781
Avagy érdemes- e lecserélni a szemüveget
  • RelakS
    de hát a retina a szem túloldalán van O_o
  • predator1982
    én úgy tudom hogy retinaleváláshoz. de több szövődmény is lehet. ha nem kezelik jól a kontgaktlencsét, rengeteg probléma lehet.
  • RelakS
    Retina leváláshoz? Nem hámleváláshoz?
  • predator1982
    jah értem. és tudod hányan vannak akik igy veszik? elképesztő. mintha egy kg kenyeret venne kb. csak arra nem gondolnak az ilyenek, hogy egy rossz kontaktlencse használata legrosszabb esetben retinaleváláshoz is vezethet akár.
  • fook
    ja a polcról levevős dologra írtam ,arra gondoltam hogy azt a boltot hagynám :)
  • predator1982
    ha a vizsgálaton túl vagy meg a betanitáson,utána már megy mint a karikacsapás
  • fook
    hát akkor én azt hagynám is , ez szerintem olyan dolog ami alapos előkészületeket kíván :)
  • predator1982
    igy van ajánlanak, görbület szerint, meg szem tulajdonságai szerint! (hozzáteszem jó esetben, mert sajnos van ahol a polcról simán leadnak bárkinek bármit, úgy hogy meg sem kérdezik lencsézett-e már valaha....)
  • fook
    műkönny sztem hasznos , mert nem csak melóba száradhat ki a szemed :):) Szerintem ajánlani fognak a szemednek megfelelőt :)

#529 Én is ezen a véleményen voltam , majd megtanulod te is a leckét. nekem szerencsém volt :)
  • akyyy
    lassan vissza kellesz mennem majd az optikába, sztetek milyet kérjek? majd ott javasolni fognak hogy milyet? adtak iylen könyvecskét amikbe pá fajtát leírnak, abból leginkább a bulizós jött be:D meg akkor műkönnyet érdemes kérni hogy ha elmegyek melozni, akkor cseppentsek, nem vörösödik ki a szemem... bár a gond, hogy addigra már nem dolgozok:D igy ennek is mind1.
  • predator1982
    annyira nem jó dolog az éjszakai. valóban az a jó, ha esténként kiszeded. amúgy is minden kontaktlencsésnek szokták erőteljesen javasolni hogy legyen nála szemüveg. az éjszaka a regenerálódásról szól, a szemnek is. ha nem különösen indokolt hogy az éjszakait használd, akkor inkább ne. az a viztartalom ami akontaktlencsének hiányzik, azt bizony a szemedtől veszi el!!! igy ki fog száradni elég gyakran...
  • RelakS
    Éjszakára azért én is kiszednék bármit, ami a szememben van
  • HUmanHunter
    nemtom, csak nem reklámoznák úgy ha ki kellene minden nap szedni mer fogyasztóvédelem megbaszná őket nagyon.
  • fook
    naponta ki kellene , max 1 éjszaka.. szerintem
  • HUmanHunter
    nem akarom 30 napig egyfolytában benn hagyni, csak ritkábban kelljen kiszedni mint a simát, de rendeltem mindkettőből 3-3 hónapnyi adagot azt kipróbálom.
  • fook
    Hidd el doki is azt fogja mondani hogy szedd ki...
  • RelakS
    hö? Nem kell kivenni? Mászt hev!
  • HUmanHunter
    "AIR OPTIX NIGHT&DAY AQUATM
    30 napon és éjszakán át tartó, folyamatos, biztonságos viseletre alkalmas lencsék. Feledkezzen el arról, hogy rossz a szeme!"
  • fook
    kivenni ígyis úgyis ki kell...
  • HUmanHunter
    hali!
    Air Optix Aquat használok már 4 éve most viszont gondolkodom hogy Air Optix Night&Day Aquara váltok. időnként kiszárad a szemem, így hogy ez 8% al több vizet tartalmaz, viszont a másik jobban átengedné a levegőt és nem kellene tökölni a ki/beszedéssel, de sztem atól függetlenül kivenném időnként. 2k huf a kettő között a különbség, és nemtudom melyiket vegyem meg. ja és havi lencse lenne.
    kösz!
  • fook
    jaaaa :D berakni már parább bulihelyen tükör nélkül XD :D
  • akyyy
    nem is nehéz rézegen kivenni:D
  • predator1982
    lágy lencséhez kérjed a folyadékot, és akkor azt adnak. amúgy van 60 ml-es kiszerelés az olyan 1100 ft. körül mozog. a próbalencse is lencse!!!
  • akyyy
    de ez még próbalencse, azt es tudom milyen kell milyen jó :D meg mennyi egy ilyen lötyi?
  • predator1982
    vegyél új doboz folyadékot?
  • akyyy
    kibirtam én azt:D most vettem ki, és elég erősen fogy a folyadék. mit csináljak?
  • fook
    próbáld meg , lehet aláment valami , nekem is szokott ilyen lenni , vedd ki öblítsd át és tedd be megint :)
  • akyyy
    nekem az optikába a doki rakta bele legelőször a szemembe. most meg betettem, de a bal szememre nagyon rossz, mintha ott lenne valami szőrszál és idegesít, lehet fordíytva tettem bele? de nem láttam a tányér alakot:|
  • predator1982
    különben érdekes ám. vigyázni kell a lencsével. én egy évig folyamatosan azt hordtam, persze ha itthon voltam akkor ugyanúgy szemüveg. és meglepő de amikor leraktam a lencsét, tiszta lelkibeteg lettem, hogy szemüveget kell felvennem. nem tudom miért, pedig imádok szemcsit hordani, mégcsak nem is valami átlagos keretem van hanem tök vagány:DDDD
  • DeerHunter01
    nincs bajom vele végülis csak azt utálom amikor koszos lesz és fél óráig kell törölni mert nincs nálam a kendő :D
    meg sportoláshoz is jobb lenne egy kontaktlencse és javitana az önbizalmamon is kicsit :)
    2 optikában próbálkoztam.
  • predator1982
    milyen üzletekben próbálkoztál eddig? amúgy a szemüveget nem szereted, hogy ennyire kitartóan szeretnél kontaktlencsét? nekem pl. annyira száraz a szemem, hogy csak nyáron szoktam hordani, de lehet idén nem is fogok, már sokszor szemüvegben is teljesen kész vagyok:-)
  • DeerHunter01
    béna vagyok azt eddig is tudtam :D
    de tényleg olyan kicsi is a szemem a kontaktlencséhez képest :D
    nem tudom olyan nagyra tágitani mint az emberek nagy része ezt megmondták nekem 2 helyen is hogy elég kicsi a szemem :D
  • predator1982
    jah, értem. akkor ez valóban kancsalság. hát ne add fel:-) de hogy lehetsz ennyire béna?:DDDD jól húzd le az alsó szemhélyadat, nézzél felfelé és szemfehérjére. ennél jobb tanácsot nem tudok adni:-)
  • DeerHunter01
    szemüveget hordok, az teljesen jól korrigálja.
    bal oldali +2
    jobb oldali +3

