Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

valaki, közép kémiás?

N1ggA
én 6 hibát számoltam a tesztnél, de tényleg köcsög, ezt nemrég írtam is, hogy a teszt bassza meg 😄

Spread De Love!

Én is ugyanúgy csináltam ahogy te. Végülis a javítókulcs elejét olvasd el, ott vannak olyanok hogy a megadottól eltérõ nem hibás jó gondolatmenet ami jó eredményre visz arra megadható a pont v mittomén vmi ilyesmi, szóval szerintem simán megadhatják erre is, legalábbis nagyon remélem, szerintem kibaszás lenne ha nem.

Egyébként nekem akkor így a 3 feladatból 2 hibám van elvileg össesen, mégis csak max 70 pontom lesz, mivel a tesztbõl 11 jó válaszom van csak(Y)...ilyen szar tesztet egyik elõzõ évi érettségibõl sem írtam. Mindegy, 70 pont jólenne mert ahhoz egy 50 pontos szóbeli és megvan a 80 %..csak legyen meg 70 :S
nothes
gondoltam, de nekem az a bajom, h vissza kellett adni tavaly, mert különben nem kaptam volna érettségi bizit.
azért kérdem, h adnak-e, mert ha nem, akkor irány a könyvtár még elõtte.

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

Szerintem vihetsz atlaszt, legalábbis mi a sajátunkat használhatjuk!!!!
nothes
föcibõl szoktak adni atlaszt vagy vinni kell? úgy emlékszem törin anno 2008ban kaptunk...

\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"

passatgt
3-as lett németem

Guilty01
Ojje, én is oda megyek!

You\'ll never walk alone!

N1ggA
ah mégiscsak 7/8 a jó válasz. pedig direkt elolvastam. úgy tûnik nem tudok olvasni...

Spread De Love!

N1ggA
na fent van a hivatalos megoldókulcsa a fizikának
Azt írja radioaktívos utolsó részre:
Az 50 év várakozási idõ kevesebb, mint a felezési idõ háromszorosa, így ez alatt az aktivitás nem csökken a nyolcadára sem, azaz nem csökken 26 beütés/s alá.
Vastagon szedett 2p+2p+2p
Válasz: Veszélyes 50 év múlva is: 1p

Na én ugye úgy számoltam, hogy:
N(50)=N(0)*2^(-50/17)=N(0)*0.13
"Az aktivitás mértéke egyenesen arányos a sugárzó részecskék számával"
210*0.13=kb.27
És mivel 27 nagyobb mint 15, ezért még 50 év múlva is veszélyes lesz.

Erre megkapom a max. pontot? Mondjuk fizika tanárom jófej majd megdumálom vele, de azért írhattak volna egy (b) megoldást is a hivatalos megoldókulcsban.

Spread De Love!

Én BME gépészre jelentkeztem, oda tavaly 347 volt a határ és így 370 ponttal nyugodt lennék, de ahhoz kell a 80as matek meg 80as fizika (+ 2 nyelvvizsga már megvan)
I.C.ram
mi volt a baj a KSK-val?
N1ggA
sima villamosmérnök :S

Spread De Love!

nearo
meik szakra jelentkeztél? együtt leszünk elsõsök 😄 nekem bme-ksk nem nagyon jött be, úgyhogy valószínûleg megyek át vik-re mérnök-infóra

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

N1ggA
jaja nekem is kéne egy jó szóbeli, meg matek emelten is, bár szerintem már fel vagyok véve egyetemre mert matek nagyon jól sikerült és fizika se rosszul bme-vikre meg csak 356 pont kellett tavaly
ja amúgy a tesztsor bassza meg, köcsög tesztsor volt ez is mint az összes eddigi fizika közép tesztsor. fuj

Spread De Love!

Én sem tudom, az origos megoldást olvasva lettem nagyon ideges hogy kiszámoltam hogy 0.125 része marad meg, és egybõl beírtam az 1/8adot. A kérdésre nem emlékszem, de remélem az volt hogy hányad része marad meg mert azért ilyenen elbukni 2 pontot.

Meg pl azt az ábrásat is elbasztam h 30 fokos lejtõn lemegy és 45 fokosra meddig jut fel a test..gondolkodtam való életbeli példával, mondom baszki biztos nem megy fel olyan magasra. Itthon jöttem rá hogy fent van neki m*g*h energiája...lent az egész átlakaul 1/2*m*v négyzetté és ez alakul át újra m*g*h.ra, és mivel se m se g nem változott a tömeg se az energiamegmaradás miatt. Szóval ilyeneken bukom a 2-4-6 pontokat. Elég idegesítõ, mondjuk matek után már kezdem megszokni. Én fullra a szóbelire fogom alapozni az 5öst, de attól annyira nem félek mert a legtöbb elméletet azért tudni kell itt a gyakorlathoz szóval sztem minden fizikás vágja, szal sztem csak kidolgozni és átolvasni kell aztán vhogy elmondani. Jól jönne egy 100 %os szóbeli 😄
Grove4
A Föci holnap 2-tõl van igaz?Fosok tõle:S

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

Na hallod, most jól elbizonytalanítottál. <#nyes>

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Nekem is 1,25 jött ki, csak rosszul emlékeztem <#idiota>. A hidrogénatomos gerjeszténél az elsõ gerjesztett állapotnál miért nem 1 a "n"?

