Kontaktlencse
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
Légyszi segítsetek véleményetekkel vagy tapasztalatokkal! Naponta cserélendõ kontaktlencsét szeretnék hordani, a Johnson 1day acuvue-t néztem ki.Azt írják, sóoldatban van a lencse.Ez jó, vagy rossz?Valaki használt már ilyet? Mik a tapasztalatok vagy véleményetek?Elõre is köszi!:-)
\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
Az lenne a kérdésem, hogy igaz e, hogy megszûnik a ciba night&day, és ha igen akkor mi lesz helyette? Már két üzletben is ezt hallotam.
Elõre is köszönöm.
bár igazából vegyszer, meg fertõtlenítõ szer, szóval nagyon lehet hogy még se tud megromlani. passz, én nem tenném bele a lencsét egy hónapos állott pocsolyába 😊
Szóval ezért kérdeztem😊
Viszont volt egy érdekes mondatod.
"másfél hónapig is hordom, attól függ miylen hamar jön ki belõle a folyadék"
Mi ez a folyadékos cucc?😄
De mások szerint is megromlik?
1, mert meg tud romlani a véleményem szerint
2, elég ritka eset amikor ki kell venni, nekem volt hogy 3 napig is benne volt, mert nem volt nálam tok, nem lett tõle baja a szememnek (persze ez nem követendõ példa, és nálam is csak 2X fordult elõ)
3, én nem igazán rendeltetés szerûen használom, szal van hogy a 2 hetes lencsét 1 esetleg másfél hónapig is hordom, attól függ miylen hamar jön ki belõle a folyadék. én ezért nem is aggódnék ha lenne olyan extrém eset hogy ki kell venni (még ha piszkálja valami, akkoris többet pislogok, vagy megmozgatom egy kcisit a lencséthogy jobb legyen) szal akkoris inkább kivenném és eldobnám
de mondom, szerintem tök fölösleges, 4 évente egyszer ha lesz ilyen hogy valamiért ki kell borítani.
Huh, lenne egy kérdésem hozzátok. Még régen azt mondta a kontaktológus, hogy a lencsetokot mindig vigyem magammal, mert nem tudhatom, hogy mikor kell valamiért nagyon kivennem. De mindig elfelejtem. De ha egy régebbi tokomba tennék folyadékot és állandó jelleggel a táskámban tartanám, az jó ötlet?Megromlik a lötyi?Mennyi ideig lehet benne használatlanul?
köszi a választ😊
Judit
Csak a döglött halak úsznak az árral!
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
AMD Phenom II X4 965 Black Edition , Sapphire HD7870 2Gb,Kingstone 2x4GB DDR3 1333Mhz
bár nekem negyedéves lencsém van, de kb 1 hónappal hordtam tovább az elõzõt😊 szeptember közepe óta van lencsém... huhh, mintha tegnap lett volna, amikor ide írtam miatta😄 de azóta nekem sem romlott a szemem, elõtte szemüveggel meg nagyon sokat... jobb a lencse😊
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
bár 2 hetes, és mindenkinek azt mondják hogy addig hord ameddig le nem telik a 2 hét, mindenesetre, nekem van hogy 2-3 napig bent van, van hogy 2-3 napig nem is használom, és igazából 1 pár két hetes lencsét hordok egy hónapig, vagy addig amíg nem fáj benne a szemem.
és hozzá kell tennem egyáltalán nem romlott a szemem azóta, de azért minõségit vegyél.
sajnos a görbületekrõl nem tudok semmit, úgyhogy ebben nem tudok neked segíteni, bocsi
Szeretnék havi kontaktlencsét használni (jelenleg napi lencsét használok csak kicsit drága (Johnson & Johnson 1-Day Acuvue Moist)
és a szememnek 9,0 a görbülete.
Az lenne a kérdés hogy 8,9 vagy 9,1-es görbületû lencsét hordhatok-e?
AMD Phenom II X4 965 Black Edition , Sapphire HD7870 2Gb,Kingstone 2x4GB DDR3 1333Mhz
Közelre is ugyanúgy kéne látnod vele, de lehet hogy csak szokás kérdése, de szerintem ez nem normális.
