Kontaktlencse

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

értem thx😊
Broafka
attól, hogy elõször beraktad, én legalábbis így tudom, de ha egy ilyen szemdokit megkérdezel (már csak vásárlási érdekbõl is) õ is ezt fogja mondani.
de nyugodtan tovább hordhatod egyébként a havi kontaktot is egy 2-3 vagy 4 nappal, akkor se lesz semmi baja a szemednek, csak ahogy az orvos mondaná, nem ajánlott.

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

hi,havi lencsét hordok, viszont vasárnap sosincs bennt, szombaton is csak akkor ha este megyek valahova...az a kérdésem hogy ezeket a napokat le lehet vonni az 1 hónapból, vagy attól a pillanattól indul hogy elõször beraktam az uj lencsét?üdv:gaspy
Broafka
hát, én nem olyan rég használom, dúrván egy olyan 3-4 hónapja.
1, ez attól függ mennyire bírod hogyha a szemedben van valami. Valakinek kell egy hónap is hogymegszokja, valakinek elég 1 hét is. Ha megszoktad, utána már észre sem fogod venni, csak az elején lesz furcsa a szemüveg után, oylan érzés lesz mintha egy bazi nagy nagyító lenne a szemedben 😊
legalábbis nekem így volt
2, valószínûleg nem lesz gond, mert ott van az orrod, meg a szemed sem dudorodik ki a koponyádból 😊
3, még nem volt ilyen, de nem is hallottam olyanról hogy bevérezne...
4, a pofont az arcra adják, nem a szemre, nincs sok köze hozzá 😊
5, lásd 1. válaszom
szívesen! 😊

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Helo!Csak azért írok.mert szemüveges vagyok és kézilabdázok!Mivel egyre romlik a szemem ezért ez kezd zavarni is,ezért gondoltam,hogy szeretnék kontaktlencsét!Kérdésem az lenne hogy fog zavarni meccs vagy edzés közben?Vagy nem is fogom észre venni csak azt hogy jól látok?Másik az hogyha eltalálja a fejemet a labda nem lesz következménye?bevérzik vagy vmi?Vagy ha pofont kapok?Mennyi idõ még megszokom?Köszi a segítséget!
Nekem azt mondták, hogy kb 3 hónapig 2hetes próbalencsét kell használni utána jöhet a night & day.
Kötelezõ kivárni a 3 hónapot?
katze
Jah és Ciba Vision

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

katze
Hátö... Éne májusban kezdtem lencsézni, aztán a nyár kimaradt mert ugye próbalencse 1 hónapos volt, cippim meg nem volt, de augusztusban újrakezdtem... Hát kezdek belejönni, van hogy igen gyorsan szinte belepottyan a szemembe, máskor az istenér' se akar belemenni - és ez általában ziher akkor fordul elõ mikor késésben vagyok 😊
Amugy 3000 volt próbalencse vizsgálattal meg lötyivel... Féléves (hat pár) 22000 volt vagy hogyé... Persze nem egy ember vágta a fejemhez hogy minek költesz ennyit erre, hisz ott a szemüveged, jóláll meg féléve csináltattad... de hát na. Én pézem, és én vagyok az aki 11 éve hordja a szemüveget, és sztem ennyi idõ után nem csoda h eljött a pont hogy elég volt 😊

486 DX-2 66 Mhz, 16 mb ram, herkules monocrome, 10 mb hdd, 5,1/4 360Kb fdd, lehet hogy gagyi, de nem részletre vette anyukám...

CSOCSO
pedig mekkor akiralysag lenne...
Itt találtok infókat, hogyan lehet a legolcsóbban kontaktlencscéhez jutni amcsi oldalakról: www.olcsolencse.com
2XP
Az a régi prk szemmûtét volt, amikor ledörzsölik a szaruhártya felsõ rétegét, majd hagyják visszanõni. Hosszabb és fájdalmasabb a felépülés, de azért elég biztonságos. Ma már inkább az IntraLasikot használják, itt lézerrel egy hártyát képeznek a szaruhártya felõsõ részébõl, azt felhajtják és a beavatkozás után visszahajtják. Rövidebb gyógyulás és kevesebb fájdalom, persze kb. 2-szer annyiért.

Amúgy errõl a lézeres kezelésrõl lehet rendelni tájékoztató cd-t is: http://www.optik-med.hu/lezeres-szemmutet.php?TitleID=25&lang=hu

RelakS
És az újságot hogy olvassa? 😉

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

"másrészt ahogy itt említették már hogy majd utána öregkorra úgy is romlani fog. SZóval ha azt nézzük fölösleges"

Ja, a kettõ közötti 50 évre meg már tök fölösleges.