N1ggA
fizika tesztben a 13-as kérdés az volt, hogy hányad része bomlik el az anyagnak, vagy az hogy hányad részére bomlik? mert én úgy emlékszem, hogy direkt elolvastam a kérdést 2x, és arra emlékszem hogy hányad részére bomlik, origon viszont mást írnak. nem emlékszik valaki?

Spread De Love!

Áh, ez a tesztrész...<#wow3>

Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.

Guilty01
Hát nemtom, ahogy így elhallgatom a közepeseket, úgy tûnik az emelt könnyebb volt, mint a közép😄
2 óra alatt végeztem vele, elég könnyûnek tûnt. Ráadásul egyik számolós feladatba az ábrát elkúrták, ugyanis ha x-ekkel jelölik a mágneses indukció vonalakat, akkor az merõlegesen befele mutatna, de õk úgy tekintették, hogy kifele jönnek...na mindegy...

You\'ll never walk alone!

Hehe, hogy lehet elbaszni egy teljesen elemi felezési idõs feladatot? Képzelem hol végezhetett a javító tanár.

origóson a 10es és a 20as is rossz én is ezt a 2õt rontottam:S
10es: 1,65aJ
20as: C

__|__ ________(*)________

N1ggA
nah a radioaktívosat ki is javították

Spread De Love!

N1ggA
origós szar, a radioaktivos biztos. szerintem 50 év múlva kb. 27 becsapodás lesz szóval az még a határérték felett lesz
teszteken buktam párat origos szerint 6-ot (12p)

viszont az szerintetek mennyi minusz, hogy felírtam a forgatónyomatékokat, de a hiányzó erõnél véletlen nem F*k1-et hanem F-et írtam. Így is kijött, mert a k1 az épp 1m volt, de ez mennyi minusz pont?

Spread De Love!

Jah a biosz oriót egy tanár csinálta...a fizikát nem tudom. :S Pl. amikor a matekot rakták fel akkor a Klebersberg Kúnó matektanára csinálta meg a feladatlapot, és alapból a 18. feladat a részét totál elrontotta -10 pont meg még a 17. végét..:S:S
Fentvannak az origos megoldások viszont a radioaktivitásos feladatban megint van egy hiba sztem a d részben. A kezdeti részecskék számát 210-nek veszi pedig a 210 nem azt adta meg, de azzal számolva is huszonvalamennyire jön ki ott meg 11-et írnak.

Ezeket a megoldásokat kik csinálják? Mert ha tanárok akkor gratulálok, olyan hibákat tettek fel legelõször hogy néztem és idegeskedtem de rájöttem hogy nem én voltam a balfasz.
Amugy te hogy számoltad az 1. feladatban a b részt h 2,5 m jött ki ?

Én úgy hogy mivel 75 N volt az erõ amivel húzzuk a csigát, ez ugye a másik oldalon is megjelenik ahol 10 kg-s test volt, a g meg 10nek volt megadva így ott az 100 N, a vele ellentétes 75 n, ezek eredõje 25 N ugye lefele. A másik oldalt pedig 2*10=20 N gravitációs erõ húzza le. és akkor forgatónyomaték miatt
F1*k1=F2*k2

25*1=20*k2

k2=25/20= 1.25 m-re van az alátámasztástól.

Így írtam válaszban, mert ugye a forgástengelytõl mért távolság a k2, és direkt megnéztem hogy honnan kérdi és csak annyi volt hogy hány m-re van az m2 test...de nemvolt ott hogy mitõl, ezért direkt odaírtam hogy 1.25 az alátámasztástól (forgástengely)

Fú hát most kicsit sikerült megnyugtatnotok. Elvileg az összes számolásom jó csak a legelején elrontottam egy átváltást és utána az ugye hozta magával a többi számolási hibát. Remélem tényleg max 2-3 pontot vonnak le így...namindegy majd meglátjuk.
Abruzzi, nyugi ha elszámoltál valamit az elején és azzal számoltál tovább attól még nem 0 pontos az egész feladat, csak arra nem kapod meg a pontot amit elszámoltál, de ha az számolási elv amivel dolgoztál jó ugyanúgy megy rá a többi pont.
HTS s3rg1nh00
ez így kb.17 pont a 18-ból

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Bazzmeg újraszámoltam így ahogy leírtam és az jött ki mint neked, a hiba ottvolt hogy a legelején a digattyú nyomásának kiszámolásánál elbasztam a mértékegységet és így az egész feladatomban azzal számoltam szóval hibás eredményt kapok, de a gondolatmenetem meg végig jó. Most ez így 18ból 0 pont vagy kapok rá valamennyit?:S
Szerinted a 2. feladatban ha úgy csináltam h a levegõ nyomása egyenlõ a külsõ légnyomással plusz a dugattyú súlyából származó nyomás összegével, és ezután behelyettesítettem a p*V=n*R*T képletbe amibõl kijött n, ebbõl ugye a megadott moláris tömeg alapján az m, abból meg m és V alapján sûrûség. Nekem logikusnak tûnik, csak félek hogy a levegõ nyomását alapból szarul számoltam ezért az egész feladatom 0 pontos.
Nekem 1. feladat 50 N és 1,25 m. Levegõ tömeg 0,00024 kg és 1,2 kg/m3 a sûrûség. 3.ban kb 0,5öt írtam (de a pontosat is), 16 cm, 50 év múlva meg 27,51 becsapódás asszem ezér nem biztonságos.

