2520
Fenti ket lap a tema
  • Zsolo007
    Köszi az infót :)

Viszont a bios frissítést inkább kihagyom ,nem kockáztatom meg hogy elveszítsem a lapomat amikor kapok újat nagyon hamar :). Ez a gép kell apámnak....
  • DanyyX
    Valószínű, hogy kontakthibás a lap, vagy esetleg a BIOS-ban van valami gáz.
    Próbálj egy BIOS frissítést, valószínű, hogy ez kontakthiba, dehát próba-cseresznye.
  • Zsolo007
    Megfordítottam....és nem lepődtem meg, ugyanúgy memóhiba.....
  • Zsolo007
    hmmm....megpróbálom, bár én úgy emléxem hogy legutóbb is ugyanígy volt....de megnézem.....THX

UI.: Mondjuk ettől még fura hogy miért memóhibát sípol.....
  • BBking
    Bocs! Zsoloonak ment.
  • BBking
    Valszeg fordítva dugtad rá a kábelt az FDD-re.
  • Zsolo007
    Végül is mind1, másfél évig abban a hitben éltem hogy DCben megy és közben nem is, mostmeg kb. 1 hónapon belül lesz új gépem szal már annyira mind1 :). FDD nekem nem kell de apám szokta használni :)))
  • [NST]Cifu
    A Thermal-Throttling elvileg a CPU hőmérséklete alapján állítaná az FSB-t és a feszt, de nálam nem igazán akart működni, illetve az egyik BIOS frissités után nemes egyszerűséggel csutkára visszavette a procit, úgyhogy gyorsan ki is kapcsoltam...

Zsolo: kell neked az az FDD drive? ;)
    (egyébként nem találkoztam még ilyesmivel)
  • Zsolo007
    Szevasztok!

A következő problémám van: Nemrég raktam át dual channelbe a memómat (2x256DDR400) 1-es és 3-as slotba. A gond a következő: Ha be van dugva az FDD kábel (ami ugye közvetlenül a 3. slot melett van) akkor memóriahibával sípol, ha nincs akkor szépen fut a gép dual channel módban.... Találkozott már valaki hasonlóval?

Jah, majd elfelejtettem: NF7-S em van :)

Erre a CPU Thermal-Throttlingra én is kíváncsi lennék....
  • Sanyix
    Énis ZM-32-t használok, és sokkal jobb mint az alap zörgős gagyi ventillátor :)

Egy kérdés: Van egy beállítás az NF7-em BIOS-ában amivel nem vagyok tisztában, ez a CPU Thermal-Throttling ez mi?
  • [NST]Cifu
    38C° szvsz egyáltalán nem magas...
  • Banyapapa
    Ennyi ( igaz tegnap 4 ora ota tölt a gép):

Igaz nyitott háznál, megjött ez a rühes meleg:-o
  • [NST]Cifu
    De mennyi a chipset hőmérséklete? Mert ha nem túl magas, akkor felesleges lecserélni akkor....
  • Banyapapa
    Hmm, S2-m van azon passziv a hütés, csak ez a ZM mellet picit kicsinykének tünik:)
  • [NST]Cifu
    Jobban hűt, mint a gyári hűtés, ráadásul passzív, tehát egyfelől hangtalan, másfelől nem tud elromolni. ;)
  • Banyapapa
    Hát én nem találtam meg.
    Uccso probaként flashmenu-vel a gépre letöltött uj BIOS-t felraktam, ugy kapcsolodott be.
    Annyi volt a gond ez a gyorsitotár nélkül, hogy már ha csak az asztalon akartam klikkelni, mozgatni az egeret ill a kurzort akadt de elég durván:P

UI: remélem amit lejjebb irtál ZM-NB47J télleg annyira jo, van 1 csak még nem tettem a helyére (nincs idö)
  • DanyyX
    BIOS-ban keresgélsz egy kicsit, valahol ott van az.
  • DanyyX
    Lehúzni NB hűtőjét elég merész vállalkozás!
    Legalább egy passzív bordát tegyél rá, mondjuk ZM-NB47J, vagy ZM-32.
    Nekem is ilyen lesz, pár napon belül.
  • Netrat
    Nekem ugyanilyen deszkám van, háromnapos korában zörögni kezdett a NB venti, kihúztam az aljzatból, semmi gondot nem okozott a hűtés hiánya. A 40 fok nálad tényleg egy kicsit sok, mert mi lesz a kánikulában. Nyilván nem jó a házad átszellőzése. Az én házamban a tápnál, a 2500-as Bartonon és a VGA kareszon van csak hűtés, ez bőven elég, de tök csendes is.

