781
Avagy érdemes- e lecserélni a szemüveget
  • akyyy
    Olyan a problémám, hogy a minap reggel kettétört a szemüvegem kerete. nemtudom miért, nem ültem rá mostanság, meg tegnap még jó volt. lehet a hideget nem bírta (hát aki hajnalba megy dolgozni...)

Azon gondolkozta, hogy kipróbálom most már a lencsét, ha már kötelező elmenni : )
    "szerencsére" addig van dioprtiás napszemcsi, amibe látok valamellyet, erős fénybe, meg tudok vele vezetni ha muszáj, de nélküle már bajban lennék, meg sötétedés után se ajánlatos:D

a gond az hogy jogsiba az a kód szerepel, amivel csak szemüvegbe vezethetek, de ha én lencsét fogok hordaniakkor mi van? elmehetek orvoshoz átiratni, de ha nekem speciális, hivatásos jogsi van/kell, akkor megint kérjek beutalót, orvosi véleményt, meg okmányiroda, stb, az lenen vagy 15ezer, rendőr nem büntet meg csak 10-re:D esetleg a régit megjavíttatom valahogy, és magamnál hordom, hogy ha baj van, akkor fel tudjam venni. vagy sztetek csináltassak szemüveget is mindenképp?
  • DeerHunter01
    oké köszi a választ.
    2 hét múlva megpróbálom mégegyszer nála aztán ha nem sikerül akkor keresek még 1 orvost.
  • mike0013
    én azt mondanám, hogy keress meg egy másik orvost, aztán ha ő sem tudja, akkor van gond... de azért várd meg, hogy a többiek mit mondanak, ez csak az én véleményem, hogy én ezt tenném:)
  • DeerHunter01
    az orvos amúgy korrektnek tünik nem szólt be meg semmi csak nem tudom hogy most mit csináljak, alkalmatlan vagyok rá vagy keressek mást?
  • mike0013
    azt hiszem ez teljesen természetes reakció elsőre:)
    nekem is ugyanez volt, persze csak az a része, hogy könnyeztem meg nem bírtam ki pislogás nélkül... viszont itt akkor az orvos a hibás, ugyanis én akárhogy "próbáltam", nem tudtam pislogni, annyira határozottan húzta szét a szememet:) de az ahogy berakta az tényleg egy szenvedés:D szóval szerintem ez az orvos hibája, de ki tudja, lehet nagy hülyeséget mondtam:D
  • DeerHunter01
    az a baj hogy magamnak meg sem próbálhatom mert meg kell neki néznie hogy hogy reagál a lencsére a szemem ,mennyire birja.
  • DeerHunter01
    olyan problémám lenne hogy az orvosnak kell előszőr betennie nekem a lencsét.
    de ez nem jön össze :DD
    már tököm kivan az egésszel.
    2 alkalommal sem jött össze.
    ha most 2 hét múlva sem lesz jó akkor nem sok esélyem van :D
    mert mondja hogy csukjam be a szemem , aztán nyissam ki mikor szól, nézzek balra ( a jobb szememre tenné a lencsét)...
    na de amikor odaér a lencse a szememhez akkor könnyezek és nem birok nem pislogni...egyszerüen nem megy :D
    valami ötlet?
  • fook
    igen:D
  • DeerHunter01
    valaki jár még ide ?
  • fook
    azért ez egy olyan dolog , amit szerintem senki nem fog "szürkén" venni...
  • duda911
    OLCSÓ KONTAKTLENCSÉT KERESEL?