én pl szédültem tõle az elején
Nekem tegnap lett lencsém, és olyan kérdésre szeretnék választ kapni, hogy az normális-e, ha közelre sokkal roszabbul látok vele? távolra kitûnõ.
köszönöm
-the invisible-
-0.75 lencséim voltak sokáig.Nemrég átváltottam egy másik fajtára, ezek -1.0 esek, mert romlott a szemem+ valami 120%-os légáteresztõs vagy mi.+ egész hónapban bent lehet hagyni elvileg.Mindegy nem ez a lényeg.
Egy ideje észrevettem, hogy sötétedéskör, szürkületben szarabbul látok messzire.De ha ráveszem a régi -0.5 szemüvegemet a lencsére pluszban, akkor tökre jó, éles.El is mentem szemészhez, nehogy farkasvakság legyen, de azt mondta nincs semmi ilyen bajom...És elõtte a táblát simán leolvastam( mondjuk az mindig ki van világítva...)
Majd elmegyek megint szemészhez, lehet hogy csak egy fokkal erõsebb lencse kell megint, csak azt nem értem, hogy nappal miért nem tûnik fel?Világosban minden korrekt, aztán lehet hogy csak úgy tûnik.
Most kitaláltam, hogy amíg nem iratok fel új, erõsebb lencsét, addig este + szemüveggel vezetek.
Plusz most még olyan õrültséget is kipróbáltam, hogy két -1.0 lencsét egymásra téve betettem a szemembe😄 Hatásosnak hatásos, csak gondolom ez egészségtelen lenne hosszútávon+kényelmetlen is.
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
Azt szeretném megkérdezni hogy: vettem egy színes kontaktlencsét ami optikákban is mindenhol,külföldön is csak 8.6 os görbülettel lehetett kapni.. nah most elmentem kontaktológushoz és elvileg a szememnek 9.0-9.2 es görbülete van de nem akarom kidobni a lencsét... azt szeretném kérdezni hogy attól mert kisebb a görbülete használhatom e ????? mert tulajdonképpen úgyis csak havonta max 2-3x használnám akkor is csak pár órát .. léci léci válaszoljon valaki akinek van sejtése
Szerintem nem feltétlen a meló miatt van, az is rájátszik, de mondom, én látványosan hamarabb elalszom kontaktlencsében, szerintem egyszerûen elfárad a szem, és legszívesebben pihenne, és ezért úgy érezzük majd összeesünk.
Én azért halogatom a mûtétet mert:
1, egy kicsit félek tõle, valamit elrontanak és megvakulok
2, 19 éves vagyok, és az elsõbõl adódva nem igazán szeretném a hátralevõ életemet vakon tölteni.
3, Vadászpilóta se szeretnék lenni, és a kontaktlencsével én egészen megvagyok
Nah igen, neked mióta van kontaktlencséd? Igazából nekem van egy teknikám. hmm valahova leírtam, de nem találom. mind1, majd leírom.
Szóval teknika kérdése, jól kell berakni és meg kell hogy szokja a szemnek a lencsét.
Az hogy miylen folyadékot kell használni a lencséhez azt mondtam hogy az lencse függõ, én opti freet használok kényes szemre (ez is fontos, mindig oylan folyadékot vegyél ami kényes szemre való, mert a többibe belhalsz, nah jó nem ,de azok nem jók 😄)
szóval a folyadékról csak annyit hogy "kérdezze meg kezelõ orvosát, gyógyszerészét" 😊
-3,75 dioptriás a szemem, ami annyira nem rossz (legalábbis van ennél sokkal rosszabb is), de hát nem is túl jó, de még ez a legkisebb bajom, mert hát a kontaktlencse úgy ahogy megoldaná, de már elegem van abból, hogy folyton vacakolnom kell vele, s hát igen, én is hamar elálmosodom, de lehet, hogy ez csak a meló miatt van? 😊
Errõl a vadászpilótás dologról én is hallottam. 😊
Amúgy te még miért halogatod a mûtétet? Milyen kontaktlencse foyladékot javasolsz?
