Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Guilty01
Én is vidéki vagyok, de nálunk nem dívik lefavágózni a másikat...😊 Na mindegy, felõlem spongyát rá😊

You\'ll never walk alone!

Csirke4
Nem 2 postból ismert fel, hanem belátott a postjaid mögé. ;P
hát igen vidéki vagyok lehet h csak itt dívik lefavágózni a másikatok bevallom kicsit felhúztál a szövegeddel ,de ez az én bajom.nos 1.én nem megbántani akartalak,csak nem szeretem az ilyen hozzászólásokat h tök fölösleges dolog meg anyámkínja.2.a verselemzések beseggelését én sem csípem sõt igazad van sokszor belemagyarázás is van,de ettõl még nem kell fölöslegesnek mondani õket, a költõk meg hiszed nem hiszed tényleg tudnak zsenik lenni és számomra érnek annyit mint mondjuk Bolyai Farkas vagy nemtom.változatlanul ajánlom JA Karóval jöttél kezdetû versét mert abba nem kell semmit belemagyarázni így is felér egy logaritmussal😊

,,Na píszlávrákenról, sok sikert mindenkinek a holnapi matekhoz!''ezzel meg kivételesen egyet értek

Guilty01
A tanár természetesen sokat számít, nekem is vegyes volt a felhozatal matek-tanár ügyben, de ha valaki meg akarja érteni a matekot, akkor meg is tudja. Amit pedig középszinten számonkérnek az nagyon kis részben múlik a tanár módszerein, ha van eszed, könnyen megoldhatod azokat a problémákat.

Guilty01
irigylem az embereket akik 2 postból komplett személyiségképet tudnak levonni😊 grat haver...

Nem, konkrétan még sosem fordult meg a fejemben, hogy egy vers mögé nézzek. Nem azért, mert nem érdekel a "mûvészet" (ha ezt annak hívják), sõt, még csak a tanárra sem fogom, mert zseniális magyar tanáraim voltak 12 évig, hanem pusztán azért, mert nem tartom érdekesnek, hasznosnak meg fõleg nem. Egyszerûen nem gyönyörködtet az, hogy belemagyarázok valamit a szavak halmazába. Biztosan vannak akik tudatosan építenek fel egy verset, hogy hú, ide most jól beszúrok egy ellentétet, de bennem mindig az az Arany-anekdota rémlik fel, amikor megmutatták neki az egyik versének elemzését, és kb. csak annyit mondott rá, hogy: Igen? hû, erre nem is gondoltam.
Nem kifejezetten a költõkkel van bajom, mert csinálják ezt, ha nekik jól esik, hanem azokkal, akik õket a világ megváltóinak tekintik... És igen, akkor inkább vagyok egy "reálos favágó" (bár ez nálad nem tudom mit jelent), mint egy poeta doctus...vagy natus..vagy mittom.😊)

Na píszlávrákenról, sok sikert mindenkinek a holnapi matekhoz!

Hegi90
nemtudod? <#szomoru1><#wilting>

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Skynet723
min is vitáztok?! <#szomoru1><#wilting>

már bocs de tipikus reálos favágó vagy akit csak az ilyen száraz tantárgyak érdekelnek.soha sem értettem az ilyeneket.borzasztó ... nem gondoltad még h egy vers mögé nézzél?ne a metaforát,meg a rímeket csak?ajánlom József Attila kései verseit,bár lehet h nem érted mert nincs benne logaritmus

Hegi90
8-ban nekem is meg volt a 2esem az akkori érettségibõl 😛

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

TheRock18
mint már említették,sokat számít a tanár..
tudod 9.-be olyan tanárt kaptunk,ahol 3-as tanuló nem volt évvégén..és ez nem a mi hibánk volt...8-an buktak matekból..hírhedten rossz matek tanárt kaptunk..ráadásul 4 év alatt 6 matektanárunk volt,ami szintén nem tett jót...nekem voltak jobb,és rosszabb éveim😊
a 9. rossz volt,de 10. az megint könnyû volt..a poén az volt,hogy 10-11-12,tehát a 3 év alatt összevissza 4 egyest kaptam,de ígyis csak 2-3 voltam!
a geometria meg a hozzátartozó számítások olyanok,amiket tudtam és szerettem is 😊,de a többi....:S pfffúújj 😄
a logaritmust sose értettem,mai napig sem xD

BMW Über Alles!