Öregkorra kb mindenkinek romlik a szeme, szóval nem oszt.
Persze a 90+ éves dédnagymamám a szoba másik sarkából bármit elolvas a tévén😊

Gracie Barra

A víz elég könnyen kimossa, szóval ne nyisd ki a szemed a víz alatt, és én az ugrálást sem javaslom. De a sima úszkálással (fej a víz fölött) nem volt gondom, a fröccsenõ vízzel/zuhannyal sem.

Gracie Barra

nem ugyanugy lácc vele viz alatt mintha nem is lenne
Boaaa
Így kéne lennie, de valószínûleg egy pillanat alatt kiesik, vagy kipislogod, így sosem tudod meg. : )

CSOCSO
pont vmelyik nap erdekelt a kerdes.. hogy.. kontaktlencsevel akkor vizalatt ugy lehet latni mint szemcsivel? merthat a viz nem er a szemedhez csak a "feherjehez"...
gondolom veszelyes mert konnyen kiesik vagy valami.. de vegulis igy kene lennie, nem?
Üdv. Újra itt!

Na elmentem szemészetre. Megvizsgáltak. A szemem alkalmas a lencsének a hordására. Amint mondtátok 1 hónapig kaptam próbalencsét utána majd rendelni kell. Meg még hozzá tiszítófolyadékot. Na a vizsgálat a próbalencse meg a folyadék össz-vissz 8000ft-volt. 2 hét múlva kell majd visszamenni. És akkor majd elöntöm hogy rendelek-e majd. Havi és lágy lencsét adnak mert ez így jó. A szemészeten kell ott rögtön a próbalencsét felvenni majd kivenni aztán majd megint betenni. elõször magamtól játszni könnyeddséggel ragtam be a jobb szemembe. A balba már vacakoltam egy kicsit de nem hiszem hogy 15 mp-nél tovább tartott volna. Egy kicsit furcsa volt mert nem marad ott a középen hanem pislogáskor meg szemmozgatásánál is 1-2mm mozgása van a lencsének. Aztán ki kellett venni. EZ sem vlt olyan nagy ördöngõsség. De miikor újra megint bekeltt rakni hát .... nem tudom miért de nem nagyon ment. Mindig belepislogtam.. A lényeg hogy aznap vagyis a mai napon 2 óráig lehett rajtam. Minden nap 2 órával lehet hosszabítani az elõzõnapi idõintervallumot. Eléggé vigyázni kell vele. Pl nem lehet körömmel hozzányúlni mert elszakadhat vagy a dobozba maikor belerakja az ember akor is vigyázni kell nehogy a tartódoboz tetej egy darabot lecsippentsen belõle mert a gyártók nem vállalnak felelõsséget a szkadásokért..

Hát egyenlõre ennyi... remélem aki még gondolkozik rajta annak nyújtottam hasznos információt. Meg kell hogy mondja mnem olyan nagy "was ist das" az egész. a jövõbeli tapasztalatoka is megosztom veletek vagy ha kérdésetek van írjatok remélem tudok segíteni... mint kezdõ lencsés 😊
magyarán jól sikerült a mûtét, mindenki happy 😊

te meg sürgõsen válts kontaktlencsére 😛

-the invisible-

Üdv mindekinek!

A lézeres szemmûtétrõl tudok mesélni. Nagybátyám bal szeme kiskora óta sokkal rosszabb volt mint a jobb. Annyira rossz volt neki hogy már olyan kontaklencsét se tudott venni mert nem volt olyan domború vagy valaohgy így mondta hogy olyat nem is gyártanak meg nincs is olyan amir rátudna feküdni arra a rossz szemére. Így hát elment erre a lézeres szemmûtétre. Azt mondta 50 mp-ig tartott az egész. Miután vége lett mondták neki hogy csak napszemüvegbe közlekedhet meg adtak arra a szemére egy ilyen védõ lencsét ami védte a szemét addig míg az ú szaruhártya visszanem épült a szemére. És most jön a szívás....
Kapott egy lapot vagy receptet mûkönnyre. Megkédrdezte hogy ki kell-e váltani. Azt mondta ott a nõ hogy jóha van. Mikor 2-3 nap múlva visszament kiderül hogy folyamatosan kellett volna cseppentenie a szemébe. ÉS mikor levették ezt a védõ lencsét neki akkor leszakitottak ebbõl a hámrétegbõl egy darabot. mivel nem volt ott ez a mûkönnyy. úgy hogy 1 héten keresztül csak a jobb szemét nyitotta ki mert a balt nem bírta. HÁt én mondjuk személyszerint nem vállalnáém ezt a mûtétet mert egyrészt sok másrészt ahogy itt említették már hogy majd utána öregkorra úgy is romlani fog. SZóval ha azt nézzük fölösleges de azrét biztos jó szemüveg és lencse nélkjül újra élesen látni. Egyébként mondta hogy olyan élesen lát azzal a szemével mint a sas. 😄 Jó lehet.

