ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
Király vagy!
Sztem csinálj a barkács eredményérõl képet, és tedd be a pc tuning topicba...<#eljen>
Viszont ha a proci FSB -je 333 (166) Mhz, akkor a ramnak is annyin kéne mennie, mert AMD -s rendszerek nem szeretik az asszinkron mûködést. Hiába megy gyorsabban a ram, lassabb lesz a rendszer mûködése, mint ha ugyanannyin menne...
Ha viszont az FSB -t is 400ra teszed, akkor nagyon fine lesz a dolog!
Amúgy milyen a procid? PC tuning topicban olvass vissza, vagy kérdezd meg ha tuningkérdésed van...bár vszínû én fogok válaszolni...<#hawaii>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

gt350
Köszi szépen. Nap közben elmentünk házat venni meg is lett. a dolog. szép is jó is. aztán elkezdtük beszerelni a dolgokat. gondoltuk olyan nincs hogy nem enne rá a Zalman arra a deszkkára. és ráekkeltt hogy jöjjünk hogy mégis. De 10 perc alatt(se) orvosoltuk a problémát. Némi fémfürésszel és utána egy kis reszeléssel az igényesebb munka kedvéért 😊. amúgy köszi szépen. egyébként most azon vagyok hogy átállítsam 400ra
a ramot. vhol errefelé olvastam már cak vennem kell a fáradságot és megkeresni. meg bátorság kell húzni a procit 😊

Abit NF7-S v2.0| 2800+ Barton| Zalman AlCu hűtő| 2x512MB PC3200| Sapphire 9800SE| Maxtor 40GB|Seagate 160GB| NEC DVD író; Compucase 6920 Silver ház+ 450Wos Sweex táp

Narancs
Ajánlom EZT a topicot olvasd végig.

gt350
akkor nekem8:
következõ kérdéseim lennének mivel most vettem egy NF-S alaplapot:
a RAmokat milye nsorrendbe kell behelyezni?
Procit egyféle képpen lehet berakni vagy több? ha több akkor hogyan?
és az alaplapon kell vmit állítgatni? jumperelni vagy hasonló?
vagy csak biosban? és ott mit? ha ezekre kapnék választ megköszönném.

Abit NF7-S v2.0| 2800+ Barton| Zalman AlCu hűtő| 2x512MB PC3200| Sapphire 9800SE| Maxtor 40GB|Seagate 160GB| NEC DVD író; Compucase 6920 Silver ház+ 450Wos Sweex táp

nemcsakfeel
bocs, ez egy fórum, ha konkrét probléma van akkor kérdezd meg nyiltan, de ne várd hogy emailt írjunk 😞

*hihi ** *

gt350
Hali nagyon lama vagyok elnézést. Most rakom össze elsõ gépem. Aki tud ebben segíteni(veszi a fáradságot) 1-2 dolgot az dobjon meg egy maillal:[email protected] végülis csak annyit ne mvágok hogy alaplap beállítgatásai (ha persze kell) a RAMok elhelyezkedése. hogy párhuzamosan vagy RAM,RAM,üres.... tulajdonképpen ennél több problémám nincs is 😊. legyetek szivesek. elõre is köszönöm.

Tufa16
SoundStormban próbálj meg szórakozni a hangszoró beállításoknál

Abit NF7-S v2.0/AMD Barton 2600+@3200+/Thermaltake Silent boost/2x512DDR ram(430mhz)/Coolink COOL AP450DX Casetek CS-C1016/Seagate barracuda 200GB-8mb/ Chaintech 6600GT/3dmark03:8425

Narancs
öööö legújabb driver?

hello. Az mitöl lehet hogy nem szolnak a szélsõ hangfalak. Elvileg minden be van állitva.
Tufa16
nekem végülis noname csatlakozok vannak rajta. aranyozottak, semmi probléma nincs. régebben volt a hangszoróval, mert a gépbe jack feje kicsit meghajlott és nem tudtam mi volt a gáz. Bár fura volt hogy alig birtam kihuzni a gépbõl 😊

Abit NF7-S v2.0/AMD Barton 2600+@3200+/Thermaltake Silent boost/2x512DDR ram(430mhz)/Coolink COOL AP450DX Casetek CS-C1016/Seagate barracuda 200GB-8mb/ Chaintech 6600GT/3dmark03:8425

nemcsakfeel
veszek jacket, csak nemtudom hogy milyet kéne ami biztosan jóa

*hihi ** *

Tufa16
nekem müködik rendesen. bár én csak a két hangszorót meg a két mélynyomót kötöttem rá. sztem egy kábelcsere segítene

nemcsakfeel
nekem a saját erõsítõ van, az lesz gubanc, de az elõzõ alaplapon ( az is nforce 2 es ) lévõ csatlakozóval nem volt semmi gubanc, ezért nem értem.
gyári fülhallgató csatlakozójával nálam sincs gubanc..

*hihi ** *

Ehh nahát.
Nekem egy sima 2.1 es hangrendszert és egy mikrofonos fülest hajt meg egyszerre.
És megy minden frankón.
Igaz hogy csak a füles az igazi stereo, de nekem az számít. Mindamellett a hangrendszer is szépen szól.
Jah és sima gyári csatikat használok.

nemcsakfeel
és neketek nf7-s en lévõ hangcsatlakozók jóak????
mert nekem jack csatlakozók nem igazán passzolnak bele, elülsõ részük túl szoros bele, belenyomva meg a másik csatorna nemszól/recseg, mert nem érintkezik rendesen..
milyen fajta jacket vegyek hozzá?

