24 avagy Jack, aludd ki magad (FOX)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

desigo
Mikor lesz new évad?
Vajon kiderül-e a 7.évadban, hogy a szõke gyerek Jacké?
Arra mondjuk nem sok esély van, hogy Jack meg fogja találni az igazit, mivelhogy a terv szerint, ha elõbb nem is, a sorozat végén megmurdél.

Érdekes, hogy a Kate Warnert alakító Sarah Wynter hasonló karaktert játszott A holtsáv sorozatban is (egy nõ a magányos fõhõs életében), és ott is egy évadnyitó epizódban láttuk utoljára, azóta nem volt.
Mayday
Sot, meg kiegeszitenem, hogy megjelent 4 darab 24 regeny, es ott is volt neki 😉

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

[NST]Cifu
Nem tudom figyelted-e, de általában minden évadban talál magának egy ex vagy éppen aktuális barátnõt Jack. Audrey lógott ki egyedül a sorból, viszont mellé késõbb mindig bekerült egy "vetélytárs" (5. évad: Diane Huxley, 6. évad: Marilyn Bauer).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Mayday
En pedig annyira vartam vissza Kate Warnert, toximpi volt.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

[NST]Cifu

Jó kérdés, Jack, mint James Bond alter-egója nagy szoknyavadász, így kell fojton egy 'jó nõ Jacknek' minden évadban. Kate kifújt a 3. évadra, mert ott volt Cladia. ^^

Nekem a 3.évaddal kapcsolatban eszembe jutott:

Kate Warnert mi értelme volt szerepeltetni a legelsõ epizódban, ha többet már nem bukkant föl? Vagy eredetileg tervbe volt véve a további szerepeltetés, csak valamiért nem jött össze?
[NST]Cifu
Megvala a 6. évad is.... Hát...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Továbbra is az elsõ két-három évad az, ami úgy legbilicselt a sorozatban. Valahogy fantáziátlannak tartom a 6. évad alapkoncepcióit, hiába próbálják meg feldobni csavarokkal, családi szállal, meg miegyebekkel, sehogy sem áll össze.

Lehetne hosszasan elemezgetni Jack apjának motivációt, illetve leginkább tudathasadásos idiotizmusát, amit zsenialitásnak próbálnak beállítani. A Charles Logan féle vonal az elején jónak tünt, de aztán a Martha-féle találkozással a szememben el is vágták magukat rendesen. Az elnöki székért való viaskodás, meg Wayne "akkor is adjon be egy adrenalint" mentalitása sem nagyon hiányzott. A Kínai vonal pedig a végsõ csapás sajnos. A legnagyobb értelmetlenséget számomra az váltotta ki, hogy mi a frászért hozták Audrey-t át amerikába a kínaiak??? Egy hivatalosan elhalálozott ember, akit a kínaiak illegálisan fogjul ejtenek, megkínoznak és átviszik amerikába (mikor is??? az egyedüli magyarázat, hogy még Jack-el egy gépen, ami roppant érdekes lenne...). Miért? Úgy kombináltak elõre, hogy majd vele megzsarolhatják Jacket? Jajj....

Hiába vonultat fel a 6. évad is parádés szereposztást, inkább egy jó forgatókönyvíróra lett volna szükségük...

De ettõl függetlenül azért mégis motivált a kiváncsiság a nézés közben, nem akartam otthagyni a képernyõt. Ha pedig már a parádés szereposztásról van szó, különösen Morris volt üde színfolt, a szarkasztikus szövegelésével.

Ennek ellenére nagyon remélem, hogy tényleg meg tud újulni a 7. évadra a sorozat, mert ráférne...

