Athlon 64
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az AMD ki akarte hagyni a DDR2-t, mert nem látta értelmét. Viszont a RAM-gyártók nyomása miatt rákényszerült. Nem fognak csak az Õ kedvéért gyártósorokat fenntartani, ahhoz kevés az AMD 20% körüli piaci részesedése. Viszont a DDR2 jóval alacsonyabb energiafelvételû. Ráadásul az AMD alacsonyabb idõzítéseket tud biztosítani az IMC miatt. Veszteség teljesítményben nem lesz az átállás miatt.
Persze az sem véletlen, hogy az AMD már dolgozik az XDR és DDR3 vezérlõkön. Valószínûleg Õk fogják elõbb bevezetni valamelyiket, megelõzve az intelt. Az XDR már nincs messze, a PS3-ban az lesz. Tehát a gyártás nem lesz probléma. Kérdés, hogy hogy fog az AMD fejleszteni asztali és szerver platformon. Elképzelhetõnek tartom, hogy teljesen elkülöníti a kettõt az egyiken DDR3, a másikon XDR RAM-mal.
A sok szempont közül az egyetlen az X2 ami a s939 mellett szól. Tehát nem utolsó, a kettõ nem feltétlenül konvertálható egymásba. Most pl nem. Viszont ha meglep minket az AMD és kihagyja az (A)M2-t, akkor tényleg kicsivel több létjogosultsága van a s939-nek. De ha jön az új foglalat, akkor semmivel sem.
A procit eladni most még könnyû. De mi lesz ha kijön a(z) (A)M2? akkor sokkal nehezebb lesz.
Ps: depoval eleg rosszak a tapasztalataim.
Mardon: nem utolso szempont, hogy eleg csak a procit cserelni. Egyreszt rohadt konnyu procit eladni, emellett nagyon konnyen es hamar cserelheto. Nem beszelve arrol, hogy uj rendszert sem kell telepiteni. Szoval minden szempontbol eleg idealisnak mondhato, es nem csak "nehany ember" el vele.
A tuningpotenciál meg van a s754-es rendszerekben is, hallottam már arról is 2700-2800MHz-es eredményeket. Az 1MB cache sem olyan jelentõs elõny, nem hoz többet a konyhára mint 2%.
Tényleg jöttek ki 2400MHz feletti s939-es procik. Az olcsóbb fajtába tartoznak: FX-55, FX-57, FX-60. Tömegtermékek $827-os kezdõ árral. (FX-55 már nincs gyártásban.)
Tehát az egyetlen elõny az X2, amibõl lehet venni már $301-ért is. Ez viszont kevés, mivel ezt is csak egy szûk réteg engedheti meg magának. Egyáltalán nem egyértelmû a választás.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
CSak mindenhol ezt látom: csak s939-ben érdemes gondolkodni, meg hasonlók, egy ezt állító ember véleményére lettem volna kiváncsi, h szerinte mért is olyan jó.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
VR-Zone
Prohardver! (és itt kell elnézést kérjek, mivel lehet kijön még az X2 5000+ és az FX-59)
szintén PH!
Hogy ne kelljen messzire menned itt egy SG-s
Ha esetleg részletesebben is érdekel a téma: Anandtech
Ergo: eseteg két új A64 s939-re (mindkettõ a "tömegigényeket kielégítõ" FX és X2 szériában), négy Sempron (az s939-eseket ma is kb lehetetlen beszerezni) aztán minden (A)M2-re. Ezt nem befolyásolja az esetleges halasztás.
Olyan VGA-ról beszélni, ami szinte nincs is (GeForce 7800GTX-512) szintén botorság. Ugyan annyi értelme van. Mégis mindent ahhoz mérnek abban a szegmensben.
Persze kérdés mihez fogsz késõbb is procit kapni. Mert lehet hamarabb el fognak fogyni az X2-k, mint a Sempronok (mivel kevesebb készült belõlük). Szerintem elég gyenge ennyi miatt kijelenteni, hogy jobb az s939 hosszú távon.
De ha van valami perdöntõ indokod, akkor ne tartsd magadban.
(Hozzáteszem nekem is s939-es rendszerem van: 3500+, AN8 Ultra, 2x512 noname Samsung...)
Tehát egyáltalán nem állítható, hogy a DC pótol 200MHz-et, sõt. Összességében többet jelent a 200MHz mint a DC, mint elõbb is említettem. Úgy érdemes procit választani, hogy az ember megnézi mire akarja használni. Van ahol többet jelent az órajel, mint a memória-alrendszer sebessége és van ahol fordítva. Ez utóbbi a kevésbé jellemzõ. (A 3400+ és a 3500+ összehasonlítása már problémásabb, mivel ott az L2 cache mérete is eltér.) Azaz a DC ellenben a NetBurst architektúrával nem okoz jelentõs teljesítménynövekedést. Felesleges erre gyúrni. Ha esetleg nem megy DC-ben a RAM egy s939-es rendszerben az nem érvágás mint a P4-nek. (Egyébként az s754-es procik is bírnak mind a két csatornával, csak az egyik le van tiltva.)
Abban részben egyetértek veled, hogy az átlag ember számára ez meddõ vita. Vesz egy procit, amit ki tud fizetni.