*hihi ** *

ZaJanga
Vazze bajban van az Abit!www.hardwareoc.hu......<#gonosz3>

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Loál János
Áz.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

És 5.1-es?😊
Van

HELLo
Az abit nf7-s2 esen van integrált hangkártya?
hehe, csak az egyik v:1.0 a masok meg v:2.0 😊

barret
Ez semmi! Nekem és a haveromnak egyforma a gépünk! Most vett egy 160-as vinyót,én telepítettem fel a saját gépemen! Gondoltam átrakom,és végeztem,nem így lett...A teljes alaplapi drivereket újra kellett rakni! Így már müxik .A két alaplap között másfél év akülömbség,amúgy teljesen egyformák!

Bérbe vehet? reklámfelület...

ZaJanga
1-3 , 2-3 slot
minnél agresszívebbre 5.2.2.2 , ha nem tettszik neki nem boot-ol ha boot-ol akkor memtest 5-ös 6-os teszt és ha nincs hiba mosoly...

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
Nf-7s lapom van, eddig egy 256Mbos Kingston- KVR400X64C25 memóriám volt,
most vettem még egy Kingston 512Mbos KVR400X64C3A típúst. Azt szeretném kérdezni hogy melyik slotokba rakjam be és milyen frissítési idõre állítsam a setupban a Latency time-ot.
Kézikönyv sajna nem igazán egyértelmûen írja le hogy különbözõ méretû memoriák esetén melyikekbe kell berakni õket (DIMM1-3)
Segítséget elõre is köszi!

nemcsakfeel
hi all.
most térek át msi k7n2 rõl nf7-s re.
régi xp gond nélkül indul, csak hangeszközt akar telepíteni. pedig ugyan úgy nforce 2 es lap volt, mcp hangcsippel. ennyit azért kibírok 😄

*hihi ** *

Tufa16
én nem nyultam hozzá. egyelõre nem volt szükség húzásra 😊

Mortel
Nekem se írja ki csak az Aida,avagy az everest. Nálad is csak 1.5V-on megy? milyen szorzóra állítottad be? mert nekem 12X180 -nál kifagytam játékoknál.

Mortel
Mert elszállt a procim és amikor berektam az újat. Full vírusos volt a yinyóm. 8-9 óra volt leírtani..

Tufa16
én is ott vettem ma processzort, amikor indítom a gépet, nálam nem írja hogy milyen a proci.
amugy szintén 2600+ barton

Narancs
Van olyan vírus, ami megemeli a proci feszt a biosban, és leégeti a procit...ha nincs beállítva hõvédelem elég nagyot lehet szopni miatta...
De miért érdekel?

Mortel
Vírus miatt mehet tönkre hardware? pl proci?
ha nem írom nagyon rossz helyre

Mortel
Users...

Narancs
Hol kaptál te mobil bartont?
Mások Németo. -ba mennek ilyen csecse cuccokért...

htxvm!

Crokin
Akkor szedd le pl. innen.

Repatarurgyán

vazz.. nekem nincs olyan. nem találom.

belemegyek a cd-n -

Drivers/Chipset/Win2KXP/AudioUtl

de ott nem indul el semmi, meg van 1 AudioDrv mappa is de abban sem indul el az install izé. <#help><#nemtudom>

Mortel
ok köszi
nem eladó<#beka3>

ZaJanga
Mér vinnéd vissza?
Örülj, hogy kaptál még egyáltalán bartont!
Mennyié adod? :-))

Mortel
egyébként NF7-S v2.0 a lap
vagy jó a mobilbarton és örüljek neki ne cseréltessem vissza?

Mortel
A mobil bartonnak ugyanakkora a foglalata és belemegy a sima alaplapba is?
Akkor tehát vigyem vissza?

ZaJanga
Mobil barton.
Vagyis elég jó a tuning potenciálja!(álltalában)

[NST]Cifu
NF7 v2.0?
Akkor a BIOS stimmel.

Valószinüleg Mobile Barton-t kaptál, ennyi. Szóval semmi ok az aggodalomra.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

htx. megnézem.

Mortel
mondjuk mobil bartonnak ismeri fel:
CPU tulajdonságai
CPU típusa Mobile AMD Athlon XP-A, 1921 MHz (5.75 x 334) 2600+
CPU alias Barton

Mortel
Nf7 2-es

tuti barton magos aida is irta.
a bios az 26-os számú...

[NST]Cifu
A Sempron-ok 1.6 voltosak.

Viszont tényleg tudni kellene, hogy milyen alaplapról van szó NF7 után mi van a deszkárs szitázva v?.? (pl. v2.0?)
Milyen BIOS-t raktál fel?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Narancs
Lehet hogy mobil bartont kaptál? Vagy Sempront?
A rendes bartont föl kéne ismernie...
Milyen a deszkád?

Crokin
Ha a legújabb biost tetted fel, akkor azzal bizti nincs baj. Biztos Barton-t vettél? Everest mit ír a procira?

Repatarurgyán

Mortel
kérek<#help>!!!

Vettem egy új procit.AMD 2600+-os Barton.
Kövcsi a problémám. Letöltöttem a legújabb Bios frissítést. Nem ismeri fel a procit. úgy kellett belõni , hogy 2600+-on mûködjön.

Elméletileg ennek a procinak 1.65V-n kéne mûködnie. 1.5-ön müxik ha átállítom kifagy...

Felhívtam az eladót, hogy mi a helyzet? Õ azt mondta ne foglalkozzak ezekkel mert 1. a Bios frissítés még nem "elég új" , hogy fel tudja ismerni azt a procit... <#shakehead> érdekesen hangzik.
2. problemra pedig ez egy újabb széria örüljek neki hogy ilyen és inkább érezzem magam szerencsésnek...

szerintetek mi a baja van? vagy csak én vagyok paranoiás...

Crokin
Driver cd-n az audioutil könyvtárban van az nvmixer. Az kell neked.

Repatarurgyán