Guilty01
hupsz, #25030-ra ment a reply, csak elcsúsztam

Guilty01
azok akkor nem tudom, hogy voltak 5-ösök. Nálunk meg a tavalyi végzõsök közül talán lett egy, vagy két 3-as, a többieké 4-es, 5-ös, pedig a 4 év alatt volt, aki pótvizsgázott is matekból. Öcsémnek (most 8.os) odaadtam egy érettségi feladatsort, és ha nem számoljuk azokat, amiket õ még nem tanulhatott (logaritmus, másodfokú megoldóképlet, de ezek gyakorlatilag függvénytáblából kinézhetõek, ha valaki 4 év alatt ennyit nem volt képes megtanulni), akkor 95%-ra írta meg.
Matek egy normális tantárgy, ahol nem az számít, mennyit tudsz habizni, és mit tudsz belemagyarázni/beleképzelni tök fölösleges dolgokba, hanem a problémamegoldó képességedre kíváncsiak, a logikai érzékedet teszteli, amire mellesleg felnõtt korban is nagyobb szükséged lesz, mint arra, hogy ez metafora, vagy anyámkínja.

mit lehet problémázni a matekon?mondjuk valaki hajlamos a figyelmetlenségre vagy esetleg csak humán beállítottságú...
a magyar pedig sztem az egyik legérdekesebb tantárgy de hát aki nem érdeklõdik semmi mûvészet iránt hát annak tényleg nehéz 4 soros versikékrõl írni
gratulálok
irány a BME?jól sejtem?legalább okos vagy

Willenbrock
Attól függ mennyit készül rá.Én másfél évig bukdácsoltam belõle-szinte semmit nem tanultam.Aztán érettségi elõtt kb. 4 hónappal elmentem egy korrepetáló tanárhoz akivel tövirõl-hegyére átrágtunk minden feladatot.Otthon ezután már minden ment önállóan is.Az 1,2-esek helyett 4-eseket írtam ezután és az érettségi is simán 3-as lett,majdnem 4-es az is.Egy jó korrepetáló tanár rengeteget számít.Korábban is voltam egynél de az nekem nem tudott segíteni,nagyon sok múlik a tanár módszerén.Ellenõrizni meg persze hogy kell a 2. fokú egyenletet hiszen az a bizonyítása,anélkül csak fél pontot ért régen is.

TheRock18
24 óra múlva megérted mirõl beszéltem 😊 nem akarok nektek rosszat,éppen ezért kívánok mindannyiótoknak kéz és lábtörést😊

BMW Über Alles!

xNoodlex
TheRock18: Büszke lehetsz magadra. (csak viccel) De akkor is...

Nem értem miért mit kell problémázni matekon. Oké, sok helyen el lehet csúszni, de ha tudod, hogy sok helyen el lehet csúszni odafigyelsz és kész. Maguk a feladatok középszinten tényleg nevetségesek.
A magyarban egyedül az érvelésnek van valami értelme, amúgy meg belemagyarázás az egész. Kedvencem mikor négy soros versikérõl 3 oldal elemzést kellene TZ-be írni.

Szvsz könnyû volt a mostani magyar. A szövegértés nagyon, esszében meg reméltem, hogy valami ilyesmi érvelõt kapunk. ^^

MSI VX600 with Windows 7 Professional (x64)

TheRock18
lenézem azokat akik értik a matekot😊 (csak viccel) de akkor is 😊

BMW Über Alles!

passatgt
egyetértek😊

már bocsánat de a matekba annyi kis szaron el lehet cseszni h az hihetetlen...itt egy kis kikötés,ott egy kis k eleme Z, hoppá nem írtam szöveges választ, hupsz ja igen nem ártott volna ellenõrizni...
szóval abszolút nem könnyû.jó oké nem vagyok matek fakos,lehet azok úgy születtek h mindent tudnak.Meg bazdmeg mi az h aki fv táblához nyúl ott már baj van??istenem...

Tény, hogy bele tudnak tenni olyan feladatokat, hogy utána nem hiszed el, hogy ennyire lehetséges szemétnek lenni (pl. örülsz, hogy kijött a megoldás, aztán kiderül, hogy van még három és hopp úsztak a pontok), de a tárgyi tudás tényleg nulla, ami szükséges és az is benne van a függvénytáblában..

z99999
menny a picsába.