én is megakarom csináltatni, de majd késõbb, és engem nem zavar a kontaktlencse annyira, viszont sokkal jobban fárad tõle a szemem így hamarabb elálmosodom :-/
mindazonálltal függ hogy miylen kontaktlencséd van, és hogy milyen lötyit használsz hozzá, egyébként a legjobb lötyi amiben a kontaktlencsét tárolják még kibontás elõtt, az valami olyan jó nyugtató hatású a szemnek, és természetesen sehol nem lehet kapni
Én is kontaktlencsét használok, de rengeteg gondom van vele, egyszerûen nem bírja a szemem. Most kaptam egy dm levélben egy ajánlatot, aminek az a lényege, hogy ha október végéig regisztrálok, akkor ingyenesen megvizsgálják a szemem, s a lézeres kezelés árából 25% kedvezményt adnak. Azt néztem, hogy így egy szemre kezeléstõl függõen 71-157 ezer forint között van a mûtét. (http://www.optimuminfo.hu/hu/kapcsolat/ugyfelszolgalat/araink/)
Most azon gondolkodom, hogy merjem-e vagy sem. Volt már valaki, aki megcsináltatta a szemét? Hogy sikerült? Nem fájt?
nekem a 0.5-ös cilinderes szemem teljesen jó, tehát arra jó amit kaptam, viszont másik kicsit gázosabb, mert 2.0-es és hát mondjuk úgy, hogy a kettõvel látok együtt nagyon jól😄 külön-külön inkább csak a 0.5-össel
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
Berakás idõ... még szerencse, hogy nem törékeny, mert lehet hogy eltörne pár darab az idegesség következtében, fõleg amikor siet az ember valahová... 😄
Akik nem kontaktosok, egyszerûen nem bírják a látványt, ezt én is tapasztaltam... nade elbújni nem fogok 😄
Tedd be a kontakt lencsét, és ne az ujjaddal told a szembogárra a lencsét, hanem a szemeddel nézz a kontaktlencsére, vagyis vidd a szeed a kontaktra, majd föle, le, körkörösen (ilyen szemtorna szerûen) és akkorsézpen beáll majd
nem volt kifordítva, inkább az volt vele a gondom, hogy még szokatlan😄
amúgy csak én vagyok nagyon béna, hogy kb fél órát szenvedek a lencsék berakásával:S? (3. napom) Kivenni 2 perc sem, de betenni, áá:S
Elképzelhetõ hogy rosszul tetted be, van hogy kifordítva teszi be az ember, de ezt elsõ betételnél megnézheted, olyaképp, hogy az ujjad heygére teszed és oldalról megnézed a kontaktlencse formáját, ha úgy néz ki mint egy mély tányér, aminek kifelé ívelõ széle van akkor ki van fordítva, ha egy hatalmas mély, öblös salátás tálra emlékeztet, akkor van jól (bocsi, szakácsnak tanulok, szakmai ártalom 😊 )
De olyan is lehetséges, hogy valami szösz, könny, csipa, akármi alá szorul és akkor úgy szúr, akkor (én azt szoktam, kicsit tlaán bizar) nyulj hozzá a kontaktlencséhez és húzd le majd az egyik irányba kicsit told el, ergó csúsztasd kicsit a szemeden (ez kicsit rongálhatja a szemedet, szóval másik teknika hogy kiveszed és újra beteszed, ha nagyonszúr akkor inkább ezt csináld, de nekem van hogy csak kellemetlenül áll éppen)
A focis kérdésedre, egyik sem. Elég kicsi az esélye hogy kiesik (feltéve ha jól van betéve, és nem kifordítva) ha ilynekor elkezd szúrni, semmiképpen se dörzsöld, mert akkor könnyne kidörzsölheted, inkább vedd ki és tedd be újra (ha teheted tisztítsd meg)
Tegnap voltam szemésznél kontaktlencse miatt, vizsgálatok megvoltak, kaptam is egy próbalencsét, viszont az a gondom, hogy az egyik szemem 2,5-ös és van rajta egy 2.0-es cilinder:S a másik 3,5-ös azon csak egy 0,5-ös cilinder van az nem vészes, tehát a gondom az, hogy a jobbal nem mindig látok rendesen, a szemész ezt mondta is, meg is emelte a jobb nagyságát, nem egészen 5.0-ös erõsségûre, de még így is van, hogy nem látok jól:S Erre van valami megoldás esetleg? Mert azt mondta, hogy a cilinderes kontaktlencse 3× drágább és hát nem állok olyan hû de jól😊 Illetve még azt szeretném kérdezni, hogy az nem gond-e, hogy ma miután használtam a lencsét égetõ érzés van a szememben, illetve amikor benn volt akkor is olyan érzés volt mintha vizes lenne a lencse😊 Ez normális és megszokom vagy rosszul tettem be a lencsét😄? És még egy dolog: focinál pl ha fejbe rúgnak labdával vagy fejelésnél mekkora esélye van, hogy kiesik a lencse vagy elmozdul? Köszi a válaszokat elõre is😊
várom az újabb kihívásokat 8)
én most érettségizek, jún 23-24 meg talán 25 lehetséges szóbeli napok aztán vége, huh! 😊
Én most elõrehozottat csinálok informatikából. Hálistennek a BKV megint belepancsolt a levesbe, így aztán izgulhatok, egyáltalán mikor lesz az írásbelim. Utána akarunk menni végre csúszni. Meg szóbeli után is 😊
Én még nem voltam csak OMSZK-on, de akkor is csak nézõként. Egyébként Kecskeméten is van, Vanyarcvashegyen, Abádszalókon és Siófokon. Nyáron Siófokon leszünk pár hétig, de addig Haraszti, Omszk vagy Kecskemét jöhet szóba. Igazából nekem sincs túl közel, Aszódon lakom. Te merre?