Fido4life
között szóval történhet pl 2:30-kor mivel az is 2 és 3 óra között van 😛

Telik? Ez roppant érdekes, ugyanis utána mondják be hogy "A következõ események x és y óra között történnek".
a rész elején a "previously on 24" alatt is telik az idõ
(mellesleg 5. évadban az elnök numerája sem semmi gyors 😄)
[NST]Cifu
Igen, az nekem is feltünt, hogy valahogy a CTU emberei 15 perc alatt bármekkora távolságot képesek megtenni. Kivéve ha sûrgõsen szükség lenne rájuk, mert akkor még további fél óra. 😊))

A negyedik évadban nekem két dolog szúrja a szememet, mint realtime-ból való kizökkenés:

- Az egyik epizódban Cloe-t visszahívják, és öt perc alatt bent van. Ennyire köze lakik a CTU-hoz?<#wow2>

- Az egyik epizód végén Jack magára hagyja a kocsiban a kikínvallatott, ujjatörött csávót. A következõ epizód elején a csávót már bent ápolják. Egy másodperc alatt ott terem az ürge? Akkor inkább az X-menben lenne a helye.<#wow2><#wow1>

De komolyan. Az még egy dolog, hogy a harmadik évad óta húsz perc alatt beérnek mindenhova, na de ezek...
NeoMaN
Senki sem az aminek látszik.
😊

Amúgy az ötödik évad sokkal jobb szerintem mint a hatodik, úgyhogy készülj fel.

[NST]Cifu
Az elsõ két-három évad még többé-kevésbé logikusan volt felépítve. Megvolt a mozgatórugó, hogy ki miért cselekszi azt, amit. Még Kim Bauer is. ^^

A negyedik és az fõleg az ötödik évad viszont igencsak zavarosra sikerült e téren. Elég például Tony Almeida viselkedésére gondolni. Az elözõ évadok alapján te elvárnád, hogy úgy cselekedjen, ahogy az látható volt? Ugyan már...
Nekem úgy tünt, mintha a készítõknek nem lett volna elég tiszta képük mit is akarnak, és ezért önismétlésekbe botlottak (CTU elleni támadás, Jack és a felettesei kapcsolata, és a többi). Nem vitatom el, hogy "normális" idõrendben nézve a sorozat ötödik évadja is nagyon szórakoztató, de egymás után nézve az évadokat, nos, valahogy nem olyan átütõ, nem olyan lebilincselõ. Mintha a sok drasztikus történetfûzés (a kulcsszereplõk halála) egyetlen célja az, hogy elvonja a figyelmét a nézõnek arról, hogy ugyan már, láttad már te ezt, tudod mi fog történni, de mi csak azért is megmutatjuk, hogy tudunk újat mutatni neked. Puff, sikerült.

Az elsõ két évadban egyetlen komolyabb problémám volt: azért drukkoltam, hogy valaki lõjje már le Kim Bauert, vagy legalább zárja be egy szobába és véletlenül hagyja már el a szoba kulcsát, annyira idegesítõ jelenség. 😊
A negyedik-ötödik évadban is megvan ez, de sajnos hatványozottan. Már olyan mahaságokat szõttek bele a történetbe, mint a Derek-féle szál az ötödik évadban. Na ott újból elõjött az elsõ évadok Kim Bauer betegsége.

Arról már nem is szólva, hogy egy kicsit túlbonyolították az egész konspirációs szálat, és zavaró hibák léptek fel vele kapcsolatban (ilyen probléma Evelyn esete például).

A hatodik évaddal így elsõre annyi problémám van, hogy miért lett törvényszerû, hogy egy elnöknek muszály egy hülye tanácsadóval rendelkeznie? 😊

Alien
Szerintem pedig az ötödik az egyik legjobb évad 😊 Kiváncsi vagyok a hatodik hogy fog neked tetszeni 😊

[NST]Cifu
Ja kérem, odaírtam, hogy érdekesség, és ha valami neked nem érdekes, akkor természetesen egybõl fikáznod kell. No comment.

Bandee1987
pici reklám

Jack Bauer polók

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

NeoMaN
24-ben Jack diktál. Tökmind1, hogy van-e nála fegyver vagy nincs.

Mondjuk a gyakorlópatron meg a szánkó az fontos dolog...<#idiota>
Az megint más kérdés, hogy a 2. évadban atomrobbanás volt, igaz tengeralattjáró meg nem volt benne.

[NST]Cifu
A szinvonalad (?) még mindig megvan. ^^

BTW, nem tudom feltünt-e, de a 24-ben is mindig az diktál, akinek a kezében a fegyver van. Ebbõl a szempontból nagyon is reális a sorozat. <#eplus2>

Fido4life
-.-

NeoMaN
Szerintem meg überkockák vagytok.
Cifu neked meg agyadra ment a fegyverek iránti vonzalom vagy faxtuggya mi, ilyet normális ember észre se vesz, max valami fegyverb***i.

