2520
Fenti ket lap a tema
-
Lacika 79 #1760 Várj, szünetben megkérdem, itt van a szomszéd teremben, csak nem akarom óra közben zavarni. Meg persze nekem is órám van, de pszt. :) -
#1759 Mennyiért? -
Lacika 79 #1758 Ha gondolod, hirtelen tudok neked vagy 5 darabot adni a kollégám boltjából. És ez egy vidéki kis város, szal szerintem is lehet kapni, ha jó helyen keresi az ember. -
#1757 Sztem nem lehet kapni Mo -n, mert PH! -n és hwsw bolhán meg más fórumokon is folyamatosan gyüjtik a vevőket, majd a megrendeléssel (10-15 ember általában) kimennek Grácba, és kb 25K ért hozzák a mobil procik darabját.
Nálunk már sima 2500+ se nagyon van, nemhogy mobil, de annó télleg volt...
Amúgy igazad van, utánanéztem és tényleg van 2600,2800,3000+ mobil is... -
Torry #1756 Már mindegy mert megvan már egy ideje a 2500+-om.
Igaz nem egy tuningbajnok, de alapfeszen 190-es FSB-t még tökéletesen viszi. -
the Godfather #1755 Szó sincs erröl. Mindenki ugy veszi meg ahogy tudja. Van aki hozatja, van aki csak besétál és megveszi. Én speciel besétáltam és megvettem. Csak tudni kell hol kapni. Nekem egy 2500+M van, és ha nagyon akarod te is megveheted, mondjuk egy on-line üzletben, csak rá kell keresni. -
Torry #1754 Jah és a mobil-t csak úgy szórják a boltokban. -
the Godfather #1753 de van 2600+ mobil, söt 2800-as és 3000+is...amit megéri megvenni az a 2600+-M ami 45W-ot tud. Ebböl is van olyan ami 75wattos..az annyira nem jó. Mindenképpen mobilt vegyetek, mert a szorzója nincs lezárva. -
#1752 333 Mhzen mennek a memóriák, most úgy tünik jó, megjegyzi a BIOS-t.Egyenlőre így hagyom!
Narancs:Köszi a segítséget! -
#1751 Ok tegnapelőtt baszkuráltam a BIOST,:P
De visszaállítottam mindent ami eddig volt.
2500+ barton alap,RAMok alap,stb. -
#1750 Elolvastam a topic első oldalát, olvasom hogy egy arcnak volt egy ilyen baja,igazából nem derült ki mi a gond.
Átállítottam a RAMokat 333 Mhz-re és most ugy tünik jó. Pedig a RAMjaim 400 Mhz-sek. Eddig f*szán müködött.
Elem csak nem merült már le,hisz mondom szeptemberbe vettem az alaplapomat. -
#1749 hát nem tom, a hiba üzi erre utal...nekem több mint 1 éves a lap, és nem merült le még...
Amúgy lehet más is persze!
Pl miket állítottál be? Az is lehet, hogy vmi beállítást nem szeret, ezért mindíg alapon indul újra...(bár kétlem hogy ez lenne) -
#1748 Ilyen gyorsan? -
#1747 De, lemerült az elem sztem!
-
#1746 Sziasztok!
Igaz nekem AN7-es ABITom van, amit pár hónapja vettem. Tegnap óta van egy hibajelenségem, amit nem tudok mire vélni. Bekapcsolásnál kiírja hogy "BIOS chechsum error" és betölti a "default" beállításokat.És ezt minden egyes bekapcsolásnál csinálja. Tán lemerült az elem? nem hiszem... valaki tudna segíteni?
Üdv -
Lacika 79 #1745 Mármint ha Godman akar javulást, nem Te, Jakuza. :) -
Lacika 79 #1744 Osztom a véleményedet. Ha tényleg látható növekedést akarsz elérni, akkor a procit is 200-on kéne járatni, mert nem nagyon szeretik az asszinkron órajeleket sajna. :( -
#1743 Nem nagy a problemad.
A BIOSban kell beallitani a memoria frekvenciajat.
Neked szerintem 333-as procid van es alapbol 3/3 -ra lehet allitva a SoftMenu III -> CPU FSB/DRAM ratio erteke.
Ott lehet beallitani, ha esetleg By SPD-re teszed akkor asszinkronban menni fog a DRAM frekvenciaja 400-on. Igaz igy lassabb lesz a memoria kezeles. Amugy latom nem vagy jaratos nagyon az ilyesfajta dolgokban, tehat szvsz ne nagyon nyulkalj a BIOSban mert konnyen azon talalhatod magad, hogy nem indul a geped, es fogadom nem tudod merre van a CLear CMOS vagy a gomb amivel ujra lehet inditani a gepet. ;) -
#1742 Vegulis rajtad mulik.
Ha nem tunningolsz akkor a 2800+, ha igen akkor lehet jobban jarsz a 2600 +M-el, de ez nem 100% mert ott is vannak tunningolhatatlan peldanyok, viszont volt belolle egy eleg jo szeria, ami igen csak jol tunningolhato volt.
Mondjuk en inkabb a 2800-t valasztanam, mert bizonytalan a 2600-nal a tunningpotencial.
-
#1741 Valami hasonlo AC 97 codec van ezen is.
Amugy eleg gagyi minosegu, meg sem kozelitti a SB Live 5.1-et szvsz.
Amugy van driver a gyari CDn csak nem jon elo benne hasonlo beallitopanel, ugy teszi fel a Nforce2 driver ha nem NF7-S alaplapot erzekel. -
Godman #1740 Sziasztok.. lenne egy kis problémám..(ami elég nagy..)