Pszt.

TheRock18
hidd el a matek az érettségi legnehezebb része...nem 1 osztálytársam volt 4-5-ös és örült,hogy egyáltalán meglett a 2-ese érettségin..elég egy kis figyelmetlenség,vagy egy rossz nap..és kész

BMW Über Alles!

HTS s3rg1nh00
nálunk meg vagy 20-an írtak novellaelemzést a 29-bõl...hiába,mi utálunk érvelni,viszont a novellaelemzés most kivételesen jó volt...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Guilty01
Matek?? ne vicceljetek már, legkönnyebb... hogy lehet attól félni? Egyszerûen nevetségesek azok a feladatok, komolyan mondom, a józan észen kívül semmi nem kell hozzá (najó, néha talán számológép, de ha már függvénytáblához kell nyúlnod akkor baj van...).

TheRock18
számológép+NÉGYJEGYÛ(függvénytábla) ott legyen,mert a matekotok múlik rajta 😊

BMW Über Alles!

TheRock18
akkor tuti lesz még valószínûség számítással kevert szöveges feladatok!
amúgy az lesz a poén,hogy ránéztek a matekra és elszörnyûlködtök,milyen nehéz..elsõ ránézésre😊 persze,mikor majd kezetekbe kapjátok a javítókulcsot még idegesebbek lesztek,hogy ejnyee...milyen könnyen kiszámolható lett volna
akkor asszem lesz még ilyen mértani és számtani közép számítás

BMW Über Alles!

Nah, ez tényleg nem volt egetverõen nehéz. Azért az vicces, hogy a megoldásoknál mindenhova barokk körmondatokat ír, a lapon pedig ezekre volt általában fél sor. A 3 megoldás egyébként szerintem nem jó. Nekem tök egyértelmûen az jött le, hogy az olvasóközönség ismeretsége Jókaival az, ami nehézzé teszi a dolgát (de ezt írja a 6/II. feladat is). Írt valki még novellaelemzést? Nálunk szinte mindenki érvelt.

TheRock18
gyóó..fél ezsgé ma érettségizett 😊 még jó,hogy tavaly letudtam...amúgy a tavalyi magyar könnyebb volt 😊 a matekra figyeljetek,mert szoktak lenni az elsõ 45 perces részben beugratós kérdések
nézzétek át a geometriát,mert az tuti lesz...általában szaros pithagoraszt belerakják,és el is basszák egyesek😊
az elsõ 45 perces nagyrészt logikai...de siessetek mert 4 percetek sem lesz 1-1 példára!

BMW Über Alles!

OssianFan
Jó kérdés, én holnap pl 2 számológépet viszek. Viszem a sajátomat, amibe lehet szöveget írni, bár nincs benne semmi, bnõm is ugyanilyet használt tavaly mint az enyém, és nem vették el, meg viszem bátyám bnõjéét, ha esetleg a sajátomat elveszik, bár ahogy nézegettem az eddigi érettségiket, a számológép csak könnyít a dolgon, és nem alapfeltétel.

passatgt
lehet

jahh am erre én is kiváncsi lennék pont emiatt mer az újba pl a sorozatok nincssenek is benne oszt bele írni meg cinkes bár szentem annyira részletesen úgyse fogják átnézni

ez egy nyomi kérdés de lehet vinni két függvénytáblázatot?
mert vmi csak a legújabban van benne,vagy abban jobban van benne.viszont én a sárga régihez vagyok hozzászokva és azt jobban tudom használni.meg a legújabba minden szarság benne van ami kb csak emelt szintre kell...

