Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
|x-2|+3=4
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
na sok sikert mindenkinek holnapra!
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
ha valaki találkozott ezzel a feladtsorral ne rémüljön meg, vszínû h kamu, mert irreálisan nehéz középszinthez képest, középszinten nincs bizonyítás és a sertésinfulenza elég friss téma ahz h bekerüljön ide 😊
Heló szia remélem hogy vagy
"Egy nemnegatív valós szám négyzetgyöke az a nemnegatív szám, amelynek a négyzete a."
"Egy nemnegatív valós szám 2k-adik gyöke az a nemnegatív valós szám, amelynek 2k-adik hatványa a."
"Egy valós szám 2k+1-edik gyöke az a valós szám, amelynek a 2k+1-edik hatványa a."
definíció szerint. ezzel kár vitatkozni, így van kitalálva, el kell fogadni.
a) elbasztál valamit
b) nincs megoldás,mivel a gyök alatt nem lehet negatív szám definíció szerint,ahogy azt már a kolléga is kifejtette
mindkettõtöknek igaza van btw,csak elmentek egymás mellett,mert egy konkrét feladatban meg lehet mondani,melyik a jó válasz,de általánosságban mindkettõ jó.
Máshogy: négyzetgyök alatt x-négyzet, az egyenlõ x abszolútértékkel.
You\'ll never walk alone!
ennyi erõvel: tételezzük fel:
2=-2 //emeljük négyzetre mindkét oldalt
4=4
lol?
egyébként ha mint négyzetreemelés inverzeként gondolsz rá, logikus lenne a +/-, pont ezért írtam, hogy DEFINÍCIÓ szerint nemnegatív számot értünk alatta.
BMW Über Alles!
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
gyök16 = -4 /emeljük négyzetre mindkét oldalt
16 = 16
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
The Town never be the same...today it looks like Disneyland.
nem akarom összedönteni a tudásod, de gyök 16 az definíció szerint +4, és semmi más.
BMW Über Alles!
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
na ilyenjeim az elmúlt 4 évben nem voltak:d
<*>*> Ellenõrzés
<*>*> Szöveges kommentálás, alkalmazott tételek megnevezése
<*>*> Korrekt ábra
<*>*> Feladatok részletes levezetése
<*>*> Feladatok pontos értelmezése
<*>*> Szöveges válasz, ahol kell
<*>*> Mértékegységek jelölése
<*>*> Lehetõleg csak végeredményt kerekíts
<*>*> Koordináta rendszer helyes felrajzolása (x, y tengelyek, origó jelölése)
<*>*> Alkalmazott képletek felírása (pl.: T=ab)
<*>*> Négyzetgyökös egyenleteknél pl: gyök16 = ±4
<*>*> Használjátok a függvénytáblázatot, akkor is, ha biztosak vagytok
<*>*> Számológépes számolásnál ügyeljetek a mûveletek sorrendjére
<*>*> Trigonometrikus egyenleteknél a periódus felírása
<*>*> Összeg, különbség négyzeténél a 2ab-t ne hagyjátok ki
<*>*> Szöveges indoklás
Vonalzó, körzõ, szögmérõ, számológép, függvénytáblázat.
Sok sikert!
*már tárgytalan,mert továbbolvastam a megoldást,és jó!
viszont a 7-pontos feladatnál én másokat írtam némelyik helyre,de szerintem az én megoldásaim is jók!
Jobban járnál, ha letöltenéd az ooktatási minisztérium weboldaláról.
19:05 gregtom6: http://ematek.extra.hu/erettsegi/erettsegi.html
19:05 gregtom6: a 2005-ösöket miért nem engedi betölteni rendesen?
19:05 gregtom6: azt írja, h a grafikus szûrõ nem tudja átalakítani
19:06 gregtom6: mit csináljak vele,h betudja?
19:06 gregtom6: h az ábrákat is lássam?
Kár hogy ma csak a humán - reál ellentétben lehet látni a dolgokat, és kár hogy valakit vagy "haszontalan bölcsész", vagy "száraz reál" illetünk, de valamelyikkel mindenképp (mert ma ugye szakmát tanulni nem menõ, mindenki megy fõsulira meg egyetemre, hamarosan a mekis kiszolgálók névtábláján a nevük elõtt "dr." lesz). Nem annak kellene természetesnek lennie, hogy egy ÉRTELMISÉGINEK (mert még mindig ennek nevezzük diplomásainkat..) a vers ugyanúgy ne szavak halmaza legyen, mint ahogy egy egyenlet nem a számok halmaza?
Nem igazán hiszek a "tehetség" fogalmában, olyan szinten, hogy valaki tehetséges nyelvben, de matematikában nem, van érzéke a fizikához, de nem tud fogalmazást írni. Amivel születünk, az szerintem egy képesség arra, hogy átlássuk a dolgok rendszerét, melyik dolog hogyan mihez kapcsolódik. Ez az, ami jobban megy valakinek, rosszabbul másoknak. Innentõl kezdve saját érdeklõdésünkön és szorgalmunkon múlik hogy miben mélyedünk el inkább.
\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
BMW Über Alles!
ezeknek mindig ez a lényege h behúznak a csõbe
respect to the man in the ice cream van
\"Gőzben, vízben, még 500 méteres tengermélységben is kifogástalanul működő karóra. Pontos, elegáns, megbízható! Lepje meg vele vízbe fulladt kedveseit!\"
meg pl csomószor nem fért volna ki az adott idézet és csak részét irtam...<#conf>#conf>
"ugyancsak közelrõl látták õket az olvasók is..."
Néha a dolgok azok, aminek látszanak. A szövegértés buktatói néha a kérdések pofátlan egyszerûségében rejlenek.
You\'ll never walk alone!
bár fellebbezni én valszeg nemfogok, nekem nem kell a magyar, de azért kicsit fáj az igazságérzetemnek 😄
"és éppen úgy belefonódhattak életviszonyaikból egyes szálak emezekéi közé, mint ahogy velem történt"
tavalyi érveléshez hozzá se tudtam volna szólni
4. Döntse el, hogy melyik igaz (I) és melyik hamis (H) a következõ állítások közül! Ha hamisnak ítéli az állítást, döntését támassza alá a szövegbõl vett idézettel!
Mind a kortárs olvasók, mind a Mikszáth közelrõl láthatták Jókait.
A megoldás: Igaz.
Mivel az egész megoldókulcs szörszálhasógatásról szól és egy-két kis szó dönti el a válaszokat, szerintem rohadtul hamis az állítás.
"Jókainak azonfelül nincsenek levelezései, mint a régi íróknak. Nem állott senkihez oly közel, hogy bajait, gondjait, érzéseit vele közölte volna - ami levél utána maradt, az vagy konvencionális üzenetváltás vagy egyszerû póz. Ez a lélek nem nyílik meg sehol."
egyébként is van több dolog amivel nem értek egyet, de ezzel nagyon nem
respect to the man in the ice cream van