Én most 16 vagyok. Kb 9 éves korom óta van szemüvegem. De mostanra már annyira megutáltam. Mindig kinyomja az orramat és mindig két nagy lilla sebes folt marad az orromon. Akkkor az a szára vagy milye ami a fülemen van mindig nyomot hagy a fejemen. Sõt még most nyáron ugye rajtam volt sokat a szemüveg sõt midnig.. És ott nem barnult le... Roppant idegesítõ dolog.. MOst akarok lencsére váltani.... Húgom mivel versenyszerûen kosarazik neki kellet de csak is sportoláshoz veheti fel mert még egyébként túl fiatal hozzá. Ahogy láttam neki az egész nem tart fél percig sem.... Csak van egy kis féleleme azzal kapcsolatban nehogy véletlenül megvakuljak!! 😄 tudom hülyén hangzik de azthiszem amerikában vagy hol olyan tisztító folyadékot árultak amitõl megvakultak az emberek...

Bocs ha egy kicsit terjengõs voltam. 😄 Azért remélem szereztetek hasznos információkat a szövegbõl.....
RelakS
Akkor most sasolsz tisztességgel? <#idiota>

flashpointer
hi!
eddig -5 volt a szemem de megcsináltattam azt a lézeres látásjavítást.
és most a szemem 0.00-ás 😄
olyan éles mint a sasé 😊

Emancipate yourself from mental slavement!

RelakS
Infrát nem lehet? <#idiota>

flashpointer
akkor hajrá 😊

nemár, ez kurvajó! 😄😄 ilyen kell nekem is 😄

Amúgy is volt már róla szó hogy megcsináltatom, és a szemem sem romlott már vagy 4 éve semmit. Jó lenne, mert már hányok a napi kontaktlencs ki-be-rakosgatástól...

-the invisible-

igaz! (sajnos)
flashpointer
jah.igy is ojan szarok a korházak nemhiszem h elsõ dolguk venni százmillliókért egy ojan lézeres látásjavitó gépet.

2XP
Csak nagyon sok embernek van gondja a szemével, ha ezzt mind az állam fizetné, szerintem belerokkannának 😊

Kár hogy ilyen sokba kerül.. =(
Szerintem az ilyen mûtéteknek nem kellene pénzbe kerülniük.
Ha az egészségrõl van szó.
2XP
Nem is most akarom, egyelõre csak érdeklõdöm 😊

flashpointer
de ha most érettségizel sztem nem fogják ajánlani tul fiatal vagy
persze attol még meglehet csináltatni

flashpointer
focus medical vagy ijesmi 😊

flashpointer
focus-med

a margitszigeten vannak

2XP
És te melyik cégnél csináltatod?

2XP
Spórolok aztán én leszek superman 😄

flashpointer
jaja,nekem is a másikkal lesz megcsinálva.
egyébként van olyan is hogy tuningolják a szemet, tök fura. ilyen extra cuccok vannak extra pénzért:
-fény holdudvar eltüntetés
-nagyobb kontrasztosság
-még élesebb látás (4x élesebb mint az átlag)
-telítettebb szinek

külön pénzért persze, valami 20k egy-egy ujen upgrade
tiszta mint egy rpg-ben 😊

2XP
Hmm, ez vhogy elkerülte a figyelmem 😊 De nincs mit tenni, a tisztánlátás megér ennyit.

Már megrendeltem pár ingyen cd-t meg prospektus, meg eltettem pár cikket is, érettségi után tanulmányozom õket 😊
Ezen az optimuminfo.hu-n nézegettem pár leírást, amit ott írtak nem tette túl szimpatikussá a prk beavatkozás, és fõleg azoknak ajánlják, akiknek vékony a szaruhártyája (remélem nekem nem ilyen).

