781
Avagy érdemes- e lecserélni a szemüveget
-
#421 az 2 doboz bizony :) és az 6 db :)3hónap :)egy doboz nekem is 8k körül van :) -
#420 hát az 2 doboz, tudom, egy doboz nekem kb 7000 Ft, állt szoktam venni kettőt, hogy legyen tartalék, az utolsó 2 dobozt, kb 3 hónapja vettem, és van még egy teljes dobozom, ami jó lesz nekem még 2-3 hónapig -
#419 nekem különböző dioptriás a szemem:(:)
-
#418 nah jó, legyen 5 hónap... -
#417 nekem 16 ropi fél évre! :D -
#416 megmondod a zsarunak hogy ezzel is látok bazz :D
amúgy az én lencsém 16 ropi 3 havonta, (ciba ,sok doki szerint a legjobb a piacon ) , 22re jött ki kettő db folyadékkal és műkönnyel , szintén a legjobbak a piacon :) -
#415 jah, az oda van így most megnéztem, én szöveget kerestem, nem is kerestem a számot! :D
nekem 01.06. van ráírva -
#414 utánnanéztem potosan, nem 102-es kódja van, hanem 01.0x
01 Látásképesség korrekciója és/vagy védelme
01. 01. szemüveg
01. 02. kontaktlencse/kontaktlencsék
01. 03. védőszemüveg
01. 04. homályos lencse
01. 05. szemtakaró
01. 06. szemüveg vagy kontaktlencse
és mgé van kismilió, aki fülsérült, művégtagos, 4 töke van, szinvak, miniszterelnök, ihat vezetés közbe...etc...
ez a vízszintes 12-es kódú bizbasz. az oszlopba meg az van amit írtam. -
#413 de komolyna kérdeztem.
de te nem monnthatod komolyan hogy nincs rá írva jogsira. hát magán szöveggel persze hogy nincs, de ott van egy kódszám valahol, asszem 100-as ha szemüveg nélküli, 101 a szemüveg, 102 a kontaklencse.
tudom mert nem rég (év elején) csináltattam új jogsit, mert van egy hasonló számozási rendszer a hivatásos sofőröknek. 101 a normál orvosi alkalmassági, és 102 a másik, csak már nem tudom mi ennek a neve, pályaalkalmassági, vagy pasz már:) -
#412 20e-ből kijön, bőven, még talán lötyit is tudsz venni hozzá.
Én olyan vagyok, hogy is-is, pl itthon, amikor senki nem lát, akkor szemüveg, pihen a szemem, és ugyanolyan jó, ha kimegyek az utcára akkor kontaktlencse.
ismerősöd tévedett: Nem fogja kifújni a szél a szemedből, és nem teszi tönkre.
Csak hogy egy jó példát mondjak, tegnap Voltam tandemugrani, szabadesés kb 20 másodpercig. Azt hittem ott halok meg, de baromi jó volt! :D Persze kaptunk szemüveget, de a jobb szememnél bejött a cúg, ami kb olyan 200 Km/h-ás szélsebességet jelent. Azon kívűl, hogy bekönnyeztem, és jobb szememre alig láttam valamit, és pislogtam is rendesen, a kontaktlencse benne maradt, és tényleg leírhatatlan élmény maradt :)
Vezetés az érdekes kérdés. Nekem pl a kártyára magára rá sincsen írva. A tartó tokra lehet hogy rá van, de én azt nem hordom magamnál. Elméletileg én úgy tudom, hogy nincs külön, hogy szemüveg vagy kontaktlencse. Korlátozott látás, oda van írva, hogy szemüveg. Ha a rendőr egállít, és azt mondja, hogy nincs rajtam szemüveg, kakor: "sasolj csak ide, látod a szemem körül a körvonalat, nah, kontaktlencsém van" aztán szevasz.
hát a napszemüveg, ha dioptriás akkor valszeg nem jó, ha a kontaktlencsére fölveszed, azért ezt gondolom nem komolyan kérdezted. -
#411 mennyi most egy kontaklencse? 20e-ből kijön?
Mert a régi szemüvegem szar, kinőtt, nemszeretem:D most vagy veszek egy drága szemüveget, vagy veszek kontaklencsét, és minden olyan lesz mint régen:P
Csak kérdés, az ára.
aműsik pedig mikor nem célszerű kontaklencsét hordani? régebben ismerősöm azt mondta, ha nagy szél van kint, akkor nem szabad. oké. és monjduk valmai buliba, táncolás közbe, ahol rázom magam?:D
meg kontaklencsére lehet szemüveget venni?
mert ha monjduk vezetek, megállít rendőr, jogsiba ugy tudom külön kategóriát képvisel az, hogy valaki szemüvegesen vezet, és külön ha kontaklencsével. szóval max vezetés közbe hordanám a szemüveget, max nem viselném, csak ha rendőrt látok:D
meg van egy dipotriás napszemüvegem, ha lencsét hordok, és azt is felveszem, az mennyire jó?:D
elég gyenge a mostani szemüvegem, nemtudom hogy kellhet e erősebb, ezt majd ha mennék lencsét csináltatni kiderül, de elég gyenge a szemüveg.