Rockynhooo
azért a matek az nehezebb lesz jóval mint a magyar... a magyar egy semmi , szerintem egy 8.os gyerek megoldaná. De a matek az nem olyan egyszerü , lagalábbis azok számára akik nem perfektek matekbol... én mindig 2-3as közt voltam matekbol és számomra nehéz volt , mert sosem ment igazán jól, szóval tud szopatós lenni. A töri meg könnyebb lesz mint a magyar 😄

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

passatgt
jobbklikk, kilépés

jahh am télleg az a fontos hogy optimistán állj az egészhez és ne fossá meg legyen jó kedved😄 az a faja ha az osztlyban is a jó kedv uralkodik mer jobban ki tuc kapcsolni és nem az van hogy ideges vagy mint az atom

Hegi90
én épp azt csináom, ha nem írnának 6000en msnen <#wow3>

Hegi90
én azt nem nevezném megoldókulcsnak 😊

én szentem elég jól sikertült most így átnézve a megoldásokat má biztos vagyok egy 5-ösben a szövegértésre de lehet én is elcsúszok néhány szarságon pl az igaz hamis-nál jól írtam be a megoldást de nem írtam idézett :S meg az utolsó elõtti feladat is naon kaka volt abból max ha a felét jónk monyák de ezekket leszámítva is bõven 30 felett lett a másiki része meg hát... érvelést választottam de nem lett teljesen 3 oldal😞 de azé rem azis meg ér egy 4-est vagy 3-ast mer szentem jó lett és am várom a matekot szentem attól se kell fosni most úgy néz ki minden ilyen eccerû lesz😄 de azé még tanulok rá😛

passatgt
nekem matektanár azt mondta nézzünk egy vígjátékot

csak trigonometrikus egyenletek ne legyenek :S azokat rühellem.amúgy remélem nem az lesz h a magyar könnyû ezért rakjunk be egy k nehéz feladatsort matekra akko meg....

tigeroo
ez tényleg könnyû volt.

egybõl beröfögtem mikor megkaptuk a 2. feladatsort hogy "dik ezért tanultam 4 évig?" ...csak a tanár nem nevetett 😄

matektól kicsit tartok, de megoldható
Szerintetek van még értelme ma átnézegetni a matek témaköröket vagy ilyenkor már csak belekeveredik az ember?:d
z99999
én harmadikra szintén igazat írtam elsõnek, de gyanús volt, szal átnéztem és kijavítottam 😊

az gáz ha az igazhoz is írtam idézetet?

Pszt.

z99999
hát gyerekek, ez piskóta volt
szövegértés maxpont, ilyen könnyûre nem is számítottam
na de a szövegalkotás:
persze már az elején tudtam hogy érvelni fogok, de azért hátulról kezdve végignéztem az összeset
összehasonlítónál vmi petõfi-vörösmarty, na jólvan mondom, ez Pássz.
novella meg tetszett nagyon, én szeretem ezt a stílust, de 3 oldalt nem biztos tudtam volna írni, szal meghagytam, hátha az érvelés szarabb lesz

gyerekek

az egész csoport kurvanagy röhögésben tört ki, eszméletlen hogy mennyire könnyû volt, simán írtam 3 oldalt, meg még egyet hozzá csak úgy poénból...

nade viszont ha ez ennyire könnyû volt, milyen lesz a matek meg a töri??<#eplus2>

Pszt.

Én is mindre igazat írtam:S

Guilty01
Szerintem nagyon könnyû volt, mind a szövegértés, mind a fogalmazás. A spiró-idézetet választottam, hát nem volt nehéz érvelni ellene... Eléggé primitív kis megnyílvánulás volt. Szövegértésbe 35 fölöttit várok, esszé meg remélem 50 körül lesz.
Holnapi matek meg még ehhez képest is piskóta lesz. Reméljük.

Tyler1
dehogynem 😄 megvannak adva a szempontok h mire adnak pontot meg mire nem

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

passatgt
szintén

hát én is remélem. pl a személyes megnyilvánuláshoz annyit idéztem hogy "õt mindenkor szerettem" v vmi ilyesmi. most elvileg ez is személyes hangvétel nem?... mindenki azt írja hogy sok vitatható dolog van benne.
pl én is 3 igazat írtam, fura volt h mindhárom igaz de mondom nehogymár ez alapján döntsek. na mindegy kíváncsi vagyok mi fog kisülni ebbõl, igazából nekem a hangsúly a holnapi matekon van.
Borgi
éncska az utolsót toltam el, saját bambaságom, mindegyik rublikába csak egy bötüt irtam ;*-C

utolsó elõtti feladat meg egy nagy lókaka vót, nem csipem oylant. reméljük ugy javitják majd inkább hogy: "jó, hát ezt is rá lehet fogni". :*-C

porki fagyok fállalon