flashpointer
ja, 100-200 ezertõl kezdõdik 1 SZEM! nekem 2 van, és mindkettõvel jol akarok látni 😛

a 2 ár között csak az a külömbség, hogy ha az olcsóbbal csináltzatod fél évig napszemcsi +csepegtetés meg vigyázni kell rá meg az fáj, a másik meg 2 honap és nincs is fájdalom.röviden ennyi,de ha érdekel keress rá az intralasik meg prk szavakra a guglin

smián megéri sztem

2XP
Mennyi?!
Én az egyik oldalon 100-200e ft-os összeget láttam (optimuminfo.hu).
Bár kétségtelen, hogy ha már a szememet mûttetem, akkor a legjobbat akarom, s akár kifizetek 500e ft-ot is, akármennyit kell rá spórolnom. Még meg is térül pár év alatt, amennyibe a kontaktlencsék és szemüvegek kerülnek mostanában 😞
Az ismétlésbe már nem szívesen mennél bele, elég nekem egyszer, hogy szétvagdosság a szaruhártyámat <#merges2>

flashpointer
nem cask akkor lehet, de csak akkor érdemes,mert ugye a cél a tökéletes látás.
de ha utána leromlik akkor is meglehet mégegyszer.
csak 1 mütét igyis 300 vagy 450 ezer (tipustól függ)
na most meg ha 2x akarod megcsináltatni...

Mért csak akkor lehet mûtét ha valakinek leáll a romlásban a szeme?
flashpointer
nincs 2 hetes lencse?
most mondom hogy ojat használok :S
szerencsére márcsak használtam 😊
johnson&johnson acuve a neve

most 2 hét pihi a szememnek a mûtét elõtt.
egyébként nekem is mondták h még romolhat ,de már 5 éve ugyanaz a dioptria.
mert 20-24 évig változik a szem.én vagyok az alsó korlát 😊
de garantálják h MAXIMUM 0,5-1-es! ig romlik vissza.
de aztán ha kell emgint meg leeht csináltatni,sõt lencse is viselhetõ utána
de örülnék én az 1-esnek is mert most majnem -5

wizy
Jó ez a próbalencse; múltkor nem volt próbalencse, és jól beszoptuk, vettünk féléves adagot, és kiszúrta a szemem, lehetett venni újat😛

Amúgy én meg nem tudom mi van a szememmel. Egy évig hordtam a Baush&Lomb 66 lencsét, az utolsó hónapokban kezdte szúrni a szemem. Kipróbáltunk egy (asszem) Pure Vision kemény lencsét, de az még kevésbé volt jó. Most vettünk Foucus Monthly próbalencsét, az elsõ egy hétben nagyon jó, aztán megint szúrja a szemem, 2 órás használatot ha kibírom, akkor olyan vörös lesz a szemem, hogy iszonyat:S Az lehet, hogy a szemem 'elfáradt' a kontaktlencse-használattól?

\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"

próbalencse, és meglátod hogy milyen. nem lehet elõre megmondani, mert mindenkinek másmilyen a szeme

-the invisible-

2XP
Nekem most Sauflon UV55-ös lágy lencsém van, amibõl 6 párat vettem 18e ft-ért. Ahogy nézegettem neten, ezt elvileg 1 hónapos lencse, bár nekem a doki azt mondta nyugodtan lehet 2 hónapig hordani. Nem igazán találtam meg mennyi ideig lehet hordani naponta, de nekem kb. 10 óra eltelétvel már nagyon szúr.
Most azonban változtattak rajta vmit, mert az újabb -- elvileg ugyanilyen típusú -- lencséket kb. 5 óráig tudom elviselni, úgyhogy legközelebb ki kellene próbálnom vmi másikat. Ezek a baush&lomb lencsék milyen misõségûek? Ahogy láttam sokan használtok ilyet.

2XP
Errõl a szemmûtétrõl majd mesélhetnél nekünk. Majd én is szeretnék elmenni rá, igaz csak 4-5 év múlva, amikor már eléggé beállt a szemromlásom.

tudtommal 2hetes lencse nincs.. de lehet h én vagyok a hülye..

-the invisible-

flashpointer
sokkal keményebb.tesóm ojat használ, de nemtudom mitõl neki 5-6 óra után már piros a szeme tõle.sztem a lágy jobban megéri.
nekem az van/volt (lágy),nemtudom mit parázik a szemész is, hogy azonnal vegyem ki ha lejárt az idõ (8óra naponta) meg ne hordjam tul,mert baj lesz.
ehhez képest a 2 hetes lencsét kb 1,5 hónapig hordtam,és napi vagy 16 órában
semmi szurás,viszkettés,semmi piros szem.
és voltam tegnapelõtt szemvizsgálaton,mindent mértek a keménység meg szerkezet meg pupilla emg ilyenek ,és semmi baja a szememnek.
bár én nem buzditok rá senkit csak nem volt rá keret h ujat vegyek olyan gyakran.gondolom szeme válogatja
ja és kb 4 évig hordtam igy 😊
de most vége mert megmütik a szemem 2 hét mulva 😉

a lágy lágy
a kemény keményebb valamivel.

\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"

Mi a különbség a lágy és kemény lencse közt?