Kontaktlencse

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DeerHunter01
én reggel utálom mikor ráteszem a szememre de az aljára tapad fel 😄
mármint a szemem aljára becsukom a szemem és kiesik aztán tehetem be megint

\"Erről van szó!\"

mindenki elvan a lencséjével 😄 én egyet gólyatáborban elhagytam úgyhogy venni kellett újat de most van tartalék is legalább 😛

DeerHunter01
miújság , senki nem ir ide mostanába 😄

\"Erről van szó!\"

predator1982
hát igen, elég nehéz megszokni, van aki nem is birja, de ne adja fel, sajnos a merevsége miatt sokáig okozhat diszkomfortérzetet...

pred

apaszka
Sajnos a fiamnak is kemény lencséje van! Nagyon zavarja még mindig. Fél éve derült ki,hogy csak ezzel lehet a romlást lassítani!

Illaberek nádak erek Suzukisok jó emberek!

DeerHunter01
SG-n terjed itt valami lehet 😄

\"Erről van szó!\"

nekem is mostanában jelentkezett ez, bal szemre és fogalmam sincs mi okozza, mert eddig nem fordult elõ!

DeerHunter01
még mindig homályosan láttam benne most már a jobb szememre is 😄
lehet hogy kiszáradt vagy valami ,mindegy most kivettem , szemüvegbe vagyok.

\"Erről van szó!\"

mike0013
Na ez jó kérdés, de pár napja nekem is ugyanez a jelenség van😄 csak a jobb szememnél, a lencse viszonylag új, kb 2 hetes (maga a lencse 3 hónapot bír). Kb 10 percig homályosan látok vele, aztán megjavul és néha elõjön egy kis idõre megint, mitõl lehet?😊

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

DeerHunter01
miért van az amúgy h néha teljesen homályosan látok lencsébe ??
pl most is a bal szememmel homályosan látok.

\"Erről van szó!\"

DeerHunter01
kancsalságra amúgy van valami spéci lencse ?

\"Erről van szó!\"

predator1982
hát ez egy nagy tévedés, a kancsalság nem egyenlõ a szemtengelyferdüléssel. a tórikus lencse a szaruhártyaelváltozást hivatott korrigálni:-) ez egy õsrégi tévhit:-)

pred

DeerHunter01
valahol olvastam h kancsalságot csak tórikus kontaktlencse korrigál, ezért kérdeztem.

\"Erről van szó!\"

predator1982
ez egy sima lencse, semmi extra:-) nem tórikus 14-es átmérõvel 8,6-os görbülettel:-)
de miért kérdezted? esetleg a szemüveged az? vannak olyan cylinderes emberek, akiknek sima lencsével is lehet a látását korrigálni, mert a lencse felhelyezésével megváltozik a szem görbülete. nagy cylindereseknek is régebben ezért raktak fel kemény vagy félkemény lencsét, mert az még jobban megnyomja:-)

pred

DeerHunter01
ilyen:

\"Erről van szó!\"

predator1982
és utána nincs semmi? mert akkor nem vagy tórikus...ennyi

pred

DeerHunter01
+1.50 a bal
+2.75 a jobb

\"Erről van szó!\"

predator1982
hát pedig máshonnan aligha fogod megtudni. vizsgálati lapot nem kaptál hogy milyen dioptriád van?

pred

DeerHunter01
Hogyan tudom megnézni hogy a próbalencsém tórikus e?
nem látom hogy rajta lenne a csomagolópapírján

\"Erről van szó!\"

Köszi szépen, ez a 3. nap, de sajnos még mindig ilyen, bár még csak 4 órákat hordtam, azt mondta a szemész, hogy holnaptól már hordhatom akár egész nap. De valszeg az lesz, hogy visszaviszem és "panaszkodom" egyet. 😄
DeerHunter01
nekem is volt vele ilyen , de ekkora jó nagyokat és hosszúakat pislantottam 😄
akkor letisztult a kép, nem kell megijedni, de ha sokáig így van akkor valszeg más erõsségûre lesz szükséged.

\"Erről van szó!\"

Sziasztok!

Tegnap "váltottam" kontaktlencsére szemüveg helyett. (Még csak próbalencsét kaptam a szemésztõl.) Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy természetes-e az, hogy a 2. napon is még homályosan látok közelre, ha a bal szememet letakarom akkor a jobbal tökéletes közelre, viszont ha a jobbat takarom le akkor homályos, egyszóval közelre nem látok rendesen, nem olyan mint a szemüveg. (két szemmel is homályos/fura közelre) Veletek is volt ilyen, vagy csak nekem nem jó a lencse?

Elõre is köszi!
DeerHunter01
12-én megyek hozzá vissza.

\"Erről van szó!\"

predator1982
a próbalencse is teljes értékû lencse. de az más, hogy ha próbalencse, akkor viszont a szemvizsgálódnak, kell szólni hogy ilyen gondjaid vannak, és próbálni kell mást! sajnos ez egy hosszabb folyamat, mire megtalálod az igazit.

pred

DeerHunter01
nem tudom hogy az-e de ez még csak próbalencse

\"Erről van szó!\"

predator1982
pedig elvileg a lencsében jobban kellene látnod mint szemcsibe. tórikus lencséd van?

pred

DeerHunter01
Most másik orvosnál vagyok, õ is adott kb hasonló lencsét de ez sem húzza ki olyan jól a szemem mint a szemüveg 😄
komolyan inkább elfogadám azt hogy távolra szarabbul látok ahogy most is van szemüvegbe csak legyen jó benne 😄

