10753
Bajnokok Ligája
  • Molnibalage
    Jó lenne eljutni oda, hogy darabáron össze lehet válogatni az engem érdeklő csatornákat, és nem kellene úgy fizetni 40 csatornáért, hogy a háromnegyedét nem nézem, de amit akarok az meg sehol. :D

Na, ezzel kurvára egyetértek. Nekem kb. 4-5 csatorna kellene, de azokat is csak szökőévente nézném...
  • [HUN]FaTaL
    Lehetett nézni neten a szuperkupát? Hátha adják a BL-t is :D
  • dave9004
    thome-on is van pro4 az alapnál eggyel drágábbiban tuti:)
  • Zsolti9014
    ez örömteli (bár engem pont nem érint a helyi szolgáltató ilyenekkel nem foglakozik), viszont ennek ellenére szigorítanám ezeket a közvetítési jogvásárlós dolgokat. jó, persze, lehet jönni azzal, hogy piacgazdaság, meg verseny, meg mittomén, de:

- azért olyat nem engednék, hogy X csatorna megveszi a közvetítési jogot, és adja a meccseket, szinte mindenki fogja. X úgy dönt, hogy elindítja Xa csatornát, és átrakja oda a meccseket.... Xa-ra vagy várni kell, vagy szolgáltatót váltani, stb. Jó, most a Tv2-től rendes volt, hogy a neten is lehetett nézni pl. a Szuperkupát.

- vagy a kizárólagos jogokat kéne átgondolni, vagy pedig több csomagban lehetne árusítani a jogokat (jó, most a PRO4 mellett a Digi is nyomja, de lehetne több). Ha pl. van 8 BL-csoport, akkor máris lehetne 8 csatornának joga, vagy nemtom. Valahogy másképp mint most van.

- vagy vissza mindent a közszolgra, vagy sporttv-re! :)

Jó, tudom, hogy sokaknak nem tetszik, amit most leírtam, és persze tudom azt is, hogy nem olyan világban élünk, ahol ezek a javaslatok életképesek. De nekem ez akkor sem tetszik. Régi szép időkben tudtam nézni az m1-en a BL-t, plusz műholdon az angol Eurosportot. Aztán a BL-t átvette a Viasat3, hozzánk persze még a T-Home sem kötött akkoriban lóf@szt se. Sőt, a helyi szolgáltatónak sem volt még ide kiépítve a hálózata, mert külváros. Aztán jött a Sport TV, volt ott minden, mi szem-szájnak ingere. Angol-német-olasz-spanyol bajnokik, UEFA-kupa... Végre be is kötötték a kábeltévét, lett Sport1. Kevéssel később elindult a Sport2, és a jobb meccseket ott nyomták, nekünk persze még nem volt... Mire lett, jött a Sportklub, átvette a Bundesligát, olasz kupát, meg mittudomén. ire ez is felkerült a csatornák közé, jött az Eurosport 2, amely nemsokára le is csapott a Premier League-re. Aztán Sport M, Digisport, most PRO 4. Hát én értem, hogy kereskedelmi tévék vannak, meg versenyeznek egymással, de valahogy mindig sikerül szopóágra kerülnie sok szurkolónak.

Bocsánat ezért, de kikívánkozott. Lassan elgondolkodok, hogy mit köttessek a helyi szolgáltató helyett, de nem lesz könnyű olyan csomagot találni, amelyben minden benne van, ami kell, és még nem is drága, és nem is kell 24,5 év hűség. :)

Jó lenne eljutni oda, hogy darabáron össze lehet válogatni az engem érdeklő csatornákat, és nem kellene úgy fizetni 40 csatornáért, hogy a háromnegyedét nem nézem, de amit akarok az meg sehol. :D

Na, mindenkinek jó szurkolást estére!
  • jAsOn VoOrHeEs
    Nekem novemberben lesz egy éve, hogy műholdasom van, de még egyszer sem tapasztaltam, hogy rossz időben nézhetetlen lenne.
  • jAsOn VoOrHeEs
    Itt lesd meg a konstrukciókat.
  • jAsOn VoOrHeEs
    klikk