Azért a tengeri felszíni búvárkodásomnál (snorking) is igen parás volt, hogy mi történik ha befolyik a szemüvegbe a víz... és hát befolyt, de a szememet nem igen érte el szerencsére! 😄
én is fogok majd menni... érettségi után 😞 wakeboardozni! off: the hova jársz? én csak a dunaharasztisat ismerem, de az tõlem nagyon messze van :-/
Azért "megnyugtat" hogy nem csak nekem van ilyen problémám... Akkor majd kitapasztalom pár héten belül, hogy hogyan viselkedik a kontaktlencse egy komolyabb wakeboard-incidens után (abszolút kezdõnél azt hiszem ez így lesz) és megírom 😊
Köszi😊
Nah nem szúrhatok be liinket :S kepfeltolto.hu/i/?87545 megoldottam 😄
Mindenesetre én azt tanácsolom neked, hogy víz alatt semmiképpen se nyisd ki a szemedet ha kontaktlencse van benne, elég szemromboló tud lenni, és a kontaktlencsét is tönkreteszi!
Wakeboardnál nekem folyamatosan vannak ilyen gondjaim! 😄 tekintve hogy fel se tudok rá állni, és mindig a pofámba megy az összes víz! 😊
de akkor nekem még nem volt annyira rossz a szemem, és szemüveg nélkül, meg kontakt nélkül is simán jó volt, most már nem tudom hogy lesz, valszeg én is fogokhordani
multkor búvárkodtam a Vörös-tengerben és akkor is volt kontaktlencse a szemembe
Nagyjából végigolvastalak titeket.
Lencsét hordok lassan egy éve, de csak 1 naposat, és csak sporthoz. (1x-2x egy héten)
Eddig fõleg snowboardoztam vele, síszemüveg alatt nem jelentett problémát, de jön a nyár és szeretnék olyan vizisportokat ûzni, mint pl a wakeboard. Létezik olyan lencse ami bírja ezt a fajta kiképzést is, vagy le kell mondjak róla? Szemüveg/kontaktlencse nélkül nem látok jól, nagyon nem.
Úszni már úsztam benne, reflexbõl nyitom a szemem víz alatt, 10bõl csak 1x hagytam el. De mi a helyzet a "becsapódásokkal"? 😊))))
Akinek van valami tapasztalata vagy hallott valamit, az írhatna néhány sort errõl a problémakörrõl. Köszi elõre. 😊
szeretnénk Magyarországrol rendelni kontaktlencsét.Ezen belül is egy olyan helyet keresek,ahol kérésre csinálnának.Azaz beadenénk nekik egy képet,hogy kb mi legyen rajta...
help me !
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
én valamilyen advance nem tom mit használok (nah most sokat segítettem 😄) hát olcsó kontaktlencsérõl nem tudok, szerintem annyira nem vészes az ára
Kérdésem: -1.5 -1.5 szemeimre tervezek kontaktlencse vásárlását.
Most jelen pillanatban milyen gyártótól, milyen típusú lencsét ajánlotok ami árban is átlagos de minõség azért meg elég elfogadható vagy tapasztalatból ajánlanátok nekem 😊
Másik kérdésem: megveszek pl. 3 hónapos (havi) kiszerelésû lencséket. Ahhoz mennyi és milyen tisztítószerek és szemcseppek kellenek és azok milyen áron vannak ?😊
elõre is köszi 😊
\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"