ha leveszem egyből bemegy és váltott kancsalságom van.
  • predator1982
    ha kancsal vagy azt a szemüveg is korrigálja. amúgy keresztbe áll a szemed? vagy rejtett kancsal vagy esetleg? mert a szemtengelyferdülés nem összetévesztendő a kancsalsággal ám. ez általában tévhit szokott lenni:-) a szemtengelyferdülés egy pupilladeformáció , tórikus kontaktlencsével korrigálják, szemüvegben meg cylinderes lencsének hivják. mi a dioptriád pontossan?
  • DeerHunter01
    megint nem sikerült :DD
    ez már dupla fail.
    mindegy , kancsalságra amúgy is jobb a szemüveg de jólett volna azért egy kontaktlencse is ha javit valamit rajta.
    mondták is akik ott voltak hogy a szemem alapból kicsi nem tudom úgy széthúzni amennyire kéne, meg hozzáérintem a szememhez a lencsét de nem áll meg rajta..

én már hagynám az egészet a 'csába de még mondták hogy hétfőn jöjjek el ne adjam még fel.
  • fook
    (Y) ! helyes :):)
  • akyyy
    nincs is bent 0-24, csak akkr ha látni akarok és olyan a helyzet, beszaladok fürdőbe és beteszem, + ha egyek valahová de most nem szándékoztam.
  • fook
    megmondod neki hogy fasszopolice látok nem mind1 ?:D amúgy ne legyen bentt 0-24 , kell pihenés a szemnek..
  • akyyy
    én msot vettem ki. meg picit megtisztitottam akkor már. olvasgatom itt neten a javaslatokat, stb.
    már nagyon könnyen kijön.

Jogsira ha elkap a rendőr, mennyire büntethet meg?