781
Avagy érdemes- e lecserélni a szemüveget
-
#501 nincs mit:-)
én tudod hogy tanultam meg berakni a lencsémet? a volt párom hosszú évek óta kontaktlencsézett már, és csomószor láttam hogyan teszi be, és veszi ki. amikor én mentem betanulni,kb öt perc alatt bent volt, pedig elég hosszú műkörmeim voltak akkoriban:-) a kivétel miatt iszonyúan aggódtam, hogy fog menni, de az talán még gyorsabban ment:D -
#500 köszi a tippeket megpróbálom majd :)
ték -
#499 mondom,próbáld a szemfehérjére illeszteni,és kicsit odatartani, és rámozgatni. általában ez működni szokott, utána már szépen ráúszik a lencse a szemgolyóra. hát a pislogást meg sajna le kell küzdeni:-) -
#498 most sikerült amúgy megérinteni itthon tükör előtt simán a szememet :D
csak én azt hittem hogy ha már a lencse kicsit is hozzáér akkor az rátapad de nem :D -
#497 hát ez sokat segit:D -
#496 nem tudom pontosan a márkáját annyit hogy származási hely : UK :D
-
#495 a próbalencsének is van márkája. az ugyanolyan lencse, mint amit dobozban lehet vásárolni. -
#494 próbalencse, lágy. -
#493 milyen lencsével próbálkozol amúgy?? -
#492 nem volt vérbe csak egy nagyon kicsit :D -
#491 3 órát??? az nagyon sok. addig nem is szabad próbálkozni. nem volt vérvörös a szemed? amúgy ami nem megy azt nem kell erőltetni. amúgy ha pedig még egyszer megpróbálod, a szemfehérjédre próbáld ráilleszteni,mert ott nincsenek érzőidegek, talán könnyebben fog menni. -
#490 3 óráig basztam a rezet de nem ment be :D
holnap megint próbálkozás.. -
#489 igen , erre mindenképpen oda kell figyelni hogy lencséhez való legyen.. nekem van egy lencséhez , (az sima) és van egy visinem is abba már van mittomén mi , de arra is rá van írva hogy kontaktlencsére tilos :) -
#488 ez igy van. a kondi meg a száraz nyár is szárithatja, vagy mint mondottam van valami a könytermeléssel. meg érdemes úgy venni a szemcseppet hogy kifejezetten lágylencséhez valót kérjen,mert van olyan csepp ami nem tesz jót a lencséknek. -
#487 inkább vegyen műkönnyet :) az jó akkor is ha kiszárad napközbe a szeme :) -
#486 ha nem tudod levenni, akkor a folyadékból cseppents a szemedbe, várj egy kicsit és utána szedd le,könnyebben le fog jönni. azért szárad a lencse ki estére,mert a szemedtől veszi el a nedvességet,és ha a szem fáradt, akkor már nem az igazi a könnytermelés:-)
jah és ha nem hordod a lencsét akkor is kell minden nap friss folyadékot cserélni. nem okoskodni akartam,csak pár jótanács:-) -
#485 az szép... mióta nekem begyulladt a szemem , és hajszálon múlt hogy megvakuljak , inkább 5x annyira odafigyelek a higiéniára :) -
#484 Igen?
Kolléga (most figyelj!) ELNYALTA!
Nem vakult meg, azóta is jól van, én meg csak néztem, hogy noooormális? -
#483 hát én csak teszek a tokjába folyadékot amit adtak, és abba beleteszem este. reggel, vagy délbe mikro teszem újra be, úgyis ki be forgatom, nézem, hogy jól tegyem be, és akkor sztem a folyadékos ujammal dörzsölgetem annyira, hogy megtisztuljon.
