Kontaktlencse

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

predator1982
akkor ne hordjad, amúgy a lencse okozhat fáradtságot. hogyhogy meddig jó a lencséd? hát milyen hordású lencsét használsz? havit napit kétheteset???

pred

akyyy
szerinetek lehet valami "agybaj" ha lencsét hordok? mert kb mióta elkezdtem hordani, havonta eljön olyan 1 hét idõtartalram afféla kómás állapot, képzelgek, stb. pedig most olyan idõszak jön amire jó lenne ha nem lenne ilyne bajom, még van egy lencsém az kb meddig jó? meddig lehet a tartójába?

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

predator1982
megesik. nekem is volt már hogy nehezen jött ki, pedig akkor már bõven gyakorlott voltam, csak bepánikoltam. aztán csepegtettem megnyugodtam és kiszedtem:-)

pred

DeerHunter01
ma már kitudtam szedni az optikába 10 perc alatt kb 😄
rossz technikával csináltam tegnap este.

\"Erről van szó!\"

predator1982
lehet azzal is, ami természetesen kontaktlencséhez való, illetve van olyan tárolófolyadék is, amibõl nyugodtan lehet csepegtetni is a szembe...

pred

DeerHunter01
mûkönnyre gondolsz ugye?

\"Erről van szó!\"

predator1982
ha nem akar lejönni, akkor a folyadékból, ha olyanod van csepegtess a szemedbe. hagyd egy kicsit hogy megszivja magát, és akkor könnyebb kiszedni.amúgy ha rátartasz a lencsére és kihúzod a szemfehérje felé, hamarabb fog gyûrõdni, és könnyebb lesz kiszedni:-)

pred

DeerHunter01
a szemem bírta amúgy, mert nem szúrt meg semmi, csak hát éjszakára ugye ki kellett volna már venni én meg ebbe is aludtam , meg a rengeteg piszkálástól nem csodálom hogy vérbe volt.

\"Erről van szó!\"

ha vérben volt teljesen akkor lehet hogy nem ez a lencse kéne? havernek is csak a 2 hetes lencse jó, mert az 1 hónaposat nem bírta a szeme.

DeerHunter01
de rendesen vérbe volt a szemem, most már elmúlt a visinetõl szerencére, holnap megyek még 1 gyakorlatra hátha jobban el tudom sajátítani a kiszedését 😄
ma már be se lehet raknom, kicsit pihenjen a szemem, addig is szemüveg 😊

\"Erről van szó!\"

😄D

DeerHunter01
kiszedték:d

\"Erről van szó!\"

na összejött? 😄

DeerHunter01
oké, még megpróbálom 😄

\"Erről van szó!\"

wizy
nem nagy gond ha benne alszol, de szerintem azért még tegyél egy-két próbát, mert reggel ha kiszárad a szemed (és ki fog 😄), akkor még nehezebb lesz kivenni... én tapasztalatom szerint 😊

\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"

DeerHunter01
köszi a válaszokat neked is meg HUmanHunternek is.
most már annyi erõm sincs hogy kinyissam a szemem elég fáradt vagyok 😄
remélem nem lesz nagy baj hogy alszok benne, de már nincs más választás.

\"Erről van szó!\"

wizy
csak rá kell szokni, meg kell találni azt a módszert, ami neked a legjobban bejön 😄 eltarthat egy ideig, nekem pl az elsõ kiszedési-alkalom több mint egy órámba telt XD de mostmár bárhol bármikor 😄 valaki csak tükör elõtt tudja, hogy közben nézi, nekem meg csak anélkül érzésbõl megy 😄

\"- Gondolj egy számra, bármelyikre. - Ööö... öt! - Rossz. Na látod?!\"

nemhiszem mert ha valami nem lenne megfelelõ akkor azt éreznéd a szemeden.

DeerHunter01
Sehogy se jön ki.
Olyan probléma nem lehet hogy a görbülete nem megfelelõ számomra és azért ilyen rohadt nehéz kiszedni ?

Mindegy , holnap visszamegyek csak nem lesz vele baj addig.

\"Erről van szó!\"

ne a lencsébe kapaszkodj hanem a szemeden húzd végig a két ujjad és majd közé tudod fogni a lencsét.

DeerHunter01
ezzel is próbálkoztam de nem tapad fel sehogy, és nem tudom összegyürni se, de próbálkozok 😄

\"Erről van szó!\"

nyúlj a szemedbe és kb mintha az ujjaid csipeszek lennének nyomd össze is húzd ki a szemedbõl.

DeerHunter01
Valami jó kiszedési technikát ajánljatok már, sehogy se akar kijönni 😄

\"Erről van szó!\"

lencseonline.hu

akyyy
A legközelebbi optikai boltban.

Sziasztok!