Van egy Abit NF7-s_s alaplapom.Vettem bele a napokban egy 400Mhz_es SAMSUNG memóriát de csak 333Mhz_n megy.. MIÉRT??!Be lehet ezt állitani valahol???
(tuti jo a memoria mert máshol rendesen müxik..)
P L Z H E L P ! ! ! ! ! -
#1739 2600+ m -
Lacika 79 #1738 Miért ne lehetne kapni Barton procit?! Amúgy nekem 2800+ van, és "természetesen" simán megy 3200+-on. -
#1737 2600+ procim van nekem is, az M betű a barton után azt jelenti Mobil, azaz notebook proci. Ez annyiban tér el az asztali cuccoktól, hogy alacsonyabb feszen járí így nagyon karcsű hűtéssel is beéri.
Mo -n sehol nem lehet kapni, szerintem 2600+ ból nincs is mobil, csak 2500+ ból. Ezt Grácban szokták venni, mert legközelebb ott árulják. Azért k*va jó provi, mert 2400Mhz ig szinte mindegyik bírja a tuningot! 25000 HUF ért hozzák Grácból.
C betű meg tuti nincs a barton után.
Azt vedd, amire szükséged van. Ha úgy gondolod hogy 2600+ nem lesz elég, akkor vegyél nagyobbat...
Amúgy megjegyzem ha jól tudom már nem igazán lehet kapni Barton procit, 2600+ t szinte biztos nem kapsz már... -
#1736 Hello!
Most állítok össze egy gépet, és az alaplap már megvan: Abit NF7-S. De nem tudom, hogy milyen processort vegyek bele:
AMD Athlon XP 2600+ 1.900GHz SocketA FSB-333MHz L2cache-512K Barton.M
AMD Athlon XP 2800+ 2.086GHz SocketA FSB-333MHz L2cache-512K Barton.C
Erre a kettőre gondoltam, az XP 3000+ már nekem drága. Melyik éri meg jobban? Az árkülönbség 4000 Ft ami még nem vészes, de azt nem tudom, hogy 2 GHz feletti órajelű CPU-t mennyivel nehezebb hűteni? Jobban járok, ha a 2600-at veszem meg, mert az stabilabb lenne? Sokat vesztek rajta, ha a kisebbiket veszem meg? És mit jelent a Barton címke utáni M és C betű? Légyszi segítsetek.
Előre is köszönöm a válaszokat. -
steweee #1735 na most próbáltam a driver, hát ezen is ac 97 van. akkor ok. én szerettem azt a kártyát -
steweee #1734 ja és azért az is furi, hogy az alaplap cdjén nem volt hozzá rendeshangkaridrájver.azért azt rádobhatták volna. persze abitéknál én nem csodálkozok semmin, mindenki nagyon dícséri, viszont nekem volt egy kt7 és egy kg7-es is, ami "szerencsére" még garanciális időtartamban pusztult el, de szenvedtem vele sokat, míg kiderült hogy mi is a hiba oka. mert erre a legnehezebb rájönni. a többi alkatrészt lehet különállóan is tesztelni, de ehhez bontani kell + új lap új vindóz -
steweee #1733 gondolom az S a soundstorm rövidítése jelen esetben az alaplap típusánál. a kérdésem az lenne, hogy egy msi 746 F ultrám volt, de egy éves gari után nemsokkal meghalt. azon egy realtek ac 97 audio integrált hangkártya volt, ami kb egy sb live ! 5.1-nek felel meg. hogy lehet az, hogy egy abit lapon ilyen gyenge minőségű hangkártya van, illetve tulajdonképpen mennyire is gyenge ez?
egyébként köszi a drájvert! -
#1732 NA akkor ne is keresd, hogy talalhass valami control panelt akkor a Realtek ALC650-es drivert kell feltenned.
Megjegyzem kozel sem lesz olyan a hangminoseged, mint egy NF7-S Soundstormjanak, mert ez csak egy integralt codec.
Realtek ALC 650 v3.65 Driver 2004/11/03 -
steweee #1731 sima, nem S-es -
#1730 Hat kerdes, hogy nem sima NF7-et vett e Steweee, mert ha igen akkor szvsz nincs ott semmi ful az csak az NF7-S lapnal van. -
#1729 pedig abban kell az egyik fülön, teszt is van hozzá -
steweee #1728 most vettem egy ilyen alaplapot. hang van, de nem lehet semmit konfigurálni. kell külön hozzá vmi programot installálni? mert az nvidia nforce chipset driverrel csak hangerőszabályzó van, még a kvadrofon hangszórót sem tudom beállítani! -
#1727 azt esetleg megtudnád mondani,vagy bárki más,hogy miért van az hogy ha az erősítőmmel összekötöm (RCA) akkor világba kell tekerni a hangerőt?és még így is alig szól néha.meg valami alapzaj is van alatta.azért lehet az alapzaj mert 10méteres kábelt használok? -
#1726 affene...azért köszi! -
#1725 Nincs. Az NF7-S-nek van Spdif audio kimenete. -
#1724 nf7-nek van koaxiális kimenetze? -
#1723 nVidia nForce Drivers v6.14 for Windows 2000/XP Beta
Ha az 5.10es nem menne fel. Nalam megolte a XP-t, nem bootolt tobbe -
Carlos Aguilar #1722 Köszi. -
#1721 ?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
Bonyolult...