7005
Athlon 64
-
#5452 Ilyen még a Gigabyte K8nsc-939 nekem 1 évig ilyen volt és maximálisan elégedett voltam vele. Csak új vga-->pci-e miatt lecseréltem. -
izb #5451 MSI K8N Neo3-F PCI-E alaplap.
Amiről Borg írt az nem socket 478-as hanem 939-es alaplap,ami AGP csatolóval rendelkezik.
-
SilentHill #5450 de a Neo2 az Socket478 az enyém meg 754
van egy ilyen hogy MSI K8N Neo3-F (S754-nForce4-DDR 400-PCI Express+AGR (AGP)-4 SATA) /3 év Garancia/ ez most mi AGPs vagy PCI express???
nekme AGP kell szigoruan jelenleg -
Borg #5449 MSI K8N Neo2 akármi.
Tudom ajánlani. -
izb #5448 MSi és gigabyte ajánlott.
elöbbi fullos utóbbi olcsó. -
Inquisitor #5447 Még is hány lábú procihoz ajánljunk lapot? :)
Amúgy NForce3-as, vagy VIA 800-as (kinek mi szimpi) chipsetes Asus, MSI, GigaByte (kinek mi szimpi) ... persze vannak jobbak (pl. DFI vagy ELSA), de azok drágák, ami meg gyanusan ólcsó, az általában szivás forrása.
(Bátrak még is Asrock alaplapokat használnak, persze abból is NForce verziót.) -
SilentHill #5446 Hello!!!
Most jutottam hozzá egy 3000+-os 64bites procihoz az lenne a kérdésem hogy milyen alaplapot vegyek hozzá? tudnátok ajánlani vmit?
AGPs a radeonom ugyhogy olyan kéne ami agps -
#5445 Ha fizetnek érte, az nem olyan rossz :P -
#5444 Errol beszelek en is. :P
Uli takolmanyoktol isten ovjon.
Sot azt kell mondjam az olcso, mindenfele gagyi minosegu alaplapoktol is.
Sok veszodsegtol es idegeskedestol ovja meg magat az ember, ha kiforott nevesebb gyarto lapjat vasarolja meg az ember.
A stabilitas az elsodleges szempont.
Nerm akarok olyan hibauzenetekkel talalkozni, mint "a rendszer sulyos hiba utan allt helyre"
Marpedig lattam ilyet eleget, amikor hoztak a gagyi lapokat vissza, mert inkabb sporolni akartak a lapon 3-4 ezer forintot, eloidezve ezzel sok-sok erdekes hibat, amit elkerulhettek volna. -
Borg #5443 Lehet hogy jó, csak én nem szeretek mások bétatesztere lenni, főleg pénzért :)
Az ismertebb chipsetekről több a tapasztalat, kiforrottabbak a drivereik, és így kompatibilisebbek a különféle hardverekkel is. Lehet, hogy az ULi is eléri majd ezt a szintet.
De az alaplap maga is egy tákolmány, pci kártyát ha 1-et bele tudsz nyomorítani, nem beszélve a csak félig-meddig sataII megoldásáról, vagy az eleve halálra ítélt riser cardos m2 bővíthetőségről... De mondjuk ja, egy s939 proci + pcie/agp vga + integrált hang kombó biztos jól megy rajta :) Nekem itt a hangkártya, a raid kártya, stb... szal no go. -
#5442 Miért nem lehet a hsz-t módosítani, lefelejtettem a :P -t. :) -
izb #5441 uli
sys -
#5440 ez meg mi?
-
#5439 nemsokára úgyís ez lesz: "ULi M1697 helyett NVIDIA M1697" -
#5438 mindenki ezzel jön, hogy uli, ki nem sz@rja le, a lényeg, hogy nem sys :P -
Borg #5437 Azért összvér alaplapot nem vennék, főleg ilyen ULi chipseteset. -
#5436 Tudom, tudom, a pasziánsz is játék. -
#5435 Azér jön egyfolytában integrált sz@rokkal, mer' ő abból indul ki, hogy eladod a 9800Pro-t, vársz, vársz, vársz (meg szopsz a 6100-el, mert gondolom ©kensesboy-nak nem azért van 9800Pro-ja, hogy pasziánszozzon, hanem, hogy jáccon) és amikor hirtelen lemennek a PCI-E-s VGA árak akkor hamargyorsan veszel valamit, ez a tökéletes megoldás Jakuza szerint. Erre én meg azt mondom, hogy Veszel egy összvér alaplapot oszt cserélsz amikor jólesik és nem kell 6100-el sz@rakodni. -
#5434 Jóasszony, tudom mi az átmeneti megoldás, amivel nem szopsz addig se ameddig átállsz PCI-E-re. Mer a 6100 nem más, mint szopás. -
Borg #5433 Gigabyte ga-k8nsc-939, meg az msi k8n neo2 is megvan 15-17 között. MSI-ből ami nekem van, a platinum-54g változat, ez is megvan 25k körül, és bolhafórumokon ehhez is 17-ért hozzá lehet jutni, ahogy én is vettem.
Szal nem kell integrált szarokkal jönni, mert nf3 ultrához már komolyabb lapok vannak ennyiért. -
#5432 JOasszony tudod mi az atmeneti megoldas ?
Ki mondta, hogy jobb a 9800Pronal ?
-
#5431 Tudom, én meg az AsRock-kot hajtogatom. -
#5430 "Punker - VIP szerintem ma már nem szabad AGP-s lapot venni."
GanXstaZoleeWrk - számomra ez egyértelmű ezért is irom hogy ha vki váltani akar es lapot cserél akkor cseréljen vga-t is pcie-sre.
izb - VIP Ha új gép,akkor PCI-E.