-
#410 én épp pár napja voltam dokinál, mert sajnos romlott egy negyeddel a szemem, azt mondta a doki, hogy valszeg a számítógép miatt, mert hogy ilyenkor a szem mereven fókuszál közelre, és még az allergia is betett neki.
Mindenesetre én kérdeztem a szemműtétet, az a baj, hogy ha szemműtét után valamiért visszaesel, szal megint szar lesz a szemed, akkor már nem használhatsz kontaktlencsét (mondjuk ez is attól függ hogy milyen dúrva a szemed, szóval ha egy fél dioptriás, akkor asszem még használhatsz)
Szóval én amondó vagyok, én addig nem fogok szemműtétet csinálni míg nem dúrvul el nagyon a szemem, és még nem leszek nagyon öreg, hogy kontaktlencsét használjak :)
a többire nem tudok mit mondani. Mondom 1 napos lencse, az 1 napig jó, szerintem rendszeres használatra nagyon drága lenne.
Ps: szívesen -
Capuccino #409 Csocsi Mindenki!
Irjatok!Bármit, ami kontaktlencse, szemüveg, szemműtét!Kontaktlencse vagy szemüveg? Vagy szemműtét? Valaki volt már műtéten? Az lenne még a kérdésem:a görbületem(BC)8,6. De ami 1Day acuvue lencse megtetszett(1napos)(és 1naposokból megfizethető áron nincs nagy választék),az 8,5-ös.Olyan nagy a 8,6 és 8,5 közti különbség, hogy ne használhatnék 8,6 helyet 8,5-öst? PS:Broafka, köszi a múltkori választ!!!!!
-
#408 :) -
#407 hát elkér, 'ú' helyett 'ő'-t írtál! -
#406 áhh őjra lesz lencsém :):) -
#405 a cseppentés tényleg nem mérvadó.. én még mindig utálok csappenteni és könnyezek is utána meg minden, de lencsét meg már nyolc hónapja hordok és a szememet is úgy nyomogatom mint Broafka. -
#404 Oké, bocsi -
#403 passz, azért a többiért már te is utánanézhetsz :) -
#402 Ja értem. És az ilyen egy napos mennyibe kerül? -
#401 nem. Vannak 1 napos lencsék, reggel beteszed, este kiveszed, és kidobod. Általában azok használják, akik szemüvegesek, és nem akarják, hogy összetörjön a szemüveg mondjuk koncert közben, és akkor praktikusabb.
van próba lencse is, de az olyan hogy beteszed, 10 perc múlva visszamész azt közlöd hogy jó, semmi értelme :) -
#400 Olyat is lehet? És ez hogy megy? Szólni kell, hogy csak próbalencsét szeretnék, aztán kövi nap visszavinni vagy mi? -
#399 hát hajrá akkor, egy próbát megér, vegyél egy 1 napos lencsét próba gyanánt. -
#398 Na egy kis remény :D -
#397 Ezzel azért vitatkoznék :) Nekem már 5 éve van kontaktlencsém, eleinte nagyon rossz volt, sokat szenvedtem vele, mert még annak a gondolatától is könnyeztem, hogy valaki hozzáér a szeméhez :D Hatalmas csaták voltak itthon, amikor csöppenteni kellett a szemembe :D De hozzá lehet szokni, most már semmi gondom nincs vele, akkor rakom ki-be, amikor csak akarom. Azért a szememhez magához még mindig nem nyúlok, de a kontaktlencsét úgy mozgatom, ahogy akarom. Szóval szerintem csak megszokás kérdése az egész :) -
#396 apám is ilyen.
Hát figy, megpróbálhatod, de szerintem nagyon fogsz szenvedni -
#395 Hát akkor ez lehet nem fogok mégse hordani :(
Nekem egyáltalán nem megy a szememhez érés, sose csináltam, csak ha véletlen értem hozzá, de akkor is sokáig alig bírtam kinyitni...