A Digisportot is tartalmazó alapcsomag havi díja 1400Ft (17 csatorna), ha kell a Digi+ is, akkor az pedig már 2700Ft (52 csatorna).
  • [HUN]FaTaL
    Jah, akkor nem szóltam. :)
  • Tyler1
    több digis embertől is hallottam, h rossz időben nézhetetlenek a csatornák azon.
  • Effe88
    az milyen???:D:D
    nem vágok semmit:D:D
  • Molnibalage
    Nem, valami Beta-Tech szolgáltat itt az Akácfa körúton.
  • [HUN]FaTaL
    Műholdas tv-t is lehet rendelni.
  • Effe88
    ezt a digi genyót külön is meg lehet rendelni???mert a vidanet kínálatába nem lesz soha én meg ott vagyok...:S
  • [HUN]FaTaL
    Aki PR telekomos, mint én (gondolom te is, mert miklósi vagy) az vár, amíg berakják és nézi a digisporton lévő meccseket, vagy keres streamet holnap, mint én.
  • banok
    Digi TV
  • Molnibalage
    És aki nem UPC-s hanem más helyi szolgáltója van az mire fizessen elő, hogy legyen BL-je otthon?
  • banok
  • szucsy89
    A UPC a mai napon megállapodást kötött a PRO4 továbbítására, és az új csatornát még ma elérhetővé is teszi a legolcsóbb, bronze elnevezésű csomagban, az 50-es programhelyen. Az új csatorna iránti igényt nem kell külön jelezni, a kínálat bővülése mellett az előfizetési díj változatlan marad. Így a UPC ügyfelei a BL egyetlen meccséről sem maradnak le, hiszen már a H-csoport holnapi nyitó rangadóját is megtekinthetik.
  • karajjj
    valami %-os lefedettségnek kell lennie, mert anno a VB-n is cirkusz volt, hogy a digi vette volna szívesen, csak akkor az m1 a pénzt nem tarthatta volna meg, hanem az adósságai csönketésére kellett volna költeni, ezért nem adták el
  • banok
    A közszolgálati fogja adni. Ez fix.
  • [HUN]FaTaL
    Az EB, VB kötelező olyan csatornán adni, ami földi sugárzással mindenki számára fogható, legalábbis, ha jól tudom.
  • ProGabe #7567
    ha jól tudom az már biztos, hogy az EB az m1 (2)-en lesz!?

vagy rosszuk tudom és a 3 ember által fogható ánuszrózsa nevű csatornán? ha szerencsénk lesz, talán még az olimpiát is láthatjuk^^
  • banok
    A TV2 (Pro4) és a Digisport BL jogai ezzel az idénnyel járnak le. A Magyar Televízió eltökélt szándéka újra megszerezni a BL közvetítési jogait. Teszem hozzá ez valószínűleg, ugyanúgy mint korábban, heti 1 meccs lenne.
  • Tyler1
    persze, biztos nem azért, h több kábel-, és műholdszolgáltatót vonjanak be maguknak a nagyobb érdeklődés után. tuti, h ezzel pár szolgáltató beveszi a pro4-et a csomagjaikba, amivel nagyobb nyereség érheti őket, mint a közvetítéssel.
  • jAsOn VoOrHeEs
    3 évre kapták meg, így jövőre valóban lejár majd. Viszont ugye nem lehet majd kizárólagos jogokat szerezni, így továbbra is esélyes, hogy mondjuk a Digi mellett valami még alacsonyabb lefedettségű noname fossal karöltve közvetítsenek majd.

A TV2 viszont szépen leírja magát az UEFA előtt a Pro4-gyel, így elég valószínű, hogy ők egy fityiszen kívül mást nem nagyon fognak kapni. A Pro4 meg megy majd szépen a süllyesztőbe, mint a viasat6.

A TV2 láthatatlanná teszi a Bajnokok Ligáját

[...]A 2011. július 31-i AGB-adatok szerint a PRO4 a háztartások 16,3 százalékában érhető el, ami 648 227 háztartást jelent pillanatnyilag Magyarországon. A DigiSport a maga 34 százalékával (1 352 130 háztartás) valamivel jobb helyzetben van. A DigiSport+-ról még egyelőre nincs hivatalos adat, ugyanakkor a tulajdonos Digi Kft. valamennyi rendszerén szerepel a csatorna, így vélhetően ez is több háztartásban fogható, mint a Pro4. A TV2 lefedettsége 99,7 százalék.

