2520
Fenti ket lap a tema
  • Narancs
    Úgytudom csak a hynix d43 -at nem szereti, de a többivel frankón hasít...
  • rriicchhiiee
    És még annyi , hogy KIngstone ramom van(2db 512).
    Vmi tapasztalatotok van, hogy jól mükszik-e ezekkel?
  • NeoMaN
    an7
  • Narancs
    AN7, ez egyértelmű...
  • DanyyX
    Szerintem az NF7-S2G -t vagy az NF7-SL -t válaszd.
  • rriicchhiiee
    Hali!!!

Vettem tavaly agy asus a7n8x-e deluxe lapot, és kb 2 hete meghalt.
    Visszaviszem a jövő héten mert még garis és szerintem lecserélem egy abitra.

Ezek vannak abban a boltba ahova szól a gari:

Abit AN7,Socket A,Nforce2 uGuru,400FSB,Dual DDR400,SATA,6ch,8xAGP 15800.- +ÁFA
    Abit NF7-S,Socket A,Nforce2,400FSB,Dual DDR400,SATA,6ch,8xAGP,LAN,Fire 15200.- +ÁFA
    Abit NF7-S2 ,Socket A,Nforce2,400FSB,Dual DDR400,SATA,8xAGP,LAN,Firew 12000.- +Áfa
    Abit NF7-S2G ,Socket A,Nforce2,400FSB,Dual DDR400,SATA,8xAGP,GLAN,Fire 12240.- +ÁFA
    Abit NF7-SL Socket A, Nforce2, Dual DDR400, 6ch au., AGP8X, SATA, Fire 13920.-+ÁFA

Az volna a kérdésem ,hogy melyiket volna érdemes választanom?
    Válaszotokat előre is köszi
  • mesor
    Viszont van egy haverom annak kiégett az alaplapja ki kellet cserélni és amikor az új lappal elindította a windowst (helyreállítás után) akkor nem volt hang. Formatálta a winyót újratelepítette a windowst és lett hang. (alaplapi hangkari de nem NF7-es). Szal' megpróbálhatod ezt is de nem 100% hogy ez megoldja a problémát. Ha van időd egy próbát megér!
  • NeoMaN
    akkor rossz helyre dugtad a hangszórót. vagy ki van kapcsolva. vagymittomén... :Ð
  • mesor
    Akkor nincs több tippem sajna.
    Vidd vissza a lapot ha van gari rá.
  • Grig6
    hangnézd meg ezt még ki is jelzi hogy van
  • Grig6
    nem tom kipróbáltam a nvidia nvmixer hangszóró varázslót, de még most sincs hang
  • Grig6
    nah most már tom a hangerőt állítani, mivel most felraktam a NF7-S2 drivert, szal ezzel jó csak még mindig nincs hang
  • Grig6
    jah
  • NeoMaN
    akkor pedig HW hiba, vagy valahogy tényleg le van tiltva biosból. nemtok mást mondani.
  • Grig6
    ok, felraktam a drivert, de így se jó
  • NeoMaN
    nem mutatja a hangkarit. ergo vagy rossz, vagy ki van kapcsolva a biosban.... próbáld meg feltenni azt a drivert amit utoljára linkeltem. ha azzal sem jó, akkor alaplap vissza gariban.
  • Grig6
    nézd meg eztnem jelez hibát
  • mesor
    A hangszoró varázslónál próbáld meg állítgatni NVmixerben a hangszorómódokat. Nekem volt ilyen problémám mert rosszul konfiguráltam de aztán sikerült beállítani és müködik!
  • NeoMaN
    ezközkezelő mit ír rá? nincs kérdőjel vagy felkiáltójel mellete?
  • Grig6
    nincs, auto-n van
  • NeoMaN
    pedig akkor az a driver kell. biosban nincs letiltva véletlenül az alaplapi hang?
  • Grig6
    hát hangerőnél szürke minden szal még hangerőt se tok állítani, amúgy sima NF7
  • NeoMaN
    hangerő ikon lent van a tálcán jobbra? zöld plugba van dugva a hangszóró? NF7 vagy NF7-S a lap?
    uccsó mentsvárként tedd fel ezt:
    5.10-es WHQL driver.
  • Grig6
    hát nem tom mi lehet, mert felraktam ezt a drivert,de mégse jó
  • NeoMaN
    mindegyiken van ALC650, de a soundstormoson pluszban rajta van az nvidia chip ami előállítja az összes hangot hardveresen, viszont a analóg kimenetre már a realtek chip nyomja ki a hangot, a digitálist viszont az NV chip nyomatja. Amelyiken nincs soundstorm, ott mindent a realtek chip végez AC97 szabványnak megfelelően (szerintem szoftveresen).
    Az nforce driver ezt automatikusan érzékeli, és úgy települ....
  • Inquisitor
    És akkor nem az LC650 lesz a hangkártya ha azt a drivert tszi fel valaki, az nForce APU helyett? Mint azokon a kártyákon amiken nincs is APU?
  • NeoMaN
    az egyész ALC 6xx szériához a lenti driver kell tudtommal....
  • NeoMaN
    ehhh, na ilyet még nem hallottam. Viszont olyat igen, hogy az nforce driverben lévő alc driver nem ment fel rendesen a gépre, az alább linkelt pedig igen.....
  • Inquisitor
    Lehet marhaságot mondok, de elvileg van olyan NF7 amin ALC655 vagy 658 van 650 helyett, és más driver kell hozzá? Egyszer valaki regélt valami ilyesmit. (A gyári lemezen lévő driver nem volt jó neki ...)
  • NeoMaN
    Sima NF7-hez EZa driver kell. FTP!
  • NeoMaN
    sima nf7 vagy nf7-s?
  • Grig6
    Hali, most vettem egy Abit NF7 alaplapot, felraktam minden drivert rá, de valamiért nincsen hang pedig az eszközkezelőbe semmi hibát nem ír ki.
    Valaki valami ötlet?
  • adamka12
    Mail ment.

Üdv.
  • shaky
    Az is meglehet! De a választ a #1956 és a #1957-es hozzáröffenésemben megtalálod!
    És még én voltam a ! De azért tetszett!

bazze... bazze....
  • Lacika 79
  • NeoMaN
    Hehe, Te nem 2001-el mértél? :ÐÐÐÐÐ
  • tomo
    szerintem le lehet tolteni az abit oldalarol
  • Godman
    Hi all.. volna 1problémám..Az nf7-s emre nem tom feletelepíteni a SATA drivert mert elszált a lemezem.Anny lenne a kérésem hogy valaki nem tudná azt tömöritve elküldeni nekem???([email protected]) Valaki HELP PLIIIIIZZZZZ !!!!!!
  • barret
    Ja,csak az a gond hogy állandóan változik...
    Nem lehet kitapasztalni.
    Mikor milyen kedve van.
  • jani1191
    Ez már régi dolog hogy ezen a deszkákon a mérő nemgyöngén csal.