ABIT NF7-S / ABIT NF7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként 2-3-4 es pci-okban jól kéne mûködnie.
De nem vagyok biztos benne.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
Egy NF7-S-em van, és szeretnék beletenni egy PCI-s IDE vezérlõ kártyát. bele is tettem, elõször az 1. sz. PCI sínbe, ilyenkor, amikor a SATA vezérlõ detektálná az arra kötött vinyókat lefagyot. Nem adtam fel, másik PCI sínbe tettem, ezúttal a 2esbe, így már nem fagyott le, de nem is mûxik. Az XP felismerte a vezérlõt, de nem talál hozzá erõerõforrást ("Be/kimeneti tartomány 01F0-01F7, 03F6-03F6 nem áll rendelkezésre") . A kártya amúgy egy CMD PCI-0640-es...
nekem elfogytak az ötleteim, hátha nektek vannak még...
Háát érdekes...
Eddig semmi bajom nem volt de most ha netezek és mondjuk a google-ben kerestetni próbálok vagy pl. dvd.box.sk oldal :
kékhalál és szépen taglalja nekem,h miért is állítja le a winfost:
bla bla .. driver_irql_not_less_or_equal
bla..bla..
Tech info:
stop:0*00000001 (0*0000000C,0*00000002,0*00000000,0*AAF86C05)
TCPIP.SYS - ADDRESS AA86C05 BASE AT AAF7A000, DATE STAMP 3D6DE222
Na ezzel találkozott már v.ki?
Feltettem legújabb-régebbi-legrégebbi ethernet drivert de semmi.
Telepítettem APIC-enabled,APIC disabled de semmi....
Tanácstalan vagyok!!
HELP V.KI !!!
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
Keresek én olyan oldalt, ahol tesztelik az Nforce-os lapokat a különbözõ Nforce driverekkel.
Létezik ilyen?
Ki melyiket használja?
Van egy flesser progi, azt rá kell tenni 1 lemezre a legfrisebb BIOS al együtt.
Részletesen le van írva az abit oldalán!
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
biost honnan tudok letölteni hozzá, és hogyan kell frissiteni?
BIOS frissítést tettél föl?
Tedd fel a legújabbat.
Amúgy alapból, illetve terhelve hány fokos a procid?
NF7-S V2.0 alaplap. 512MB ram,barton 2600+ proci rajta Falconrock II venti.
A probléma a következõ: kb 2 hete a gépem magátol kikapcsolt és az alaplap elkezdett "szirénázni".
Akkor kikapcsoltam a biosba a pc healtnál azt a funkciót hogy leállitsa a gépet ha a venti meghal, és a riasztási hõmérsékletet is 75C-re állítottam. Sajnos nem értem el vele semmit!
Fõleg játék közben csinálja ha tölti, vagy az intézõben rendezgetem a fájlokat, hirtelen lelassul és kb 1percen belül kikapcsol. Aidában megfigyeltem hogy ilyenkor a proci kihasználtsága 100%-ra ugrik és ugy is marad amig ki nem kapcsol, viszint a proci höm. ilyenkor csak 56-58C!
Mi lehet a baja?????
Találkoztatok mát ilyennel????
Ma ledúrom a régi nForce drivert és felteszem én is az 5.03-ast.
Semmi gond vele, nekem stabil. mondjuk nekem a többivel sem volt problémám...
Mi a tapasztalat az 5.03 as driverrel?Stabil?IDE-része milyen?
Hiába 400Mhz es a ramja, ha csak 333Mhzen fut, mert az FSB -je annyi a procinak...
Bérbe vehet? reklámfelület...
Az hogy lehet hogy egy heveromnak és nekem is nf7-s alaplapunk van, neki 2x256/400-as memória van dualban, nekem 1db 512/333-as van, és az aida szerint a memória írás/olvasás szinte hajszálra azonos.
http://epica.nl
Sima analog 5.1et lehet belole csak kihozni a Realtek driverrel, ami innen leszedheto: Realtek Honlap
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Elsõ látásra elég csupasz volt a lap, de végülis mi legyen még rajta!