És igen a szemcsepptöl is nagyon könnyezek :/ -
#394 "most mondanám, hogy én belenyomom azt mozgatom" = belenyúlok ujjal a szemem fehérjébe, és a szemgolyóm mozgatom egy kicsit -
#393 azért azt tisztázzuk, hogy úgy elégszar kontaktlencsét viselni, hogy még a szemedhez sem tudsz hozzányúlni. Most mondanám, hogy én belenyomom azt mozgatom :D
sőt, van amikor a kontaktlencsét is, amikor koszos, vagy kényelmetlen, kicsit lehúzom, aztán elcsavarom és úgy tolom vissza.
Az ember képtelen hozzáérni a szembogarához, úgyhogy ha ahhoz hozzá érsz, nah az tényleg szar. Szerencsére kontaktlencsével egy fél másodpercre hozzá tudsz érni, mondjuk minek...
Szóval ha te még a szemcseppnél is erőteljesen pislogsz, akkor neked nagyon nem javaslom a kontaktlencsét. -
#392 Érdekes, olyan ismerös mondta pedig akinek van.
Hogy neki a kiszedés nehezebb..
De hogy ha összecsippented akkor a szemedhez is hozzáérsz nem? És az olyan rossz -
#391 fordítva.
sokkal könnyebb kiszedni, főleg ha könnyen beraktad. Mutató és hüvelykujjal összecsippented és kiszeded. Ennyi.
Hát igen, a színes kontaktlencsék azért különlegesek, szóval nem olcsó dolog. Mondjuk a normális kontaktlencse se egy olcsó muri -
#390 Hmm úgylátom ezek 6 és 10 ezer körül mozognak. Egyelöre akkor nem ruházok be rá. Most másra kell a pénz, de majd idövel.
Egyébként, a kontaktlencsét úgy hallottam könnyü felhelyezni, de a leszedést nem tudom hogy megy. Ezt letudnád írni?
-
#389 tess
a néni szemén látszik, hogy milyen. De szerintem neked csak a fedő zöld kontaktlencse jó, mint a kiemelő, mert a barna szín az elég sötét, és abból vakító zöldet nem hiszem hogy lehet csinálni -
#388 Nem arról van szó, hogy takargatni kell.
Csak én pl barna helyett zöldet szeretnék.. -
#387 van, de asszem szemszíntől függ. Bár ilyen panaszról még nem hallottam. milyen a szemed színe, amit annyira takargatni kell? Ha fehér akkor add nekem, az tök jól néz ki :D -
#386 Hali.
Létezik olyan kontaktlencse, ami nem szemüveg helyett van, hanem csak ha valaki pl. nem szereti az eredeti szemszínét, akkor hordhatja? -
#385 elnyalja? :D (hmm... nyammiii)
Nem is rossz ötlet. Epres Kontaktlencse.
Csapvizet viszont nem ajánlanám, klór eléggé szétszedi a lencsét. Legalábbis nekem strandolásnál ha véletlen szemembe megy a víz, akkor először kiszárad, majd pár nap múlva már kényelmetlen is lesz (pár nap múlva = közben kiveszem éjszakára, vissza a lötyibe, de úgyis tönkre megy)
viszont a tokot meg ajánlják, hogy mossuk el néha napján, én akkor csont szárazra ki szoktam törölni. -
#384 kolega simán elnyalja, vagy csapvízben kiöblíti a lencsét, ha koszos lesz O_o -
#383 az egy hónaposak szarok...
egyébként meg nem fogom "majd jól szétbaszni a szemem"
Ez az egész 2 hetes izé az orvosokat, meg a kontaktlencse gyárakat pénzeli, csak a sok hülye birka (már bocs) követi. 1-2 héttel tovább használod semmi baj nem lesz, tekintve, hogy a szemed érzi amikor már tönkre megy a kontaktlencse (gyakrabban pislogsz, száraz, fáj, stb)
és bocsi, de inkább fizetek többet egy jobb minőségűre, mint egy olcsó, rossz minőségűt vegyek hosszabb időre.
(u.i.: volt már róla szó újságokban, hogy be akarják szüntetni a havi lencsét, mert károsabb a szemnek, mint a 2 hetes, hozzá kel tennem, hogy ez amúgy megint az orvosokat, meg a kontaktlencse gyárakat pénzeli, ez se gyanús mi?
Haverom ráadásul 2 hetes kontaktlencsét van hogy 3 hónapig hord (nah az már durva mondjuk, és abban is alszik, azt azért nem ajánlom senkinek, de még egyáltalán nem romlott a szeme) -
Kurfürst #382 Majd jól szétbaszod vele a szemedet... jobbat mondok, váltsál CIBA Air Optixra.
Olcsóbb (10k 3 hónap), egy hónapig jó, és egyértelműen jobb mint az Advanced.. én azt használtam előtte. Nem szárad ki, alhatsz is benne párszor. Próbáld ki.