29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
#14250 Mégegy csapattal bővült a hazai airsoft társadalom. Azért gondoltam, hogy jelzek, hogy tudjatok rólunk és ha van még csapat a közelben, akkor tudjunk játékot szervezni.
Üdvözlettel,
Bicske Airsoft Team -
#14249 nem városi legenda. az ántsz honlapján is ovlastam. és nem a vérednek, hanem az izzadságodnak lesz olyan kipárolgása. -
#14248 ez nagyon szép és jó, de a kullancs már nincs meg. -
#14247 Van vmi poly B nevű vitamin kapszula, kifejezetten kullancs ellen is van. Nekem még mindig bevállt, meg a kis narancssárga flakonos BEN'S 30 szúnyog és kullancsriasztó. -
#14246 Én a fokhagymáról hallottam, hogy nem szeretik a szagát. Egyik vérszívó se komálja, vámpírok se meg a kullancsok se. :D -
#14245 mert az ember alap kipárolgásai úgyis elnyomják a véred, ha meg megkóstol és visszaköpi beléd a cuccot már régen rossz...... -
#14244 most miért? részeg kullancs nem bír belédmászni :D -
#14243 ez a B vitamin vagy sör stb baromság városi legenda valóság alap nélkül..... -
#14242 Akkor lehet csakvan értelme annak,hogy anyám azt akarja belémnyomni:) -
praksi #14241 Diffusil Repelent, vagy Diffusil Repelent Plus
piros ill zöld flakonban lehet kapni, az előbbi bőrre és ruhára egyaránt fújható, az utóbbi csak ruhára, kb 800 ft az Auchanban
illetve egy vadász/erdész csapattársam mondta, hogy B-vitamint kell szedni, attól olyan "szaga" lesz a vérednek, amit a vérszívók (kullancs, szúnyog, anyós, stb) nem bírnak. -
#14240 Eddig még bennem se,bár én be szoktam fújni agamat.Sőt egyetlen kullancscsípésem van amire emlékszek,azt is kiszedte keresztanyám. -
#14239 Mi a normális? Komolyan kérdezem, ráadásként párom allergiás a szúnyogokra ... :(
Szóval valami jó szúnyog-kullancsriasztó az jóljönne ... -
#14238 bennem mióta játszom még nem volt, pedig nem szoktam riasztózni, és tegnap még a kalapot is ledobtam a hőségben.
régen túrázásokon párat összeszedtem. -
praksi #14237 itt is van kullancs, a srácok folyton szedik ki magukból (bennem még nem volt, mert normális kullancsriasztót használok, nem OFF-ot ) -
#14236 Lyme kór is régi dolog csak mondjuk 10 éve ezerből egy volt fertőzött most meg száz..... -
#14235 Ne is mondd, a kis hülyét sokkal jobban féltem ilyenkor ... -
#14234 rohatt kullancsok :( -
MuldR #14233 Es az ember meg jol is jar. Budan levittuk a kutyat setalni, feljottunk minimum 3 kullancs!
Szerencsere itt pesten meg nem szedtunk ki belole, csak mikor lemegyunk biatorbagyra. Ott alkalmankent 7-8 kullancsot szedunk ki (ugy hogy be van fujva riasztoval)
Szoval a kutyaknak meg rosszabb. -
#14232 Hozzánk jöhetteka sörkertbe[Debrecen,én nem AS-ezek] -
#14231 tudtommal agyhártya és agyvelő de lehet hogy tévedek -
ahogy nézem az alföldön nem igazán van kullancs, oda kell menni játszani -
#14229 Agyhártya nem agyvelő... -
#14228 Így van a védőoltás csak agyvelőgyulladás ellen jó. Bár ilyen fertőzésből évente "csak" 50 van az országban, míg Lyme kóros esetből közel 10 000. -
#14227 örülj neki, hogy csak a tv-ben látttál :) -
#14226 Lymekor nem mai dolog, max te voltál kicsi, és mondjuk 10 évesen fogalmad sem volt mi az
ugyanakkor még régebben, 20-30 éve, tényleg nem volt róla szó -
#14225 nem idéglenes -
#14224 Lyme korról beszélek. -
#14223 *agyhártyagyulladás, nem idéglenes dolog. enyhe volta tél= sokkal több kullancs, sokkal több fertőzött kullancs. -
#14222 Örülj neki ... a védőoltás az agyvelő és agyhártyagyulladás ellen jó, az ugyanis ha jól tudom nem gyógytható :(
MA voltam patikában, sajnos Kedvesem beteg, de legalább rákérdezek ... akartam venni vakcinát amit beadnak ... DE NEM! Amit támogat a TB olyan nincs persze, csak másfajta ... az 5k ... de azt is fel kell íratni a háziorvossal ...
