!
Ugyanis ez nem VIAs lap kulon orajelgenerator van a PCI busznak.
Letezik olyan 3200+os ami 166MHzes.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
akkor valszeg a proci nem akar menni 200 on
lentebb olvasom hogy ebbe beleszólhat az integrált hangkártya is