Sziasztok!
    Egy csődeljárási ügyből kifolyólag komplett optikai céget "örököltem",
    az optikai felszereléseken már túladtam, a nyakamon maradt viszont közel
    100 doboz kontaktlencse, amiken mihamarább szeretnék túladni jóval áron alul.
    A lencsék havi lencsék és van köztük 6 illetve 3 darabos kiszerelés is.
    Márkák szerint: Bioclear, Clear Comfort, Sauflon UV55, illetve Clariti/Synergy Szilikon. Van még különböző márkában napi lencse is jópár dobozzal.
    Szinte az összes dioptria megtalálható köztük (-0,25 - -15,00ig, vannak pluszosok is), és a bolti ár feléért is elvihetőek. A lencsék teljesen origináltak, bontatlan sérülésmentes dobozban vannak, az előírásoknak megfelelően tárolva. Legjobb lenne persze ha vki elvinné egyben az egészet, de külön dobozonként is vihetőek, több doboz esetén kedvezményt adok. Akit érdekel az dobjon egy mailt vagy irjon priviben.
    Néhány dobozzal feldobtam az apronetre is, aki akar ott is rákereshet.
  • fook
    hát különböző vizsgálatok voltak nem tudom már milyenek , ill. kaptam valami szemcseppet is. A honvédba voltunk nevet sajos már nem tudok :S:(
  • Capuccino
    HAli!Köszi a választ!Megírnád még légyszi,hogy hogy derült ki, hogy mégsincs glaukómád?Illetve,hogy aki Téged vizsgált,neki ez a szakterülete? Ha igen,ajánlanád a nevét?Üdv
  • fook
    Hello :)
    Ez kellemetlen , nekem hála az égnek csak glaukoma gyanúm volt , azt is elég rossz volt megélni. Elöször is menjetek el egy másik dokihoz ( aki lehetőleg normális ), az szerintem segíteni fog. Nekem is dokit kellett cserélnem :) Szerintem ilyen jellegű szemcsepp csak receptre van.
  • Capuccino
    Sziasztok Mindenki!
    Légyszi ha tud valaki segítsen!Anyukámnak kérném..Édesanyám szemeit vizsgálták Bp-en és megállapították,hogy magas a szemnyomása.Fölutaztunk hajnalban,több órát vártunk és több órás,fájdalmas vizsgálatok voltak.Megkérdeztük a dokit,hogy mit lehet tenni,hogy lehet segíteni.Kaptunk egy félmosolyt,és a semmit,hogy:” Nem sok mindent,kerülje a stresszt”.Akkor még semmit nem tudtunk se a szemnyomásról,se a zöldhályogról(glaukómáról),csarnokvízről stb,így a doki könnyen lerázott minket.Azóta olvastuk,hogy pl szemnyomás-csökkentő szemcseppel lehet segíteni annak,akinek magas a szemnyomása.Kissé akkor háborodtam fel,amikor rájöttem,hogy van ilyen szemcsepp és azért mégsem úgy van ez,hogy a magas szemnyomásos majd csak megvakul,hanem lehet segíteni.És igenis berágtam,mert azóta(ahogy a később olvasott cikkekben bennevan),romlott a szeme.Nem tudja-e valaki,hol lehet ilyen szemcseppet szerezni vagy valaki nem tud-e ilyet szerezni?Meghálálnám…Üdv!
  • Broafka
    valószínűleg... :)
    hát szerintem ezt így azért nem lehet megmondani. én mindenesetre várok
  • vidagabesz
    igaz, azoknak ajánlott akinek már valószínűleg nem romlik a szeme!
  • Broafka
    szépen megkértem, és bevetettem a kutyaszemeket, jött rá a válasznézés:
    "számla, vagy dögölj meg b**d meg!"

szóval hagytam a dolgot
  • pinpinkin
    Szerintem ennyiért visszaveszik ahol vetted, ha szépen megkéred...
  • Broafka
    azért, és ez nekem is tegnap előtt derült ki, mert sajnos megszűnőben van :-/
    és így folyamatosan megy le az ára. Úgyhogy jah, így már sok, akkor legyen 4000 :P
  • pinpinkin
    Hát az kicsit soknak tűnik, 5390, újonnan...A lencsék.hu-nál
  • Broafka
    igen, csak ha megműtteted a szemed és ismét elkezd romlani, akkor többet nem használhatsz kontaktlencsét... megéri? jah, meg, de később, amikor már nem géz a szemüveg ha újra romlik
  • vidagabesz
    Sziasztok!
    Egy jóbarátom megunta a kontaktlencse problémákat és megműtette a szemét.. amennyit elköltötök a évek alatt,nem is drága...legalábbis kifizetődő..
    Most meg valami akció is van. Ha érdekel,nézzétek meg:

http://href.hu/x/a219

• Broafka
    mert legalább nem úgy érzem, hogy le vagyok szarva... hmm, igen, ez így már jobb amúgy
  • Bészf
    hát igen.. nekem egy féllel rosszabb a szemem és pláne pont most vettünk lencsét. de am annyiért télleg megérné
  • mike0013
    én is követem a topikot, de gondoltam minek írjam be, hogy jó ár és köszi az ajánlatot, de nem jó nekem... mindenesetre tényleg jó ár és jó lenne:/
  • Heffi
    Figy én is követem a topikot, de nem hiszem hogy jó lenne nekem, ezért nem is írtam. Gondolom más is így van vele..
  • Broafka
    de amikor valaki beír, hogy segítsetek, miylen kontaktlencsét vegyek, akkor furcsa mód 3-4 ember azonnal beír, szóval ott van nekik a kedvencek között...

Egyébként meg komolyan azt hittem hogy az lesz, hogy "hááát, nekem nem oylan a szemem, de amúgy jó lenne" vagy "nem lehetne egy kicsit olcsóbban"
    De arra úgy nem számítottam, hogy keresztbe le vagyok szarva.

Lehethogy csak én ugranék egyedül egy ilyen dolognak, mert látszik, hogy nem átverés, csak szegény gyerek rábaszott, de ha ilyen dioptriás lenne a szemem akkor biztos kéne...

nah mind1
  • HUmanHunter
    elég kevesen látogatják ezt a fórumot, és szerintem senkinek nem kell :D
  • Broafka
    Most senkinek se kell kontaktlencse olcsóbban, vagy senkinek sem ez ilyen a dioptriája, vagy féltek hogy átbaszás?
  • Broafka
    sziasztok!
    Van egy teljesen originál kontaktlencse dobozom, sajnos idők közben romlott a szemem, és visszaváltani nem tudom, mert nincs meg a számlája. Szóval eladó:

Acuve Advance with hydraclear:
    Én 7000-ért vettem, akciósan árulják valahol 6000-ért. Szóval én akciósabban árulom. 5000-ért!
    Teljesen kibontatlan:

Dioptira -3.00
    BC 8.7 Dia 14.0 (<-- ezek az adatok nekem nem mondanak sokat, valakinek lehet)

Szóval nagy örömmel eladnám mihamarabb!
  • fook
    nem fog :D én focizom benne 2 éve , és egyszer sem esett ki :)
  • akyyy
    és mi van akkor ha hatalmasat ugrálok, ilyesmi, nem fog kiesni a lencse?:D amúgy ez a 3 hónap -16 ezer kicsit drága. .SSS anyi pénzem nincs nekem.
  • fook
    áááá nem túl higénikus :|
  • Broafka
    én is ezt szoktam csinálni, meg egy kicsit forgatom is
  • mike0013
    nekem ehhez van egy kisebb sztorim... fúú:D azt tudni kell, hogy kispályás salakfocis bajnokságban vagyok kapus, és hétfőn full esett az eső.. jön egy magaslabda, elkapom, vizes salak a szemembe, ááá, hihetetlenül rossz volt, 1 percig pislogtam és dörzsöltem a szemem, de szerencsére megoldódott és nem szúrt:)
  • Bészf
    brutálisabb megoldás, ha akkor kezd el szúrni amikor nem vagy lencselötyi közelben: ujjaddal félrehúzod a lencsét ott tartod, közbe pislogsz párat, aztán visszatolod... néha bejön
  • fook
    :) az télleg rossz :)
    nekem azért szokott szúrni mert valami alámegy :) ilyenkor kiveszem , letisztítom , és tökjó megint :)
  • LoSA
    Sziasztok!
    Én lencsés vagyok, kb 6 éve... Nem szeretem a szemüveget, ezért is lettem kontaktlencsés. Egyáltalán nem bántam meg, nagyon szeretem, csak néha rossz, amikor "szúr a lencse". Azt nem szeretem! :)
  • Broafka
    jó mind1, nem érted a lényeget, én egy dobozt kb 5 hónapig használok...