Örülök, hogy maradhattam az ASUS-nál, de tapasztalatot max. évközben birok mondani, mrt most csak a jó öreg A7V333-asomat használom!
Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
BIOS-ból rakd fel a legújabbat aztán mehet látástól vakulásig.
Nekem 13 hónapja van meg az A7V8X-X és EGYSZERSEM fagyott le. Semmi véletlen fagyás, semmi mellébeszélés. Atomstabil.
Ja és tuningoltam benne a procit.
Mondjuk még ezzel az Abittal sincs semmi problémám. Bár ez még csak egy hetes.
Chopet leszámítva kb. ua, mint az NF7, csak az Abit a jobb lapok után tesz egy betût, míg az Asus a butítotakhoz.
Amúgy úgy voltam vele, hogyha nem lesz a boltban az Asus, akkor jó lesz az Abit is, de volt. REmélem nem fogom megbánni!
Egy digi 5.1-es integralt hangkartya egy ALC650 analog konverterrel. A digitalis resze kb minosegileg egy Creative SB Audigy2 hangkartyaeval egyezik meg.
Sajnos az ALC650 resze mar egy mas teszta, az mar kozelsem olyan jo minosegu cucc. (Csak ez van az NF7-es lapon)
Sajnos ez eleg zajos igy minosegileg nem a legnyerobb cucc, de van kulon ehhez is meghajoprogram amivel 5.1et lehet elocsikarni, bar mint feljebb emlitettem kozel sem Soundstorm minoseg.
Amugy az Asus A7v8x-x lapon egy ADI 1980 6 csatornas cucc van ami meg az ALC650nel is rosszabb.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Szóval akkor pontosítok, hogy értsetek is:
Nekem ez egy második gép lenne Szegedre, amin max. filmet nézni, és Programozni kéne, Linuxot, esetleg ilyen alapabb hálós játékok(q3), szóval a teljesítmény abszolút nem lényeges, mivel egy GeForceMx400-as kártya lesz benne. Ezért lenne inkább fontos a stabilitás és kompatibilitás, mint 5% teljesítményplusz. Ebben a gépben vsz. SATA-s vinyo sem lesz. Itthon megvan a jobb gépem, ezt fejlesztgetem, tuningolgatom.
Elõször én is a Via400 mellett voltam, de ahogy láttam az érveléseket, annyira nem jobb az NForce(kizárólag az én szempontomból), és az újitások sem érdekelnek annyira, az az 5% 3dmark meg még kevésbé.
És bocs már, hogy ennyira parázok itt egy alaplap miatt, de ezeket túlságosan is át szoktam rágni, mivel nem szeretnék szervízbe járkálni, vagy utána meg azon parázni, hogy a másik lett volna a jobb.
Ja, és amugy mi aza Soundstorm?
Mindössze 665 forint a külömbség az A7v8X-X és az Nf7 között...
665 forintért pedig igazán megéri az NF7!
Ugyanolyan procival hangyányi különbség van a két lap között.
Figyelj. Az NF7-S tényleg megéri, szerintem is a legjobb választás a K7 platformra.
De Stan azt írta, hogy sima NF7-et vesz, amin nincs SATA és nincs Soundstorm. Pont az a két értékes dolog ami miatt megérte volna NForce lapot venni (ugyanis SATA és SStorm még a fullos KT400on sincs).
Hidd el, hogy nem akarok senkit hülyeségre rábeszélni, tapasztalatból beszélek, te pedig megnéztél pár szaros szintetikus tesztet ami alapján az NForce 5%-kal gyorsabb, ha gyorsabb egyáltalán.
Szerintem a következõ dolgok miatt éri meg NForce lapot venni:
1. Soundstorm
2. SATA
3. Tuning
4. Dual Channel
Ezek közül 1 és 2 csak az NF7-S(L)-n van, a 4-es teljesítménytöbblete elhanyagolható (Stan írta, hogy neki sem fontos, lehet, hogy csak egy ramja lesz) a 3as szintén nem fontos neki.