Ha csak videókari,akkor AGP értelemszerüen..
Szoval te nem tudom mtrol beszelsz.
-
#5429 Te ezt a 6100-es szart hajtogatod, csak azt ne mondd, hogy jobb, mint a 9800Pro, mert megőrülök, akkor nem megy inkább többre az AsRock-kal? Hm? -
#5428 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Úgy látom Borg, hogy folytatod értelmetlen vitámat Jakuzával. -
#5427 Ilyen erovel kapsz mar Nforce chipszettes PCI-Es lapot is Integralt NV6100-al ami 13k.
Es meg lehet gyujteni egy nagyobb VGAra, mint ahogy megemlitettem mar ezt az atmeneti megoldast is. -
Borg #5426 Én ezt értem, de az agp-s lapot már most is megkapod 15-ért, és 1 év múlva eladod kb 8-10-ért. Buksz rajta max 5-7e Ft-ot. Még mindig nem vagy ott, ahol a másik lehetőség számítása. -
#5425 "Ha a vga értéke csökken, akkor az alaplapé miért nem? Az is ugyanúgy csökken."
Pedig jo lenne ha megertened mar a logikamat, mert nem akarom 2 even keresztul magyarazni, amig kiderul az igazsag.
Ha most vesz AGPs lapot, akkor kesobb alaplapot is kell vennie es ha kesobb PCIEs lapot akar, akkor azt is el kell adnia, tehat bukni fog a mutatvanyon, mert beiktatott meg egy termeket a vasarlasba, aminek az erteke amortizalodik.
Ha most vesz PCIEs lapot akkor kesobb azt nem kell venni, a PCIEs VGAhoz, majd csak 2-3 ev mulva.
Tehat ha most vesz egy AGPs lapot teszem azt 20K-ert.
Akkor mondjuk erje a felet 1 ev mulva, bukott rajta 10K-t, ha esetleg megis PCIE-re akar valtani. -
#5424 számomra ez egyértelmű ezért is irom hogy ha vki váltani akar es lapot cserél akkor cseréljen vga-t is pcie-sre. -
Borg #5423 Nem értem a logikádat. Ha a vga értéke csökken, akkor az alaplapé miért nem? Az is ugyanúgy csökken. Amit most venne meg PCIE-s lapot tfh 25k-ért, azt 1 év múlva megkapja 15-ért. Az anyagi összehasonlítás azonos teljesítmény elérésére vonatkozott, hogy most, vagy egy év múlva váltson pci-ere.
De mindegy, a lényeg az, hogy sebességbeli előnye nem lesz abból, ha most vált pci-e. Cserébe viszont jóval többet költhet rá. 1 év múlva pedig olcsóbban megússza az agp-ről átváltást ugyanarra a kártyára, mivel ugyanaz a pcie kártya és alaplap is kevesebbe fog már kerülni. Jóval. -
#5422 Azt tudjuk, hogy Uli chipset van rajta es bar nehany dologban nem ertunk egyet Borggal, az biztos, hogy abban egyetertunk, hogy az ilyen chipsettes dolgokkal jobb vigyazni, s ha lehet elkerulni. -
#5421 Sztem arra sincs esély, hogy egy év múlva 5 ropi legyen a 9800Pro, de ha mégis, akkor vevő vagyok egyre. :P -
#5420 Csütörtökön megveszem, talán hétfőn tudok mondani vmit (nyelvvizsgára kellene tanulnom, szal nem bizti a hétfő), mennyire sürgős a válasz neked? -
#5419 Elirtam 40-5K (ez 10K PCIE, AGP kulonbsegnel 30ks PCIE kartyanal), de igy is lathato a kulonbseg. Nem mindegy 10Kert cserelek most VGAt vagy kesobb szinte uj arert veszek 35Kert. -
#5418 Miert is ?
Csak az alaplapon bukna vagy 12K-t. Viszont most a kartya eladasaval csak 10et.
Ha megsem adja el a VGA-t most akkor kesobb kell, amikor mondjuk +5k lesz az erteke, viszont az AGPs uj kartyanak min 10K-val dragabb az erteke, maris nem +10ezret kell kifizetnie egy 30ezres PCIE uj kartyaert mint most, hanem 45K-5ezret.
Tiszta matematika, ha ezt valaki nem latja at akkor biza nagyot bukik, meg ha ugy gondolja jelen pillanatban ez a jobb megoldas, de a szamok nem hazudnak. -
kensesboy #5417 Asrock 939DUAL-SATA2 ez az -
kensesboy #5416 Ha lehet megtartanám a mostani kártyát, mert ennyi a "költségvetésem" rá.
Tudok egy ASRock alapalprol amin va AGP -PCI csati is , s nem is olyan drága.
Többen ajánlották má.
Ha késöbb v.kártyát akarok cserélni PCI-re csak beble kell dobni, s kész.
Mit tudtok rola???
-
Borg #5415 En pontosan leirtam a kalkulációt, szal olvasd csak át mégegyszer. Nem azt irtam, hogy az AGP-s lapjába tesz PCI-E kártyát.
De ott vannak a számok. Még ha a 9800pro értéke 0-ra is csökkenne (amire nincs esély), még akkor is pluszban jönne ki a másik verzióhoz képest. -
#5414 te vótá a gyorsabb :( -
#5413 Nem engem kérdeztél, de elmondom a véleményem, akit nem érdekel ne olvassa:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valószínűleg azér vót drágább az AGP-s VGA, mert végre le szeretnék építeni az AGPs piacot.