Ja, és meg kéne nézned a tápot is, nem ad-e le több feszkót a kelleténél, az is okozhat melegedést.
  • Banyapapa
    Halho.

Van egy NF7-S2 lap benne egy athlon xp 2400+, XP rajta, és az everest szerint a külsö gyorsitotár le van tiltva.
    Hol lehet engedélyezni??
    A mellé adott könyvecske elég érdekes, nem pont azt mutatja egy esetben mint a BIOS-ban látni.
  • mesor
    Keverőben jól konfigoljátok az 5.1-et? Nekem is voltak gondjaim vele de csak azért mert rosszul volt beállítva az NVmixerben!
  • Tufa
    én a gyári hűtőt szinte azonnal dobtam ki a kukába. Most egy kettéfűrészelt, régi IBM passzív cpu hűtő van rajta, nagyon ritkán megy 33fok fölé(most winamp+dc+fórumal együtt mindössze 28fokos)
  • Me Ga
    Sziasztok!
    Nekem is gondom lenne az alaplapi hangkártyával (NF7-S v2). Most vettem egy Creative Inspire P5800 5.1 hangcuccot, de alig van olyan progi ami alatt jól menne. Egyedül HL2 alatt tökéletes, DVD nézésnél (legújabb PowerDVD) a center nem szól, és a két hátsó is SOKKAL halkabb, mint az elsők. Más játéknál is a hátsók alig hallhatók...
    Tuti, hogy jól van bekötve.
    Valakinek van ötlete?
  • Besz
    Hello!
    Nekem is Abit NF7-S-es alaplapom van. Decemberben raktam össze az új gépem, egy gondom van csak vele: a melegedés. Cpu-m nagyon melegedett, ezért lecseréltem a ARCTIC COOLING Copper Silent 2 rev.2 hűtőventilátort egy Coolink U2VS-re, kikapcsoltam a BIOS-ban a CPU THERMAL THROTTLING opciót, és kevesebb hűtőzsírt kentem rá. Így valamelyest javult a helyzet, bár az új hűtő elég hangos. Ezen kívűl van házhűtő és merevlemezhűtő is a gépben. Lassan már az utcáról is lehet hallani, ha bekapcsolom.

Viszont nemrég észrevettem, hogy az alaplapom is elég forró, felmegy 40°C-ra. És amikor eléri a 37-39-et, akkor azt tapasztalom, hogy MP3 lejátszás közben a hang elkezd akadozni, szaggatni. Roppant idegesítő. Valahol olvastam, hogy ha veszek bele egy új hangkártyát, akkor megoldódik a probléma, de nekem most nincs 10 rongyom erre.

Szóval a következőt gondoltam ki:
    Lecserélem az alaplapi chip hűtőt egy erősebbre, mondjuk egy SPIRE VGA és chipset cooler miniFAN-ra (1250ft).
    Chip hűtő Spire
    Hűtőventilátor fordulatszáma: 4500 RPM
    Maximális zajszint (dB): 23
    Alkalmazható: VGA és northbridge
    Szerintetek ezzel a hűtőcserével lejjebb tudom vinni az alaplap hőmérsékletét?
    Nektek volt gondotok az alaplap melegedésével?
    Lecserélte valaki közületek a gyári chip hűtőt, ha igen, akkor mire, és mennyire használt neki?
    Lehet, hogy azért melegedik annyira a Cpu-m, mert az alaplap melegíti fel az egész házat?