Te megoldásaid alapján kezdem úgy érezni h a 2. feladatot gecire elkúrtam ami azt jelenti hogy még szóbelivel is búcsúzhatok az ötöstõl :S
A fizika közép feladatokra vannak eredmények? Az egyensúlyosnál nekem 50N és 2,5m (ez utóbbi nem biztos). A levegõ tömeg 0,36g a sûrûség valami 1,8kg/m3. A bomlásnál pedig 1/1,98-ad részére, 15 és 16cm között, és 50 év múlva még huszonvalamennyi becsapódás/s lesz, tehát nem biztonságos. Nektek?

Nekem is volt pár ami tipp. Csak az a baj hogy amikben biztos voltam ott is vannak hibák, pl ez a radioaktivitásos feladat. Nha mindegy, ha a 60 pont megvan írásbelin akkor még 100%-os szóbelivel lehet 80 %, de már a 60 pontban sem reménykedek. maximum ha hibátlan mind a 3 feladatom, amire elég kicsi esély van. Szóbelitõl nem félek mert vágom az elméletet és ilyen írásbeli után tuti hogy úgy bemagolom õket hogy álmomból felkeltve is tudjam az összeset...de azért kurva idegesítõ hogy pont az érettségin cseszed el az olyanokat amiket alapból bármikor tudnál, és ugyanez volt matekban is, ott is pengeélen táncolok hogy meglesz-e 80 %.
nem éppen fenilketonúriát írtam...

én se szeretek kitöltögetni,de nem is kellett:tesóm már megtette

nearo
Tavaly én is viszonylag sokat buktam a teszten. Pedig érettségi elõtt csináltunk korábbi feladatsorokat, azok mind 36-40 pontosak lettek, erre élesben 30 se... nem kell aggódni, szóbelivel jól fel lehet húzni 80-90 fölé is. Nekem pl 100%-os szóbelim lett (álomtétel, hõtágulás 😄), és 80 valamennyire feljavítottam.

Így végignézve az elsõ részt nekem 10es és 14es feladat az abszolút tipp, de a többi megoldható.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

A fizika origós megoldások tesztjei között legalább 2 van, ami biztosan rossz. Szerintem érdemes megvárni az okm.gov.hu-s megoldást!

Origos nem jó...nemtudom ki csinálta de vannak benne hibák. Viszont már most annyira felbasztam az agyam hogy hihetetlen. Radioaktív feladatnál azvolt a kérdés hogy hányad része bomlik el...én meg azt írtam hányad része marad meg. Fasza. Lesz kb 20 pontom a 40-bõl a tesztben.
Vagy az origo.hu -n van fenn.
Már fennvan..én elõbb néztem...csak annyit mondok, hogy én ezért választottam a kémiát a fizika helyett...pedig volt aki azt ajánlotta...pfff
Hát baszki szerintem egyáltalán nem volt könnyû a fizika...legalábbis elõzõekhez képest. Teszt az kurva szar volt...feladatok között meg a második volt érdekes...várom fn-re a megoldásokat, de asszem nagyon oda kell tennem magam szóbelin ha ötöst akarok.
Biosz hivatalos om javítókulcsot néztétek?
Én nem a szürkébõl tanultam, vagyis csak az elejét amíg nem sikerült megszereznem a régebbi Mûszakis kiadást -összvissz 10 könyvesboltban jártam-, ebben nem kell töltögetni, én meg egyáltalán nem vagyok az a fajta aki szeret töltögetni, egy tankönyvet azért veszek meg h megtanuljam belõle az anyagot, egy munkafüzetet meg azért h gyakoroljak, de a kettõt ne variáljuk már. Jah meg ebben táblázatosan vannak benne az infók nagyon sok helyen, nekem meg vizuális memóriám van és így sokkal könnyebb megjegyeznem h mi hol van.
na jól van akkor nem vagyok egyedül 😊
az 5ösöm lesz az tényleg jó,csak erre nem év végén kellett volna rájönnöm.számomra Villányi szürke összefoglaló is nagggyon hasznos,azt ismétlem ma át.
mindenkinek jó seggelést a mai napra...

Picizöldfül
csütörtökön énis kémia😊

Én is kémiázom, de csak közép...most h a bioszon túlvagyok úgy érzem nagy gáz nem történhet, fõként h megcsináltuk különórán majdnem az egész Villányi Ötösöm lesz kémiából számolást, meg még benyaltam hozzá Villányi: Összefoglaló középiskolásoknak címû könyvét...ez a 2.Bibliám 😄 Azért holnap még ismételek.

Ki jelentkezett még SE-ÁOK-ra?