amugy sztetek gáz, ha egy két nap nem hordom, és akkor egész nap csak a folyadákába ál? az árthat neki? mert tegnap előtt meloba azzal mentem, de nem igazán vált be, inkább meghagyom itthoni használatra:D -
akospapa #482 nekem volt színes kontaklencsém (macskás). Sokan megijedtek tőle. -
#481 hát lemosni használat után. Tenyeredbe tenni , pár csepp tároló folyadék , kicsit megdörzsölni , másik oldalát is , és a végén pár cseppel leöblíteni. majd eltenni :) -
#480 mit kell lepucolni? érdekes tegnap nagyon szenvedtem mire le tudtam venni, vagy fél orát... ma egész nap agodtam hogy fogom levenni, főleg meló után... erre most olyna könnyen ment, hogy kedvem lenne visszatenni:D -
#479 hülyeség csak szétbarmolja a szemed -
#478 Hali. hol tudok színes kontaktlencsét venni ami nem torzít? nincs szügségem szemüvegre csak jól nézne ki ha egyik szemem piros lenne :))) persze csak alkalmakkor.
olyan ami sokáig jó és +-0ás. -
#477 én kedden megyek betanításra :D
-
#476 mert ?:D könnyű :) arra figyelj arra hogy minél sterilebben , minél jobban pucold le + öblítés :) -
#475 na megvan a lencse, hu, nem merem kivenni:C -
#474 optirex
amugy faysza kértem mára szabadnapot, erre az előbb felhivnka hogy nemjó menjkek be pénteken:D fuu monjduk valszeg ugyse dolgoztam volna ma de azért na. -
#473 melyikbe voltál?
én jövőhéten megyek a Szinva optikába vh-ra.
-
#472 semmi, bele kellet nézni egy gépbe, a gép kiadott egy blokkot az adatokkal, a doki vagy aki ott votl leellenőrizte még a táblával, szemüveggel, hogy valós e, látom e a számokat, láttam, mondta, hogy túl erős a görbületem, vagy valami ilyesmi, a lényeg, hogy készleten most náluk pont nicsn ilyen lencse, rendelni kell, így menjek vissza jövhét szerdán. ekkor lesz próbalencse, stb, de mondta is hogy kb másfél óra lesz, akkor tanit meg hogyan kell betenni, ilyesmi:D
jók voltak, faszák, látszik hogy értenek hozzájuk -
#471 majd ird le milyen volt a vizsgálat. -
#470 állitolag miskolc plázáva, vagy szinvaparkba van egy szemészet, vagy optika, ahol megvizsgálják a szemet, és rendelnek lencsét is... holnap elmegyek, kipróbálom... addigra meg csináltattunk itthon másik szemüveget, az is megvan még, sőt adtak ajándékba tartót, igy magamnál lehet mindig :) -
#469 szemészhez:D ha esetleg soproni vagy, kapásból tudok 3 személyt mondani, aki kontaktlencsével is dolgozik:) -
#468 azt montdák keressek kontaktológust, erre csak fórumokat lelek, ahol szintén keresnek, se senki se halott róluk.... akkor most hova menjek?:D -
#467 és hogyan vegyek? meg milyet? kb mennyibe fog kerülni, meg egyből megkapom, vagy előtte lemérik, hanyas a szemem, azátn megrendelik valahonnan? kb hány nap?:D -
#466 holnap fél 3-ra megyek megint 3xorra :D
ha most se sikerül akkor még megpróbálom máshol is. -
#465 Szaunában sincs gond vele. -
#464 öö:D nem tudom, esőt, havat, szelet bírja:P többit nem teszteltem:) -
#463 igy tervezem én is.
de vannak olyan élethelyzetek amikor nem lehet lencsét viselni? pl nagy szélviharba, essőbe, hullámvasúton..:D stb szaunába -
#462 hát... sztem egy szemüveg mindenképp kell (akár olyan is, ami nem a tied:D)... orvos nekem azt mondta, hogy ha kontaktlencsével vezetek, legyen nálam mindenképp egy szemüveg is, mert a rendőr nem tudja megállapítani, hogy benn van-e a lencsém, és akkor így lecsekkolja a szemüvegből, hogy minden ok, de nekem rá van írva az orvosi papíromra, hogy kontaktlencsében és szemüvegben vezethetek, szóval nem tudom... max ha igazoltat egy rendőr, gyors felveszed a szemüveged:) szóval mindenképp csináltass szemüveget vagy tegyél a kocsiba valami régit és akkor vezethetsz nyugodtan lencsében (de ezt nem én mondtam:D)