Azért nem a hűtés topicba írtam, mert most konkrétan az NF7-S alaplapi hűtőről, és az integrált hangkártya hibájáról szeretnék többet megtudni.
    Még egy dolog: a gyári hűtőnek mekkora a fordulatszáma?
    Légyszi segítsetek!
  • Crokin
    SP1 van fent. Amúgy visszavittem, és a szervízben mondta a csávó, hogy hát igen, ehhez van nekik programjuk(firmware) amit ő most rátesz és akkor jó lesz.
    Mondom neki, kösz de kösz nem, inkább levásárolnám :) (3 napon belül volt az eset :)
  • Inquisitor
    Tipp: Melyik service pack van fent? Ha egyik se, akkor nem is csoda ha nem megy.
    Tipp2: Van olyan MP3 lejátszó, amire és amiről csak a saját programjával lehete adatot mozgatni, annélkül nem is látja a gép ...
  • Inquisitor
    A mélynyomóban nem tudok segíteni, de azt jó ha tudod hogy sztereo hangnál nem is fog szólni csak az első kettő ... mert írtad a WinAmp-ot. Vagy kell plug-in, ami áll-surroundot csinál vagy használj JetAudio lejátszót.
  • nemcsakfeel
    huhh.
  • Crokin
    Az lesz, becserélem 512 kingmaxra :)
  • NeoMaN
    az s2g elég szar azt tudom (NF7 és NF7S-hez képest), de azért ekkora különbség nem hiszem hogy előjöhetne....
  • NeoMaN
    sztem vidd vissza a lejátszót....
  • Godman
    Hi all...Lenne 1 idióta problémám...Szal..Van 1 "Abit Nf7-S" alaplapom. És vettem 1 "Logitech X-530" hangfalrendszert(5.1)! Nah most az Nvidia NVmixerben a hangszoróvarázsló össze vissza nyomja ki a hangot(csak a jobb-bal elsö hangok stimmelnek..)a Winamp csak 2 hangszórót használ+mélynyomó.(mind1-kisebbik baj..)Ámde a WINDVD-ben beállítottam az 5.1-et ott teszteltem és ott mindegyik szólt!!!!!!! viszont dvd nézés közben csak 4 müxik + a mélynyomo.. naggyábol ennyi.. Ui.: TUTI JÓL VAN BEKÖTVE 1000000% PLZ HELP!!!
  • Crokin
    NF7 2.0-s lap, eddig nem volt gond az USB joy-al/kormánnyal, viszont az újonnan vásárolt usb2.0-s mp3 lejátszómra semmit sem reagál a gép, akárhová dugom. Biosban engedélyezve van a 2.0. Win98-as drivert már csak nem töltök le. Mit tegyek?
  • wid22
    Hello

Leégett az NF7 lapom és vettem egy NF7 S2G t leteszteltem és ez jött ki
    Nf7S2 G 3Dmark2001 7500 pont
    NF7 sima 10500 pont
    A config 3200+ proci 8500 radeon
    Lehet ekkora különbség a két lapközött?
  • kokaii
    Nagyon szépen köszönöm.
  • NeoMaN

Ezt mond:

valószínűleg az IDE vezérlője rossz, mert sorban halnak meg a vinyók. Táp és IDE kábel csere már volt, és több vinyót is próbáltam. Azt hozzáteheted még, hogy csak a primary master vinyókkal csinálja....
  • NeoMaN
    melyik játékoknál, és mit jelent az akadozás nálad? Ha néha berángat és olyankor megy a vinyó --> kevés ram.
  • mesor
    Játékoknál a Ram miatt akadozhat!
    Mostanában már az 1GB ram-ot követelik a játékok!
  • Dinoxster
    Sziasztok!

A GÉP:
    Abit NF7-Sv2.0,
    AthlonXP 1700+,(2700+) 2167MHz (13x167),
    FridgeRock hűtő,
    1 x 512/400MB Samsung DDR (3.0-4-4-8),
    MSI NX6800GT TD256MB 350/1000 [410/1200],
    1 x Maxtor 7200RPM 80GB [ATA133],
    1 x Maxtor 7200RPM 200GB [SATA],
    LG CD-RW,
    LG DVD-ROM,
    Pinnacle PCTV-pro,
    Philips 109B4 monitor,
    400W-os táp.

Kérdésem:
    -Milyen BIOS beállításoknál tudnám a legtöbbet kihozni a gépemből?
    Részletes leírást várok. Tudom hogy nagy munka, de bízom,
    a segítségetekben.
    Sajnos profibb játékoknál akadozik. Mi lehet az oka?
    Kérlek segítsetek!!!
    Előre is köszi!!!
  • mesor
    Mond azt hogy nem kezeli rendesen a winyókat.