Van némi különbség, a TV2 döntése ezért érthetetlen és sportszerűtlen.

A csatorna állítólag azért döntött így, mert nem jutott be magyar csapat a főtáblára, így az érdeklődés sem lesz kiemelkedő. Tegyük hozzá gyorsan: tavaly sem volt magyar csapat a 32-es táblán.

Médiapiaci szakértők szerint meggondolatlan és önveszélyes lépést tett a TV2, hiszen ezzel aligha javított megítélésén az UEFA megbízásából a jogokat értékesítő TEAM képviselői előtt. Ráadásul az UEFA várhatóan ez év őszén írja ki a következő három évadra szóló pályázatot, s a mostani csatornaváltás aligha javítja a TV2 esélyeit.[...]
  • LasDen #7563
    ha jól tudom 3 v 4 évre szokták kapni a jogokat....
  • WuFraZselic
    amúgy azt lehet tudni, hogy a digi meddig vette meg a közvetítési jogokat? én úgy emlékszem jövőre lejár a BL
  • WuFraZselic
    érdekes = izgalmas*
  • WuFraZselic
    jó az speciel tényleg az volt, bár azt sem láttam :D :D bár igazából az izgalom hiányzik a meccsekből, amúgy nem lenne gond azzal sem. a Malaga meccset nagyon vártam, aztán majdnem bealudtam :/ már csak ezért is szeretem a PL-t, mert pl 10 Stoke City - Chelsea meccsből 7-8 legalább érdekes :D
  • LasDen #7559
    azt nem mondanám, hogy katasztrófa...múltkor néztem valencia-racingot az nagyon jó volt...de mondjuk én is ES2-n láttam utoljára PL meccset...:D
  • WuFraZselic
    na jah... most meg maradt heti 2 nézhető spanyol meccs (barca, real), a többi meg katasztrófa...

lövésem sincs mikor láttam utoljára, olasz/angol bajnoki meccset TV-ben :/ múltkor konkrétan fizikai fájdalmat okozott megnézni egy forma1 futam után egy magyar bajnokit a dunán :D (vagy sport1-2, már nem emlékszem :D)
  • Effe88
    hát ja így volt
    de más kérdés hogy hogy csinálhat ilyet jó lenne már valami törvény erre...
    faszom se angol,se olaszt(bár ez kevésbé )érdekel nem látom és most már a bl-t se fogom:S:S:S:S?!
    hát basszák meg magukat!!!
  • LasDen #7556
    a sport tv megpróbálta megtartani, de a digi úgy jött mint a Man City...100 milla a jog? adunk 200-at...
  • bakkerman
    amikor még egy hétvégén olyan csapatokat láthattunk akár egymás után is,mint a MU,Barca,Inter,Bayern...tölteléknek meg akkor francia meg skót bajnokik néha...most meg mivan...:S
  • Tyler1
    az a baj, h a BL jogai keci drágák, ezért tudják csak a kereskedelmi csatornák megvenni. m1-ről is azért vették le, mert nem térült meg a lóvé a nézettségből, pedig ugye az közszolgálati tv, állami pénzből vették a jogokat.
  • Rockynhooo
    Emlékszem még volt olyan hogy délután megismételtek egy előző napi meccset... :S meg az esti meccs végén összefoglaló a többi meccsről illetve hétfőként bl magazin :)
  • hedonist
    A sport tv-n a spanyol focin kívűl már nincs is nézhető foci.. az volt a szép korszak, amikor még a PL is ott ment...
  • SLICK
    ezt a rohadt geciséget már komolyan...
    Nemhogy megvenné már a Sport TV a licenszet és mehetne 2-2 meccs (első élőben a második felvételről) a csoportkörökből és a nyolcad döntőkből kedden meg szerdán.
    Így is siralmas ami ebben a geci országban van, nehogy már egy kikúrt sporteseményt is megnézhessen az ember.
  • Grove4
    adom!
  • Rockynhooo
    anyjukat! az volt a királyság mikor még az m1-en volt :S