Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spread De Love!
Egyébként nekem akkor így a 3 feladatból 2 hibám van elvileg össesen, mégis csak max 70 pontom lesz, mivel a tesztbõl 11 jó válaszom van csak(Y)...ilyen szar tesztet egyik elõzõ évi érettségibõl sem írtam. Mindegy, 70 pont jólenne mert ahhoz egy 50 pontos szóbeli és megvan a 80 %..csak legyen meg 70 :S
azért kérdem, h adnak-e, mert ha nem, akkor irány a könyvtár még elõtte.
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
\"Nem vagyok én állat, hogy annyit igyak amennyi jólesik..\" \"A csokiautomata a legjobb barátom\"
Spread De Love!
Azt írja radioaktívos utolsó részre:
Az 50 év várakozási idõ kevesebb, mint a felezési idõ háromszorosa, így ez alatt az aktivitás nem csökken a nyolcadára sem, azaz nem csökken 26 beütés/s alá.
Vastagon szedett 2p+2p+2p
Válasz: Veszélyes 50 év múlva is: 1p
Na én ugye úgy számoltam, hogy:
N(50)=N(0)*2^(-50/17)=N(0)*0.13
"Az aktivitás mértéke egyenesen arányos a sugárzó részecskék számával"
210*0.13=kb.27
És mivel 27 nagyobb mint 15, ezért még 50 év múlva is veszélyes lesz.
Erre megkapom a max. pontot? Mondjuk fizika tanárom jófej majd megdumálom vele, de azért írhattak volna egy (b) megoldást is a hivatalos megoldókulcsban.
Spread De Love!
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
ja amúgy a tesztsor bassza meg, köcsög tesztsor volt ez is mint az összes eddigi fizika közép tesztsor. fuj
Spread De Love!
Meg pl azt az ábrásat is elbasztam h 30 fokos lejtõn lemegy és 45 fokosra meddig jut fel a test..gondolkodtam való életbeli példával, mondom baszki biztos nem megy fel olyan magasra. Itthon jöttem rá hogy fent van neki m*g*h energiája...lent az egész átlakaul 1/2*m*v négyzetté és ez alakul át újra m*g*h.ra, és mivel se m se g nem változott a tömeg se az energiamegmaradás miatt. Szóval ilyeneken bukom a 2-4-6 pontokat. Elég idegesítõ, mondjuk matek után már kezdem megszokni. Én fullra a szóbelire fogom alapozni az 5öst, de attól annyira nem félek mert a legtöbb elméletet azért tudni kell itt a gyakorlathoz szóval sztem minden fizikás vágja, szal sztem csak kidolgozni és átolvasni kell aztán vhogy elmondani. Jól jönne egy 100 %os szóbeli 😄
2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"
Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.
Spread De Love!
Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.
2 óra alatt végeztem vele, elég könnyûnek tûnt. Ráadásul egyik számolós feladatba az ábrát elkúrták, ugyanis ha x-ekkel jelölik a mágneses indukció vonalakat, akkor az merõlegesen befele mutatna, de õk úgy tekintették, hogy kifele jönnek...na mindegy...
You\'ll never walk alone!
10es: 1,65aJ
20as: C
__|__ ________(*)________
teszteken buktam párat origos szerint 6-ot (12p)
viszont az szerintetek mennyi minusz, hogy felírtam a forgatónyomatékokat, de a hiányzó erõnél véletlen nem F*k1-et hanem F-et írtam. Így is kijött, mert a k1 az épp 1m volt, de ez mennyi minusz pont?
Spread De Love!
Ezeket a megoldásokat kik csinálják? Mert ha tanárok akkor gratulálok, olyan hibákat tettek fel legelõször hogy néztem és idegeskedtem de rájöttem hogy nem én voltam a balfasz.
Én úgy hogy mivel 75 N volt az erõ amivel húzzuk a csigát, ez ugye a másik oldalon is megjelenik ahol 10 kg-s test volt, a g meg 10nek volt megadva így ott az 100 N, a vele ellentétes 75 n, ezek eredõje 25 N ugye lefele. A másik oldalt pedig 2*10=20 N gravitációs erõ húzza le. és akkor forgatónyomaték miatt
F1*k1=F2*k2
25*1=20*k2
k2=25/20= 1.25 m-re van az alátámasztástól.
Így írtam válaszban, mert ugye a forgástengelytõl mért távolság a k2, és direkt megnéztem hogy honnan kérdi és csak annyi volt hogy hány m-re van az m2 test...de nemvolt ott hogy mitõl, ezért direkt odaírtam hogy 1.25 az alátámasztástól (forgástengely)
Te megoldásaid alapján kezdem úgy érezni h a 2. feladatot gecire elkúrtam ami azt jelenti hogy még szóbelivel is búcsúzhatok az ötöstõl :S
Így végignézve az elsõ részt nekem 10es és 14es feladat az abszolút tipp, de a többi megoldható.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
az 5ösöm lesz az tényleg jó,csak erre nem év végén kellett volna rájönnöm.számomra Villányi szürke összefoglaló is nagggyon hasznos,azt ismétlem ma át.
mindenkinek jó seggelést a mai napra...
Ki jelentkezett még SE-ÁOK-ra?