Aki pedig a fegyvereket szereti jó ember nem lehet....
<#rinya>

Fido4life
szerintem is a leggyengébb, szégyen a sorozatra nézve

[NST]Cifu
Én most végeztem az 5. évaddal, személy szerint eddig a gyengébb évadok közé sorolom, a 4. mellé, valahova. Két érdekesség:

Jack, jack, tudjuk, hogy nagyon meggyõzõ, amikor valakira fogva rátöltesz a fegyverre, de ez sajna balesetekkel is járhat - mint itt, a rátöltés miatt ugyanis a szán nem tudott visszacsúszni, lehet látni, hogy a gyakorló-patron beszorult a szán alá

Pierce ügynök küzd kemény, bár jól látható ezen aképen is, hogy az a hangtompítós pisztoly gumiból van (ez nyilván a szinészek testi épségét óvandóan történt, de eléggé illuzióromboló, fõleg amikor mozgásban látja az ember fel-alá lifegni a hangtompítót)

Arról már nem is beszélek, hogy a haditechnikai vonatkozások a szokottnál is gyengébbek sajna-bajna, elõször is, két atomhatalom sose fogja egymás SSBN (stratégiai nukleáris rakétákkal felfegyverzett nukleáris meghajtású tengeralattjáró) tengóira felengedni a másik ország tisztjeit, különösen nem nyilt technikai tudás-cserére. A Delta IV. osztály amúgy 16 nukleáris töltetû rakétával rendelkezik, végképp illogikus, hogy az amerikai kikötõben kössenek ki. A felvételeket amennyire meg lehet állapítani, egy Improved Los Angeles osztályú amerikai nukleáris meghajtású vadász-tengeralattjárón / tengeralattjáróról készítették.

desigo
kemény 😊)))
nud
nud
speciel nem tom mibajotok a 6os évaddal😄 15 résznél vagyok és eléggé tetszetõs... inkább az 5ös volt olyan semmilyen, de ebben legalább vannak eredeti karakterek amiket a közepére már meg is szoksz
Szerintem Doyle-t kár volt megvakítani. Bár ki tudja, mint ahogy Tony mégsem került börtönbe a 3. és 4.évad között, éppúgy vele is megeshet, hogy tévedett a helyszínre érkezõ mentõs.
dienesoft
Hát én ledaráltam 22 részt egymás után a Lostbol, de annyira untam, hogy azt mondtam: Na, evvel a sorozattal tudnának engem kínozni, annyira nem tetszett. És a mai napig nem értem, mások miért szeretik annyira? Egyik ismerõsöm is hetente nézte a TV-ben. És akkr kérdeztem: Mi volt benne? Válasz:Lényegében semmi nem derült ki, de jó volt. 😊 Bocsánat, ha evvel valakit megsértettem, természetesen ez az én véleményem, mások ettõl még szerethetik. 😊

Ez igy van.A 4. rész vége talán az összes évad egyik,ha nem a legdrámaibb,és legjobban eltalált pillanata.Utánna én is úgy voltam,ez az évad tuti vinni fog mindent.Hát sajnos nem igy lett.
De valóban vannak jobb pillanatok,meg a végére egész jó lesz megint,de a 4. rész után ebben sokkal több volt.

Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.

Csacsi
Azért ne add fel. Nézd végig. Hidd el vannak benne még felejthetetlen pillanatok.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Most nézem én is a 6. évadot de több szempontból is ez a legszarabb évad. 12. résznél tartok és nem is biztos hogy tovább nézem. Nagy tévedés volt hogy a cloé, morris páros át tudja venni Almeida és michelle helyét. rengeteg hihetetlenül amatõr dolog van a storiban (fayed mikor lelép, jack apja mikor lelép). Ráadásul a tempója is lassabb nem is várom a következõ részt, pedig itt van csak rá kéne kattintani. szal gyenge lett 6 év alatt ellõtték at ötleteiket nincs ebben semmi rossz. Eddig szuper volt itt a vége.
Csacsi
Mind a kritikusok szeirnt, és mint az emberek visszajelése arról árulkodik, hogy a 6. évad gyengébb volt mint a többi. Ettõl függetlenül amint kijön DVD-n. Meg fogom nézni egyben is, mert nekem is tetszett, de hogy a legjobb lett volna az azért erõs túlzás volt. Szerintem túl sok mindent akartak beletenni, de egyik részt sem dolgozták ki teljesen. Ettõl függetlenül hétrõl hétre vártam az újabb részt, hogy vajon mi fog történni. Tény és való, hogy az eleje, és a vége nagyon ütött a sorozatnak. De a 6. évad közepe szerintem nem hozta az eddigi évadok minõségét.