Én 2 éve hordok lencsét, gondolkodom a mûtéten, de eléggé parázok tõle. Na meg feltételezem nem is olcsó mulatság. Amúgy én a www.kontaktlencse.gudu.hu oldalról szoktam rendelni lencsét. Ti honnan veszitek vagy rendelitek?
fook
és már teljesen jó , napszimcsi nélkül is használható a szemed ?😮 😊

Sziasztok!
Postaköltség ellenében, vagy bp-i személyes átvétel esetén teljesen ingyen, odaadnám valakinek egy darab, megmaradt, bontatlan Ciba Vision Air Optix kontaktlencsémet a következõ paraméterekkel: PWR: -5.75, BC: 8.6 és DIA: 14.2.
Áprilisban lézeres szemmûtéten voltam, így erre már nincs szükségem. Nem látogatom rendszeresen a fórumot, így ha valakit érdekel, privát üzenetben keressen.
Üdv: Szilvi
attól függ hogy hogy jön a víz, strandon max ha teljesen nyitva van a szemed és jön egy hullám akkor kicsit elmozdítja, de ki akkor sem esik

akyyy
tégy be egy régebbit, ami már kidobásra vár😄 én is most cseréltem egy ujabb adagot, de ha mennénk, tuti egy régebbit tennék be

mike0013
köszi mindenkinek😊
megpróbálom, aztán lesz ami lesz😄
de amúgy van rá reális esély, hogy kijön a szemembõl?😄

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

fook
régebben még a szememet is kinyitottam víz alatt lencsével 😄 de mostmár nem medencézek lencsével , nem tõl egészséges 😄

én belementem kontaktlencsével vízbe, zuhanyoztam is már kontaktlencsében úgy hogy belement a víz és eddig nem ért semmi gond

akyyy
hát én mikor még szemüveget viseltem se mentem bele szemüveggel😄

mike0013
Sziasztok!
Ti strandon hogyan oldjátok meg a kontaktlencse-dolgot?😊 Gondolom nem tesz túl jót neki, ha vízzel találkozik... de azért jó lenne látni is valamit. Kíváncsi lennék hogy ti hogyan oldjátok meg?! Köszi elõre is

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

Sziasztok!

Úgy néz ki hogy nem bírja a szemem a Biofiniti kontaktlencsét és ezért: ELADÓ 5 db -2,75-ös és 5 db -2,50-ös Biofiniti kontaktlencse. Az ára: én 15-ért vettem a 6-6-ot így szerintem 12500,- de alkuképes.

Üdv

Delila1
Helló!

Ismeri valaki az Aqualens Optika Kft-t?
Budapest, Dózsa Gy. út 9.

Mennyire megbízhatóak?

Program az, ami az adatokat hibaüzenetté konvertálja. Lassú munkához idő kell.

predator1982
biztos😄 amúgy én is csak hallottam szemvizsgálótól, lehet másról volt szó, és rossz kombóba kaptam el:-) amúgy sem erõsségem az anatómia, sebaj majd most ráfekszem a dologra, amúgy is vizsgáznom kell belõle:-)

pred

fook
én úsztam is benne xD 😄

akyyy
kontaklencsébe lehet fürödni? zuhanyozni? ha vigyázok ne érje szememet víz?

RelakS
de hát a retina a szem túloldalán van O_o

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

predator1982
én úgy tudom hogy retinaleváláshoz. de több szövõdmény is lehet. ha nem kezelik jól a kontgaktlencsét, rengeteg probléma lehet.

pred

RelakS
Retina leváláshoz? Nem hámleváláshoz?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

predator1982
jah értem. és tudod hányan vannak akik igy veszik? elképesztõ. mintha egy kg kenyeret venne kb. csak arra nem gondolnak az ilyenek, hogy egy rossz kontaktlencse használata legrosszabb esetben retinaleváláshoz is vezethet akár.

pred

fook
ja a polcról levevõs dologra írtam ,arra gondoltam hogy azt a boltot hagynám 😊

predator1982
ha a vizsgálaton túl vagy meg a betanitáson,utána már megy mint a karikacsapás

pred

fook
hát akkor én azt hagynám is , ez szerintem olyan dolog ami alapos elõkészületeket kíván 😊

predator1982
igy van ajánlanak, görbület szerint, meg szem tulajdonságai szerint! (hozzáteszem jó esetben, mert sajnos van ahol a polcról simán leadnak bárkinek bármit, úgy hogy meg sem kérdezik lencsézett-e már valaha....)

pred

fook
mûkönny sztem hasznos , mert nem csak melóba száradhat ki a szemed 😊😊 Szerintem ajánlani fognak a szemednek megfelelõt 😊

#529 Én is ezen a véleményen voltam , majd megtanulod te is a leckét. nekem szerencsém volt 😊

akyyy
lassan vissza kellesz mennem majd az optikába, sztetek milyet kérjek? majd ott javasolni fognak hogy milyet? adtak iylen könyvecskét amikbe pá fajtát leírnak, abból leginkább a bulizós jött be😄 meg akkor mûkönnyet érdemes kérni hogy ha elmegyek melozni, akkor cseppentsek, nem vörösödik ki a szemem... bár a gond, hogy addigra már nem dolgozok😄 igy ennek is mind1.