Mit nyújt a KT400 jóval olcsóbban?
1. Ugyanazt a stabilitást (vagy többet, mert a VIA-nál biztosan nem lesz gond az IDE driverekkel, mellesleg a haverom lapján (A7N8X-Deluxe) szintén vannak gondok az IDE vezérlõvel, konkrétan amiket Stan is írt)
2. Ugyanazt a teljesítményt (az a pár % múlhat az NForce agresszív rambeállításain is), de ha úgy tetszik akkor 5%-kal kevesebb telesítményt.
3. Ugyanazokat az extrákat.
Összeségében: Ha az NF7-S vagy A7N8X-E mellett dönt akkor azt mondom OK a legjobbat választja minden szempontból!
De az Nforce2 lényegét veszítené el azzal, hogy NF7-et vagy A7N8X-Xet vesz. Akkor már inkább egy KT400as vagy KT600as deszka.
Na tovább nem tépem a számat, remélem Stan megfontolja és belátása szerint dönt.
Nem írtam, hogy nincs rajta LAN.
Azt írtam, hogy SATA nincs a sima NF7-en.
Részletezd, már miért lenne jobb?
Mert neked is ilyen van?
Vagy mert tetszik a dogoza?
Vagy miért bazz?
nForce2 a legjobb K7 plattform chip, ár / értékban pedig az NF7 a gyõztes.
Ez tény, nem vélemény!
De vegyétek figyelembe mikor írtam a hsz-t 😊
Jakuza: "Az Nforce2 meg lenyegesen jobb mint a KT400 a kulon busz orajelgenerator miatt, ezert a tuning szempontjabol lenyegesen jobb mint a KT400 , mert ott el a PCI 33MHzes megkotes."
De Stannek a tuning lényegtelen.
Szerintem sokkal jobban jár egy A7v8x-x lappal mint egy sima NF7-tel.
A7N8X-X meg abszolút szar választás, mert az aztán halálra butított.
"Az Asus A7V8X-X uzemkepeslap ez teny, viszont annyira butitott, hogy ovok mindenkit a megveteletol"
Miért is annyira butított? Van rajta hangkártya, LAN. SATA nincs. De az a sima NF7-en sincs. Szóval ezt én erõsen megkérdõjelezném, hogy túlzottan butított.
Az A7n8x-x az igen. Az tényleg "túlbutított".
Jó lesz azaz nf7! 😊
Persze az ASUS drágább is.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Pedig bíztam egy kicsit, hogy az ASUSt mondjátok! 😊
A K8T800 az 64 bites deszka, viszont a KT880 az K7 plattform deszka...
Szóval amit leírtál abból egy mondat sem igaz.
Jobb azaz nforce2?
2 ismerõsömnek is NF7-je van, és mindkettõnél bugzik az IDE vezérlõ, nem minden vinyót ismernek fel, és tuning helyett nekem többet érne a stabilitás.
Meg egy 'picikét' gyorsabb is...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az Asus A7V8X-X uzemkepeslap ez teny, viszont annyira butitott, hogy ovok mindenkit a megveteletol.
Az Nforce2 meg lenyegesen jobb mint a KT400 a kulon busz orajelgenerator miatt, ezert a tuning szempontjabol lenyegesen jobb mint a KT400 , mert ott el a PCI 33MHzes megkotes. Az AMD64es lapoknal ma me'g nincs ertelme nyilatkozni, mert olyan keves a 939-es lap.
Mert a sima NF7 semmivel nem nyújt többet mint az A7V8X-X ha nem akarsz tuningolni. Viszont jóval drágább.
Ne szidd légyszíves az Asus A7V8X-X-et.
Nekem van egy NF7-S lapom, és egy A7V8X-X is.
Mind a kettõ nagyon jó kis alaplap.
Az Nforce2 pedig semmivel sem jobb mint a KT400, csak nyújt pár extrát (ezzel együtt drágább is).
A KT880 pedig nem az Nforce2 ellenfele mivel az már 64 bites platformra készült.
a KT880 az Nforce3 "ellen" jött ki és bizony jobb is annál...