Szóval majdnem lett és lesz is ... 15k-t is bőven megér ... de sajna mire eljutok a dokihoz, az a necces :(
JA és a vicc ... 30+ évesen el kell kezdenem attól fosni, hogy hétvégén megcsíp egy qrva kullancs és beledöglök ... Gyerekkoromban a Körös mellett éltem, utánna Tisza, most a Duna ... a körülöttük lévő erdőkben nem egyszer éjszakáztam ... nem érdekelt az árvíz vagy ilyen .. ha kellett pakoltam a homokzsákot, ha kellett meg fürödtem benne (pedig tilos, mert megdöglök ...)
De többször voltam szarul a Keletis gyrosztól/céges kajától , mint a Körös/Tisza/Duna vizétől ...
És nem láttam még kullancsot csak tvben ...
Érdekes ... -
#14221 De ez a lyme kór nem csak egy ilyen idei idéglenes dolog?Mert én idén hallottam róla először.Agyvelőgyulladás régen is volt.És van rá védőoltás? -
#14220 Kullancs elleni védőoltás és bevizsgáltatás: Hogyan működik és mennyibe kerül?
Ebből én azt veszem ki, hogy a Lyme kór is gyógyítható még jópár hét után is különben nem lenne értelme a vizsgálatnak. -
#14219 szerintetek lehet kapni neopren anyagot, amiből magadnak azt varrsz, amit akarsz? -
#14218 régen nem voltak fertőzött kullancsok? vag csak enm beszéltünk róla? gyerekkoromban voltam táborozni, kirándulni, nem is keveset, volt hogy kullancsot is összeszedtem, mégsem rettegett mindenki a Lyme kortól, agyvelőgyulladástól (20-25 éve) -
#14217 városi parkban is ugyanúgy lehet fertőzött sajna :( -
#14216 nem örülök -
MuldR #14215 Igen erden.
Most toljak bele kemenyen az antibiot :( -
#14214 Érden? bazz... -
#14213 hátjóvanna
tudod hogy azt kell szeretni ami van
a red alaert 2 tetszett
igaz ott a rajban voltunk vagy 8-an, rp megmondta mit kell csinálni, nem volt akkor még elviselhetetlenül meleg, az jó volt, igaz sokat nmászkáltnuk de volt előörs, hátvéd (mániám hogy bekerítenek, biztos a sok taktikai fps miatt), rádió, szervezett volt az egész
itt meg sokszor azt sem tudtam merre van az ellenfél, holvan a visszaálló pontunk
cqb egyébként télleg jó lesz, csak veszek előtte kakukk féle rácsos maszkot az arcomra, meg némi neoprén betét a ruhában itt-ott, nem fog megártani -
Kurfürst #14212 ORVOSHOZ VAZZE' ! -
MuldR #14211 Azonnal menj el orvoshoz!
Marha vagy!
Lyme kort 3 het antibiotikum kuraval kezelik. ha nem jon ossze, meg 3 het! Durva a szervezetnek, de 3 valasztasod va:
- meghalsz
- nyomorek leszel
- kap egy lorugasnyi antibiot a szervezeted, de utana semmi bajod nem lesz.
Egyik srac aki 2 hete volt kint velunk erden lyme koros lett egy ottani kulitol. Sajna o is csak 3 nap utan vette eszre. Minnel elobb menj el! Ez nem jatek!