\"Erről van szó!\"

ha visszarakod a folyadékba akkor valamennyit visszanyer de ha olyan sokat volt szárazon akkor azt ki kell dobni mert használhatatlan.

ha kiszárad a lencse (kb 6 órát volt szabadon), akkor van rá vmilyen mód h visszanedvesedjen? a tisztítófolyadékával esetleg ?
nekem száradt kontaktlencsével volt már úgy hogy kettétépõdött a kezemben 😄

mike0013
nekem egyszer volt olyan, hogy elraktam "emlékbe" a lejárt kontaktlencsét, aztán a folyadék szerintem felszívódott, amiben volt... pár hét után megnéztem mi lett vele, egy darab kõ volt kb😄 poénból beleraktam egy kis folyadékba és fél óra alatt visszanyerte a lencsés állapotát😄

X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May

mike0013
én is összecsípem, pillanatok alatt kijön és nem kell azzal szenvedni hogy ide-oda tologatom

DeerHunter01
húú basszameg.
a jobb oldali erõsebb kontaktlencsémet már kiszedtem délután és nem vettem észre most meg megtaláltam az asztalon összeszáradva teljesen 😄

\"Erről van szó!\"

omg mien módszer 😄 énis összecsípem és úgy könnyû, és mindig sikerül.

DeerHunter01
én kihúzom szélre és úgy vagy lepislantom vagy már kitudom venni szépen, de most nem nagyon akart jönni.
tegnap meg azelõtt is tényleg 10 mp alatt kivettem egy szemembõl , egybõl jött is lefele ahogy hozzáértem most meg semmi.

\"Erről van szó!\"

Panzeradler
Én összeszoktam csípni, így 2ms kiszedni, bár lehet nem éppen a legjobb módszer a kiszedésre.
DeerHunter01
ilyenkor érdemes többször is mûkönnyet cseppenteni vagy hogyan érhetem el azt hogy "érezzem" a lencsét és szépen ki tudjam csúsztatni oldalra ?

\"Erről van szó!\"

DeerHunter01
Már megint feltapadt a lencse kurvára 😄 , hiába húznám ki szélre nem jön, tegnap amikor kiszedtem fél perc alatt éreztem hogy húzom kifele de most semmi :S
majd késõbb kiszedem hátha jobb lesz

\"Erről van szó!\"

DeerHunter01
na most már ott tartok hogy a kiszedés könnyebb, mint a betevés 😄
az elõbb fél perc alatt kiszedtem mindkettõt 😄
betevés az kb 3-4 perc szemenként

\"Erről van szó!\"

predator1982
hát meg is érdemled ha túlhordod a lencsét!!! nem viccbõl van hordási ideje. ez olyan mint az orosz rulett...de ahogy érzed. ezt soha nem értettem. a szemvizsgálónkhoz bejött kontrollra egy srác, eddig máshol vette a lencsét, és mi is forgalmazunk olyat amit használ, de ugye ahhoz vizsálat kell. annyira rossz állapotban volt a szeme, hogy vizsgáló kolléganõ azonnal letiltotta a lencsérõl, és mondta ha nem áll le a lencse viselésérõl rámehet a szeme világa, plusz menjen el orvoshoz. szerintetek mi volt erre a válasza? nem ijedt meg, sõt azt mondta akkor majd megveszi máshol. én legszivesebben belerugtam volna a fejébe a gyereknek, de én azt mondom az ilyenért nem kár, vakuljon meg!

pred

akyyy
akkor más oka van, csak gondoltm amegkérdezem, hátha másnak volt hasonló😄

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

fook
anyád ilyen lencse nekem is kell 😄😄D ez milyen ? zsíír 😄 amúgy kamu. nekem volt bennt 1havi lencse kb 1.5 hónapig és semmit nem flasheltem , sztem 😊

DeerHunter01
amúgy ma 3 perc alatt kiszedtem a lencsét, javulok én 😄

\"Erről van szó!\"

akyyy
de nem ugy van hogy jaj picit rosszul vagyok, ez sokkal komplikáltabb😄 mid1 megvárom a fontos napõkat és majd augusztusba felbotom az utót addig nem hordok.

lehet csak nem ajánlott 😄

DeerHunter01
majd holnap letesztelem a +025-el erõsebb lencsémet a jobb szememen hogy az mennyire húzza ki a szememet.

\"Erről van szó!\"

DeerHunter01
amúgy lehet sokszor volt már kérdezve de strandra lehet menni lencsébe ?
vagy netalántán tengerparta ahol sós a víz ?

\"Erről van szó!\"

predator1982
jaja ezt kéne tenni. amúgy a havi lencsét, egy hónapig tudod használni ha ma kibontod akkor jövõhónap 16-án ki kell dobni. ha kétszer hordtad akkor is, ha harmincszor akkor is. a lényeg hogy ha van olyan nap amikor nem veszed fel, akkor is ki kell a tárolófolyadékot cserélni alatta.

amúgy meg a lencse védekezõ mehanizmust vált ki a szervezetbõl, és emiatt kicsit megterhelõ lehet.valszeg ezért is lehetsz fáradt.

pred

DeerHunter01
szerintem otthorna vedd ki a lencsét vagy szemüveget vegyél fel ha roszul érzed magad, nézd meg úgy hogy érzed magad

\"Erről van szó!\"

akyyy
havit, van 3 pár belõle (mindkét szemre ugyanolyan kell), már csak 1 pár van, lassan felkéne bontani, de addig nem bontanám fel, amig nem 100% hogy a lencse miat akadok-e így ki, vagy valami más pszihés oka van.