Viszont egy korábbi hsz-odra reagálva: a 65°C csak az E6 és E4 (leszámítva a San Diego és San Diego-512-t) steppinges A64-ekre igaz. A korábbiak esetében 70°C a max.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Pl csekkold ezt az oldalt:
http://kiskerarak.hu/prices/cat?c=2.1&t=12144
Azert az mar nem mindegy, hogy brutto 41 vagy 32 :)
Olvass már vissza 3 hozzászólást ember...<#lama>#lama><#lama>#lama><#banplz>#banplz>
s754 AMD Athlon64 3000+ dobozos 28 999 Ft (2000Mhz)
s939 AMD Athlon64 3000+ dobozos 41 400 Ft (1800Mhz)
Amúgy most gyakorlatilag az egész megint helybentopi lett, mert mindketten ugyanazt azt eredményt hoztuk ki: az S754 és az S939 esetén a viszonyszámokat kell figyelni, egy 3000+ proci kb. ugyanazt a teljesítményt fogja nyujtani, függetlenül attól, milyen foglalatban is csücsül, csak éppen az S939 a kétcsatornás memóriavezérlõje miatt 200Mhz-el alacsonyabb frekin futkos.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Processzor -megateszt - 1/2
Processzor-megateszt - 2/2
Különösen ajánlom figyelmedbe ezt a képet:
.
Amit össze kell hasonlítani, az a 3200+ (s939) és a 3000+ (s754) eredménye. A kettõ között mindössze a memóriavezérlõ és a tokozás tér el, az órajel azonos. Hol itt a 3200+ kb 80%-os elõnye? Gyakorlatilag egyformán teljesít a kettõ! Márpedig ez egy valós alkalmazás, tehát ez az eredmény (az Everest teszttel ellentétben) mérvadó. És ez igaz az összes többi tesztre is: minimális eltérés.
Csak, hogy kétség se merüljön fel a két processzor közötti különbségek körül, itt egy kellõképpen autentikus forrás (a két adott prociról van szó)AMDCompare
Jók a 400-as ddr ramok.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Nem emlékszem rá hogy azt mondtam volna hogy az. Csak eszembe jutott hogy hasonló cipõben voltam én is a nortonnal. Szövegértesz-e?<#kacsint>#kacsint>
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
tény hogy felvásárolta sygatet a norton de még van norotn mentes sygate tüzfal... :P
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ami azt illeti, a tapasztalatom az, hogy a ram sokszor fontosabb volt, mint a proci sebessége. A 166Mhz amúgy is visszalépés, hiába alacsonyabbak az idõzítések, kb. 5%-os lassulást jelentett a Lock-On-ban, ahol eléggé intenzíven használja a ramot. Szóval ha arról van szó, a saját benyomásom és FRAPS nézésem alapján akkor inkább 2200Mhz és 200Mhz-es ram sebesség, mint 2300Mhz, és 172Mhz-es ram sebesség. Nem egetverõ a különbség, de azért ott van.
Érdemes ezzel foglalkozni,ha a ramok lassabbak lesznek,de a proci gyorsabb?
2007: AeroCool Magic3D, Gigabyte GA-K8NF-9, A64 3700+, Zalman7700 ALCU, Sapphire X1950Pro, 2*1GB d43 400@500, LG H12N, kicsi Raptor, 0,5Tb WD, Leadtek TV Expert, 400W Chieftec, 19\'\' AOC
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Leallo peer2peer kliensek es sorolhatnam.
Ne tedd fel, nincs ertelme.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
nForce4 ultra laposok segítségét kérném!
Adott egy Abit Kn8 lap (nF4 ultra), amivel nincsen semmi baj, csuoán annyi, hogy ha föltelepíten az nV Network Managert ami a hardveres tûzfalhoz kell, akkor 10-bõl kn egyszer bootol az XP. Ha betlt akkor hibátlanul megy. Viszont, ha nincs fönt ez a szar akkor minden okés, pillanatok alatt bootol a gép, jóval gyorsabban tölt be az XP. Kérdés: megérné szarakodni, és mûködésrebírni ezt a hardveres tûzfalat? Vagy szarjam le inkább? Én nagyon hajlok az utóbbira, de ha tudná vki a megoldást a problémára annak azért örülnék, köfi!
Azert remelem minden teren kielegito volt a magyarazatom.
Legalabb masoknak nem kell ujra leirni az ilyesmit.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
"Mit takar az, hogy "vissza osztottam" öket?"
Igenam, de egy brand vagy noname memoria 200as (DDR 200*2=400MHz) frekvenciaja kevesbe emelheto, mint a jobb fajta tuning CPU-knak.
Teszem azt a procit siman fellehet huzni 250MHz-re, addig a memoria nem birja a vele szinronban torteno 500MHz-re (DDR 250*2=500MHz) torteno emelest.
Igy aztan azt szoktak csinalni, hogy a visszaosztjak 166MHz-re a RAM frekvenciajat es ugy kezdik emelni a processzor orajelet. Igaz igy asszinkronban fog menni a memoria es a processzor, viszont tovabb lehet huzni felfele a processzor orajelet (persze csak ha birja), mert a memoria frekvenciaja nem lehet akadaly.
http://thenamelessphoto.com/
Korábban 2200Mhz CPU / 166MHz, 2-2-2-6 ram beállításokkal futott a gépem, most 2200Mhz CPU / 200Mhz, 3-3-3-8 ram beállításokkal.