Mondjuk amikor felrobban a 4. rész végén az atom, addig nagyon ütött, aztán laposabb lett egészen addig, amíg Jack egyedül nem ment Fayedekhe, és megölt mindenkit, megszerezve tõlük az atomot.

De mondom ez mind egyéni vélemény. Másnak lehetett ettõl függetlenül a legjobb évad is.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Bandee1987
na, errõl van szó 😊

desigo
Palmer tényleg arc volt
De akkor is Jack a no1
Bandi 18
Nekem meg Tony Almeida

Mondjuk édesanyámnak Palmer elnök(R.I.P) illetve Chloe a kedvenc szereplõje<#vigyor0>

Bandee1987
Minnyá eldobom az agyam (bár lehet egyesek csak kötekedésnek vélik, de akkoris)

Cooltv.hu szavazás:
Ki a kedvenc szereplõd? (24)
Jack Bauer (Kiefer Sutherland)
Tony Almeida (Carlos Bernard)
David Palmer (Dennis Haysbert)
Sherry Palmer (Penny Johnson)

Mégis, szerintük ki a f*szom lenne a kedvenc szereplõnk a sorozatban, ha nem Jack?????? Ilyen hülye kérdést feltenni, Istenem......

Ezeket most olvastam, ha volt már sorry<#zavart1> Jack Bauer viccek

Bandee1987
Én nem fogalmaznék úgy hogy rossz évad volt. 24-ben vannak jó, kevésbé jó és kurva jó évadok 😊

Mayday
Sokan eddig daraltak, aztan most hetrol hetre jottek az okoskodasok, hogy "unalmas resz volt", meg hogy "ebben alig gyilkolt meg valakit jack bauer", es tarsai, holott osszessegeben szerintem sem volt egy rossz evad, eddig csak azt lattam, hogy az fikazza, aki hetente nezze, es le van nyugozve tole, aki egyben megnezte.

"Hidd el a 6. éved hétrõl hétre laposabb volt mint a többi."

Mas sorozatoknal is hasonlo a helyzet, ami a 24-hez hasonloan vezeti a sztorit, egyben sokkal nagyobb elvezet, lasd pl a Lostot, ami hatalmas elmeny, ha megnezi az ember egy evadot, de ha hetente nezi valaki, mar sir, hogy "na, ebben a reszben sem tudtunk meg semmit".

Victor1103
Lehet de én alapból nem lennék képes hétrõl hétre nézni mert olyan összetett a story hogy mire vége az évadnak arra se emlékszem már hogy mi volt a közepén annyi minden történt.Együtt több rész megnézése élvezetesebb volt igen és 7.évadot is tuti megvárom míg végig leadják és csak utána.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Csacsi
Az írásodból arra következtetek, hogy nem hétrõl hétre nézted a sorozatot, hanem egyben egymás után a részeket.

Hidd el a 6. éved hétrõl hétre laposabb volt mint a többi.

Fido4life
ezt én is néztem, biztos valaki nagy fan a fejlesztõségnél 😄

Victor1103
Tegnap néztem végig a 6.évad utolsó részét és nem értem hogy miért fikázzák sokan ezt az évadot.Nekem kifejezetten tetszett a története és bõvelkedett azért meglepetésekben bõven.Nem várok sokat a hetedik évadtól mert ígyis toronymagasan veri a többi sorozatot de ha ugyanilyen szinvonalú lesz,már megéri nézni.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

"Legfontosabb szövetségese, Al-Asad a Közel-Keleten polgárháborút robbant ki, hogy elterelje az amerikaiak figyelmét Zakhaev ténykedésérõl." - COD4 cikk, itt az SG-n 😄
desigo
Úgy már végignéztem 😊
Bandee1987
akkó nézzed feliratosan.